|
Post by elysa7 on Jan 15, 2024 17:31:22 GMT
1 frag 16 odcinka youtu.be/IUfoEw0ThfM?si=CvKkbTCs9NKnIa6gFikret zaczyna mnie ostro drażnić. On chce być liderem? Przy tej swojej cholerycznej osobowości to zaraz trupem zostanie. Był mądrzejszy gdy stał jedynie koło ojca. Edit. Fikretowi po tej strzelaninie coś się stało i szare komórki wyparowały.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 18, 2024 20:01:28 GMT
Tak, a jednak niestety. Fikret do reszty zidiociał. Za dużo picia wódy od 11 odcinka.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 19, 2024 9:35:48 GMT
📌 Reytingi za 18.01.2024TOTAL:1. Hudutsuz Sevda (16 odcinek) - 6.09% ⬇ (-0.88)5. Sakli Beni (12 odcinek) - 4.70% ⬆ (+0.22) 6. Aldatmak (54 odcinek) - 4.58% ⬇ (-0.20) 29. Kara (3 odcinek) - 1.32% ⬇ (-0.41) АВ:2. Hudutsuz Sevda - 3.83% ⬇ (-0.14)3. Sakli Beni - 3.57% ⬇ (-0.22) 4. Aldatmak - 3.49% ⬆ (+0.34) 21. Kara - 1.23% ⬇ (-0.76) АВC1:2. Hudutsuz Sevda - 5.56% ⬇ (-0.41)4. Aldatmak - 4.62% ⬆ (+0.41) 6. Sakli Beni - 4.11% ⬇ (-0.65) 23. Kara - 1.54% ⬇ (-0.59)
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 19, 2024 13:18:16 GMT
Reyting nie jest najlepszy. Ludzie oglądający uważają,że to przez brak dużej ilości wspólnych scen protów. Ale to głupie myślenie, bo Turcy oglądają co chcą i kiedy chcą. Dwa, sceny z Zeynep i HI nigdy nie dominowały odcinków. Wyjątkiem jest tylko odcinek 14. Więc przyczyna jest inna. Medyapim po prostu nie wyrabia z odcinkami. Kręcą na bieżąco i nawet nie mają kiedy sklecić fragmentów i Fox przez to ma problem z promocją. Bo co to da,że wrzucą na konto TT zdjęcia z odcinka? Przypuszczam,że przeciętny widz turecki nie przegląda tych stron. To tylko moje takie spostrzeżenie.
Widziałam jedynie fragmenty wczorajszego odcinka. Jest kilka rzeczy:
1. Fikret nie potrafi najwyraźniej poradzić sobie z obciążeniem bycia liderem i szuka tragicznych sposób na relaks. Ten idiota zdradził swoją żonę! I na dodatek zleca jakiemuś pajacowi od Yavuza zamach na Halila. Brak słów na jego głupotę. Tym samym kompletnie porzucił swoje zasady. Jakiś tam kodeks "honorowy" miał. Teraz go porzucił. Nie lubię go.
2. Dalej nie jest wyjaśnione, czy Halil został wysłany przez rząd (państwową, wojskową czy inną organizację tajną) do rozbicia tej całej mafii. Niby tak, bo współpracuje z Oguzem. Ale to co jego przełożeni dają mu całkowicie wolną rękę do robienia wszystkiego co chce? HI zabił już całkiem pokaźną liczbę ludzi od pierwszego odcinka. I wszyscy z nich to bandyci. Tak, ale nadal byli to ludzie i taka wolna amerykanka w zabijaniu to bezprawie. Prokurator w poprzednich odcinkach coś mocno podejrzewał kim jest Halil i że pracuje z Oguzem. Ale nadal nic do końca nie wiadomo. I to mnie zaczyna lekko drażnić. Bo Halil naprawdę robi co chce i kiedy chce. Bez de facto żadnych konsekwencji. Miesiąc w areszcie to żadna kara. Bo cała reszta cyrkowej mafii też siedziała. I znowu dlaczego teraz tak uporczywie chce zabić Fikreta, zamiast nazbierać na niego całe tony brudów, dowodów by ten poszedł siedzieć na długie lata? Lepiej dla jego związku z Zeynep byłoby gdyby Fikret został oskarżony i poszedł siedzieć, niż żeby był martwy. A teraz to tylko jeden drugiego chce zabić. Halil taki mądry, a nie widzi tej drugiej opcji. Zeyenp szybciej mu wybaczy to niż zabicie jej ukochanego brata. Cały ten wątek tajnos agentos jest bardzo ciekawy. Bo tak naprawdę to nic nie wiadomo. Są wskazówki, sugestie, ale nic wprost powiedziane, pokazane nie jest. Nie byłoby dobrze, gdyby okazało się,że to był cały misterny plan służb. Po prostu byłoby to strasznie naciągane.
