|
Post by lucy on May 18, 2023 13:51:12 GMT
Jeśli niebawem się okaże, że Yagmur ma nowy projekt, dla którego zrezygnowała z roli tutaj i z jej powodu zdjęcia zostały przesunięte (miały wystartować w kwietniu) to wszystko się ułoży w całość. Aktorzy też nie chcą czekać "w nieskończoność" aż projekt zaczną kręcić skoro mają inne propozycje. I pewnie Esra z tego powodu odeszła.
|
|
|
Post by lucy on May 23, 2023 19:47:10 GMT
Info wrzucam tutaj, chociaż na razie nie wiadomo, czy dotyczy tego projektu, czy innego (wówczas post zostanie przeniesiony do nowego tematu). Şükrü Özyıldız został protem nowego serialu Fox Tv. Rola protki została zaproponowana Burcu Özberk. i.imgur.com/Tm92jxy.png
|
|
|
Post by elysa7 on May 23, 2023 23:58:16 GMT
On jeszcze tak. Ale Burcu nie. Po prostu ona nie nadaje się do romcomów.
|
|
|
Post by mira on May 24, 2023 6:31:34 GMT
On jeszcze tak. Ale Burcu nie. Po prostu ona nie nadaje się do romcomów. A to rom-com będzie?
Wizualne uważam, że nawet pasują. Ale ona jakoś nie wzbudza mojej sympatii.
|
|
|
Post by Mavi on May 24, 2023 7:20:57 GMT
Yeter! Sam szajs póki co na wrzesień idzie na Fox. Jak tak dalej pójdzie, to nie będzie czego tłumaczyć.
|
|
|
Post by mira on May 24, 2023 7:28:23 GMT
Yeter! Sam szajs póki co na wrzesień idzie na Fox. Jak tak dalej pójdzie, to nie będzie czego tłumaczyć. Mavi, a Ciebie tylko seriale na Fox interesują?
|
|
|
Post by elysa7 on May 24, 2023 8:35:38 GMT
Chyba tak. Romcom.
|
|
|
Post by lucy on May 24, 2023 10:18:55 GMT
On jeszcze tak. Ale Burcu nie. Po prostu ona nie nadaje się do romcomów. Patrząc na jej dorobek to tylko romcomy się jej udały. Każda jej drama zalicza klapę. Wszystko wskazuje, że ma to być serial na nowy sezon, więc raczej nie będzie to komedia. Jak się pojawi zarys fabuły będzie ostatecznie wiadomo, czy to ten sam projekt, dla którego został założony temat, czy jednak inny. Niewykluczone, że tamten poszedł na półkę i producent przesunął Sukru do nowego projektu.
|
|
|
Post by Mavi on May 24, 2023 14:10:59 GMT
Yeter! Sam szajs póki co na wrzesień idzie na Fox. Jak tak dalej pójdzie, to nie będzie czego tłumaczyć. Mavi , a Ciebie tylko seriale na Fox interesują?
