|
Post by mira on Sept 10, 2023 17:51:06 GMT
Dzisiaj włączę sobie pierwszy odcinek. Ależ się cieszę!
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 10, 2023 19:31:15 GMT
Mam nadzieję,że ci się spodoba i dołączysz do teamu AtFer
|
|
|
Post by Mavi on Sept 10, 2023 20:09:48 GMT
Mam nadzieję,że ci się spodoba i dołączysz do teamu AtFer Czemu przeczytałam AlFer
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Sept 11, 2023 7:14:05 GMT
Tak sobie pomyślałem że ATV najlepiej dziś by zrobiło gdyby nie było ozet tylko od razu odcinek.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 11, 2023 15:15:14 GMT
Safir #FerYam 🔥 Aktorzy zapraszają na dzisiejszy odcinek.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 11, 2023 19:24:59 GMT
Niech mi ktoś powie bo ja nie w temacie. Tu mamy klasyczny trójkąt tak. I protka będzie musiał wybrać jednego z braci nie?
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 11, 2023 19:29:09 GMT
Tak się niestety zapowiada. Yaman był/jest pierwszą miłością, takiego rodzaju który pamięta się do końca życia. Ale jednak jest lekkomyślny, dosyć niedojrzały. I ogólnie to go nie lubię Łazi teraz taki jakby zapłakany i wybucha krzykiem. Taki strasznie emocjonalny jest. Męczy mnie to już, a dopiero mamy drugi odcinek. Ates, jest starszy, dojrzalszy. Oferuje stabilność, bezpieczeństwo i oddanie. No, jestem jednostronna, bo Ilhan w roli Atesa jest mega charyzmatyczny i cudowny ❤️
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 11, 2023 19:33:23 GMT
Ates, jest starszy, dojrzalszy. Oferuje stabilność, bezpieczeństwo i oddanie. No, jestem jednostronna, bo Ilhan w roli Atesa jest mega charyzmatyczny i cudowny ❤️ Kusi mnie. Chciałbym zobaczyć czy Ozge poprawiła się aktorsk od czasy yemin, czy Sol Yanim.
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 11, 2023 19:55:03 GMT
Poprawiła. Nie ma co mówić. Naprawdę jest świetna. Ozge jest obecnie jedną z moich ulubionych aktorek. Zainteresowałam się tym serialem, bo ona tu gra. A Ilhana również lubię. Zwiastun trzeciego odcinka youtu.be/oKWs3qVfgVk?si=Ff6_02YxEgTqjVbU
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 11, 2023 20:02:04 GMT
O kurde ostro tam widzę jest.
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 11, 2023 20:15:49 GMT
Jest, jest. Jutro oglądam nowy odcinek ☺️
|
|
|
Post by lucy on Sept 12, 2023 7:20:39 GMT
Wczorajszy odcinek wypadł najlepiej spośród seriali w najważniejszej kategorii dla ATV, czyli Total. W pozostałych kategoriach nie było już tak dobrze, ale najważniejsze, że nie było spadku, tylko same wzrosty. TOTAL 1) Masterchef All Star 4,14 2) Safir 3,954) Bambaşka Biri 3,38 5) Ömer 3,23 i.imgur.com/uOfGwgK.jpg
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 12, 2023 7:35:55 GMT
Wzrosty bardzo mnie cieszą ☺️
|
|
|
Post by julia on Sept 12, 2023 8:12:43 GMT
Wzrosty bardzo mnie cieszą ☺️ Mnie także Rozpaczy Yamana ciąg dalszy, że o Feraye nie wspomnę. W tym wszystkim Ates, który pokazuje dziadkowi środkowy palec i, wiedząc o ciąży , przekonuje Feraye do małżeństwa. Dziadek Gulsoy , pater familias, wytyka wnukom niewdzięczność i chce ich pozbawić majątku. Szaleje , gdy staje przed nim Yaman z Ayliną i oświadcza , że się pobrali No i serialowe indywiduum , szantażystka Cemile, która jak skorpion zakradła się do domu, zmuszając Yamana do ożenku z durną córeczką. To jest kompletna idiotka Przyczepiła się , jak rzep do Yamana i nie zauważa, że on ją lekceważy - ona go kocha od dzieciństwa i to wystarczy, o święta naiwności. Jak myślicie, była bardziej naiwna zakochana w serialach Było ich całe mnóstwo, tych , co to od dziecka razem w piaskownicy, przy okazji bardzo podstępnych i wyrachowanych, ale wydaje mi się, że Feraye jest najgłupsza. Do tego wszystkiego uratowany synalek mafiosa Vurala, teraz dopiero zacznie się afera... Okana , sprawcę prawie zbrodni niedoskonałej, brat wyprawił za granicę, ale i tak wszystko spadnie na Gulsoyów.
