|
Post by lucy on May 23, 2022 19:08:58 GMT
Matthias, poniżej masz cały soundtrack. Ja uwielbiam cała ścieżkę. Jest doskonała.
|
|
|
Post by Matthias on May 23, 2022 19:11:28 GMT
lucy, uwielbiam tę melodię
|
|
|
Post by julia on May 24, 2022 8:31:39 GMT
Matthias, , ja także, jest idealnie zgrana ze scenami, którym towarzyszy Uwielbiam ją do tego stopnia, że jest dzwonkiem w moim telefonie
|
|
|
Post by lucy on May 24, 2022 12:40:06 GMT
|
|
|
Post by julia on May 24, 2022 18:22:07 GMT
A znacie jakiś inny serial w stylu Ask ve Ceza? Z takim cudownym klimatem, tak przepiękną muzyką, niebanalną historią i idealnie dobranym duetem protów? Oglądałam jak zaczarowana. A pierwszy sezon to był majstersztyk. Nie lucy, ja nie widziałam i zapewne dlatego ciągle stawiam serial za przykład "Asi" zaś jest niżej, choć też oglądałam ją kilka razy.
|
|
|
Post by Matthias on May 24, 2022 20:03:04 GMT
Ja oglądałem Tysiąc i Jedna Noc - też ma swój klimat, ale do Ask ve Ceza - się nawet nie umywa .
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 24, 2022 21:04:06 GMT
Widziałem parę odcinków lata temu w tv. Nawet raz chciałem obejrzeć ale ta jakość. Nie potrafię oglądać w jakości 480p. Minimum te 720p. Bo strasznie to zamazane jest.
|
|
|
Post by lucy on May 24, 2022 21:49:33 GMT
Ja oglądałem Tysiąc i Jedna Noc - też ma swój klimat, ale do Ask ve Ceza - się nawet nie umywa . Tak, "1000 i 1 noc" jest w podobnej konwencji (notabene oba robiła ta sama wytwórnia i ten sam kompozytor tworzył w nich muzykę), ale ten serial też już widziałam. Pierwszy sezon uważam za genialny i się jednak nie zgodzę, że Binbir Gece się nie umywa do AvC. Po prostu BG to bajka dla dorosłych, a Ask ve Ceza - dramat familijny... stąd trochę trudno je porównywać na tej samej płaszczyźnie. Next,, szkoda, że masz aż takie wymagania, bo serial jest aż magiczny.
|
|
|
Post by julia on May 25, 2022 9:31:28 GMT
Next,, szkoda, że masz aż takie wymagania, bo serial jest aż magiczny. Next, Lucy ma rację, serial jest magiczny. Mnie zauroczył i uzależnił "Bir Bin Gece", był moim drugim tureckim serialem , po "Wspaniałym Stuleciu" , także bardzo mi się podobał, jednak nie pokusiłam się o powtórne oglądanie. Drgania obrazu denerwowały mnie na początku, ale potem w ogóle nie zwracałam na to uwagi. Zresztą później było przyzwoicie. Niedostatki techniczne mogą zniechęcić, ale jeśli człek zdeterminowany - ogląda. Miałam tak z "Kirimili" (Murat i Selma Ergenc), kopia rosyjska zamazana, ale oglądałam ze względu na świetnie zagrane role Matthias, wczoraj sobie w ramach relaksu obejrzałam odcinek, gdy Savas dowiaduje się o Omerze - wrażenia takie same
|
|
|
Post by Matthias on May 26, 2022 16:21:56 GMT
julia - ja za to obejrzałem fragment, jak Savas siedzi sobie w barze i opowiada swojemu przyjacielowi o Yasemin , i mówi, że może ją znowu zobaczy jak wchodzi do środka, a tu właśnie Yasemin wkracza I spojrzenie Savasa - bezcenne.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on May 26, 2022 17:11:39 GMT
Widziałem parę odcinków lata temu w tv. Nawet raz chciałem obejrzeć ale ta jakość. Nie potrafię oglądać w jakości 480p. Minimum te 720p. Bo strasznie to zamazane jest. Zgadzam się, mam tak samo. Przy jakości 480 ciężko się ogląda, a jeśli jest to 720 lub nawet HD, to serial jakby bardziej mnie interesował, bo bardziej skupia moje zainteresowanie. Przy jakości SD lub 720 ale po przeróbkach, gdzie obraz jest niewyraźny, nie potrafię obejrzeć odcinka do końca, po prostu się nudzę.