Tak, bo z reguły mój gust nie pokrywa się z gustem Rosjan i Anglików. W skutek tego zazwyczaj kończy się tak, że po 5 odcinku serialu już zaczynają się schody, jeśli chodzi o dostępność wersji zagranicznych do tłumaczenia. Kiedyś byłam głupia i z własnych pieniędzy dokładałam do interesu towarzyszy ze wschodu (nie ma kasy zebranej na odcinek = nie ma tłumaczenia, bo oni za darmo nie robią), żeby móc tłumaczyć, ale skończyłam z tym, bo ile można. A Anglicy z kolei odstawiają taką kaszanę w napisach, że szkoda słów. Z Fox mam ten komfort psychiczny, że jakoś od wiosny 2020 dodają napisy tureckie do każdego swojego serialu, co bardzo ułatwia mi sprawę. Dzięki temu mogłam skończyć np. "Mahkum", bo zagraniczne grupy porzuciły ten projekt praktycznie po finale 1 sezonu. I jak się samemu jest tłumaczem, dodawaczem napisów i korektorem, to posiadanie dostępu do tureckich napisów skraca czas tłumaczenia. Nie muszę się peryliard razy wsłuchiwać, co autor miał na mysli, bo jak sobie oglądam live czy na yt, to ja rozumiem, co oni świergolą w 80 % conajmniej, ale co innego oglądanie dla siebie, a co innego robienie stosunkowo dokładnego tłumaczenia. Plus seriale Fox najlepiej do mnie przemawiają (przede wszystkim MF - choć ta wytwórnia w pewnych aspektach to totalny ściek), ale jednak zazwyczaj trafiają w mój gust albo obsadowo albo klimatycznie. Liczyłam chociaż na ten mafijny od twórców EDHO (tu najprędzej mogłabym znaleźć swój nowy ship, bo MF Yapim póki co nie zapowiedziało nic sensownego), ale też lipa, bo tam wzięli protkę z Cukurowej . Z kolei w przypadku tego serialu akurat też nie ma co zbierać, bo Burcu kompletnie nie nadaje się do grania w dramach (chociaż czasami mam wątpliwości, czy ona w ogóle nadaje się do grania czegokolwiek ). Ogólnie póki co wygląda na to, że będzie lipa, a nie sezon jesienny.
|
|
|
Post by mira on May 24, 2023 19:29:22 GMT
Może jeszcze sypną nowymi propozycjami, w końcu mamy dopiero maj. Fox zawsze miał na jesień zapowiedzianych więcej seriali niż dni tygodnia, myślę że teraz będzie podobnie.
|
|
|
Post by lucy on Jun 2, 2023 10:15:19 GMT
Info wrzucam tutaj, chociaż na razie nie wiadomo, czy dotyczy tego projektu, czy innego (wówczas post zostanie przeniesiony do nowego tematu). Şükrü Özyıldız został protem nowego serialu Fox Tv. Rola protki została zaproponowana Burcu Özberk. Tak, chodzi o ten sam serial. Wg Birsenki, Burcu Ozberk zagra postać o imieniu Ece Cetinel. Ponoć otrzymała propozycję tej roli, gdy prace nad projektem dopiero się zaczynały, jednak w ostateczności zagrała w serialu "Królowa". Teraz, kiedy "Kralice" dobiegł końca, postanowiła rolę przyjąć. Şükrü zagra Onura Karasu. W obsadzie jest także Asli Syumen, która zagra Hilal Koral, zakochaną w Onurze. W serialu, który będzie emitowany na antenie FOX, nastąpiła również zmiana reżysera. Volkan Kocaturk opuścił projekt, a jego miejsce zajął Aytaç Cicek. i.imgur.com/KgdfmvE.jpg
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 2, 2023 10:19:53 GMT
Szlak. Tylko nie ona.
|
|
|
Post by Mavi on Jun 2, 2023 11:13:06 GMT
Aytac wracaj do Józka...
|
|
|
Post by lucy on Jun 2, 2023 11:22:15 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2023 15:31:04 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 10, 2023 22:46:49 GMT
Zawsze bawią mnie te opisy. Bo po drugim odcinku scenarzysta zupełnie zapomina o tym
|
|
|
Post by lucy on Jun 11, 2023 10:51:17 GMT
To też będzie letniak, skoro zdjęcia ruszają za 3 dni (14 czerwca).
Został też zmieniony tytuł.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 11, 2023 21:56:55 GMT
Dlaczego Burcu jest znowu w letniaku? Nie może dać nam od siebie odpocząć?
|
|
|
Post by mira on Jun 12, 2023 6:59:25 GMT
Sukru dawno w niczym nie oglądałam. Seriale z wątkami kryminalnymi lubię. Jak spodobają mi się zwiastuny i będę miała czas, to może i się skuszę, mimo obecności Burcu. O ile to faktycznie letniak, bo jesienią nie wyrobię - moje trzy seriale będą kontynuowane po wakacjach, a jeszcze wchodzą produkcje z Burakiem/Hande i Serkanem - zamierzam oglądać.