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 12, 2023 9:31:37 GMT
Jestem ciekawa czy Feraye urodzi dziecko, czy też jak to często bywa będzie poronienie. Czuję,że żmijka Camile zadba o to aby Feraye straciła dziecko.
|
|
|
Post by mira on Sept 12, 2023 9:45:24 GMT
Jestem ciekawa czy Feraye urodzi dziecko, czy też jak to często bywa będzie poronienie. Czuję,że żmijka Camile zadba o to aby Feraye straciła dziecko. Zabrzmi to okrutnie, ale gdyby poroniła, związek Feraye i Atesa byłby nieco mniej skomplikowany, bo jednak być z kobietą brata, do tego wychowywać jego dziecko, to trochę dziwaczna sytuacja. Aczkolwiek w "Şeref Meselesi" taka sytuacja była i wyszło to nie najgorzej. Poza tym do dziś nie umiem wskazać, który z braci był tym ważniejszym w historii - tu może być podobnie. Może nie trzeba doszukiwać się, czy protem jest Ates, czy też Yaman, bo może obaj są tak samo ważni i ich wątki będą traktowane na równi.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Sept 12, 2023 9:52:50 GMT
Ta żona Yamana serio mega naiwna i głupia trochę mi jej szkoda. Co do ciąży ciężko stwierdzić może "pomoże" Cemile, Batu, Aleyna, Yaman lista długa co nie. A co do Vurala od 1 odcinka mam wrażenie że on ma chęć na matkę Gulsoyów. A i ta matki i jej jak dla mnie podejrzana choroba, przez którą Ates wrócił z USA.
|
|
|
Post by lucy on Sept 12, 2023 12:25:42 GMT
Aczkolwiek w "Şeref Meselesi" taka sytuacja była i wyszło to nie najgorzej. Poza tym do dziś nie umiem wskazać, który z braci był tym ważniejszym w historii - tu może być podobnie. mira, oni byli równorzędni i widać to nawet w czołówce. A wątek trójkąta był faktycznie świetnie napisany i przedstawiony. Nie znosiłam Kubry, a z braci wolałam bohatera Sukru, czyli tego "lepszego", bo dobrego, uczciwego i odpowiedzialnego. Może nie trzeba doszukiwać się, czy protem jest Ates, czy też Yaman, bo może obaj są tak samo ważni i ich wątki będą traktowane na równi. Wg mnie tutaj nie będzie podobnie do Seref Meselesi. Tutaj tym głównym jest Ilhan i fabuła będzie sprzyjać jemu. Coś jak było w Grzechu Fatmagul, gdzie protka była na początku narzeczoną Mustafy (i mocno go kochała), a potem los ją związał z Keremem, który jej od początku bardzo pomagał (i się w nim w końcu zakochała). Bardziej podobny trójkąt do tego tutaj był w Kuzey Guney, gdzie tez byli 2 bracia kochający tę samą kobietę. No ten rzekomo "zły" się zmienił w dobrego, a ten "lepszy" poszedł złą drogą (zbyt dużych ambicji) i skończył jak kanalia. Protka na końcu została z tym pierwszym i jednocześnie ważniejszym protem. Coś jak tutaj.
|
|
|
Post by Mavi on Sept 12, 2023 12:53:01 GMT
Jestem ciekawa czy Feraye urodzi dziecko, czy też jak to często bywa będzie poronienie. Czuję,że żmijka Camile zadba o to aby Feraye straciła dziecko. Zabrzmi to okrutnie, ale gdyby poroniła, związek Feraye i Atesa byłby nieco mniej skomplikowany, bo jednak być z kobietą brata, do tego wychowywać jego dziecko, to trochę dziwaczna sytuacja. Aczkolwiek w "Şeref Meselesi" taka sytuacja była i wyszło to nie najgorzej. Poza tym do dziś nie umiem wskazać, który z braci był tym ważniejszym w historii - tu może być podobnie. Może nie trzeba doszukiwać się, czy protem jest Ates, czy też Yaman, bo może obaj są tak samo ważni i ich wątki będą traktowane na równi. Druga święta zasada dizilandu tzw. jenerikowa / czołówkowa - protka zostanie z tym, który jest głównym, a główny jest pierwszy wymieniony w czołówce - tutaj Ilhan.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Sept 12, 2023 13:22:21 GMT
A propo czołówki to czekam aż się pojawi bo ten tak jak Szafir (pierścionek) to w drugim odc. nawet się nie pojawił. Bo jeżeli dobrze zauważyłem to Aleyna dostała inny.
