|
Post by elysa7 on Jul 24, 2023 17:45:49 GMT
Ja po pierwszym odcinku się poddałam. Normalnie nie chce mi się oglądać tego serialu. Zupełnie przestał mnie interesować. A to wszystko przez Kerema.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 25, 2023 8:10:25 GMT
✨📸 Ekipa serialu „Ya Çok Sversen” nie zniechęca się wynikami...
|
|
|
Post by Matthias on Jul 25, 2023 20:53:34 GMT
💥 Od 7 sierpnia o godzinie 17:00 na rosyjskim kanale telewizyjnym TNT rozpocznie się nadawanie tureckiego serialu „Ya Çok Seversen”
|
|
|
Post by Matthias on Jul 25, 2023 20:54:23 GMT
💥 Młody aktor i model Tayfun Efe dołączył do obsady serialu "Ya Çok Seversen" jako Kenan
|
|
|
Post by mira on Jul 27, 2023 7:28:10 GMT
Odcinek 3. Pierwsza połowa mnie nudziła, w drugiej trochę się rozkręciło. Pojawiają się nowe wątki, intrygi, lepiej poznajemy bohaterów. Leyla jest postacią ciekawą. W pierwszych odcinkach zobaczyliśmy dziewczynę charakterną, pyskatą, inteligentną. Teraz okazuje się, że bywa też wstydliwa i nieśmiała. Z jednej strony jest oszustką, złodziejką i w niektórych sytuacjach kłamie jak z nut, z drugiej - nie daje się przekupić ciotce Atesa, nie przyjmuje pieniędzy ani od niej, ani potem od niego i jest dziewczyną z sercem na dłoni. Same sprzeczności, ale w sumie jest to naprawdę ciekawe. Hafsa gra fajnie, nie mam zastrzeżeń. Pozostali aktorzy też ok. Co ciekawe, najbardziej drażni mnie... Kerem. Generalnie trudno, by jeden człowiek całkowicie inaczej odgrywał rolę w każdej produkcji, bo jednak ma jakieś swoje gesty, w określony sposób przewraca oczami, wzdycha czy chrząka. Ale coś innego być powinno. Przykładowo Başak Gümülcinelioğlu potrafiła zupełnie inaczej zagrać rolę w "Sen Cal Kapimi" i inaczej w "Yargi". Pinraz Deniz jest inna w "Yargi", inna w "Aktris". Natomiast Kerem jest w tym serialu taki sam, jak w poprzednim. Wiem, że ma wiele fanek, które "kochają" go bezwarunkowo, ale śmiem twierdzić, że nawet one są poirytowane jego grą, chociaż tego otwarcie nie przyznają. Co do fabuły, Leyla nam się zakochuje, a i Ates nie pozostaje obojętny na jej wdzięki, jest przy tym zazdrosny o Umuta. Relacja braci jest bardzo dziwna. Nie ma między nimi żadnej więzi, a przynajmniej na to wygląda. Natomiast jeśli Umut nie będzie czarnym charakterem (jeszcze nie wiem, niby kombinuje za plecami brata i chce mu wszystko odebrać, ale nie jestem przekonana, czy jest osobą złą do szpiku kości), to finalnie bracia się pewnie pogodzą. Pewnie któryś któremuś tyłek uratuje, pewnie dowiedzą się czegoś o przeszłości, pewnie coś ich do siebie zbliży. Natomiast złą osobą wydaje się być cioteczka Fusun... Wredny charakter, intrygantka, do tego ukradła projekty matce Atesa i posługując się nimi, udaje genialną projektantkę.
Nie podoba mi się też ta cała przyjaciółka Atesa. Nie jest taka niewinna, jak początkowo mogłoby się wydawać...
Yakup ma haka na każdą osobę z bandy. Ciekawe, że to banda oszustów, a każde z nich (poza Yakupem oczywicście) wydaje się być dobrą osobą. Leyla nie chce, by Ates był ich koleją ofiarą, ale Yakup ma inny plan i ją szantażuje. Ostatecznie Leyla zgadza się na nowy plan, chociaż mam wrażenie, że próbuje to przeczekać, myśli "jakoś to będzie", nie traktuje tego serio. Co zrobi, gdy Yakup zdecyduje, że już czas na dokonanie kradzieży? Albo co gorsza - co zrobi, gdy Ates pozna jej prawdziwą tożsamość i motywy działania? Tu szykuje się gruba drama, zwłaszcza jeśli tych dwoje zdąży się w sobie na zabój zakochać...
