|
Post by lucy on Oct 15, 2023 22:25:49 GMT
|
|
|
Post by mira on Oct 16, 2023 6:21:39 GMT
Czy naprawdę musi to być Ilhan , jako ten pierwszy? Dla mnie musi. Nie to, żebym zaczęła ten serial z jego powodu. Spodobał mi się zarys fabuły i to, co zobaczyłam w mediach społecznościowych po emisji pierwszego odcinka, a finalnie spodobał mi się też pomysł na połączenie Ozge i Ilhana. Myślałam, że to właśnie ich będę oglądać i dlatego jestem rozczarowana.
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 16, 2023 8:23:15 GMT
Miał być ewentualny trójkąt miłosny. A tu nawet tego nie ma.
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2023 12:16:40 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 16, 2023 12:18:25 GMT
Zobaczymy jak ten odcinek sobie poradzi. Bo będzie sporo dramy. Jestem bardzo ciekawa.
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2023 12:42:19 GMT
Ja będę najbardziej usatysfakcjonowana, jeśli serial pozostanie średniakiem, ale takim bez szans na 2.Sezon. W przeciwnym przypadku będzie znowu naciąganie historii i przerabianie jej na inną, żeby móc na czym oprzeć dalszą fabułę (i chcę do końca widzieć jedno i to samo Trio). Mam na to alergię i nie chcę oglądać dwóch seriali w jednym. Dlatego niech serial trochę wzrośnie w AB, a w Total niech się utrzyma na obecnym poziomie. Özge Yağız & Burak Berkay Akgül 🍀 i.imgur.com/6JsZiEo.pngi.imgur.com/nPBZ4vD.jpg
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2023 14:33:35 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2023 15:28:21 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2023 15:56:23 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2023 16:14:03 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2023 18:46:33 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2023 19:12:36 GMT
Właśnie przed chwilą włączyłam odcinek i wygląda na to, że po szczerej rozmowie Ferayye się jednak rozstała z Atesem. Natomiast Yaman w liście do Feraye wyznaje całą prawdę o Borze, Okanie, szantażu i ślubie.
edit. Jednak się Ates z Feraye nie rozstał. Ślub będzie.
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 16, 2023 20:56:44 GMT
To już podchodzi pod autoparodie.
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2023 21:18:38 GMT
Ates nie lubi kiedy się go pyta o jego życie.. 8.Odcinek | Zwiastun
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 16, 2023 21:23:13 GMT
Ciekawe jak tam życie Yamana;) Przeżyje. Feraye poroni. Płaczu ciąg dalszy.
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2023 21:55:44 GMT
Oglądasz live, elysa7? Wg mnie Yaman płakał już nie będzie. Teraz czas na Atesa. Ciekawe, czy zapłacze nad łóżkiem brata.
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 16, 2023 22:19:08 GMT
Tylko co jakiś czas zajrzałam na tt. Widząc różne fragmenty to czułam głównie zażenowanie i lekką nudę. Ates nadal daje szanse tej durnej kobiecie. Feraye już w ostatnim odcinku dużo straciła w moich oczach i teraz już nawet jej nie lubię. Nie wierzę,że uśmiercą Yamana. Po prostu nie wierzę. Uważam, że będzie klasycznie. Stan krytyczny, ale zaraz jednak będzie puls. I za odcinek wyjdzie ze szpitala. Ates w końcu ogarnie kto, co i z kim. (Gratulacje Ates! Tak na przyszłość ) I cholera wie co dalej. Bo F nie zakochała się w A. Więc łatwo będzie jej zrezygnować z ustawionego ślubu, bo dziecka już nie będzie. Nie wiem i szczerze chyba mnie to już mało obchodzi. Jeszcze jakoś to śledzę, ale zaraz chyba przestanę. Bo już nie subskrybuje kanału Safir na yt, a na tt tym bardziej nie.
|
|
|
Post by mira on Oct 17, 2023 6:24:34 GMT
Ja wciąż śledzę serial w mediach społecznościowych, bo wciąż się łudzę, że pójdzie w tę stronę, w którą bym chciała. Yaman na pewno nie umrze, ale co do dziecka nie jestem już taka pewna... Najbardziej nie mogę się doczekać, kiedy Ates w końcu poskłada wszystko w całość! Wprost nie mogę uwierzyć, że do tej pory niczego się nie domyśla.
