|
Post by lucy on Jul 24, 2023 13:24:39 GMT
Ostatnia premiera ubiegłego lata (Duy beni) miała na starcie we wszystkich kategoriach reyting poniżej 1,4% (były to najniższe cyferki wśród letnich premier 2022). I miała miejsce przed 10 lipca, więc o 2 tygodnie wcześniej od RD. Kolejne odcinki też szurały po dnie tabelki, tak więc się sprawdziłem stare porzekadło, że ostatnich gryza psy. Ciekawe, czy i tutaj tak bedzie, czy może rozległa reklama i promocja jakie Fox funduje serialowi się do czegoś przydadzą. No wg mnie będzie to kolejna klapa.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 25, 2023 6:31:56 GMT
🔥📸 Główni bohaterowie serialu „Ruhun Duymaz”
|
|
|
Post by Matthias on Jul 25, 2023 7:04:43 GMT
Szału nie ma...
|
|
|
Post by mira on Jul 25, 2023 7:12:42 GMT
A no nie ma, ale tragedii też nie.
Widziałam tak z 3/4 odcinka i to "po łebkach", bo w trakcie zmuszona byłam stać przy garach, ale całkiem mi się podobało. Sukru i Burcu bardzo do siebie pasują, są przy tym atrakcyjni fizycznie (nigdy tak o Burcu nie myślałam, ale generalnie jest to bardzo ładna i zgrabna kobieta), chemię też wyczuwam. Były śmieszne momenty, ale nie głupkowate, a to wielki plus. Bawiłam się z pewnością dużo lepiej niż przy "Ya Cok Seversen".
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Jul 25, 2023 7:23:28 GMT
Ale jak na ten sezon wszędzie 2 z przodu to też nie najgorszy wynik.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 25, 2023 8:03:11 GMT
Choć patrząc na konkurencję, to jednak serial tak źle nie wypadł... Kilka setnych i by był wyżej od Listu. 📌 Reytingi za 24.07.2023ТОТАL:2. Veda Mektubu (20 odcinek) - 2.71% ⬆ (+0.02) 3. Ruhun Duymaz (1 odcinek) - 2.67% 🆕5. Üvey Anne (5 odcinek) - 2.08% ⬆ (+0.02) АВ:2. Veda Mektubu - 2.23% ⬆ (+0.14) 3. Ruhun Duymaz - 2.13% 🆕12. Üvey Anne - 1.20% ⬇ (-0.17)
|
|
|
Post by Matthias on Jul 25, 2023 20:57:59 GMT
📸💫Ekipa letniego serialu „Ruhun Duymaz” z niecierpliwością czekała na wyniki pierwszego odcinka
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 26, 2023 14:23:01 GMT
Burcu nie powinna związywać włosów. Jeszcze nie obejrzałam odcinka. Może jutro to zrobię.
|
|
|
Post by Mavi on Jul 26, 2023 15:01:07 GMT
Ja przepraszam bardzo, ale kto zmienił tytuł tego wątku? Przecież "Nikt się nie dowie" to właśnie odpowiednie tłumaczenie tego tytułu. "Ruhun Duymaz"- Dusza tutaj jest w przenośni dusza w sensie człowiek. Coś w stylu "Żadna dusza nie usłyszy", a tłumacząc z naszego na polski "Nikt się nie dowie".
|
|
|
Post by Matthias on Jul 26, 2023 18:30:09 GMT
Mavi już wróciła stara nazwa
|
|
|
Post by mira on Jul 27, 2023 6:45:23 GMT
Odnośnie tytułu, widziałam już przepychanki na grupach. Nie znam tureckiego, ale możliwe, że "Nikt się nie dowie" pasuje tu bardziej, jest poprawne i zdecydowanie mniej kłopotliwe. Natomiast przyznaję, że wyjaśnienia drugiej grupy również mnie przekonują, są odniesienia do jakichś piosenek o tym samym tytule, cytatów i tego, co sama scenarzystka umieściła w sieci. Ona zawsze wynajduje sobie jakieś symbole i mnie się to bardzo podoba. Jeszcze nie widziałam odcinka z napisami, ale czy w scenie z lusterkiem nie mówi się czegoś o duszy właśnie? Edit. No i właśnie - nagranie z dziś. Wyraźnie słychać "ruhun duymaz"
Sukru: skradnę twoje serce w taki sposób, że twoja dusza nawet tego nie usłyszy Burcu: włamię się do twojego serca w taki sposób, że twoja dusza nawet tego nie usłyszy
|
|
|
Post by Matthias on Jul 28, 2023 15:07:53 GMT
#RuhunDuymaz #EcNur 🔥
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 30, 2023 21:44:22 GMT
Udało się obejrzeć pierwszy odcinek. Zdjęcia ładne, ale muzyka to jakiś żart. Zamiast na dialogach to skupiałam się na tej głupiej muzyce w tle. Już w 20 minucie miałam dość. Fabuła fajnie komediowa. Nic wybitnego, ale lekko się ogląda. Burcu fatalnie ubierają i czeszą. Źle mi się na nią patrzy. A w dodatku jak to ona w każdym romcomie gra irytującą bohaterkę. Nie wiem dlaczego, ale to już kolejny letniak z nią,gdzie nie mogę z nią wytrzymać. Sukru ma świetną charyzmę. Podoba mi się jego postać. Lekko przerysowana, ale to komedia więc pasuje. Oglądać będę, ale nie wkręcę się jakoś bardzo. Bez większego zaangażowania niestety.
