|
Post by elysa7 on Dec 31, 2023 11:11:37 GMT
Widziałam na tt,że ma być dopiero 11 styczna następny odcinek Więc mam nadzieję,że zlitują się i dadzą dwa fragmenty 15 odcinka.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Jan 4, 2024 17:49:00 GMT
Pojawił się w końcu zwiastun 15 odcinka, który będzie za tydzień.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 4, 2024 18:11:17 GMT
Jestem w szoku,co tu się będzie działo! Czy Rizvan przeżyje? Bo Tamel na pewno nie... Tamer ten gnój tylko w ramię dostał, jak jego mamusia kilka odcinków wcześniej. Resit też raczej padnie trupem. Tu mi jakoś żal nie będzie. Ale Tamel! Z Edanur się w końcu połączyli, a tu zaraz zgon. Rizvan dogadał się z Yilmazem, że postrzeli Halila. Co teraz biedna Zeyno zrobi? Ale do tego tak czy siak musiało dojść i każdy o tym wie. Jeju, jak ja się teraz nie mogę doczekać tego odcinka!
Edit. Jednak sądzę, że Temel będzie miał kamizelkę. Bo jak się przypatrzyć to nie ma krwi na koszuli, jak Rizvan. Gdzie Temel został postrzelony trzy razy, a Rizvan tylko raz. Zeynep teraz będzie musiała jasno wybrać strony. Raz a porządnie. I oczywiście powinna wybrać Halila i resztę. Matka ostatnio pokazała,że też z niej jest dobra żmijka, ojciec nigdy jej nie szanował. Jedynie Fikret się o nią troszczył. Jako,że scenarzyści dobrze prowadzili dotychczas postać Zeynep ufam,że nie będzie teraz nagle jakiś dziwnych akcji z jej strony.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Jan 5, 2024 19:39:42 GMT
Szczerze mam nadzieję że tą decyzją o przerwie FOX nie poderżnął własnym serialom skrzydeł szczególnie patrząc na wczorajsze wyniki.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 5, 2024 19:55:49 GMT
Też się o to boję. Ale wydaje mi się,że wczorajszy zwiastun tak mocno namieszał w głowach fanom, że mam nadzieje,że 11 stycznia wrócą do HS. A nie do patoli na Star, czy tego na Atv serialu (nawet nie wiem co to jest). Fandom na tt tak mocno się rozkręcił wczoraj odnośnie fragu , że naprawdę jestem pod wrażeniem. Takie ciekawe teorie, spostrzeżenia. Tak mocno się wkręciłam wbrew sobie w ten serial,że sama dużo czasu wczoraj spędziłam na czytaniu tych postów Turecka widownia zawsze będzie mnie zadziwiać. I może w następny czwartek reyting będzie rekordowy, albo do gorsza będzie tragedia. W każdym bądź razie chce aby HS miał jeden sezon. Niech ładnie skończy się w czerwcu i będę bardzo zadowolona.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 6, 2024 10:19:36 GMT
💥 Według Birsen Altuntas, Hayal Koseoglu dołączyła do obsady serialu „ Hudutsuz Sevda” w roli Damli, córki Nergiz
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 6, 2024 12:33:11 GMT
W poprzednim odcinku Asiye pytała Yavuza czy jego siostra przyjedzie na ślub. Ten odpowiedział,że niestety, ale nie bo ma egzaminy. Ciekawe czy ta aktorka coś zrobi z włosami. Trochę fryz trochę ma podobny do Miray, czyli Zeynep. Mam wiele pytań odnośnie jej postaci. Fandom na tt często mnie bawi. Już robią zakłady z kim będzie Damla
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Jan 6, 2024 13:06:52 GMT
