|
Post by lucy on Feb 19, 2024 19:42:07 GMT
Nie chcę chwalić dnia przed zachodem słońca, ale warto wspomnieć, że SERIAL TEN jest robiony bez uciekania się do tych wszystkich cyrków i tego masakrycznego naciągania rzeczywistości, których po brzegi w serialach OGM. Fabuła jest prowadzona z logiką (jedyne, do czego mogę się doczepić to to, że pewne wątki (lub konkretne zdarzenia) mogłyby się toczyć wolniej, a dokładniej, bo za dużo jest niedopowiedzeń / za dużo się dzieje w domyśle - osobiście nie lubię oglądać odcinka po dwa razy, a tutaj niekiedy się prosi, żeby wrócić do kilku scen, bo coś umknęło, bo było podane między wierszami, albo w przyśpieszonym tempie, niczym na suwaku). Cieszę się też, że jest tu jakaś fabuła, czego w Yali Capkini na tym etapie nie było. Tak samo jak nie było logicznie i konsekwentnie prowadzonych postaci. I po wtóre nie ma tu na szczęście tych odjechanych krzyków, wrzasków i innych dziwnych akcji. I pomimo, że tematyka jest bardzo trudna, nie ma tego okropnego cierpiętnictwa. Oby tak dalej 🙏 Poniższe foto bardzo celnie pokazuje relację między Sadim i Cuneytem. i.imgur.com/jtGMAx6.jpeg
|
|
|
Post by Matthias on Feb 20, 2024 18:03:50 GMT
📌 Reytingi za 19.02.2024TOTAL:2. Kizil Goncalar (Odcinek 7) - 6.60% ⬆ (+0.24)3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 13) - 6.02% ⬆ (+0.66) 7. Ömer (Odcinek 44) - 4.04% ⬇ (-0.18) 15. Safir (Odcinek 25) - 2.67% ⬇ (-0.21) AB:1. Kizil Goncalar - 9.45% ⬇ (-0.54)4. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.83% ⬇ (-0.17) 6. Ömer - 4.55% ⬆ (+0.30) 20. Safir - 1.38% ⬆ (+0.50) ABC1:1. Kizil Goncalar - 9.12% ⬇ (-0.32)4. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 5.32% ⬆ (+0.66) 7. Ömer - 4.51% ⬇ (-0.47) 18. Safir - 1.98% ⬇ (-0.16)
|
|
|
Post by lucy on Feb 20, 2024 19:17:57 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 20, 2024 19:19:03 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 21, 2024 16:51:57 GMT
Ciekawostka. Serial zanotował drugi największy % wzrost (o 2,56) w 2.Odcinku spośród wszystkich seriali sezonu 2023/2024. Nawiasem mówiąc ten sezon jest reytingowo o niebo lepszy, niż poprzedni. Poniższe zestawienie najlepszych wzrostów w 2.Odcinku. i.imgur.com/rGwHQTQ.pngi.imgur.com/xFBxhjJ.jpeg
|
|
|
Post by julia on Feb 21, 2024 20:32:00 GMT
Odcinek 7. Jak do tej pory, tak samo interesujący. Porwanie Zeynep przez Cuneita, zakończyło się dobrze, dzięki Leventowi. I tutaj kolejny raz widzimy , co zaburza życie Cuneita - samobójcza śmierć matki, która skoczyła z akweduktu. Na pewno była u kresu wytrzymałości, skoro targnęła się na swoje życie, zostawiając dziecko. Naimowi nie wystarczają słowa córki i Cuneita, że nic się nie stało, ciągnie dziewczynę do "babki" , aby sprawdziła czy jest niewinna. On też ma traumę z dzieciństwa, był dzieckiem bez ojca, aby mieć oparcie, zwrócił się ku "rodzinie'. Fakt, że Sadi , go spoliczkował, skłania go do wyjazdu. Tymczasem czas wyjazdu do Francji się zbliża, niestety pojawia się przeszkoda - Meryem nie może polecieć z córką, gdyż odmówiono jej wizy. To trudna decyzja, ale w ostatnim momencie Zeynep wsiada do samolotu , tylko z dokumentami, gdyż już nie było czasu na zabranie bagażu. Co ciekawe, siostra Sadiego, pomaga w ucieczce. Ciekawa jestem, jak sekta się zemści za to i na kim. Na pewno na Meryem, ale zapewne i na Levencie Ciekawa jest rozmowa Leventa z Cuneitem, który po swojemu wyjaśnia porządek świata, zgodnego z bożą wolą. - To Bóg ustanowił prawa do ślubu i prawa mężczyzny. Dlaczego np.ustalono pełnoletność na 18 lat?. Kto to ustanawia? Dla kogo i dlaczego? - Wasz system stworzył ludzi, którzy , mają po 35 lat i są niedojrzali. - Wasz system stworzył idiotów, którzy tańczą przed lodówką, a potem inni idioci to oglądają. -Cuneit czy twoje wartości zbawią świat, nie jesteś zbyt pewny siebie? Pamiętaj, że świat wiele razy tracił przez ludzi , którzy byli pewni , że go zbawią. .