Edit. Hafsa i Kerem grają osoby, które odczuwają wzajemne przyciąganie i się w sobie zakochują. Rzeczywiście to się w serialu dzieje, ale w powietrzu nie wyczuwa się tego czegoś. No nie ma chemii i tyle. W ogóle na TT niektórzy wyśmiewają, że Kerem i Hasfa wyglądają, jak ojciec z piętnastoletnią córką. Taki opis pojawił się np. pod tym zdjęciem:
|
|
|
Post by Matthias on Jul 28, 2023 7:14:35 GMT
📌 Reytingi za 27.07.2023ТОТАL:1. Kendi Düşen Ağlamaz (6 odcinek) - 3.63% ⬇ (-0.03) 3. Ya Çok Seversen (4 odcinek) - 2.26% ⬇ (-0.22)АВ:3. Kendi Düşen Ağlamaz - 2.66% ⬆ (+0.20) 5. Ya Çok Seversen - 2.08% ⬇ (-0.74)
|
|
|
Post by mira on Jul 28, 2023 7:57:03 GMT
Słabizna. I lepiej już raczej nie będzie.
Ciekawe, na ile odcinków się umówili? Kanal D dość szybko wywala seriale z niską oglądalnością i tu obstawiałabym, że wyemitują 13, ale pewnie pociągną znacznie dłużej ze względu na sprzedaż zagraniczną.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 28, 2023 15:04:35 GMT
Kerem Bürsin i Hafsanur Sancaktutan na planie nowego odcinka.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 28, 2023 17:56:02 GMT
Oni chyba nie przekroczą tych 3%. A szkoda bo odcinek nie był zły. Te sceny w lesie były całkiem spoko. I ta kłótnia Ateşa z Leylą.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 1, 2023 10:48:08 GMT
💥 Levent Mese i Eva Dedova dołączyli do serialu "Ya Çok Seversen" jako gościnne gwiazdy. Levent wcieli się w rolę Erena, który zwiększy napięcie między głównymi bohaterami. Postać Evy wzbudzi zazdrość Leyli
|
|
|
Post by lucy on Aug 1, 2023 12:49:10 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Aug 1, 2023 18:38:52 GMT
Hafsanur Sancaktutan & Arven Ece Yavuz 😍 #YaÇokSeversen
|
|
|
Post by Matthias on Aug 2, 2023 19:10:28 GMT
😎 Z wieczornego planu.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 4, 2023 9:10:46 GMT
📌 Reytingi za 03.08.2023ТОТАL:2. Kendi Düşen Ağlamaz (7 odcinek) - 3.09% ⬇ (-0.54) 4. Ya Çok Seversen (4 odcinek) - 2.05% ⬇ (-0.21)АВ:5. Kendi Düşen Ağlamaz - 2.29% ⬇ (-0.37) 7. Ya Çok Seversen - 1.66% ⬇ (-0.42)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 4, 2023 16:17:58 GMT
Trochę mnie dziwi ten wynik, może serial nie jest wybitny ale daje radę. Zwłaszcza sceny z dzieciakami czy tą zmanierowaną ciotką. Myślałem że chodź te 3,5% uzyska. Może to i lepiej bo nie będzie 60 odcinków a 15 i będzie git. Tylko pytanie czy w kanal D dojdzie do tych 15 odcinków.
|
|
|
Post by man1000 on Aug 4, 2023 16:44:48 GMT
Next,Ja mysle ze nie pociagna serialu do 15 odcinka przy tak niskich wynikach jedynie ze miedzy narodowa widownia postara sie o przedluzenie serialu to już lepiej radzi sobie Donence od tego
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Aug 4, 2023 16:54:31 GMT
No nie wiem czy Donece idzie tak mocno lepiej tamci nie mają konkurenci serialowej a ostatnio spadli poniżej 3 i teraz jeszcze afera. Ten może ma słabe wyniki ale jego konkurent jest chyba najbardziej stabilny z tych co osiągnęli 3. Po za tym w tym sezonie oglądalność letniaków wszędzie poza TRT szoruje po dnie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 4, 2023 17:41:48 GMT
jedynie ze miedzy narodowa widownia postara sie o przedluzenie serialu Albo gdy by się serial dobrze sprzedawał, ale na razie nic nie wiadomo o sprzedaży.
