jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Jul 8, 2023 9:01:54 GMT
Też to zauważyłem, ale porównałem z drugą premierą Kanal D z tego tygodnia i YCS ma lekko niższe wyniki przy konkurencji 2 innych seriali. Ten wtorkowy nie miał konkurencji serialowej i ma lepsze wyniki ledwo o 0,1-0,5%. Więc nie wiem sam co o tym myśleć. Zobaczymy w przyszłym tygodniu jak już po ozetach będą lecieć równolegle. A za 2 tyg. popatrzę gdzie pójdzie widownia Gulcemala a może przyjdzie ktoś nowy.
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Jul 8, 2023 9:57:15 GMT
To norma rzadko który serial z Kanal D trafia na yt w całości raczej dają na teve2. Więc nie najlepsze wyświetlenia mogą też być z tego powodu.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 8, 2023 21:48:25 GMT
Obejrzałam pierwszy odcinek. Typowy romcom. Po prostu. Wpadają na siebie znienacka, on jej pomaga/ratuje, ta zamiast jakoś wyjaśnić albo podziękować to głupio gada i tak się fabuła kręci. Szkoda, że znowu mamy Stambuł. Bo pierwsza scena z Atesem w jego bodajże włoskiej posiadłości bardzo ładna. Super sceneria. Na duży plus dom, w którym mieszkał Ates jako dziecko, a teraz tam mieszka jego rodzeństwo. Bardzo piękny, klimatyczny. Także to mi się rzuciło od razu w oczy. Hafsa wygląda świetnie. Fakt, bez makijażu bardzo młodo. Ale nadal świetnie. Tak świeżo i lekko. Jej postać jest sto razy ciekawsza niż Kerema. Bo on jest bogatym, nadętym, aroganckim kobieciarzem. Ale tak to pustka. Przyznam jeszcze, że te dwie godziny odcinka to tak często przewijałam,bo się jednak trochę nudziłam. Jak dla mnie bez szału, ale jakieś tragedii też nie ma. Jak będę miała czas to pewnie za tydzień obejrzę nowy odcinek.
|
|
|
Post by lucy on Jul 9, 2023 8:25:47 GMT
Szkoda, że znowu mamy Stambuł. Bo pierwsza scena z Atesem w jego bodajże włoskiej posiadłości bardzo ładna. Super sceneria. Nie, to nie była włoska posiadłość, tylko hiszpańska. Dokładnie na Majorce. Ta pani, która przyszła posprzątać mówiła po hiszpańsku. I tylko ten fragment obejrzałam, bo kiedy pojawił się prot to się skończyły hiszpańskie dialogi i nic już nie rozumiałam. No muszę przyznać, że sam początek był zachęcający - piękne widoki i fajna dla ucha muzyczka. Ta muza to jest stały element w ścieżce dźwiękowej, czy ją wrzucili tylko na początek?
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Jul 9, 2023 11:57:32 GMT
W końcu przebrnąłem przez 1 odc. co mnie tylko utwierdziło że to miks latynoskiej telenoweli Mi corazon es tuyo z Nianią i jeszcze przypomniał mi się serial Baraj ze względu na zajęcie protki. Na razie nie skreślam ale jak szybko skasują płakać nie będę.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 9, 2023 14:39:16 GMT
A może hiszpański. Szczerze to się jakoś nie wsłuchałam w język Szkoda w sumie,że gra tu Kerem. Nie pasuje mi.