3. Co studiowała Zeynep? Dlaczego nie pracuje? Wiem bogactwo, mafia, jej rodzina ma duże wypływy w tym rejonie. Ale dlaczego nawet nie ma nic czym mogłaby się zajmować Zeynep? Brakuje mi tego, bo tak to tylko pałęta się z kąta w kąt. A jest naprawdę inteligenta, silna i stara się być niezależną na tyle ile tylko może. Nawet nie ma zajawki,że czymś się interesuje. Ogólnie to w tym serialu kobiety to zajmują się rezydencją, knują i jakkolwiek dbają o swoje rodziny.
Scenariusz naprawdę nie jest do przewidzenia. I każda teoria fanowska, nawet ta najbardziej spójna sprawdza się tak na 45%.
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Jan 19, 2024 13:27:38 GMT
No Fikret popłynął. Damla idealnie pasuje ta aktorka a postać będzie "idealną" żoną dla Leventa. Faktycznie to że kobiety tam zajmują się tylko domem to dziwne bo wiem że są dzieci ale tylko dwoje to czym one wszystkie tam się zajmują
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 19, 2024 14:29:54 GMT
Levent zmienił się i to drastycznie od 6 odcinka. I nawet o tym wspomniał. Powiedział,że podziękuję Halilowi za to że go uratował od takiej kobiety jak Zeynep Uwielbiam go i mam nadzieję,że nie dojdzie to tego dziwnego ślubu. Fikret zaproponował Damli,że może coś zmienić w tej kwestii.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 22, 2024 20:00:57 GMT
Co to jest? Fox sobie jaja robi. Mam teraz takiego laga,że nawet nie wiem co mam myśleć.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 22, 2024 20:21:31 GMT
I kolejne coś Tym razem fragment Chociaż tamto na YT już jest i też pisze,że frag Nie wiem co oni tu będą wyczyniać.
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Jan 22, 2024 20:42:31 GMT
O jak Hakan? do Zeynep to i do Halila znaleźli nową parę xD i to od razu z dzieckiem To nowa postać co nie bo nie kojarzę?? A temu młodszemu bratu Fikreta i Zeynep co odwaliło (Kto go podpuścił) bo w ostatnich odcinkach go nie było zbytnio widać i musiałem najpierw przypomnieć sobie co to za typ xD (PS: coś czuję, że Zeynep go powiesi sama jak się dowie co odjebał).
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 22, 2024 21:42:32 GMT
Nie podoba mi się to. Bo właśnie tego się bałam. Zbędnych postaci i wątków. Po co ta baba z dzieckiem?! Przypuszczam,że to będzie agentka Yilmaza. Bo nawet taki Rizvan ogarnął, że słabością Halila są kobiety i dzieci. Więc Yilmaz tym bardziej skojarzył. Osobiście nie lubię postaci dziecięcych w serialach. Bo scenarzyści używają ich jako tanich, prostackich chwytów. I już od pierwszej sekundy ta dziewczynka nie zachowuje się jak normalne dziecko. Od razu go pyta czy Edanur to jego żona... Nie znoszę takiego czegoś! I ta baba to wybitnie mi się nie podoba. Będzie brała na litość Halila. A dajcie spokój. Po co ta baba z tym dzieckiem?! Jestem na nie.