|
|
|
Post by mira on Aug 1, 2023 7:44:16 GMT
Mnie się ten serial podoba, nawet wczoraj widziałam jakieś 3/4 odcinka na żywo. Natomiast przyznaję, że bohaterka Burcu, choć zadziorna, przebojowa i ogólnie ciekawa, bywa też irytująca. Naprawdę sporo krzyczy. To mój pierwszy serial z Burcu i już wiem, co mieliście ma myśli, pisząc, że jest rozwrzeszczana Niestety widziałam już wyniki wczorajszego odcinka i chociaż naprawdę niewielkie, to jednak są spadki. Szczerze mówiąc, jestem totalnie zaskoczona, bo spodziewałam się wzrostów i to całkiem sporych. Turkom nie spodobał się dosłownie żaden letni serial. Z roku na rok jest coraz gorzej. Czy wszystkie seriale są naprawdę takie kiepskie, czy po prostu ludzie nie mają czasu tego oglądać, bo w letnie wieczory mają inne zajęcia?
|
|
|
Post by Matthias on Aug 1, 2023 9:16:31 GMT
📌 Reytingi za 24.07.2023ТОТАL:2. Ruhun Duymaz (2 odcinek) - 2.54% ⬇ (-0.13)3. Veda Mektubu (21 odcinek) - 2.48% ⬇ (-0.23) 8. Üvey Anne (6 odcinek) - 1.65% ⬇ (-0.43) АВ:2. Veda Mektubu - 2.32% ⬆ (+0.09) 4. Ruhun Duymaz - 2.12% ⬇ (-0.01)8. Üvey Anne - 1.52% ⬆ (+0.32)
|
|
|
Post by Matthias on Aug 1, 2023 18:36:31 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Aug 1, 2023 19:11:23 GMT
Burcu to Burcu. Kilka lat temu obejrzałam z nią krótki romcom Şahane Damat i od tamtej pory uważam,że ona nie nadaje się na protkę. Zawsze mnie ona drażni i nie chce mi się przez nią oglądać serialu. Normalnie mnie ona zniechęca. Jej gra, wygląd, aparycja.
|
|
|
Post by mira on Aug 2, 2023 12:12:07 GMT
Tak w ogóle aktor grający Civana (Tugrul Tulek) jest naprawdę niezły. Totalnie inny niż w "Camdaki Kiz". W tamtym serialu w ogóle nie zwracałam na niego uwagi, a tu ma taki luz i siłę przebicia. Zainteresował mnie na tyle, że aż zajrzałam do biografii. Okazuje się, że najpierw ukończył anglistykę, potem rozpoczął studia aktorskie, a na ostatnim roku był na wymianie w Polsce i uczęszczał do Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie. Ot taka ciekawostka
|
|
|
Post by Matthias on Aug 2, 2023 19:06:07 GMT
Ruhun Duymaz - #EcNur 🔥💥
|
|
|
Post by mira on Aug 3, 2023 6:40:12 GMT
Jestem po drugim odcinku z literkami. Wszystko spoko, choć powiedziałabym, że pierwszy spodobał mi się jednak bardziej.
W serialu jest sporo sytuacji komediowych, ale nie takich, że wszyscy wrzeszczą i właściwie nie wiadomo, o co im chodzi. Nie ma też żadnego "głupka", który miałby dziwaczne przyzwyczajenia, jakieś tiki i nienaturalnie zmieniony głos.
Fabuły się nie czepiam, wydaje się, że wszystko ma w miarę logiczne wytłumaczenie.