|
|
|
Post by lucy on Feb 23, 2024 16:06:05 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Feb 27, 2024 19:20:54 GMT
📌 Reytingi za 26.02.2024TOTAL:2. Kizil Goncalar (Odcinek 8) - 6.42% ⬇ (-0.18)3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 14) - 5.85% ⬇ (-0.17) 7. Ömer (Odcinek 45) - 4.25% ⬆ (+0.21) 16. Safir (Odcinek 26, FINAŁ) - 2.36% ⬇ (-0.31) AB:1. Kizil Goncalar - 8.10% ⬇ (-1.35)3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.51% ⬇ (-0.32) 4. Ömer - 4.14% ⬇ (-0.41) 37. Safir (FINAŁ) - 0.71% ⬇ (-0.67) ABC1:1. Kizil Goncalar - 8.85% ⬇ (-0.27)4. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 5.00% ⬇ (-0.32) 6. Ömer - 4.68% ⬆ (+0.17) 22. Safir (FINAŁ) - 1.56% ⬇ (-0.42)
|
|
|
Post by julia on Mar 1, 2024 20:19:41 GMT
Odcinek 8. Macki sekty sięgają szeroko i głęboko Kto o tym dał znać, sekcie i dlaczego?. Ma w tym swój udział znajomy Suaviego, który wcześniej zaoferował pomoc. Na nic rozmowy i prośby , Levent ma do wyboru - Zeynep albo Mira. Jeśli pomoże dziewczynie ,córka dowie się, że jest adoptowana. Zeynep cofnięto z prywatnego samolotu. Meryem ma pretensje do Leventa, młoda zawiedziona. Ale najważniejsze, że obydwie nie zamierzają się poddać. O dziwo, niespodziewanie z pomocą przychodzi Beste, która po powrocie do domu nie ma lekko. Mira nie może na nią patrzeć, Levent traktuje , jak powietrze. Zapewne tym gestem chce choć trochę odkupić swoje winy... Dowiedziała się, że są przemytnicy ludzi, którzy wywożą ich łodziami na Cypr. Nie wiedziała jednak, że łodzie bywają zatapiane wraz z ludźmi. Zeynep to podsłuchała i narobiłaby zapewne szumu, ale nagle się ktoś pojawił i mamy porwanie Fałsz Sadiego, jego śliski charakter , kłamstwa , to codzienność w życiu sekty. Wszyscy ulegają jego manipulacji. Już myślałam, że jego siostra szanowna "matka" się zmieniła, bo przecież pomagała w wyjeździe Zeynep, ale nie. Znów jest wstrętną czarną wroną, która czynnie pracuje przy urządzaniu domu Cuneita i Zeynep Levent jest o krok od dowiedzenia się , co stało się z matką Cuneita, ale Sadi łże, że zmarła w szpitalu na skutek choroby. Doktor swoim sposobem zdobył ze szpitalnego archiwum dokumenty, ale Sadi momentalnie się tym dowiedział.. Poza wszystkimi problemami, mamy w serialu kolejną drażliwą kwestię - eutanazję. Suavi, ma dość takiego życia z tlenem pod ręką, mnóstwem leków i bezradnością.
