|
Post by mira on Sept 16, 2023 18:45:44 GMT
maree, z nowości oglądam "Safir" i "Bambaska Biri". Pierwsze to drama, drugie... sama nie wiem. Trochę kryminału, trochę obyczajówki, trochę dramatu, trochę wątków psychologicznych
|
|
|
Post by Mavi on Sept 17, 2023 5:59:31 GMT
Mi również jest przykro, bo to jedyny serial, na który patrzyłam od dłuższego czasu. Jedyne co mnie raziło to ubiór Ece (mam wrażenie, że Burcu zawsze jest dziwnie ubrana na potrzeby swoich ról). W pierwszych odcinkach było całkiem dobrze, ale agentka w spódniczce ledwo przykrywającej pośladki dziwnie wyglądała. RD był fajny, bo i chemia dobra miedzy protami, wątki żwawo szły do przodu i naprawdę dobrze się to ogladało. Żałuję i pewnie obejrzę jeszcze raz wszystkie odcinki. Podpowiedzcie proszę, na co teraz zwróciłyście uwagę w sezonie jesiennym choć to pewnie będą dramy 😬😉 Po 8 latach opuściłam diziland, bo taka bieda, że szok. Nic nie oglądam. Wracać raczej nie za bardzo planuję. Ogarnę tłumaczenia tego, co zapowiedziałam, a potem cóż... Zobaczy się.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 17, 2023 17:18:32 GMT
Reyting za 16.09.2023TOTAL:1. Gonul Dagi (105 odcinek) - 7.58% ⬆ (+0.29) 2. Kardeslerim (96 odcinek) - 5.49% ⬆ (+0.46) 12. Ruhun Duymaz (8 odcinek) - 1.31% ⬇ (-0.16)15. Ya Cok Seversen (11 odcinek) - 1.21% ⬇ (-0.37) AB:1. Gonul Dagi - 5.89% ⬇ (-0.98) 3. Kardeslerim - 3.09% ⬆ (+0.14) 19. Ya Cok Seversen - 1.09% ⬇ (-0.34) 20. Ruhun Duymaz - 1.08% ⬇ (-0.13)
|
|
|
Post by mira on Sept 18, 2023 8:22:57 GMT
Został jeden odcinek i pojęcia nie mam, jak to się zakończy. Owszem, najważniejszy wątek, czyli miłość Ece i Onura, da się jako tako poprowadzić i zrobić ładne zakończenie (z tym, że najpierw Onur musi powiedzieć Ece o Elif), ale pozostałe sprawy? Ja jestem ciekawa, co zdarzyło się w przeszłości Mufita i Ayli. Chciałam też zobaczyć, jak Mufit dowiaduje się, że Ayla i Onur są agentami. Interesujący był wątek ojca Onura. Czemu ojciec odszedł? Gdzie jest, co robi? Co łączy go z Civanem? Co będzie z Hilal i Civanem? Popełnili przestępstwa, więc powinni zostać ukarani, ale Civan to w sumie fajny facet i nie chciałabym, żeby wsadzili go do paki. Poza tym co z resztą rodziny Koral? Murat poprowadzi firmę? W jaki sposób Ece wyciągnie Elif z tej rodziny? Jak Melih zareaguje na fakt, że Ali i Melek są zakochani? Czym Ece będzie się zajmowała po złapaniu Hazara? Czy uda jej się otworzyć restaurację? Tu jest jeszcze tyle spraw do rozwiązania... Wszystko pourywają i tyle z tego będzie
|
|
|
Post by lucy on Sept 20, 2023 17:53:36 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 20, 2023 20:05:49 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 20, 2023 20:07:37 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 20, 2023 20:25:09 GMT
Mała ciekawostka.. SpeedBurcu) Ostatnio to raczej speed od klapy do klapy.
|
|
|
Post by elysa7 on Sept 20, 2023 21:37:10 GMT
Nie i jeszcze raz nie. Producenci tak ją lubią czy co?