Ja mogę o zakład iść do kogo będzie chciała się przytulić bo po śmierci Jasemin i tym jak Zeynep i Halil się dotarli to w tym związku za cukierkowo się zrobiło a sprawa z postrzeleniem/zastrzeleniem? Rizvana nie powinno być dość mocna by ich skłócić szczególnie jak po tej akcji z autami Halil wprost Zeyno powiedział że w końcu kogoś z jej rodziny zabije. Wątpię by połączyli tą aktorkę z kimś z rodziny Zeynep, bo kogo ma obecnie do wyboru maminsynków Tanera i Yavuza (świeżo po ślubie), żonatego od lat jak się wydaje szczęśliwie Fikreta czy ten comic relief w postaci Leventa. Jeśli postać Damli przetrwa 1-2 odcinki to celowałbym w to że będzie do Halila się chciała dobrać. Chyba że połączą ją z Osmanem bo w jednym z ostatnich odcinków przy obiedzie szukali mu dziewczyny i zaproponowali nawet siostrę Zeynep Leyle.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 6, 2024 14:20:38 GMT
Też jest taka możliwość. Ale szczerze to nie wierzę aby teraz przy dobrym reytingu scenarzyści złapali się desperackiego chwytu jakim jest trzeci zainteresowany którymś z protów. Tak, w 14 odcinku było sielankowo. Halil Ibrahim przestał już ukrywać,że nie jest zakochany w Zeyno. Jednak ich związek i uczcie są mocne. Zeynep od początku już od dzieciństwa go kochała, od 1 odcinka jest z nim szczera, niczego nie ukrywa. Halil to samo. Otwarcie mówił,że w końcu zabije Rizvana. Zeynep jest świadoma prawdy o swojej rodzinie, w tym ojcu, który non stop kłamie i oszukuje. Bardzo lubię i czekam na fragi odcinków, ale ten to mistrzostwo w tym jak łatwo widzów zwiódł. I dlatego teraz żałuję,że tak na gorąco stwierdziłam,że ktoś kogoś postrzeli. Bo to i tak nic nie wiadomo. W czwartek się nagle okaże,że Halil wcale nie strzelał do Rizvana Głównym twórcą scenariusza jest Bahadir Ozdener, facet, który jak sprawdziłam nie pisał żadnej telenoweli. Również to co tu zbudował dobrego, ufam mu,że nie będzie robił jakieś głupiej, niepotrzebnej dramy miłosnej. Bo to nie jest wcale potrzebne i zupełnie tu nie pasuje. Może i Damla będzie się gdzieś próbowała kręcić koło Halila. Ale to jak teraz pomyślę też bez sensu, no bo niby jak. Skoro to siostra Yavuza, to nie będzie miała żadnej styczności z Halilem. Wątpię też aby była to przyjaciółka Zeynep. Bo ta już ma psiapsi. Ale nawet to i tak nie, bo Halil to honorowy mężczyzna. Nie będzie zainteresowany kimś innym, skoro ma żonę, swoją Zeynep. Twórcy musieli by zacząć pisać głupoty. A Hudutsuz Sevda to nie jakieś durnowate Szafiry, czy inne patole od Star.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Jan 6, 2024 14:55:57 GMT
Aj pomyliłem Yavuza z Ylmazem, ale fakt że mam nadzieję że nie pójdą w telenowele (ten mój pomysł to były raczej możliwości) a w takim razie coś czuje że pan młody może nie przeżyć ślubu jak siostra się ma pojawić. A co do zwiastuna też po którymś obejrzeniu uświadomiłem sobie, że nie widać kto do kogo strzela tak faktycznie. I pana młodego tam też nigdzie nie widać.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 6, 2024 16:00:54 GMT
Yavuz niby osłonił Leyle i razem upadli za stół. Jestem zaintrygowana tą parą i nie chce aby ich związek szybko się skończył. Leyla w końcu zaczęła mieć charakter ❤️ Ktoś chyba i tak umrze. Bo dawno nie było żadnego ważniejszego trupa Nie mam pojęcia co wprowadzi ta nowa postać i jeszcze bardziej moja ciekawość przez to rośnie. Halil i Zeynep powinni być (i jak dla mnie już są) taką parą na zawsze, do końca. Dojrzali, rozsądni, lojalni wobec siebie nawzajem.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 6, 2024 22:52:45 GMT