|
|
|
Post by man1000 on Jan 5, 2024 14:02:43 GMT
|
|
|
Post by julia on Jan 6, 2024 10:35:50 GMT
Serial po wielu latach nadal się cieszy dużo popularnością na świecie trwa emisja w Izraelu na kanale Viva tv ChanelI wcale się nie dziwię , bo to świetny serial, ze wspaniałą obsadą z piękną ścieżką dźwiękową. To nadal mój numer jeden , choć od momentu, gdy go obejrzałam , minęło sporo lat.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 6, 2024 10:42:52 GMT
julia powinnismy może jeszcze raz obejrzeć i pokomentować Ask ve Ceza xD
|
|
|
Post by julia on Jan 7, 2024 9:45:31 GMT
powinnismy może jeszcze raz obejrzeć i pokomentować Ask ve Ceza xD Matthias, jestem, jak najbardziej ZA Wczoraj zaliczyłam scenę z odcinka 20.
|
|
|
Post by lucy on Mar 18, 2024 15:09:15 GMT
Którą postać w serialu grał Sinan Tuzcu? Pamięta ktoś? Oglądam go obecnie w Przypieczętowanym Losie i nie mogąc sobie przypomnieć skąd go znam zajrzałam do jego filmografii. Jak się okazuje oglądałam z nim tylko jeden serial tj. Cenę Miłości, ale nie potrafię sobie przypomnieć jego postaci.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 18, 2024 15:35:20 GMT
Jedyne co kojarzę, to on chyba był związany z jakąś babką. Rozstał się z nią. A potem zaczął kręcić z Cicek, co nie spodobało się z początku Savasowi. Ale jaką miał rolę? Nie pracował przypadkiem z Savasem?
|
|
|
Post by lucy on Mar 18, 2024 15:53:39 GMT
A potem zaczął kręcić z Cicek Dzięki Matthias, coś zaczyna mi świtać... Był chyba związany z nową znajomą Yasemin, która się pojawiła po tym jak z serialu zniknęła postać Nazan Kesal. I ta jej znajoma (czy one nie weszły w spółkę kiedy Y założyła własną agencję reklamową?) miała jakiś problem z facetem, ale nie pamiętam o co dokładnie chodziło. I grał go chyba ten Sinan, a że się pojawił dopiero w końcówce 2.Sezonu, to by tłumaczyło, że słabo go pamiętamy (za mało go było w całym serialu). Coś mi jeszcze świta, że jego córka nie mogła się pogodzić z utratą matki i trafiła do szpitala. I Ciciek tą córkę znała (nie była to jej uczennica?) i miała z nią dobry kontakt... i chyba nawet jej pomagała... ??
|
|
|
Post by Matthias on Mar 18, 2024 17:25:46 GMT
Pelin! On chyba był związany z Pelin! Coś mi zadzwoniło, ale nie wiem, czy w dobrym kościele.
Bodajże tak. I on poznał się w ten sposób z tą Cicek, i w sumie poczuł do niej coś.
|
|
|
Post by lucy on Mar 18, 2024 17:45:45 GMT
|
|
|
Post by julia on Mar 18, 2024 18:27:35 GMT
Którą postać w serialu grał Sinan Tuzcu? Pamięta ktoś? Oglądam go obecnie w Przypieczętowanym Losie i nie mogąc sobie przypomnieć skąd go znam zajrzałam do jego filmografii. Jak się okazuje oglądałam z nim tylko jeden serial tj. Cenę Miłości, ale nie potrafię sobie przypomnieć jego postaci. Grał rolę Hakana, przyjaciela Savasa z czasów pobytu w Stanach. On przyjechał do Turcji wraz z córką Larą, po śmierci żony. Zatrudniony w firmie Baldara, poznał Cicek. Zbliżył się do niej po tym, jak pomogła mu w sprawie Lary, która nie mogła się zaadaptować w Turcji.
|
|