Tuncan czy jak on tam ma to też hit. Nie było go chyba z pięć odcinków i nagle BACH! Też słabe. Zeynep cały czas stoi pośrodku i nie wie co ma ze sobą zrobić. Szczerze? Coś mi się wydaje,że będzie próbowała jakoś bronić swojego młodszego brata. I być może to Hakan będzie zatruje młodego by ten poszedł i strzelił do Halila. Co też jest słabe, bo jako wyszkolony żołnierz powinien wiedzieć,że nie odwraca się plecami do swojego potencjalnego wroga. A ten zignorował zagrożenie. I jeśli faktycznie strzeli mu tak perfidnie w plecy, to jak on z tego wyjdzie? Bardzo przymykam oko na te uzdrowienia. Do czasu. Bo widać,że już zaczynają pajacować z scenariuszem. Który notabene tak bardzo chwaliłam.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 24, 2024 16:59:31 GMT
Kolejny frag Chyba
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 26, 2024 13:18:28 GMT
Reyting w dół Ale winie między innymi za to co Fox odwalił w poniedziałek. Słabe,dziwne zapowiedzi. Gdzie odcinek większości był dobry, dynamiczny. Zeynep po ostatnich dwóch odcinkach się otrzepała i znowu jest w akcji. To mi się podoba. Niezależna, starająca się aby nikomu nie stała się krzywda, gdzie jednocześnie nie jest naiwna i głupia. Uwielbiam ją. Tym bardziej po jej słowach że już nie jest Leto, tylko Karasu ❤️ Końcówka odcinka to hit. No, ja nie wiem jak oni z tego wybrną, ale jestem szalenie ciekawa.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 26, 2024 17:39:38 GMT
📌 Reytingi za 25.01.2024TOTAL:1. İnci Taneleri (1 odcinek) - 8.84% 🆕 3. Hudutsuz Sevda (17 odcinek) - 5.37% ⬇ (-0.72)7. Aldatmak (55 odcinek) - 4.17% ⬇ (-0.41) 9. Sakli Beni (13 odcinek) - 3.58% ⬇ (-1.12) 64. Kara (4 odcinek) - 0.72% ⬇ (-0.60) АВ:1. İnci Taneleri - 9.59% 🆕 6. Hudutsuz Sevda - 3.34% ⬇ (-0.49)7. Aldatmak - 3.13% ⬇ (-0.36) 9. Sakli Beni - 2.43% ⬇ (-1.14) 70. Kara - 0.46% ⬇ (-0.77) АВC1:1. İnci Taneleri - 10.74% 🆕 6. Hudutsuz Sevda - 4.51% ⬇ (-1.05)8. Aldatmak - 3.58% ⬇ (-1.04) 10. Sakli Beni - 3.07% ⬇ (-1.04) 39. Kara - 0.83% ⬇ (-0.71)
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 29, 2024 19:38:47 GMT
1 frag 18 odcinka youtu.be/ocb1ZbkbnJA?si=9cprIWSFgvWZHrVJHalil nawet ranny potrafi znokautować każdego Rizvan jednak żyje. Stary kocur zawsze spada na cztery łapy. No, niech już na dobre Zeynep się zabierze z tego chorego domu. Edit. Już wiem co ten stary cap powiedział do Zeyno. Że prędzej (Halil) zabierze jej martwe ciało z tego domu. Hmmmm. Już chce czwartek.