|
|
|
Post by mira on Aug 4, 2023 19:05:04 GMT
jedynie ze miedzy narodowa widownia postara sie o przedluzenie serialu Albo gdy by się serial dobrze sprzedawał, ale na razie nic nie wiadomo o sprzedaży. Nie no, była informacja o jakiejś arabskiej platformie i widziałam też, że zapowiadano serial w Rosji. To Ay Yapim, serial bankowo się sprzeda. Ja myślę, że mogą dociągnąć nawet do 25 odcinków, o ile wszędzie z przodu nie pojawią się zera. Serial wcale nie jest taki najgorszy. Rozkręca się. Natomiast źle dobrano protów, nie pasują do siebie i tyle.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 5, 2023 21:20:44 GMT
📸💫 Stylizacja Hafsanur Sanjaktutanaw ostatnim odcinku serialu „Ya Çok Seversen” przyciągnęła uwagę widzów. Wyszło bardzo ładnie.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 6, 2023 15:18:49 GMT
📸✨ Fani Kerema Bursina znaleźli podobieństwo między sceną z ostatniego odcinka serialu „Ya Cok Seversen” a sceną z filmu „Wielki Gatsby”, zauważając przy okazji, że Kerem jest przystojniejszy niż Leonardo DiCaprio.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 6, 2023 15:27:46 GMT
💥 Od 5 odcinka scenariusz do serialu „Ya Çok Seversen” pisze nowy zespół scenarzystów w składzie Erdi Isik, Carden Kasaplar i Sinem Birlik.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 6, 2023 16:15:03 GMT
Jak widać nie wiele to dało.
|
|
|
Post by mira on Aug 7, 2023 7:00:11 GMT
Odcinek 4.
Leyla już wpadła jak śliwka w kompot - Ates zdecydowanie wkradł się do jej serca i umysłu, chociaż protka sama siebie oszukuje. Jest zła, że Ates po pocałunku zachowuje się tak, jakby zupełnie nic się nie stało. Tymczasem on wypił tyle alkoholu, że zwyczajnie pocałunku nie pamięta. W dalszej części odcinka pamięć mu wraca, ale Ates wprost wyznaje Leyli, że to nic nie znaczyło, że nie chce się z nikim wiązać. Dziewczyna jest zawiedziona i postanawia zacząć działać, czyli przyjąć pozę seksownej, zadziornej kobiety, rozkochać w sobie Atesa, a finalnie pozwolić bandzie go okraść. Jej koledzy rzeczywiście przygotowują się do akcji, Leyla niby w tym uczestniczy, niby na wszystko się zgadza, ale cały czas odnoszę wrażenie, że sama nie wie, w co się pakuje, traktuje to zbyt lekko. Później będzie cierpieć jak diabli.
Ates zauważa, że dzieciaki zaczynają coś dla niego znaczyć, że powoli się przywiązują i ogarnia go strach. On nie chce się z nikim wiązać, nie chce z nikim być blisko. Postanawia, że kiedy za 2 miesiące uzyska pełną opiekę, odeśle dzieci gdzieś daleko do internatu. Zupełnie tak samo, jak postąpiono z nim... Ten wątek jest bardzo ciekawy. Całkiem możliwe, że tak jak powiedziała Leyla - ojciec nie szukał rodziny dla dzieci, które miał ze swoją drugą żoną. On chciał stworzyć rodzinę dla samotnego dotąd Atesa. Historia miłosna swoją drogą, ale to, jak Ates powoli przejmuje odpowiedzialność, jak zaczyna troszczyć się o rodzeństwo, również przyjemnie się ogląda. Przy tym te dzieciaki są naprawdę fajne.