|
|
|
Post by lucy on Sept 20, 2023 22:05:46 GMT
Producenci tak ją lubią czy co? Niektórzy też się nad tym zastanawiają. Niekiedy nawet głośno. Bardzo prawdopodobne, że Burcu zwyczajnie ma koneksje. Niedawno doszło do ostrej wymiany zdań pomiędzy nią, a jakimś piosenkarzem, który dał w sieci upust swoim "podejrzeniom". Skwituję to powiedzeniem: "Uderz w stół, a nożyce się odezwą"... i.imgur.com/ZyO5EQG.png
|
|
|
Post by mira on Sept 21, 2023 7:14:35 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 21, 2023 10:58:13 GMT
|
|
|
Post by mira on Sept 22, 2023 9:44:44 GMT
Jutro finał, a nie jestem pewna, czy czasem dzisiaj jeszcze nie kręcą. Wczoraj kręcili. Nie ma jeszcze ani opisu odcinka, ani fotek. Wszystko na ostatnią chwilę, ale się nie dziwię, skoro tak nagle postanowiono serial zakończyć. Oczywiście wiadomo było, że zmierza do finału, ale nie sądziłam, że na wyjaśnienie wszystkiego zostawią im tylko jeden odcinek. Wczoraj obejrzałam odcinek 8 i nie wygląda to wszystko aż tak tragicznie, może się uda, że zakończenie będzie z sensem. Scenarzystka ma dobre pomysły. Wątek Mufita i Ayli można uznać za wyjaśniony - wiemy, co zdarzyło się w przeszłości, nastąpiło ponowne zjednoczenie, wiemy też, że Ayla niebawem przechodzi na emeryturę i wyjaśni Mufitowi, czym tak naprawdę się zajmowała. Sprawa "pana X" nie musi już być prowadzona, bo Ece opisała historię swojego życia i wszystkie kradzieże. Ten temat także można zamknąć. Onur zna już prawdę o jej życiu, o Hazarze. Szok, złość i łzy już były, teraz czas na godzenie się W międzyczasie Onur zerwał z Hilal, a Ece dała kosza Civanowi. Droga wolna. Pozostaje sprawa Elif, złapanie Hazara/Civana/Hilal i wyjaśnienie wątku ojca. Oczywiście Onur musi wrócić do służby i połączyć się z Ece. Jest nadzieja, że uda się to wszystko zmieścić w jednym odcinku.
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Sept 22, 2023 17:20:09 GMT
I ja bardzo żałuję. Przykro mi też, że i z tej chemii w 8. odcinku niewiele zostało, może jeszcze powróci w finale. To prawda, że serial miał fajne wątki i pomysły, do tego wszystko w miarę logicznie prowadzone choć ubolewam nad spłaszczeniem głównych tematów. Materiał był na co najmniej 15 odcinków, których sobie życzyłyśmy na początku.. No ale trzymajmy kciuki, bo z tego co piszesz to niektórzy będą mieli pracowitą noc..
|
|
|
Post by lucy on Sept 23, 2023 13:48:37 GMT
Przynajmniej twórcy nie zdążyli Wam tego romcoma zepsuć. A tak by na mur beton było, gdyby miał lepsze reytingi. i.imgur.com/l2MYFhb.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Sept 24, 2023 9:18:00 GMT
Reyting za 23.09.2023TOTAL:1. Gonul Dagi (106 odcinek) - 7.98% ⬆ (+0.40) 2. Kardeslerim (97 odcinek) - 4.62% ⬇ (-0.87) 13. Ya Cok Seversen (12 odcinek) - 1.42% ⬆ (+0.21) 44. Ruhun Duymaz (9 odcinek, FINAŁ) - 0.65% ⬇ (-0.66)AB:1. Gonul Dagi - 6.09% ⬆ (+0.20) 5. Kardeslerim - 2.57% ⬇ (-0.52) 18. Ya Cok Seversen - 1.03% ⬇ (-0.06) 36. Ruhun Duymaz (FINAŁ) - 0.64% ⬇ (-0.44)ABC1:1. Gonul Dagi - 7.23% ⬇ (-0.13) 3. Kardeslerim - 3.28% ⬇ (-0.93) 11. Ya Cok Seversen - 1.75% ⬆ (+0.32) 41. Ruhun Duymaz (FINAŁ) - 0.64% ⬇ (-0.56)
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Sept 24, 2023 13:10:11 GMT
O mamo, ale dramat.. godzina pewnie też nie pomogła, ale.. szok. mira, oglądałaś live?
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Sept 24, 2023 13:12:34 GMT
Przynajmniej twórcy nie zdążyli Wam tego romcoma zepsuć. A tak by na mur beton było, gdyby miał lepsze reytingi. i.imgur.com/l2MYFhb.jpgPewnie tak.. takie małe pocieszenie.. Bo nie można mieć wszystkiego- fajnego serialu od początku do końca.
|
|
|
Post by lucy on Sept 24, 2023 14:30:29 GMT
Bo nie można mieć wszystkiego- fajnego serialu od początku do końca. Cóż, są to na pewno rzadkości, ale zdarzają się seriale bardzo dobre od początku do końca. Osobiście znam takie 2, chociaż mam też kilka na mojej liście obejrzanych, którym niewiele brakuje do pełnej świetności.
|
|
|
Post by mira on Sept 24, 2023 18:14:00 GMT
Tak maree, oglądałam. W ogóle to było podane, że odcinek zacznie się o 22:30, a w rzeczywistości zaczął się o 23 czasu tureckiego. To też nie pomogło. Zakończenie jest otwarte, nie wszystko wyjaśniono, a nawet wprowadzono nowego bohatera. Spokojnie mógłby być ciąg dalszy. Ale odcinek podobał mi się. Dynamiczny, wielowątkowy, no i były bardzo ładne scenki #EcNur.