Niby ma dołączyć Yağız Can Konyalı jako brat Yilmaza. Czyli kolejny bratanek Nedime. Jednak widziałam też na tt plotki,że ma się pojawić postać brata Yavuza. Oprócz potwierdzonej oczywiście postaci Damli. Nie wiem co to ma być, ale wolę aby te postacie jak szybko się pojawiły tak skończyły jak Cevat, albo Tarik Yilmaz pewnie jeszcze chwilę zabawi, ale Halil go tak czy siak zabije. I wtedy na scenę powinien pojawić się główny boss, czyli brat Nedime.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 9, 2024 18:52:45 GMT
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Jan 10, 2024 9:38:50 GMT
No niestety drugi zwiastun sugeruje ewidentnie że toś z duetu Tamel/Rizvan nie przeżył. A może obaj, albo zaczęli sobie grozić zanim w ogóle przyszły wieści ze szpitala.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 10, 2024 10:26:38 GMT
Jednak Tamel chyba nie przeżyje. Nie mam pojęcia. Jak już sądzę,że będzie tak i tak, to nagle wchodzi główny scenarzysta cały na biało i mówi YOK Nawet nie wiem kiedy się wkręciłam w ten serial. Na początku oglądałam sobie go tak luźno. A teraz czekam na fragi, analizuje. Zupełnie bez sensu
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 11, 2024 23:55:48 GMT
Obejrzałam odcinek. Z kulawym tłumaczeniem, ale jednak. Nawet nie wiem co napisać. Istny rollercoaster. Dokonały się takie przetasowania w sojuszach,że wygląda to tak jakbyśmy znowu startowali z początku. Co gorsza Fikret działa mi mocno na nerwy. Yilmaz i tak koniec końców zrobi go tak na szaro, że zostanie z gołym tyłkiem. I bardzo dobrze. Ale największym przegranym jest nikt inny jak Zeynep. Ci którzy mają najwięcej za uszami i są moralnymi zerami obarczają ją za całe zło. Jestem zadowolona,że nie robią z niej idiotki. Dobrze, bo nadal jest świadoma i to chyba bardziej niż wcześniej jak jej rodzina jest zepsuta. Niech będzie jedyną, która nie da się nabrać na gierki nowej pacynki Ylimaza, czyli Hakana. To mi ogólnie śmierdzi. Nowa postać to Hakan Marten. Czyli młodszy brat Ylimaza. Zatem kuzyn Zeynep w pierwszej linii. Ma trzymać się blisko Zeyno by mieć jej zaufanie i tu robi się problem. Gdyż gościu daje takie poczucie jakby chciał być bliżej Zeynep, ale inaczej romantycznie. Jakby miał ją rozkochać? Nie wiem, może to moja nadinterpretacja, ale to takie dziwne było. I oczywiście nowa Damla. O rety, pierwsze wejście i już wiadomo kto to jest. Kolejna zepsuta manipulantka. Gra z Hakanem do jednej bramki. Obrzydziła mnie wręcz scena jej z Fikretem. Do niczego nie doszło, ale jak tak dalej pójdzie to Fikret zostanie dnem. Aparycja tej aktorki świetnie pasuje na taką sucz vilianową. Jednak mam nadzieję, że dosyć szybko ktoś ją kropnie Halil Ibrahim - biedak jest załamany. Jego brat umarł, kobieta, którą kocha odeszła. No, właśnie odeszła, ale jakby nie do końca. Plus taki, że wyznali sobie miłość. Jednak Zeyenp chce dowodu,że ten ją kocha, że czuje miłość. A nie tylko złość i chęć nieustannej zemsty. Czapki z głów, bo Deniz rewelacyjnie odgrywa te sceny. Zwłaszcza końcówka odcinka Jego płacz, załamanie jest autentyczne. Nie musi wylewać hektolitrów łez by widz widział,że cierpi. Rewelacja. Na pewno jeszcze raz, jeśli nie dwa obejrzę ten odcinek. Fabuła cały czas płynie. Jak rwąca rzeka Nawet nie chce już myśleć który wątek pójdzie w jaką stronę,bo to nie ma sensu.