Wiem, że to dopiero drugi odcinek, ale ja już się zastanawiam, jak to wszystko się skończy. Nie wyobrażam sobie, że finalnie Civan trafi do więzienia, bo gość jest w sumie całkiem sympatyczny, rodzinny i ważny w tej historii. No i jak Hilal przeboleje zdradę ukochanego i przyjaciółki? Czy związek złodziejki i agenta w ogóle jest możliwy? Jak scenarzystka zamierza te wątki rozwiązać? Póki co jest fajnie, wesoło, ale jak wiemy, jesienią w komediach romantycznych zaczynają rozgrywać się dramaty. Pytanie tylko, czy serial pociągnie do jesieni?
|
|
|
Post by Matthias on Aug 6, 2023 15:25:09 GMT
📸💫 Sükrü Ozyıldız za kulisami serialu „ Ruhum Duymaz”
|
|
|
Post by mira on Aug 8, 2023 8:22:31 GMT
Oceny znowu w dół. Szczerze mówiąc, nie rozumiem. OK, wybitne dzieło to to nie jest. Ale jak dla mnie i tak jest to najlepszy spośród emitowanych obecnie seriali, oczywiście na tyle, na ile się orientuję, bo wszystkich przecież nie oglądam. Serial jest zabawny. Dużo sytuacji komediowych, bohaterowie też całkiem oryginalni, każdy ma w sobie coś ciekawego, charakterystycznego. Protka nie jest z gatunku głupiutkich. Tematyka ok, choć wielkich tajemnic i zaskakujących zwrotów akcji to tu nie ma, może szkoda. Podoba mi się muzyka. Główna para ładna, dojrzała, seksowna, w moim odczuciu chemia zdecydowanie jest. Więc dlaczego serial się nie przyjął?
Jedyne, co mi trochę przeszkadza, to ton głosu Burcu. Ona nie mówi, tylko cały czas jakby krzyczała. Nie to, że się drze, ale ma taki specyficzny sposób wypowiedzi i na dłuższą metę jest to męczące.
Jak tak dalej pójdzie, to serial skasują po 8 odcinkach. Niby nie są to najniższe noty, ale mamy prawie połowę sierpnia i niebawem wchodzą seriale jesienne.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 8, 2023 8:23:40 GMT
📌 Reytingi za 07.08.2023ТОТАL:2. Veda Mektubu (22 odcinek) - 2.52% ⬆ (+0.04) 3. Ruhun Duymaz (3 odcinek) - 2.43% ⬇ (-0.11)9. Üvey Anne (7 odcinek) - 1.47% ⬇ (-0.18) АВ:2. Veda Mektubu - 2.40% ⬆ (+0.08) 3. Ruhun Duymaz - 2.09% ⬇ (-0.03)14. Üvey Anne - 0.79% ⬇ (-0.73)
|
|
|
Post by mira on Aug 9, 2023 19:11:06 GMT
Podobno platforma Shahid zakupiła serial. Może dane mi będzie jeszcze trochę się nim nacieszyć...
|
|
|
Post by lucy on Aug 9, 2023 21:52:25 GMT
Kralice i Tacsiz Prenses nie pomogła emisja na Shahid. Darmaduman, Kusursuz Kiracı i Hayat Bugün zresztą również.
|
|
|
Post by lucy on Aug 10, 2023 18:09:36 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Aug 11, 2023 20:04:30 GMT
Burcu nigdy nie powinna grać w romcomach. Ona po prostu się nie nadaje.
|
|
|
Post by mira on Aug 11, 2023 20:09:22 GMT
Nie żebym Burcu broniła, bo też za wiele o niej nie wiem, ale faktem jest, że ma w swojej karierze zarówno klapy, jak i produkcje, które miały po kilkadziesiąt odcinków. Poza tym w Turcji co rusz jakiś serial zostaje wywalony po kilku odcinkach i to mimo udziału wielkich gwiazd.
|
|
|
Post by lucy on Aug 13, 2023 14:03:29 GMT
Burcu nigdy nie powinna grać w romcomach. Ona po prostu się nie nadaje. I pokazują to jej wyniki w dramatach, gdzie robi same klapy. Niestety nie można jej porównać do sytuacji wielkich gwiazd, gdzie faktycznie prawie każda zaliczyła już jakąś klapę, bo Burcu w niczym jeszcze nie tylko nie zaistniała (oprócz romcomów, ale ileż razy pod rząd można do nich wracać?), ale w swoich serialach nie uzyskała nawet średnich wyników. A mimo to ciągle ją biorą do roli głównej. Jakim cudem? Jeśli aktor/ aktorka po romcomie zalicza klapę w serialu dramtycznym, to nie dostaje już drugiej szansy... Ten serial jest mam nadzieję jej ostatnim w roli głównej. 🙏 Ciekawe jednak ile RD będzie miało odcinków, bo jest to serial robiony na zamówienie rynku LA. Wstępnie miał mieć 26 odcinków (jak Maviye surgun), no nie wiadomo, czy kontrakt nie został zerwany/ zmieniony, skoro serial trafił na Fox, gdzie kosa czeka na ofiary. Zbliżamy się powoli do końca wakacji i nie ma co liczyć, że wyniki nagle podskoczą. Tym bardziej, że tutaj jest z odcinka na odcinek coraz niżej. Pomijam, że serial nigdy jeszcze nie miał z przodu "3". i.imgur.com/B7JgO6e.png
|
|
|
Post by lucy on Aug 13, 2023 16:37:08 GMT
|
|