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Sept 24, 2023 19:18:02 GMT
Osobiście znam takie 2, chociaż mam też kilka na mojej liście obejrzanych, którym niewiele brakuje do pełnej świetności. Jeśli to nie problem to daj proszę znać, które tak dobrze zapamiętałaś, bo szukam czegoś dobrego a żaden aktualny tytuł mnie nie przekonuje. Chętnie coś obejrzę z góry dzięki!
|
|
maree
Nowicjusz
|
Post by maree on Sept 24, 2023 19:24:25 GMT
Tak maree, oglądałam. W ogóle to było podane, że odcinek zacznie się o 22:30, a w rzeczywistości zaczął się o 23 czasu tureckiego. To też nie pomogło. O mamo.. to faktycznie zniechęcili.. Zakończenie jest otwarte, nie wszystko wyjaśniono, a nawet wprowadzono nowego bohatera. Spokojnie mógłby być ciąg dalszy. Ale odcinek podobał mi się. Dynamiczny, wielowątkowy, no i były bardzo ładne scenki #EcNur. Dzięki! Zaraz zacznę oglądać, bo ciekawa jestem co oni tam jeszcze namieszali
|
|
|
Post by lucy on Sept 24, 2023 23:56:20 GMT
Jeśli to nie problem to daj proszę znać, które tak dobrze zapamiętałaś, bo szukam czegoś dobrego a żaden aktualny tytuł mnie nie przekonuje. Chętnie coś obejrzę z góry dzięki! maree , z tureckich seriali, które oglądałam, najwyżej cenię "Grzech Fatmagul" (Fatmagul sucu ne) oraz "Narzeczoną ze Stambułu" (Istanbullu gelin). Seriale te pomimo ilości odcinków trzymają cały czas wysoki poziom pod każdym względem. Nie mają ani trochę naciąganej fabuły i bezsensownych wątków (tudzież zapychaczy). Ale nie są to romcomy, ani telenowele, tylko dramaty obyczajowe. Bardzo duży mam też sentyment do "Ceny miłości" (Ask ve ceza) oraz "Tysiąc jednej nocy" (Binbir gece), które mnie wręcz oczarowały bajkowym klimatem i magią, że oglądałam je z zapartym tchem. Oba seriale są zrobione w konwencji trochę telenowelowej (ja ją lubię), no stawiam je trochę niżej, bo od połowy 2. Sezonu zaczęto kombinować z fabułą (naciągać ją niepotrzebnymi wątkami). Ale ogólnie oba dały radę i całościowo oceniam je wysoko. Piękny był także 1 sezon "Imperium miłości" (Kurt Seyit ve Sura). Z innych seriali bardzo dobrze mi się oglądało też "Smak zemsty" (Seref meselesi) oraz Labirynt wspomnień (Kis gunesi) i z czystym sumieniem mogę je polecić (seriale nie są długie i ze względu na klimat oraz fabułę spodobają się raczej każdemu). Aaa i jeszcze "Naucz mnie kochać" (Bana Sevmeyi Anlat). A romocoma widziałam tylko jednego tj. "Miłosne potyczki" (Ask laftan anlamaz) i wg mnie był naprawdę słodki. Jeśli ktoś lubi ten gatunek to jest to wg mnie pozycja obowiązkowa. Wszystkie te seriale znajdziesz zarówno z lektorem pl jak i napisami. PS: "W labiryncie wspomnień" i w "Smaku zemsty" gra Sukru Ozyildiz.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 25, 2023 15:59:04 GMT
maree zgadzam się z Lucy. Jeśli nie oglądałaś, to ja również polecam Narzeczoną ze Stambułu (Istanbullu Gelin), Grzech Fatmagul, Tysiąc i Jedna Noc czy Cenę Miłości . Widzę, że z lucy mamy sentyment do tych seriali Ale trzeba przyznać. Świetnie nakręcone, żadnych bzdur, od A do Z. Wątki pokończone, a nie urwane...
