|
Post by mira on Aug 13, 2023 19:22:46 GMT
Mnie się Burcu w tym serialu nawet podoba, w ogóle cały ten serial jest dla mnie ok. Mógłby mieć chociaż z 15 odcinków.
|
|
|
Post by lucy on Aug 14, 2023 9:21:32 GMT
|
|
|
Post by lucy on Aug 15, 2023 11:04:18 GMT
|
|
|
Post by mira on Aug 16, 2023 18:56:16 GMT
Mnie tam nie jest do śmiechu. Serial mi się spodobał i chciałabym oglądać go dalej. Jest w nim wszystko, co powinno być w letniej komedii.
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Aug 16, 2023 20:28:25 GMT
Mnie tam nie jest do śmiechu. Serial mi się spodobał i chciałabym oglądać go dalej. Jest w nim wszystko, co powinno być w letniej komedii. Zgadzam się i zarejestrowałam się aby to napisać 😉 Lubię Burcu, bo nie jest mdła a razem z protem tworzą duet miły dla oka. Oczywiście są sceny nudnawe czy naiwne, do przewinięcia ale jeszcze chyba nie widziałam serialu bez takich. Też liczyłam przynajmniej 15 odcinków. Ciekawe dlaczego nie ma jeszcze fragmanu?..
|
|
|
Post by Matthias on Aug 16, 2023 21:32:08 GMT
maree witamy na forum . Zwiastuna może nie ma, ponieważ zastanawiają się wciąż nad decyzją co do serialu. Może mają dwa w zanadrzu? W zależności od decyzji FOX - jeden bliższy finałowy, drugi kontynuujący spokojnie dotychczasową historię? mira - może potrzeba więcej dramy, żeby reytingi wzrosły .
|
|
|
Post by mira on Aug 17, 2023 7:07:00 GMT
Witaj maree Póki co zwiastuny były zawsze po emisji odcinka, teraz jest opóźnienie i fani serialu zaczynają się martwić. Może nie zdążyli przygotować, bo już weszli w tryb "z tygodnia na tydzień", gdzie pierwsze trzy odcinki pewnie były przygotowane z pewnym wyprzedzeniem, na spokojnie. A może są jakieś zmiany w scenariuszu? Nie mam pojęcia. Zdarzyło się nie raz, że wywalili mi serial, który akurat lubiłam i oglądałam, np. "Azize", albo "Yeni Hayat", ale w przypadku tej komedii naprawdę nie jestem w stanie powiedzieć, dlaczego nie spodobała się tureckiej widowni
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Aug 17, 2023 11:22:45 GMT
u Dzięki Niestety też myślę, że się wahają i stąd brak zwiastuna. Zastanawiam się dlaczego serial nie przypadł do gustu widzom. Z drugiej strony, przeciągając go zrobiliby jak zawsze dramat. Te 15 odc. byłoby ok.
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Aug 17, 2023 14:27:02 GMT
Dzięki mira Pisząc nie widziałam Twojego wpisu. Mam podobne odczucia, zobaczymy, może dzisiejszy wieczór coś nam zdradzi. P.S. Ktoś tu wcześniej narzekał na muzykę i o ile faktycznie nie powala, to wprost zakochałam się w „Doya Doya” Nova Norda. Super dobrali akurat ten kawałek. Miałam nadzieje, że będzie pojawiał się częściej miedzy nimi..
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Aug 17, 2023 19:21:32 GMT
Jest fragman i wg mnie nie wskazuje na raptowny koniec wiec cieszę się na poniedziałek 😉 Jeśli będziecie coś wiedziały, dajcie znać
|
|
|
Post by lucy on Aug 17, 2023 19:22:43 GMT
|
|
|
Post by mira on Aug 18, 2023 6:42:40 GMT
Wczoraj obejrzałam czwarty odcinek i odnoszę wrażenie, że osobą, która będzie najwięcej mieszać w serialu, stanie się wkrótce Hilal. Początkowo wydawała się słodka i milutka, ale coś zaczyna zgrzytać. A to mega foch na Ece, a to pretensje do Onura, a to namawianie brata na lewe interesy... W zwiastunie widzimy, że zobaczy Onura obejmującego Ece. Ciekawe, czy się im pokaże, czy zacznie węszyć po cichu? Civan niby wielki handlarz, ale prawdę mówiąc lubię gościa Może finalnie zacznie współpracować z policją i nie zostanie ukarany? Tylko pytanie, czy przez działania siostrzyczki nie wpadnie w większe problemy... Okazuje się, że Elif jest siostrą Ece, ale prawdopodobnie Ayla sfałszuje wynik i nawet Onurowi nie powie prawdy. W ogóle mam w głowie wiele znaków zapytania. Dlaczego rodzina Koral zdecydowała się na adopcję dziecka, skoro miała troje własnych? Czy Murat i Civan wiedzą, że Elif jest adoptowana? W końcu są od niej znacznie starsi. A jeśli nie wiedzą, to czy ich matka udawała ciążę? A może wysłała ich na ten czas poza Turcję? Gdyby serial trwał dalej, z pewnością ruszyłaby sprawa zaginionego ojca Onura. Ece podejrzewa, że Onur ma do Civana jakąś prywatną urazę. Czyżby chodziło o coś związanego z ojcem? Jeśli chodzi o relację Ece i Onura, w czwartym odcinku zazdrość z obu stron wyraźnie dawała o sobie znać. Nawet osoby postronne zaczęły zauważać, że Onur i Ece mają się ku sobie. Tymczasem oni uparcie zaprzeczają, zwłaszcza Onur. Natomiast w finale odcinka bez wahania biegnie, by zasłonić Ece przed kulą. Ryzykuje, że jego prawdziwa tożsamość zostanie ujawniona, że wielomiesięczna praca pójdzie na marne, ryzykuje nawet własnym życiem.