Sprawy dotyczące firmy niezbyt mnie interesują. Niby mamy bogatą rodzinę i wielką rodzinną firmę, ale to nie jest tak, jak w innych komediach romantycznych, że większość scen odcinka nagrywana jest w pomieszczeniach biurowych. Oczywiście główny powód jest taki, że Leyla w tej firmie nie pracuje. Aczkolwiek nie wykluczone, że kiedyś pracować znacznie. W końcu nie raz wiedzieliśmy taką historię, że kopciuszek okazuje się być osobą mega uzdolnioną, kreatywną, inteligentną. Natomiast na ten moment w biurze wyróżniają się raptem 4 osoby, czyli Umut, kolezanka-projektantka, cioteczka Fusun i asystentka Atesa. Umut coś kombinuje za plecami wszystkich, ale po co? Właściwie nie ogarniam tego. Możliwe, że nieuważnie oglądałam i po prostu coś przegapiłam. Na ten moment wydaje mi się, ze chciałby żeby firma wpadła w kłopoty, a wina spadła na Atesa. Chyba mysli, że w ten sposób mógłby pozbyć się Atesa. Tyle, że Umut nadal nie wygląda jak czarny charakter.
Odcinek oglądałam w częściach przez 4 kolejne dni... Niby nie było to nudne, niby są ciekawe wątki, ale szału nadal nie ma. Kolejny odcinek został napisany przez innych scenarzystów. Zobaczymy, czy dzięki temu coś się zmieniło...
|
|
|
Post by mira on Aug 7, 2023 9:31:07 GMT
Nie no, była informacja o jakiejś arabskiej platformie i widziałam też, że zapowiadano serial w Rosji. To Ay Yapim, serial bankowo się sprzeda. Ja myślę, że mogą dociągnąć nawet do 25 odcinków, o ile wszędzie z przodu nie pojawią się zera. "Podczas gdy serial jest emitowany równolegle z Turcją na Shahid, należąca do grupy MBC platforma cyfrowa regionu Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej (MENA) jest jednym z najczęściej oglądanych seriali platformy, pierwsze 3 odcinki serialu nadawane na izraelskim kanale Turkish Drama Channel 2 znajdują się na szczycie oglądalności. Serial, który znajduje się w pierwszej trójce najchętniej oglądanych na rosyjskiej platformie cyfrowej IVI, emitowanej także w Azerbejdżanie, Armenii, Kazachstanie, Uzbekistanie, Tadżykistanie, Turkmenistanie, Białorusi, Kirgistanie, Republice Mołdowy i Gruzji, jest także jednym z najważniejszych rosyjskich seriali telewizyjnych. Od 7 sierpnia rozpocznie się także na antenie TNT, jednego z jej kanałów."
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 7, 2023 19:52:53 GMT
A więc serial jest hitem wszędzie tylko nie w Turcji.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 8, 2023 8:31:08 GMT
Wątpię, żeby serial został zdjęty z anteny, jak przeczytałem dzisiejszy news. 💥 Poinformowano, że serial „Ya Cok Seversen” ma dość dobrą sprzedaż zagranicą. Projekt jest pokazywany na platformie cyfrowej Shahid, która działa na Bliskim Wschodzie i w Afryce Północnej, a także w kinie internetowym IVI (Rosja). Jest również nadawany w Azerbejdżanie, Armenii, Kazachstanie, Uzbekistanie, Tadżykistanie, Turkmenistanie, Białorusi, Kirgistanie, Republice Mołdawii i Gruzji. Serial rozpocznie emisję na THT 7 sierpnia.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 8, 2023 20:18:48 GMT
A więc mimo kiepskiej oglądalności w Turcji, na arenie międzynarodowej się dobrze sprzedaję. Z jednej strony spoko bo może dobija do 15 odcinków, a z drugiej nie chciałbym by się stało to samo co z sck. Dobrze się sprzedawał i kręcili takie banialuki że głowa mała.
|
|
|
Post by lucy on Aug 9, 2023 15:55:31 GMT
Informacje dotyczące oglądalności serialu na rynku międzynarodowym dotyczą tak naprawdę widowni internetowej. A ta "żyje" nadal na fali uniesienia SCK i szuka tych samych wrażeń, które dostarczył im duet Hande i Kerema. O sprzedaży (a tym bardziej o wynikach YCS na telewizyjnych ekranach międzynarodowych) pisze się jak na razie niewiele. Dlatego nie nazywałabym tego projektu sukcesem.
|
|
|
Post by mira on Aug 9, 2023 19:05:03 GMT
Gdzieś mi wczoraj mignęła informacja, że wszystkie seriale letnie, z wyjątkiem jednego na TRT, zmierzają do finału przed rozpoczęciem sezonu jesiennego. Natomiast naprawdę nie sądzę, by ten serial wywalili tak szybko.
|
|