|
|
|
Post by mira on Sept 12, 2023 13:42:53 GMT
A propo czołówki to czekam aż się pojawi bo ten tak jak Szafir (pierścionek) to w drugim odc. nawet się nie pojawił. Bo jeżeli dobrze zauważyłem to Aleyna dostała inny. Odnośnie pierścionka, to ja jeszcze nie obejrzałam dokładnie pierwszego odcinka i może niezbyt dobrze zrozumiałam, ale zdaje się, że Yaman zabrał go bez pozwolenia? W takim razie pierścionek pewnie wróci do matki i ostatecznie, po wielu przebojach, to Ates wręczy go Feraye.
Właśnie przez to, że Yaman zdobył tytułowy szafir, niektórzy uznali, że to jego historia miłosna będzie tutaj przedstawiona i podtytuł serialu odnosi się do jego relacji z Feraye. Widziałam takie tweety. A dziś z kolei niektórzy pisali, że Ates manipuluje Feraye i perfidnie wykorzystuje sytuację, w jakiej się znalazła. Wyrobie sobie własną opinię, jak już obejrzę te odcinki.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Sept 12, 2023 14:12:25 GMT
mira , Moim zdaniem ludzie odbierają obecnie postacie stereotypowo Ates (ubrany na czarno, tajemniczy, kłóci się z dziadkiem) więc ludzie odbierają jego podejście do Feraye jako podejrzane. Yaman (ubiera się w jasne barwy, uległy wobec wszystkich, pierwsza miłość) więc dobry. A moim zdaniem powinno ich się odbierać na odwrót bo to co robią jest ważne.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 12, 2023 18:06:03 GMT
Obejrzałem wczoraj odcinek, i było to całkiem spoko. Feraye i jej rodzina o taka współczesna historia o kopciuszku. Dziadek Gülsoy jest podobny do dziadka z Yalı Çapkını bardzo szorstki. Oby tylko tyle patoli nie było. Oczywiście Macocha Feraye i jej kochana córeczka najbardziej grzeją. Mam wrażenie że zbyt łatwo Yaman zrezygnował z Feraye. Wcześniej czy później i tak by ją zostawił takie mam wrażenie. Podoba mi się że jedyny Ateş nie poddaje si tej tyrani dziadka. I oczywiste że jest jak chyba tu większość Team Ateş
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 12, 2023 18:57:03 GMT
Tak, Ates wysuwa się mocno na główny plan. I bardzo dobrze. Fandom mocno podzielił się na dwa stronnictwa, Yaman/Feraye i Ates/Feraye. Nie wiem skąd niektórzy na tt biorą te wymysły,że niby Ates manipuluje. No, właśnie,że nie było nawet pół sceny gdzie można byłoby wysnuć takie podejrzenie. Przypuszczam,że może w następnych odcinkach dostaniemy lekkie przebitki z przeszłości Atesa, gdzie będzie również F. Bo w scenie z pierwszego odcinka jak Ates wraca widzi F i pyta kierowcy kto to. Ten odpowiada,że Feraye. A on,że urosła. Więc oczywiście znali się gdy byli młodsi. Nie wiem dokładnie ile dzieli ich lat.
Podoba mi się to,że Ates (póki co i niech będzie tak najdłużej) nie lata z bronią i nie bawi się w mafię. Nikogo nie straszy śmiercią, ale widać po nim,że może być groźny.
Uważam,że jego postać jest najciekawsza ze wszystkich na razie. Bardzo chce aby w następnych odcinkach F wyleczyła się z Yamana. Bo uwielbiam oglądać jak buduje się uczucie między protami. Ates i Feraye to piękna para i chce na nich patrzeć. Nie dzieciaka Yamana.
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 12, 2023 18:59:10 GMT
Obejrzałem wczoraj odcinek, i było to całkiem spoko. Feraye i jej rodzina o taka współczesna historia o kopciuszku. Dziadek Gülsoy jest podobny do dziadka z Yalı Çapkını bardzo szorstki. Oby tylko tyle patoli nie było. Oczywiście Macocha Feraye i jej kochana córeczka najbardziej grzeją. Mam wrażenie że zbyt łatwo Yaman zrezygnował z Feraye. Wcześniej czy później i tak by ją zostawił takie mam wrażenie. Podoba mi się że jedyny Ateş nie poddaje si tej tyrani dziadka. I oczywiste że jest jak chyba tu większość Team Ateş Cieszę się,że więcej ludzi jest team Ates ❤️
|
|
|
Post by lucy on Sept 12, 2023 20:24:36 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 13, 2023 12:39:12 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 13, 2023 13:41:27 GMT
To,że ubiera się na czarno tylko dodaje mu do atrakcyjności. Po prostu. Ates musiałby zrobić dużo złego bym przestała go lubić. A Yamanowi kibicować raczej nigdy nie będę.