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Aug 20, 2023 12:05:21 GMT
Zgadzam się co do Hilal. Uważam, że będzie mocno mieszać i da nam wszystkim w kość 😉 Burcu nie ma szczęścia do blond koleżanek z planu, oby Ece nie przechodziła przez dramat, który zgotowany był Esrze (AMI). Ale o to będę się martwić jak raytingi na to pozwolą 😉
Co do Civan’a- myślę, że też nie będzie aniołem. Sam fakt, że kręci z diamentami a do tego, jak sądzimy, Onur ma do niego osobistą sprawę sprawi, że reżyser go nie wybieli. Nawet jeśli będzie się wydawał w porządku, to nadejdzie odcinek, w którym aby zdobyć Ece, zrobi coś co skomplikuje jej związek z Onurem..
Pewnie myślę szablonowo, ale wolę się nastawić na komplikację nawet w najbardziej niewinnie rozpoczynającym się romkomie.. ale tak jak napisałam, na razie trzymajmy kciuki za 5ty odcinek i cieszmy się na każdy kolejny 🙂
Udanej niedzieli!
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Aug 21, 2023 20:12:57 GMT
mira, zerkam na live i jest sporo z tego, o czym pisałaś a czego też się spodziewałam. No może z Hilal nie taka blond jak ją wcześniej zapamiętałam 😉 Raytingi powinny pójść w górę- dacie znać jak będą wyniki? Wydaje mi się, że odcinek lepszy niż poprzedni, ale poczekam na tłumaczenie.
|
|
|
Post by mira on Aug 22, 2023 6:21:37 GMT
maree, ja też oglądałam live. Nie liczę na jakieś duże wzrosty, ale niechby chociaż spadków nie było... Tego, że Onur okłamie Ece w sprawie wyników DNA w ogóle się nie spodziewałam. Podejrzewałam cioteczkę, a tu niespodzianka.
|
|
|
Post by lucy on Aug 22, 2023 8:31:38 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Aug 22, 2023 8:36:52 GMT
📌 Reytingi zа 21.08.2023ТОТАL:2. Veda Mektubu (24 odcinek, FINAŁ) - 2.47% ⬆ (+0.10) 3. Ruhun Duymaz (5 odcinek) - 2.16% ⬇ (-0.23)АВ:3. Veda Mektubu (FINAŁ) - 1.80% ⬆ (+0.76) 4. Ruhun Duymaz - 1.80% ⬆ (+0.26)
|
|
|
Post by mira on Aug 22, 2023 10:13:30 GMT
Myślę, że w tym tygodniu jeszcze nie podejmą żadnej decyzji. Zielone strzałki jednak są, no i za tydzień nie będzie konkurencji. Wydaje mi się, że przyszłotygodniowe wyniki będą decydujące.
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Aug 22, 2023 14:53:53 GMT
maree, ja też oglądałam live. Nie liczę na jakieś duże wzrosty, ale niechby chociaż spadków nie było... Tego, że Onur okłamie Ece w sprawie wyników DNA w ogóle się nie spodziewałam. Podejrzewałam cioteczkę, a tu niespodzianka. Tak, tu chyba wszyscy byli w szoku.. Ciężko będzie to odkręcić, będzie smutno. Już jest. I jak myślisz, Ece zauważyła Hilal? Ciekawe czy jeśli oglądalność w najbliższy poniedziałek będzie zbliżona do wczorajszej, zostawią jeszcze RD na wizji, czy ew. przeniosą na inny dzień czy zakończą..
|
|
|
Post by Matthias on Aug 23, 2023 20:21:49 GMT
W mediach społecznościowych zrobiło się zamieszanie.