|
|
|
Post by lucy on Jul 10, 2023 12:37:55 GMT
Zestawienie odcinków PREMIEROWYCH tegorocznych letniaków. Brakuje jedynie Ruhun Dumaz. Odcinek jest na przedostatnim miejscu w Total i ABC1. AB ma też bez szału. i.imgur.com/oLD5t1D.png
|
|
|
Post by Matthias on Jul 10, 2023 14:51:48 GMT
No ja się spodziewałem osobiście lepszych wyników...📌 Reytingi zа 06.07.2023ТОТАL:1. Kendi Düşen Ağlamaz (3 odcinek) - 3.61% ⬆ (+1.24) 2. Gülcemal (12 odcinek) - 2.58% ⬇ (-0.71) 5. Ya Çok Seversen (1 odcinek) - 2.25% 🆕АВ:1. Kendi Düşen Ağlamaz - 2.38% ⬆ (+0.46) 2. Ya Çok Seversen - 2.27% 🆕6. Gülcemal - 1.67% ⬇ (-0.92)
|
|
|
Post by lucy on Jul 10, 2023 20:14:55 GMT
No ja się spodziewałem osobiście lepszych wyników... A ja wręcz przeciwnie, bo nie wierzyłam w ten serial. Za dużo w nim kalki. Natomiast myślałam, że w necie serial będzie miał lepsze wyniki. PS: Ali Bilgin powinien spróbować swoich sił poza Ay Yapim. Zwiastun..
|
|
|
Post by lucy on Jul 10, 2023 20:25:51 GMT
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Jul 10, 2023 20:30:01 GMT
W przyszłym tygodniu dopiero okaże się który czwartkowy serial lepszy bo w tym Gulcemal ma w tym finał.
|
|
|
Post by lucy on Jul 11, 2023 9:48:41 GMT
W każdym razie u nas na forum ten letniak przykuwa największą uwagę.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 11, 2023 18:56:52 GMT
💥 Cemre Ebuzziya dołączyła do obsady serialu „Ya Cok Seversen” jako przyjaciółka z dzieciństwa Atesa i Umuta - Bige, utalentowana projektantka, która wpłynie na związek między Atesą i Leylą
|
|
|
Post by lucy on Jul 12, 2023 18:27:05 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jul 13, 2023 18:32:36 GMT
✨ Nowy serial Kanal D i Ay Yapim „Ya Çok Seversen” była na szczycie dyskusji w sieciach społecznościowych w 16 krajach, takich jak Włochy, Hiszpania, Rosja i Brazylia. Hiszpańska prasa nie omieszkała zwrócić uwagi na nowy projekt Kerema Bursina. W czwartek zostanie wyemitowany drugi odcinek, który zadecyduje, czy serial spodoba się tureckim widzom.
|
|
|
Post by lucy on Jul 13, 2023 18:42:58 GMT
W czwartek zostanie wyemitowany drugi odcinek, który zadecyduje, czy serial spodoba się tureckim widzom. Matthias, wydaje mi się, że 2.odcinek właśnie leci Popiłeś, czy co?
|
|
|
Post by Matthias on Jul 13, 2023 18:47:31 GMT
lucy ja myślę już o urlopie... Przecież dzisiaj jest czwartek.
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Jul 14, 2023 8:22:17 GMT
No i kolejne spadki ciekawe czy utną szybko czy publika międzynarodowa pomoże a może zmiana dnia.
2 odc. T: 2,19, AB: 1,95 ABC1: 2,12
|
|
|
Post by Matthias on Jul 14, 2023 8:38:02 GMT
Słabo to widzę, oj słabo.
/photo/1
|
|
|
Post by lucy on Jul 14, 2023 8:47:36 GMT
jkj, serial się cieszy dużym zainteresowaniem poza Turcją, więc na pewno nie utną. Poza tym już się sprzedał do innych krajów, więc ciągnąć go będą przez jakiś jeszcze czas. No wczorajsze spadki nie wróżą projektowi świetlanej przyszłości. Poza tym Kerem niech już sobie da spokój z romcomami i się weźmie za lekcje aktorstwa. Nie da się jechać przez całą karierę na tym samych gestach, spojrzeniach i niezmiennej mimice. No chyba, że w roli trzecioplanowej. W rankingu seriali wczorajszy odcinek jest nadal pod Kendi we wszystkich kategoriach. TOTAL 1) Kendi Düşen Ağlamaz 3,43 2) MasterChef Türkiye All Star 3,00 3) Gülcemal 2,41 4) Ya Çok Seversen 2,19 AB 1) MasterChef Türkiye All Star 3,27 2) Kendi Düşen Ağlamaz 2,79 3) Ya Çok Seversen 1,95 4) Gülcemal 1,86 ABC1 1) MasterChef Türkiye All Star 4,17 2) Kendi Düşen Ağlamaz 3,11 4) Gülcemal 2,42 5) Ya Çok Seversen 2,12 i.imgur.com/xzj41o3.png
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 15, 2023 23:13:25 GMT
Drugiego odcinka jeszcze nie oglądałam. Ale no niestety, tu nie ma niczego ciekawego tak naprawdę. Bardzo przecięta fabuła, no i co tu dużo pisać, Kerem jest słaby. Hafsa się stara, aktorzy dzieci też, a on zupełnie nie.