|
|
|
Post by mira on Jan 12, 2024 8:18:28 GMT
Nie oglądam i w zasadzie już zrezygnowałam z planów oglądania, ale wciąż mnie ciągnie Widziałam wczoraj na TT jakieś 3 scenki z udziałem Miray i Deniza, bardzo mi się podobały.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 12, 2024 8:22:40 GMT
Nie oglądam i w zasadzie już zrezygnowałam z planów oglądania, ale wciąż mnie ciągnie Widziałam wczoraj na TT jakieś 3 scenki z udziałem Miray i Deniza, bardzo mi się podobały. Szkoda, wielka szkoda. Tak, ta para super się wyrobiła. Są spadki. Ale każdy serial wczoraj mocno oberwał TOTAL: 6.97 AB: 3.97 ABC1: 5.97
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Jan 12, 2024 9:35:04 GMT
Mnie wkurza tylko brak zwiastuna 16 odc.. A wyniki zacnie mimo przerwy. Total: 6,97 AB: 3,97 ABC1: 5,97. Szkoda trochę tego AB, ale mam wrażenie że jak będzie regularność w emisji to podskoczy.
PS: To i tak najlepsze wyniki ze wszystkich dizi tego dnia a konkurencja z ATV i STARTV Też mają 4 i 3 z przodu.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 12, 2024 10:25:13 GMT
Mnie też to zirytowało. Ale chyba nadal nie mają płynności w kręceniu odcinków. Tak mi się coś wydaje. Bardzo mnie ciekawi jak dalej będzie z Zeynep i Halilem. Biedna Zeynep powinna wyprowadzić się z tego gniazda żmij. Ale raczej póki co nie zanosi się na to aby mogła wrócić bądź co bądź do swojego domu. Tego AB faktycznie szkoda. Niech będzie luźna czwórka z przodu. HS zabrało kilka punktów chyba z każdego konkurencyjnego serialu. Bardzo dobrze.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Jan 12, 2024 10:35:43 GMT
Ten brak ciągłości dziwi mnie bardzo bo wczoraj powinna być premiera 17 odc. gdyby odcinki od dnia premiery leciały bez przerw jedna była w październiku i teraz druga. Zeynep trochę na własną prośbę komplikuje sobie relacje z mężem. Teraz serio czekam na ogłoszenie ciąży, albo chociaż jej symptomy.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 12, 2024 11:54:08 GMT
Zeynep cały czas naiwnie miała nadzieję,że Rizvan nie posunie się do otwartej próby zabicia Halila. Że faktycznie odejdzie w cień. Teraz jej matka, brat i cała reszta z tego domu będą wywierać na niej presję,aby się rozwiodła. Jednak Zeynep jest mądra i uparta. Więc wierzę,że już w następnym odcinku znowu się spotkają. Ciąża? Nie, nie. Nawet nie było żadnej sugestii,że doszło do czegoś więcej niż pocałunki i przytulanki na tej kanapie. Chyba,że dadzą jakaś retrospekcje. Ale tu praktycznie nie ma żadnych flashbacków. Levent może w końcu doczeka się żony. Ale nie będzie nią Zeyenp. A Damla
|
|
|
Post by Matthias on Jan 12, 2024 14:51:31 GMT
📌 Reytingi za 11.01.2024TOTAL:1. Hudutsuz Sevda (15 odcinek) - 6.97% ⬆ (+0.22)4. Aldatmak (53 odcinek) - 4.78% ⬇ (-0.77) 6. Sakli Beni (11 odcinek) - 4.48% ⬇ (-2.13) 23. Kara (2 odcinek) - 1.73% ⬇ (-0.84) 29. Aşka Düşman (2 odcinek) - 1.53% ⬇ (-0.49) АВ:1. Hudutsuz Sevda - 3.97% ⬇ (-1.00) 2. Sakli Beni - 3.79% ⬇ (-1.28) 5. Aldatmak - 3.15% ⬇ (-1.31) 11. Kara - 1.99% ⬇ (-0.45) 24. Aşka Düşman - 1.09% ⬇ (-0.88) АВC1:1. Hudutsuz Sevda - 5.97% ⬇ (-0.95) 2. Sakli Beni - 4.76% ⬇ (-1.38) 4. Aldatmak - 4.21% ⬇ (-0.99) 14. Kara - 2.13% ⬇ (-0.85) 25. Aşka Düşman - 1.35% ⬇ (-0.45)