Podobno FINAŁ na 7 odcinku.
|
|
|
Post by lucy on Aug 23, 2023 22:51:55 GMT
Podobno FINAŁ na 7 odcinku.Kiedy Fox wypuścił Zwiastun BB z datą premiery OD RAZU na 11 września, od razu pomyślałam, że postawiono krzyżyk na Ruhun Duymaz i serial za chwilę wyleci. Ale nie pisałam nic, żeby nie zapeszać... Fox ma na tą chwilę 5 seriali w zapowiedzi "yakinda" i S2 Adim Farah, więc dla RD nie ma już miejsca w ramówce (sobota jest jak na razie na wyłączność dla 2 tylko seriali). Także zostały tylko 2 odcinki. i.imgur.com/JjqBT0a.png
|
|
|
Post by mira on Aug 24, 2023 7:34:34 GMT
Wcześniej czytałam, że rozważają przeniesienie na sobotę. Co to znaczy, że ten dzień "jest na wyłączność dla dwóch seriali"? Przecież Fox ma ten dzień wolny. Chciałabym, żeby przenieśli, ale jeśli tak się nie stanie, pozostanie mi zaakceptować sytuację. Będzie mi smutno, bo dobrze się bawię przy tym serialu, a wątków jest tyle, że na ich w miarę przyzwoite rozwiązanie potrzeba jeszcze przynajmniej z 5-6 odcinków.
Moim zdaniem to najlepszy letni serial tego roku. Szkoda, że puścili go tak późno.
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Aug 24, 2023 16:35:20 GMT
Ale szkoda.. jest już fragman a pod nim dyskusja nt. końca serii. Myślicie, że to jest jeszcze do uratowania czy raczej przesądzone?
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Aug 24, 2023 16:38:06 GMT
Szkoda, że puścili go tak późno. Dokładnie, to chyba był jedyny błąd tego serialu.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 24, 2023 16:48:32 GMT
maree no dość późno został wypuszczony. Przetarł szlak - i trzeba go zastąpić nowym serialem teraz.
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Aug 24, 2023 16:58:42 GMT
@matthias a czy wiadomo co to za serial będzie? Z tym przetarciem szlaków.. każdy serial jest inny.. na mnie działają konkretni aktorzy..
|
|
|
Post by lucy on Aug 24, 2023 19:10:36 GMT
Wcześniej czytałam, że rozważają przeniesienie na sobotę. Co to znaczy, że ten dzień "jest na wyłączność dla dwóch seriali"? Przecież Fox ma ten dzień wolny. mira, chodziło mi o to, że sobota jest już obstawiona przez ATV i Trt1 - i dopóki Gonul Dagi i Kardeslerim się nie znudzą Turkom, inne kanały będą omijać ten dzień szerokim łukiem. Fox już kilka razy próbował się wcisnąć ze swoim serialem między tę dwójkę, ale za każdym razem z miernym skutkiem. Ostatnio poświęcił w tym celu "Dokuz Oğuz". czy wiadomo co to za serial będzie? Tak, Bambaşka Biri z Hande Ercel i Burakiem Denizem.
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Aug 24, 2023 19:37:43 GMT
czy wiadomo co to za serial będzie? Tak, Bambaşka Biri z Hande Ercel i Burakiem Denizem. Dziękuję! Wyglada dobrze i dobrze będzie znów ich razem zobaczyć, teraz w dojrzalszym wydaniu. Pewnie już jest tu wątek tego serialu, zerknę.
|
|
|
Post by mira on Aug 25, 2023 6:38:07 GMT
Wcześniej czytałam, że rozważają przeniesienie na sobotę. Co to znaczy, że ten dzień "jest na wyłączność dla dwóch seriali"? Przecież Fox ma ten dzień wolny. mira , chodziło mi o to, że sobota jest już obstawiona przez ATV i Trt1 - i dopóki Gonul Dagi i Kardeslerim się nie znudzą Turkom, inne kanały będą omijać ten dzień szerokim łukiem. Fox już kilka razy próbował się wcisnąć ze swoim serialem między tę dwójkę, ale za każdym razem z miernym skutkiem. Ostatnio poświęcił w tym celu "Dokuz Oğuz". W tym sensie to tak, ale mnie przecież nie chodzi o to, żeby Ruhun Duymaz ciągnęli przez cały sezon, tylko żeby nie wywalali go już teraz. 13 odcinków mogliby dać. 7 to jednak strasznie mało.
Wydaje się, że Fox jeszcze sam nie wie, co zrobić z tym serialem. Myślę, że jak wyniki w poniedziałek spadną, to rzeczywiście 4 września zakończą. A jak wzrosną, to może pomyślą o przeniesieniu. Tylko że plotki o finale zwykle nie służą serialowi. Jak już pojawia się info, nawet niepotwierdzone, że finał na którymś tam odcinku, to oglądalność zwykle spada.
|
|
|
Post by man1000 on Aug 25, 2023 23:24:13 GMT
|
|