|
|
|
Post by man1000 on Mar 5, 2024 12:19:43 GMT
Serial telewizyjny „Kızıl Goncalar” to jeden z prestiżowych projektów Gold Film . Do obsady serialu wyreżyserowanego przez Ömüra Ataya i napisanego przez Necati Şahina dołączył bardzo silny aktor. Melisa Doğu, która przez 6 sezonów grała rolę Asumana w serialu Yasak Elma , a ostatnio pojawiła się przed kamerą w serialu „Kopuk”, została przeniesiona do „Kızıl Goncalar” . Melisa Doğu wcieli się w postać „Ayzy” w serialu i będzie uczestniczyć w historii wraz z postacią z sekty. Ayza weźmie udział w serialu wraz ze swoim synem Affanem . W nadchodzących dniach okaże się, kto ożywi Affan.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 5, 2024 16:59:22 GMT
📌 Reytingi za 04.03.2024TOTAL:1. Kizil Goncalar (Odcinek 9) - 6.85% ⬆ (+0.43)3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 15) - 5.42% ⬇ (-0.43) 7. Ömer (Odcinek 46) - 4.15% ⬇ (-0.10) AB:1. Kizil Goncalar - 9.30% ⬆ (+1.20)5. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.16% ⬇ (-0.35) 6. Ömer - 3.69% ⬇ (-0.45) ABC1:1. Kizil Goncalar - 9.21% ⬆ (+0.36)3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 5.11% ⬆ (+0.11) 7. Ömer - 4.26% ⬇ (-0.42)
|
|
|
Post by lucy on Mar 5, 2024 17:42:04 GMT
Fajnie, ze serial odzyskał 1 miejsce w tabelce.
|
|
|
Post by julia on Mar 6, 2024 9:49:16 GMT
Odcinek 9. Wiemy kto miesza szyki, ale nie wiemy dlaczego. Jest to znajomy Suaviego (nie pamiętam imienia), najpierw zgadza się na pomoc, potem w ostatniej chwili odwołuje dane słowo. Zeynep dzięki niemu miała wyjechać do Francji - nie pojechała. Levent dostał ultimatum- albo Zeynep, albo Mira. Teraz zablokował emisję programu na temat sekty, a wcześniej spowodował w niej panikę. Sadi odesłał Zeynep do domu, Hasnie kazał się pakować... Gra na wszystkich frontach, a jaki ma cel, przekonamy się pewnie pod koniec serialu. Meryem omal nie straciła życia, gdy przemytnicy ludzi zaczęli ja topić. Na szczęście Levent kolejny raz zdążył. a Zeynep, nie widząc wyjścia i, bojąc się o życie matki zgadza się pójść do domu męża. zrobiła to dlatego, że doktor wyjaśnił im, że Cuneid na skutek zażywania leków ma problemy z potencją i w związku z tym Zeynep jest bezpieczna. Inna sprawa, że Cuneid zachował się taktownie, poszedł spać do innego pokoju. Wkurza mnie wścibstwo Hasny i Feyzy, które przyniosły jakiś specyfik ( Cuneid się wściekł, gdy zobaczył słoiczek) i wypytują o ostatnią noc. Mira nadal nie może pogodzić się z matką, mało tego odkrywa zdjęcie Beste i Leventa; - To zdjęcie było zrobione w 2009.roku, wtedy gdy powinnaś być w ósmym miesiącu ciąży. Kto jest moją matką?. I tajemnica się wydała, gdyż nie sądzę, aby w tej sytuacji, zaprzeczano. No i na koniec Naim Ależ się przepoczwarzył...nowa fryzura , nowa marynarka, obłok perfum... Nadire miała nadzieję, że , tak jak jej obiecał, będzie mieszkać w jego domu, a tu w drzwiach Meryem
|
|
|
Post by lucy on Mar 6, 2024 23:16:38 GMT
|
|
|
Post by man1000 on Mar 7, 2024 22:07:04 GMT
Serial „Red Goncalar” nadal pozostaje jednym z najchętniej oglądanych seriali telewizyjnych. Za kulisami mówiono, że do obsady serialu, w którym wystąpili Özgü Namal i Özcan Deniz , dołączy matka i syn, a także uścisnęli dłonie odnoszącej sukcesy aktorki Melisy Doğu w sprawie roli matki Ayzy . Aktor, który zagra syna Ayzy, Affana, został wykonany bardzo starannie. Ostatecznie rolę otrzymał Batuhan Yüzgüleç , jeden z utalentowanych aktorów młodego pokolenia, absolwent Wydziału Teatralnego Uniwersytetu Sztuk Pięknych Mimara Sinana . Affan Malik zwróci się do sekty „Fani” i stanie się częścią wielkiej gry ze swoją matką Ayzą. Yüzgüleç, nagrodzony nagrodą za film Suma w reżyserii Erkana Koçaka Köstendila, zagrał także w niezapomnianych serialach telewizyjnych „Bizim Öykü” i „Çukur” .