|
|
|
Post by lucy on Jan 12, 2024 15:01:07 GMT
Ładne cyferki. Co z tego, że AB poleciało mocno w dół skoro serial i tak jest pierwszy w każdej kategorii.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 12, 2024 15:17:07 GMT
To fakt. Podoba mi się ta pozycja lidera. Zwłaszcza,że Sakla Beni na razie nie zagraża HS.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 12, 2024 20:00:37 GMT
Na tt widziałam informacje,że drugi sezon ma być już potwierdzony. Jeśli to prawda to jestem na NIE. Na pewno zaczną tworzyć jakieś idiotyzmy.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Jan 12, 2024 20:30:24 GMT
Może aż tak źle nie będzie wciąż nie pojawił się wujek Zeynep, ojciec Yilmaza a że chwilowo relacje między protami się skomplikowała to tematu mają. Przy tych wynikach drugi sezon nie jest dla mnie zaskoczenie. Inna sprawa że o rodzinie Halila mało wiemy a co jakiś czas rzucane są teksty że oni też tam kiedyś byli ważni.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 12, 2024 21:35:26 GMT
Faktycznie, mają pole do popisu. Ale boje się,że zamiast tego będą jechać na klasycznych, głupich zagraniach. Czyli nagle postacie zaczną zachowywać się zupełnie bez sensu, niezgodnie z ich charakterem np. Halil znajdzie sobie jakąś kochankę. Oby moje obawy się nie sprawdziły, bo chyba nigdy tak dobrze mi się nie oglądało turkisza.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 13, 2024 17:10:04 GMT
elysa7 wspominałaś widziałem o przedłużeniu. Na TT często mi to wyświetla i na innych stronach. Myślisz, że z tego serialu da się coś jeszcze wycisnąć na drugi Sezon, nie kręcąc się w kółeczku?💥💥💥 Wytwórnia serialu „Hudutsuz Sevda” planuje przedłużenie serialu na drugi sezon.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 13, 2024 17:49:34 GMT
Szczerze? Nie wiem. Jeśli serial będzie leciał do końca maja to nie wiem czy zostaną jakieś sensowne pomysły na drugi sezon. Wątek Halila i Oguza jako tajnych agentów jest ciekawy przez to,że nie jest on tak łopatologicznie przedstawiony. Ale nie można w pełni się na nim skupić,bo przestanie być tajemniczy. Chyba,że do końca tego sezonu głównym vilanem będzie Yilmaz. Ale coś mam wrażenie,że Halil za niedługi czas go zabije. Więc zostaje główny boss,czyli ojciec Ylimaza. Ale to wtedy przerodzi się w serial o rozbiciu potężnego gangu. Też słabo, bo jednak wątek miłosny też istnieje. Więc jak pójdą tylko w problemy związkowe HI i Zeynep to zaś przerodzi się to w słabą telenowelę. Więc i tak źle i tak nie dobrze.
Teraz jest idealnie, bo mamy wątek kryminalny, przeplatany z zemstą, miłością i ikonicznym klanem rodziny Leto. Zaś w drugim sezonie to połączenie zostanie zepsute. Bo nie wierzę, aby zachowali ten balans. Po za tym osobiście nie lubię długich seriali. To,że do tej pory nie straciłam zainteresowania, a jeszcze bardziej chcę więcej jest zadziwiające. Dwa, nie znam żadnego serialu od tego scenarzysty więc nie wiem czy potrafi do końca zachować spójność. Dlatego bardzo chciałam aby serial skończył się w maju/czerwcu. No, ale zobaczymy jak to będzie. Może się mylę i ogół będzie prowadzony jak do tej pory. Czyli logicznie, dynamicznie i ciekawie.
|
|