|
|
|
Post by mira on Oct 2, 2023 7:14:07 GMT
Obejrzałam ostatni odcinek i choć po "lajwie" nie byłam przekonana do takiego zakończenia, to uważam, że w sumie dobrze to wymyślili. To prawda, że jesteśmy przyzwyczajeni, że tureckie komedie romantyczne kończą się ślubem, ale tutaj nie było na to czasu. Mogli zrobić przeskok czasowy, ale wtedy inne wątki zostałyby porzucone, poza tym nie widzielibyśmy tych początków, kiedy Onur i Ece zaczęli być parą. Akceptuję takie zakończenie i generalnie uważam serial za udany, mimo że oglądalność miał słabą i doczekał zaledwie 9 odcinków.
Spokojnie mógłby być drugi sezon, niektórzy fani wciąż mają na niego nadzieję, ale ja takiej nadziei nie miałam nigdy. Skończyło się, trzeba pójść dalej. Kariery Burcu nie zamierzam śledzić. W tym serialu była ok, ale to tyle. Sukru od dawna znajduje się gronie moich ulubieńców, więc jeśli pojawi się coś ciekawego z jego udziałem, chętnie obejrzę. Myślę jednak, że nieprędko to nastąpi... Póki co zamierzam kontynuować "Akinci".
|
|
zanka32
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by zanka32 on Mar 10, 2024 12:48:06 GMT
Gdzie można obejrzeć ten serial?? Oczywiście z napisami pl szukam i nigdzie nie mogę znaleźć
|
|
|
Post by mira on Mar 10, 2024 22:52:11 GMT
Gdzie można obejrzeć ten serial?? Oczywiście z napisami pl szukam i nigdzie nie mogę znaleźć Witaj na forum zanka32. Nowym użytkownikom z miejsca nie podajemy takich informacji. Pobądź trochę na forum, podyskutuj z nami, to wkrótce wszystkiego się dowiesz Serial oglądałam, bardzo miło wspominam, bardzo dobrze się przy nim bawiłam i bardzo ubolewam, że został tak szybko skasowany. Tego lata chętnie obejrzałabym drugi sezon, ale oczywiście drugiego nie będzie...
|
|
|
Post by lucy on Aug 19, 2024 11:56:48 GMT
Korea kupiła od Intermedya prawa do własnej adaptacji Ruhun Duymaz. Intermedya ujawniła przełomową umowę z Koreą Południową, co jest historycznym wydarzeniem dla Turcji, ponieważ firma udzieliła licencji na prawa do remake'u serialu "Love Undercover" wyprodukowanego przez O3 Medya jednej z wiodących firm produkcyjnych, odwracając tym samym zwykły trend adaptacji koreańskich treści dla tureckiej widowni. Ta przełomowa umowa jeszcze bardziej umacnia pozycję lidera Inter Medya w globalnym przemyśle telewizyjnym.
|
|
|
Post by lucy on Aug 19, 2024 13:55:53 GMT
Opis fabuły.
Onur Karasu, błyskotliwy młody agent wywiadu znany ze swojego analitycznego umysłu i różnorodnych umiejętności, awansuje na stanowisko szefa departamentu. Śledzi Civana Korala, który wydaje się być właścicielem prestiżowej firmy jubilerskiej, ale potajemnie reprezentuje międzynarodowy syndykat przestępczy. Onur podejrzewa, że obciążające go dowody są ukryte w sejfie rodzinnym Civana. I gdy dowiaduje się, że Civan planuje opuścić kraj, zmienia taktykę, aby uzyskać do niego dostęp i nawiązuje romans z Hilal, siostrą Civana. Mężczyzna oświadcza się Hilal, chcąc dostać się do sejfu w dniu ich zaręczyn. Jednak zamaskowany złodziej, którym okazuje się być Ece, doświadczona złodziejka klejnotów, pokonuje go w jego własnej grze. Ece grozi, że zdemaskuje Onura, jeśli nie będą współpracować. Ich burzliwy, zabawny i niebezpieczny związek stopniowo zbliża ich do siebie. Pomimo kontrastujących ze sobą ich światów, Ece i Onur wyruszają w nieoczekiwaną podróż, stopniowo zakochując się w sobie. Ale oboje niosą w sobie ukryte prawdy. Czy miłość może zwyciężyć przeciwności losu? Razem odkryją odpowiedź na to pytanie. (tłum. lucy)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 19, 2024 20:54:57 GMT
Korea kupiła od Intermedya prawa do własnej adaptacji Ruhun Duymaz. Nie będzie tam Burcu, więc szansa na hit wzrasta.
|
|