Podoba mi się, że bohaterowie to ludzie po 30. Na młodzieżowe produkcje stanowczo nie mam ochoty.
|
|
|
Post by lucy on Jun 14, 2023 9:37:39 GMT
Dzisiaj startują zdjęcia. Obsada.. Burcu Özberk (Ece) Şükrü Özyıldız (Honor) Tuğrul Tülek (Civan) Aslı Sümen (Hilal) Ülkü Duru (Ayla) Şehsuvar Aktaş (Müfit) Zuhal Gencer (Handan) Mert Öner (Musti) Gamze Doganoglu (Angel) i.imgur.com/hFA9jrR.jpgi.imgur.com/h7Tcf9q.jpg
|
|
|
Post by mira on Jun 21, 2023 10:36:33 GMT
Dopiero zaczynają nagrywać. Dzisiaj albo jutro, jakoś tak. W takim razie wystartuje to pewnie w połowie lipca.
Myślę, żeby obejrzeć. Podoba mi się obsada i tematyka. Fakt, że Burcu unikałam dotąd jak ognia, ale może pora obejrzeć z nią pierwszy serial i wyrobić sobie własną opinię?
Seriale Ayce są dość naiwne, takie słodkie, ale i zabawne. Zdecydowanie mam na coś takiego ochotę.
Niestety nie znalazłam info na temat literek... Nie żebym jakoś usilnie szukała, ale nie pamiętam, by któraś grupa wyrażała zainteresowanie tą produkcją. Ktoś coś...?
|
|
|
Post by lucy on Jun 21, 2023 11:57:40 GMT
Oni już są na planie od tygodnia, tyle, że nagrywali bez Burcu, bo była na wakacjach.
|
|
|
Post by mira on Jun 21, 2023 14:03:32 GMT
Pierwsza fotka protów:
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 21, 2023 19:33:53 GMT
Ależ on posiwiał. Choć nie specjalnie lubię Burcu to jednak ten letniak ma moje największe zainteresowanie.
|
|
|
Post by mira on Jun 22, 2023 6:38:23 GMT
Ależ on posiwiał. Choć nie specjalnie lubię Burcu to jednak ten letniak ma moje największe zainteresowanie. W którymś wywiadzie mówił, że to genetyczne, po ojcu. To było kilka lat temu, ale wtedy zaznaczył, że zaczęła mu też siwieć broda i to już stanowi jakiś problem. Niby brodę też można poddać koloryzacji, ale jednak rośnie znacznie szybciej niż włosy na głowie.
Odkąd oglądam tureckie seriale, kilka razy miałam taki okres, że mocniej interesowałam się jakimś aktorem/aktorką, próbowałam obejrzeć niemal wszystkie produkcje tej osoby, czytałam biografię, oglądałam wywiady itd. Swego czasu na tapecie był właśnie Sukru. Potem mi przeszło i daaawno się nim nie interesowałam, "Akinci" odpuściłam, ale nowy serial raczej obejrzę.
|
|
|
Post by lucy on Jul 3, 2023 17:30:24 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 3, 2023 22:27:49 GMT
Chciałabym już coś więcej, zapowiedź czy plakat.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 5, 2023 15:15:42 GMT
✨📸 Burcu Özberk i Şükrü Özyıldız w nowym serialu O3 Medya dla kanału telewizyjnego Fox „Ruhun Duymaz”
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 5, 2023 20:29:50 GMT
Ładnie razem wyglądają. Chyba najlepiej ze wszystkich letnich par w tym roku.
|
|
|
Post by lucy on Jul 7, 2023 19:19:43 GMT
Kolejne foto. I ma być zwiastun.
|
|