|
|
|
Post by mira on Jul 17, 2023 6:46:26 GMT
Widzę, że przeważają krytyczne komentarze. Nie wiem, jak na grupach, bo tylko zerknęłam w dniu premiery pierwszego odcinka i odniosłam wrażenie, że raczej się podobało, choć fajerwerków nie było. Ja jeszcze nie ruszyłam z pierwszym odcinkiem, ale mam to w planach. Natomiast jestem zaskoczona tak słabą oglądalnością. Wielkiego sukcesu nie wróżyłam, ale sądziłam, że serial spokojnie osiągnie wyniki na poziomie 3,5-4.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 18, 2023 8:22:29 GMT
elysa7 mówisz, że Kerem jest słaby? W Sen Cal Kapimi nieźle zagrał.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 18, 2023 19:54:05 GMT
I dlatego jestem tym zdziwiona. Gra słabo, sztucznie. Jego postać jest nudna, bez wyrazu.
|
|
|
Post by mira on Jul 20, 2023 8:09:44 GMT
Skończyłam "Yargi" i stanęłam przed wyborem: "Aktorka", film Demet, czy może serial Kerema? Już miałam włączać film, ale akurat wpadł drugi odcinek "Ya Çok Seversen" i stwierdziłam, że obejrzę sobie dwa odcinki pod rząd. Plan nie wypalił, bo zasnęłam w połowie odcinka 1. Czyli jakoś szczególnie interesujące to nie było... Niemniej trochę pooglądałam i muszę napisać, że gra Hafsanur całkiem mi się podoba. Nie dostrzegam tu żadnej sztuczności, jest naprawdę nieźle. Leyla jest energiczna, pyskata i póki co niegłupiutka. Nie jest to typ bohaterki, która o wszystko się potyka i na wszystko wpada. Do tego Hafsa jest naprawdę ładna. Tylko że taka młodziutka, jakoś nie pasuje do dojrzałego Atesa. Bliżej jej do tych dzieciaków, niż do Kerema... Jeśli chodzi o Atesa, to zgadzam się, że Kerem gra dość powtarzalnie. Ta sama mimika, ten sam sposób wypowiadania się, te same ruchy, nawet stylizacje podobne. Całe szczęście, że z założenia Ates ma inny charakter i inny styl bycia, niż Serkan Bolat. Jest na maksa wyluzowany, dowcipny, chętnie podrywa kobiety, rzuca żarcikami i zupełnie ma gdzieś, co dzieje się z jego rodziną. Przynajmniej w pierwszym odcinku. Co do scenariusza, historia Atesa nie jest niczym oryginalnym. Bogaty dziedzic, traumy z przeszłości, kiepskie stosunki z rodzeństwem... Widzieliśmy to już wiele razy. Natomiast historia Leyli mnie ciekawi, jest to jakiś powiew świeżości. Oszustwa matrymonialne, przyszywana rodzina, jakiś koleś w szpitalu - o co tutaj chodzi??? Generalnie pierwszy odcinek (jeszcze go nie skończyłam) mnie nie porwał, ale źle też nie było. Będę oglądać dalej.