|
|
|
Post by julia on Sept 13, 2023 17:13:23 GMT
Ta żona Yamana serio mega naiwna i głupia trochę mi jej szkoda. Ona jest beznadziejna. Tak głupiej, tej drugiej, która koniecznie chce mieć faceta , bo się w nim kocha od dzieciństwa - chyba nie widziałam. mam nadzieję, że ją matka Gulsoyów urobi i mamusia Cemile, rozczaruje się, że nie może być z córką pod jednym dachem. Aylena pomału mięknie pod wpływem Gulfem . A propo czołówki to czekam aż się pojawi bo ten tak jak Szafir (pierścionek) to w drugim odc. nawet się nie pojawił. Bo jeżeli dobrze zauważyłem to Aleyna dostała inny. Aylena dostała pierścionek z brylantem, a ten z szafirem Yaman schował do szuflady. Wydaje mi się, że sygnał o pierścionku w pierwszym odcinku był wystarczający. Moim zdaniem ludzie odbierają obecnie postacie stereotypowo Ates (ubrany na czarno, tajemniczy, kłóci się z dziadkiem) więc ludzie odbierają jego podejście do Feraye jako podejrzane. Yaman (ubiera się w jasne barwy, uległy wobec wszystkich, pierwsza miłość) więc dobry. A moim zdaniem powinno ich się odbierać na odwrót bo to co robią jest ważne. W odbiorze postaci, raczej nie kieruję się symboliką kolorystyki ubrań. Yaman i Okan noszą się luźno, a Ates oficjalnie. Niekoniecznie coś z tego musi wynikać. Ważne to jest , jak się zachowują i co robią. Kolor może dawać mylne odczucia Mam wrażenie że zbyt łatwo Yaman zrezygnował z Feraye. Wcześniej czy później i tak by ją zostawił takie mam wrażenie. Dlaczego tak sądzisz, że zostawiłby Feraye. On przecież wybudował domek z myślą o niej. Po pożarze na złamanie karku biegnie do szpitala. Gdy dowiedział się o tym, że Bora żyje, Okana wysyła za granicę i idzie do Feraye, aby opowiedzieć jej , co się wydarzyło. Ona nie chce go wysłuchać , cały czas podkreśla , że go nienawidzi. Nie wiem skąd niektórzy na tt biorą te wymysły,że niby Ates manipuluje. No, właśnie,że nie było nawet pół sceny gdzie można byłoby wysnuć takie podejrzenie. No jest to trochę manipulacja - Ates robi to wszystko dla siebie, a przy okazji dla Feraye.. Nie chce ożenić się z Bade, wie ,że dziadek nie odpuści, bo to tyran :"Mój dziadek, jeśli chce coś mieć, to zawsze to dostaje", dlatego wymyślił sobie, ożenek z Feraye :" Bedzie to małżeństwo wyłącznie formalne" Wie, że dziadek się wścieknie, ale tym razem już nie wyjedzie, zostanie :"Chce dziadek wojny, no to będzie ją miał". Ilhan robi dobre wrażenie i ma całkiem przyjemny głos. Ozge jest śliczna i bardzo się rozwinęła od czasów "Przysięgi". Kogo chciałabym widzieć obok Feraye - skruszonego , pogubionego (przez ratowanie brata i szantaż Cemile) Yamana czy też dojrzałego i silnego Atesa? Scenarzyści już zdecydowali - jest to Ates.,
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 13, 2023 19:06:38 GMT
Dlaczego tak sądzisz, że zostawiłby Feraye. On przecież wybudował domek z myślą o niej. Po pożarze na złamanie karku biegnie do szpitala. Gdy dowiedział się o tym, że Bora żyje, Okana wysyła za granicę i idzie do Feraye, aby opowiedzieć jej , co się wydarzyło. Ona nie chce go wysłuchać , cały czas podkreśla , że go nienawidzi. To co napisałem było po obejrzeniu jednego odcinka. Nie wiem co będzie dalej, chodź po fragu odcinka trzeciego wnioskuje że chyba Yamanowi się ta ciąża nie podoba. Chodź mogło to być pokazane z kontekstu, i ostatecznie ta kłótnia była o czymś innym.
|
|