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 31, 2024 17:01:59 GMT
|
|
|
Post by man1000 on Feb 2, 2024 10:18:06 GMT
Ostatnio oglądam sobie krótkie fragmenty odcinków na YouTube i serial nie jest zły sam w sobie a Proci jak najbardziej do siebie pasują i jest chemia między nimi najbardziej podoba mi się ścieżka dźwiękowa w serialu
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 2, 2024 10:27:49 GMT
Tak. Na początku wydaje się,że sieczka. Ale to naprawdę dobry serial. Zaś teraz uważam,że para protów jest idealna i najlepsza w tym sezonie. Nie ma w ich reakcji niż toksycznego, żałosnego, niedojrzałego. Wręcz przeciwnie. Już jako dzieci było sobie bardzo drodzy. Po tych 20 latach to uczcie tylko dojrzało. I od początku było widać,że Zeyenp jest zakochana w Halilu to nigdy nie wywierała na niego presji. Jak już doszło do ich krótkiej separacji, to nie było to spowodowane np. kłamstwem jednej ze stron. Polecam, warto sobie serial nadrobić. Są przerywniki komediowe (Levent, czasem Asiye) , akcja, romans. Wszystko. Nie ma non stop płaczu, od którego chce się wymiotować
|
|
|
Post by Matthias on Feb 2, 2024 20:07:10 GMT
📌 Reytingi za 01.02.2024TOTAL:1. İnci Taneleri (2 odcinek) - 10.69% ⬆ (+1.85) 5. Hudutsuz Sevda (18 odcinek) - 5.58% ⬆ (+0.21)8. Aldatmak (56 odcinek) - 4.02% ⬇ (-0.15) 14. Sakli Beni (14 odcinek) - 3.33% ⬇ (-0.25) -. Kara (5 odcinek, FINAŁ) - N/A АВ:1. İnci Taneleri - 11.39% ⬆ (+1.80) 7. Hudutsuz Sevda - 2.88% ⬇ (-0.46)9. Aldatmak - 2.72% ⬇ (-0.41) 14. Sakli Beni - 1.94% ⬇ (-0.49) 90. Kara (FINAŁ) - 0.35% ⬇ (-0.11) АВC1:1. İnci Taneleri - 12.57% ⬆ (+1.83) 5. Hudutsuz Sevda - 4.55% ⬆ (+0.04)8. Aldatmak - 3.96% ⬆ (+0.38) 13. Sakli Beni - 3.06% ⬇ (-0.01) 100. Kara (FINAŁ) - 0.40% ⬇ (-0.43)
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 2, 2024 21:03:20 GMT
Wyniki całkiem dobre. Koraliki nieźle lecą po bandzie. Ale widać, że HS ma mniej więcej stałą widownię. Solidna 5 w totalu mnie cieszy. Jest u mnie pewna sprzeczność, bo chce żeby reyting był wysoki. Zaś z drugiej strony chce, żeby serial ładnie skończył się w czerwcu. Więc no, są we mnie dwa wilki Wczorajszy odcinek był bardzo dobry. Od początku mojego oglądania tylko trzy odcinki były dla mnie takie sobie, mianowicie pierwszy, drugi i szesnasty. Ten, osiemnasty jest w mojej top trzy Piękne sceny protów, akcja Yilmaza z Halilem Ibrahimem, ponowne zawiązanie sojuszy. Fikret chyba znowu znalazł swój rozum. Rizvan stary szczur się obudził i wychodzi na to, że uwięzi Zeynep. Jakby nie wiedział, że HI zaraz wyjdzie z więzienia i jak się dowie, że raz uderzył Zeynep, dwa uwięził ją to z miejsca go zabije. Nawet pomijając to, że i tak ma zamiar to zrobić Harmonia miedzy Zeynep i Halilem to złoto . Są cudowni. Uwielbiam na nich patrzeć i jestem zadowolona, że dawkują widzom ich miłosne sceny. Idealna ilość, nie za dużo, nie za mało. Cały czas męczy mnie kwestia działania Halila. Niby prokurator nie wie kim jest HI, co robi i dlaczego. Ale nie jest głupi i domyśla się rzeczy i zadaje podchwytliwe pytania. Oguz w tym odcinku miał dwa momenty, w którym było widać, jakby się bał, że prokurator już coś wie. Bardzo mnie to ciekawi. Czy działają jednak obaj HI i Oguz pod przykrywką i służby może ich dowódca (pokazany w 13 odcinku) o wszystkim wie i czuwa nad całością operacji? Dalej to nie jest wyjaśnione. Scenariusz się bawi z widzem, w dwóch odcinkach jest cisza, a zaraz znowu coś zagają w tym temacie. Podoba mi się to. Jestem bardzo zadowolona. I chce sceny jak HI wbija się do domu starego Rizvana i robi akcje odbijania swojej żony Bo tak, Zeynep już głośno i bez żadnego wahania mówi o sobie Zeynep Karasu. Pewnie tego nie dostanę, ale pomarzyć zawsze mogę. Kilka fotek mojej pary
|
|
|
Post by man1000 on Feb 5, 2024 18:02:17 GMT
Super zapowiedź 19 odcinka nieźle się dzieje
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 5, 2024 18:07:04 GMT
Tak! Ten frag jest idealnym moim wyobrażeniem. Także jestem bardziej niż zadowolona ❤️
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Feb 5, 2024 18:24:51 GMT
Za długo to ona w tym "więzieniu" u tatusia nie posiedziała, ale ja się pytam jaką oni mają ochronę jak Halil po cichaczu wchodzi jak do siebie i robi co chcę?