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 17, 2023 6:54:09 GMT
Ten wątek,że Ates nie wie niczego jest żenujący. Bo zakładam,że niczego nie wie. Chociaż każdy bardziej rozgarnięty człowiek domyślił by się wszystkiego. Ale twórcy serialu postanowili,że Ates będzie inteligentny, sprytny, ale akurat nie w tej konkretnej sytuacji, sprawie.
|
|
|
Post by julia on Oct 17, 2023 8:33:36 GMT
Ten wątek,że Ates nie wie niczego jest żenujący. Bo zakładam,że niczego nie wie. Chociaż każdy bardziej rozgarnięty człowiek domyślił by się wszystkiego. Ale twórcy serialu postanowili,że Ates będzie inteligentny, sprytny, ale akurat nie w tej konkretnej sytuacji, sprawie. No przecież , to film. Poza tym nie wiemy do końca czy Ates naprawdę niczego się nie domyśla i nie widzi czy tylko sprawia takie wrażenie. A może się rehabilituje Do tej pory jego życie poza domem owiane było tajemnicą, teraz pojawi się nowy wątek. Nie jest to kryształ. Sms : Podobno się żenisz. Gratulacje.
Ates : - To ty jej powiedziałaś? Gulfem: - Nie sądzisz, że dziewczyna, którą porzuciłeś w dniu ślubu , nie powinna o tym wiedzieć?! Zemsta mamusi.
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 17, 2023 9:32:50 GMT
Wiem, że to serial. Uważam jednak, że to nie jest nie logiczne w tworzeniu postaci. Albo jest inteligentny, spostrzegawczy albo nie. Bo tworzenie narracji,że taki właśnie jest Ates, a zaraz wątek, który tego nie potwierdza. Brak spójności. To mnie właśnie drażni.
|
|
|
Post by lucy on Oct 17, 2023 10:38:18 GMT
nie wiemy do końca czy Ates naprawdę niczego się nie domyśla i nie widzi czy tylko sprawia takie wrażenie. To po pierwsze. Niewykluczone, że z jakiegoś powodu udaje, że o niczym nie wie. Jak dotąd nie poznaliśmy nawet jego myśli, a co dopiero motywów działania. Po drugie to już bez przesady, że jest to żenujące. Ates jest tylko postacią i nie wie wszystkiego, a co za tym idzie wszystkie bodźce, które do niego docierają nie są aż tak jednoznaczne jak patrząc na nie z punktu widzenia widza. Ates, wie, że Yamana z Feraye łączy więź koleżeńska/ przyjacielska od wczesnego dzieciństwa, więc ma uzasadnione prawo myśleć, że ta ich poufałość pewnie z tego wynika. Nierzadko najciemniej jest pod latarnią. Niejeden raz (w życiu realnym) zachodziłam w głowę jak mogłam czegoś nie widzieć/ nie dostrzec/ nie zauważyć... (tak w ogóle to niektóre sceny są słabo napisane i dają nie taki przekaz jaki dać powinny) Sprawa druga... dlaczego niby Yaman miałby nie przeżyć? Naprawdę chcecie, żeby Safir został bez fabuły? Pomijam już, że gdyby postać miała być epizodyczna, nie byłoby jej na plakacie. Wolałabym, aby dziecko przeżyło, ale pewnie ujrzymy tu motyw "życie za życie". Może nawet w momencie, gdy Yaman się znajdzie po drugiej stronie, córeczka/ synek do niego powie coś w stylu "tatusiu wracaj do mamusi..." I to będzie ten moment, kiedy wróci do żywych. Mnie teraz najbardziej interesuje, czy Yaman od razu odzyska przytomność oraz co/ kogo będzie pamiętał. Oczywiście czekam też na kolejne "próby" w demaskowaniu Atesa, bo mimo podrzucania przez scenariusz szczątkowych danych ciągle jest postacią w masce.