|
|
|
Post by mira on Mar 8, 2024 13:33:37 GMT
Ciągle wyświetlają mi się na Tweeterze jakieś rzeczy dotyczącego tego serialu, z przewagą tweetów na temat Cuneya i Zeynep. Nie oglądam tego, więc nie potrafię się odnieść, ale wygląda na to, że mimo młodego wieku Zeynep i mimo choroby Cuneyta, widzowie i tak kibicują im jako parze. Przez te tweetey nabrałam ochoty na oglądanie Oczywiście nie teraz, bo nie mam czasu, ale może za kilka tygodni zrobi mi się luźniej. A czy tych tematów dotyczących wiary i ideologii cały czas jest tak dużo? Bo nie wiem, czy dam rade przez to przebrnąć
|
|
|
Post by man1000 on Mar 9, 2024 15:36:17 GMT
Serial telewizyjny „Kızıl Goncalar” nadal znajduje się na liście najchętniej oglądanych seriali tygodnia. Serial, który zostanie wyemitowany w NOW , w reżyserii Gold Film , w reżyserii Ömüra Ataya i napisany przez Necati Şahin , ma mieć kontynuację w przyszłym sezonie. Ogłoszono również datę finału sezonu serialu, w którym biorą udział wpływowi aktorzy, tacy jak Özgü Namal , Özcan Deniz , Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Mert Turak, Hazal Türesan, Sitare Akbaş, Duygu Sarışın i Şerif Erol . Jeśli nie nastąpi żadna nowa zmiana, serial, który ogląda się z zainteresowaniem od pierwszego odcinka, będzie miał przerwę sezonową w 20. odcinku.
|
|
|
Post by lucy on Mar 10, 2024 9:13:38 GMT
|
|
|
Post by lucy on Mar 10, 2024 9:23:22 GMT
A czy tych tematów dotyczących wiary i ideologii cały czas jest tak dużo? Prawie wcale ich nie ma.
|
|
|
Post by mira on Mar 10, 2024 22:47:51 GMT
Jeśli za 2-3 tygodnie nie stracę zainteresowania, to zacznę oglądać. Taki jest plan, bo coś mnie tutaj przyciąga. Ale niestety w tej chwili jestem zawalona robotą i w tym tygodniu nie obejrzałam nawet jednego odcinka żadnego serialu.
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Mar 11, 2024 6:15:26 GMT
mira, ten serial tak naprawdę kręci się wokół religii, wiary i różnic kulturowych… Jest dużo rozmów, z których nie wynika nic poza tym, że poznajemy psychikę i charakterystykę postaci… Dla mnie ten serial w przystępny sposób przedstawia to, co chciałbym poznać bliżej bez poczucia, że muszę się w to z większym wysiłkiem zagłębić (np. czytając dodatkowe książki, artykuły czy nawet Koran)… Między głównymi nic szczególnego po 6 odcinkach nie ma… A jak już będzie (w sensie romans), to nie wiem kiedy i jak, bo sobie tego na razie nie wyobrażam… Myślę, że przedstawią to bardzo ostrożnie, o ile w ogóle… A może dopiero w ostatnim odcinku przyznają, że łączy ich coś więcej i chcą być razem, co nie byłoby wcale takim złym zakończeniem…
|
|
|
Post by Matthias on Mar 12, 2024 16:20:44 GMT
📌 Reytingi za 11.03.2024TOTAL:1. Kizil Goncalar (Odcinek 10) - 6.86% ⬆ (+0.01)3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 16) - 5.32% ⬇ (-0.10) 9. Ömer (Odcinek 47) - 3.54% ⬇ (-0.61) AB:1. Kizil Goncalar - 8.90% ⬇ (-0.40)5. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 3.94% ⬇ (-0.22) 6. Ömer - 3.00% ⬇ (-0.69) ABC1:1. Kizil Goncalar - 9.45% ⬆ (+0.24)5. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.40% ⬇ (-0.71) 6. Ömer - 3.37% ⬇ (-0.89)
|
|
|
Post by julia on Mar 13, 2024 10:41:57 GMT