|
|
|
Post by mira on Jul 21, 2023 7:48:57 GMT
Odcinek 2.Historia jest dość naiwna. Dużo zbiegów okoliczności. Owszem, można to nagiąć i powiedzieć, że Leyla i Ates są sobie przeznaczeni i dlatego w wielkim Stambule ciągle na siebie wpadają. Niech im będzie, choć ja aż taką romantyczką nie jestem i brak realizmu strasznie mnie denerwuje. Tak samo trudno mi uwierzyć, że doświadczony, odpowiedzialny facet (Ilker) mógłby zatrudnić nianię dla trójki dzieci bez dokładnego sprawdzenia, skąd pochodzi, gdzie dotąd pracowała, jakie ma referencje. Dziwne jest też to, że Leyla oszukuje tych swoich "narzeczonych" i buja się z nimi po drogich hotelach, pojawia na weselach pełnych gości. Przecież są kamery i jest mnóstwo światków! Dziwne, że policja jej nie szuka... Jak dla mnie mega naciągane. Ates nie jest jak Serkan Bolat. Generalnie Kerem daje radę, choć pół odcinka oglądałam bez dźwięku i wtedy większą uwagę zwracałam na obraz - mega denerwowały mnie jego miny, taki grymas, wykręcanie głowy. Z dźwiękiem mniej zwracam na to uwagę. Ogólnie, gdyby zmienili Keremowi styl ubioru, Serkan Bolat odszedłby w zapomnienie. Mogli mu dać jakieś luźniejsze, rozpięte koszule, lniane czy bawełniane. Może jeansy? Coś, czego Serkan nie nosił. Tymczasem ciągle widzę te cholerne polówki i materiałowe portki. Dzieciaki są całkiem spoko, jeszcze mnie nie irytują, choć najstarsza ma zadatki W ogóle nie ma w tym serialu zbyt wielu bohaterów. Na pewno wyróżniającą się postacią jest kamerdyner, dość oryginalna jest też ciotka Atesa. Starszy brat póki co dość nudny, ale zapewne jeszcze pokaże, na co go stać. Generalnie Umut i Ates wyglądają na równolatków (w realu Aziz jest starszy od Kerema o 2 lata), tymczasem próbuje się widzom wmówić, że Umut jest znacznie straszy i nawet podpisał się pod dokumentem, który uczynił ich matkę psychicznie chorą. Ates miał wtedy 10 lat, to wychodzi na to, że Umut jest z 10 lat starszy. Co do bandy, z którą bujała się Leyla, jak narazie niewiele można o nich powiedzieć. Jeden gość jest zakochany w Leyli, to pewne. Reszta darzy ją sympatią, oczywiście z wyjątkiem Yakupa. Kojarzę tego aktora z "Czarnej perły" i tam też jego postać była taka śliska. Po dwóch odcinkach serial nadal mnie nie porywa, ale trochę zaczynam się wkręcać. Widzę braki i niedociągnięcia, ale momentami bywa też zabawnie. Jestem ciekawa, co będzie dalej. Natomiast póki co nie czuję chemii pomiędzy głównymi i tu jest problem. Dla mnie są raczej jak brat i siostra, ale podobno w emitowanym wczoraj odcinku coś się zmieniło. Nie oglądałam, ale mam nadzieję, że to prawda!
|
|
|
Post by Matthias on Jul 21, 2023 8:24:37 GMT
Szaleństwa nie ma. Wzrosty są, ale wciąż 3 z przodu nie ma. 📌 Reytingi za 20.07.2023ТОТАL:1. Kendi Düşen Ağlamaz (5 odcinek) - 3.66% ⬆ (+0.23) 3. Ya Çok Seversen (3 odcinek) - 2.48% ⬆ (+0.29)АВ:2. Ya Çok Seversen - 2.82% ⬆ (+0.87)3. Kendi Düşen Ağlamaz - 2.46% ⬇ (-0.33)
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Jul 21, 2023 9:57:18 GMT
Ciekawe czy utrzymają te wyniki. Ale i tak nie na takie wyniki liczyli.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 22, 2023 20:13:12 GMT
Zapowiedź 4 odcinka, świeżutka:
|
|
|
Post by mira on Jul 24, 2023 6:54:06 GMT
Zwiastuny tego serialu są mega słabe, albo ja nie umiem się wczuć. Serial ogląda mi się dobrze, ale szału nie ma, bo ani nie wypatruję zwiastunów, ani nie śledzę, co dzieje się w sieci, ani też nie mam ochoty na odcinki live.
|
|