|
|
|
Post by lucy on Oct 17, 2023 10:44:44 GMT
|
|
|
Post by mira on Oct 17, 2023 10:50:28 GMT
Na szybko przejrzałam odcinek i mnie zaciekawiła rozmowa Atesa z Bade, a zwłaszcza pytanie o to, czy Ates darzy Feraye jakimś uczuciem. Oglądałam bez dźwięku, a w tłumaczeniu angielskim pominięto odpowiedź Atesa Z ruchu warg odczytałam, że powiedział "hayir". Chwilę się jednak zastanowił, potem zamyślił i spojrzał w stronę domu Feraye. Czyżby tam jednak było coś na rzeczy? Mnie się wydaje, że nie, ale to rzeczywiście dziwne, żeby tak się angażować z relację z dziewczyną, (praktycznie obcą, do tego ciężarną dziewczyną) z uwagi na sympatię do jej ojca. To, że chciał się postawić dziadkowi, jakoś do mnie nie przemawia. Dziadzia wcale nie wygląda na takiego groźnego, jak go na początku próbowano przedstawić. Feraye często odczuwa bóle brzucha, według mnie to nie jest normalna sytuacja w ciąży. Ale co będzie, gdy straci dziecko? Czy mimo wszystko poślubi Atesa? Mamy też jakąś Melis, czyli kobietę, którą Ates zostawił "przed ołtarzem". Uwielbiam to w tureckich serialach, jak nagle pojawiają się byli/byłe i zaczynają krążyć wokół protki lub prota
|
|
|
Post by lucy on Oct 17, 2023 10:57:00 GMT
mira, jeśli to jest ta sama scena, którą i ja widziałam (oglądałam wczoraj tylko fragmenty) to powiedział mniej więcej: "nie lubię kiedy się mnie pyta o moje życie". Wyżej (wczoraj) o tym nawet napisałam.
|
|
|
Post by mira on Oct 17, 2023 11:04:51 GMT
mira , jeśli to jest ta sama scena, którą i ja widziałam (oglądałam wczoraj tylko fragmenty) to powiedział mniej więcej: "nie lubię kiedy się mnie pyta o moje życie". Wyżej (wczoraj) o tym nawet napisałam. Tak, ta sama i dalej już przetłumaczono, ale najpierw pada jedno słowo i jest pauza. W napisach angielskich całkowicie to zignorowano. A na dom Feraye patrzył, gdy Bade już poszła. Ogólnie jestem Atesa wciąż bardzo ciekawa, ale scenarzyści tak dawkują te informacje, że aż mnie skręca
|
|
|
Post by lucy on Oct 17, 2023 11:10:09 GMT
Znalazłam tę scenę i Ates mówi tak: - nie próbuj zadawać mi tego typu pytań - nie przekraczaj granicy - i nie próbuj rozmawiać ze mną jak matka - zrozumiałaś? ona: - tak - w takim razie lepiej już pójdę on: - poczekaj, nie idź - nie chciałem cię urazić - po prostu nie lubię kiedy się mnie pyta o moje życie
PS: A to jedno słowo przed pauzą to "Bade"
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 17, 2023 11:31:03 GMT
Nigdy nie twierdziłam,że Yaman teraz umrze. Oczywiście,że przeżyje i zaraz wyjdzie ze szpitala i tak Feraye będzie się nim opiekować. Bez fabuły? Fabuła jest nikła.
|
|
|
Post by lucy on Oct 17, 2023 13:39:55 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 17, 2023 16:50:44 GMT
📌 Reytingi za 16.10.2023TOTAL:1. Safir (Odcinek 7) - 5.31% ⬆ (+0.64)3. Ömer (Odcinek 27) - 4.67% ⬇ (-0.20) 11. Bambaşka Biri (Odcinek 6) - 2.79% ⬇ (-0.49) AB:1. Ömer - 5.85% ⬆ (+0.86) 5. Safir - 3.17% ⬆ (+0.35)11. Bambaşka Biri - 2.07% ⬇ (-1.24) ABC1:1. Ömer - 5.45% ⬆ (+0.12) 4. Safir - 4.35% ⬆ (+0.17)10. Bambaşka Biri - 2.95% ⬇ (-0.94)
|
|