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 5, 2024 20:38:31 GMT
Było to do przewidzenia,że jak HI się dowie, to wpadnie i zrobi porządek. Właśnie to jest zabawne. HI jest ponad ich wszystkich. Może zrobić co chce i każdego poskładać w dwie sekundy Normalnie to bym narzekała, ale tutaj kupuje to w całości.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 6, 2024 19:13:35 GMT
Ersoy Nezir Çınarlı & Yaren Yapıcı 💥 #YavLey #HudutsuzSevda
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 9, 2024 21:31:57 GMT
Wyniki ładne, niech tylko AB trochę wzrośnie jeszcze i będzie super
TOTAL : 6.11 AB : 2.91 ABC1 : 4:45
|
|
|
Post by Matthias on Feb 12, 2024 17:31:27 GMT
📌 Reytingi za 08.02.2024TOTAL:1. İnci Taneleri (3 odcinek) - 10.23% ⬇ (-0.46) 2. Hudutsuz Sevda (19 odcinek) - 6.11% ⬆ (+0.53)9. Aldatmak (57 odcinek) - 4.00% ⬇ (-0.02) 12. Sakli Beni (15 odcinek) - 3.22% ⬇ (-0.11) АВ:1. İnci Taneleri - 13.19% ⬆ (+1.80) 5. Aldatmak - 3.27% ⬆ (+0.55) 7. Hudutsuz Sevda - 2.91% ⬆ (+0.03)9. Sakli Beni - 2.39% ⬆ (+0.45) АВC1:1. İnci Taneleri - 13.02% ⬆ (+0.45) 4. Hudutsuz Sevda - 4.45% ⬇ (-0.10) 8. Aldatmak - 3.69% ⬇ (-0.27) 11. Sakli Beni - 2.81% ⬇ (-0.25)
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 12, 2024 18:26:12 GMT
Odcinek 19 kolejne złoto. Brak zbędnych scen. Cały czas utrzymany jest balans między akcją, romansem i komedią. Scena w restauracji ze wszystkimi była świetna. Levent pokazujący pierścionek zaręczynowy dla Damli i proszący Halila Ibrahima i Zeynep by byli ich świadkami - cudo! Jednak najlepsze i tak było jak HI dowiedział się,że stary przetrzymuje Z i jeszcze ją uderzył. Ależ to idealnie zagrał Deniz! W jednej sekundzie zmienił się jego wyraz twarzy. To jest aktorstwo, moi drodzy Wychudzona i dziwna Ceylan nie potrafi ukrywać swojej ogromnej niechęci do Zeynep. Na dodatek typa zaczyna mieć obsesję na punkcie Halila Ibrahima. Wąchała jego koszulkę... Fuj. Jednak Sema i Zeyno nie są ślepe. Edanur póki co jeszcze nic przeciwko Ceylan nie mówi. Nawet jej mała siostra polubiła Zeyno. Także mała Sevda się zrehabilitowała Chyba nie jest agentką Yilmaza. Ale nadal tego nie wykluczam. Sądzę natomiast,że chuda, nieszczęśliwa Ceylan zrobi Zeynep coś gorszego niż wyleje na nią herbatę. Nie narzekam i cały czas mój entuzjazm utrzymuje się na wysokim poziomie ❤️
|
|
|
Post by lucy on Feb 12, 2024 21:44:02 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 12, 2024 21:59:54 GMT
|
|
|
Post by man1000 on Feb 13, 2024 10:05:49 GMT
Zwiastun 20 odcinka ten stary dziad już całkiem oszalał coś mu się w mózgu poprzedtawialo
|
|