Odcinek 10. Zdeterminowana Mira zamierza zrobić test genetyczny, ale Levent i Beste brną dalej w kłamstwie , mało tego wciągają w to także Meryem, która "prostuje" informację o zdjęciu - pomyliła się , to było rok wcześniej. Bardzo mi się to nie podoba, bawienie się uczuciami młodej dziewczyny. Kiedyś zamierzają jej powiedzieć o adopcji i wtedy , po obecnym kłamstwie, nie będzie wybaczenia. To wystawianie na próbę kwestii wiary w ludzi. Mamy w serialu dwie nastolatki, ale poza talentem matematycznym i wrodzoną inteligencją , Zeynep nie dorównuje poziomem wiedzy ogólnej Mirze. Wydaje się przy niej bardzo naiwna. Oczywiście jest na to wytłumaczenie - ona uczyła się tylko w szkółce sekty. Po skandalu, związanym z materiałem, deprecjonującym sektę ( w sumie się nie ukazał) Cuneid uważa, że Zeynep zdradziła tajemnicę o jego chorobie i odsyła ją do domu rodziców. Naim swoim zwyczajem, stawia się Sadiemu , ale ten , jak zwykle ustawia go do pionu. Zaczyna się ramadan i chanaka przygotowuje iftar dla ludzi z dzielnicy. Feyza uznaje , że nadszedł moment kompromitacji Zeynep i zajęcia jej miejsca. Pod pretekstem pomocy Cuneidowi , namawia Zeynep do spalenia szala - pamiątki po jego matce, bo on jest nicią łączącą go z przeszłością i osłabia jego zdrowie. Szal spłonął , Feyza bliska triumfu, ale...Cuneid prostuje - on szal po matce nosi na piersi... I teraz sobie siedź w pokoju rozmyślań. Feyza jest skompromitowana, nie ma jej na iftarze, będzie skandal. Skłamała, namówiła do grzechu, wystąpiła przeciwko Cuneidowi. Włoski będą obcięte na znak pohańbienia Meryem usiłuje przekonać Suaviego, aby zrezygnował z myśli o eutanazji. Jej racje o szukaniu pięknych wspomnień z przeszłości stoją w sprzeczności z jego odczuciami, człowieka chorego, którego czekają wyłącznie cierpienia : - Przestanę przełykać, mówić, rozumować... No i znów pojawia się szansa na wyjazd Zeynep do Francji. Pytanie - Meryem dalej będzie zabiegać o wyjazd córki czy też Zeynep zechce pozostać żoną Cuneida Jak zawsze w odcinku mamy odwołania do sur Koranu i masz rację heyciarz,poprzez to poznajemy obyczajowość sekty sunnickiej w łatwiejszy sposób.
|
|
|
Post by mira on Mar 13, 2024 11:09:53 GMT
A wiadomo czyim dzieckiem jest ta dziewczyna? Mira? Śledzę wątek i trochę zerkam, co piszą pod #, bo przymierzam się do oglądania, ale niektórych rzeczy jestem ciekawa i chciałabym wiedzieć na już
|
|
|
Post by lucy on Mar 13, 2024 13:08:07 GMT
A wiadomo czyim dzieckiem jest ta dziewczyna? Mira? Tak, wiadomo. Już na początku zostało to wyjaśnione. PS: tego serialu się nie ma sensu oglądać na suwaku. Nie ma w nim zapychaczy, czy zbędnych wątków. Wszystko jest ważne i ciekawe.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 17, 2024 18:20:49 GMT
💥💥💥 Demet Evgar odwiedziła plan serialu #Kızıl Goncalar!
|
|
|
Post by man1000 on Mar 17, 2024 19:42:15 GMT
Siódmy odcinek serialu NOW „Kızıl Goncalar ”, wyprodukowanego przez Gold Film, który odcisnął piętno w poniedziałkowe wieczory, spotka się z widzami już jutro wieczorem. Wyreżyserowany przez wielokrotnie nagradzanego reżysera Ömüra Ataya i napisany przez Necati Şahin , autora niezapomnianego serialu telewizyjnego , serial będzie zawierał postać, która zmieni całą równowagę w sekcie Fani. W serialu, w którym przerwa w sezonie planowana jest na 20. odcinek, pojawia się ojciec Cüneyda (Mert Yazıcıoğlu) . Negocjacje w sprawie tej roli trwają. Poszukiwania aktora rozpoczęły się wcześnie, ponieważ aktor musiał zapuścić brodę dla swojej postaci. Już jest ciekawostką, kto będzie nowym aktorem w serialu, w którym występują Özgü Namal , Özcan Deniz , Mert Yazıcıoğlu, Erkan Avcı, Mert Turak, Hazal Türesan, Sitare Akbaş, Duygu Sarışın i Şerif Erol …
|
|
|
Post by lucy on Mar 18, 2024 14:08:26 GMT
Do obsady dołączyła Melisa Dogu.
|
|
|
Post by lucy on Mar 19, 2024 10:20:41 GMT
|
|
|
Post by lucy on Mar 19, 2024 10:33:56 GMT
Wczorajszy odcinek pokonał wszystkie poprzednie (odcinki) w Total i ABC1.
|
|