|
Post by lucy on Mar 19, 2024 12:01:20 GMT
Najlepsze seriale w tabelce TOP 5 - 🗓️ 11-17 marca 2024
|
|
|
Post by lucy on Mar 19, 2024 14:18:56 GMT
Obsada.. aktualizacja
|
|
|
Post by man1000 on Mar 19, 2024 17:00:16 GMT
Serial telewizyjny „Red Goncalar” , który rozpoczął się 18 grudnia , początkowo spotkał się z reakcją sekt religijnych i został ukarany grzywną w wysokości 9 milionów TL , a jego emisję dwukrotnie zawieszał RTÜK . Minęły miesiące. Teraz serial zaczął być krytykowany przez osoby świeckie, w tym gwiazdę telewizyjną Nevşin Mengü, za wygłaszanie pochwał o charakterze sektowym. Şükrü Necati Şahin, scenarzysta serialu, którego wyemitowany wczoraj 11. odcinek zajął pierwsze miejsce z łączną oceną 7,43, 9,79 w UE i 9,97 w ABC1, odpowiedział na wezwanie do bojkotu serialu, najpierw oznaczając aktorów tagiem: „Oni są grając, nie możemy tego zatrzymać”, a następnie oznaczył producenta Faruka Turguta i zespół produkcyjny. Przekazał wiadomość: „Oni to robią, nie możemy tego zatrzymać”.
|
|
|
Post by lucy on Mar 19, 2024 17:30:11 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 19, 2024 19:02:39 GMT
📌 Reytingi za 18.03.2024TOTAL:1. Kizil Goncalar (Odcinek 11) - 7.43% ⬆ (+0.57)4. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 17) - 5.13% ⬇ (-0.19) 9. Ömer (Odcinek 48) - 3.33% ⬇ (-0.21) AB:1. Kizil Goncalar - 9.79% ⬆ (+0.89)5. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 3.96% ⬆ (+0.02) 7. Ömer - 3.27% ⬆ (+0.27) ABC1:1. Kizil Goncalar - 9.97% ⬆ (+0.52)5. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.94% ⬆ (+0.54) 6. Ömer - 3.84% ⬆ (+0.47)
|
|
|
Post by lucy on Mar 19, 2024 21:11:12 GMT
Warto zauważyć, że wczorajszy odcinek pobił swój rekord w kategorii total. Ciekawe, czy widownia ogólna zostanie przy oglądaniu, czy "7" z przodu to był tylko epizod.
|
|
|
Post by julia on Mar 22, 2024 17:07:32 GMT
lucy , zgadzam się z dziennikarzem w 100%. To nie jest śmieszne. Cały serial jest nacechowany wyższością wobec ludzi innych religii lub niewierzących. Bohaterowie chanaki nie uznają oddzielenia państwa politycznego od religii. I tak tu jest , jak napisał ten dziennikarz, narzucanie sekularystom własnego zdania i uznawanie ich za ignorantów, bo nie poszczą, bo wierzą inaczej, to w dzisiejszych czasach nie jest śmieszne. Naim np. nakazuje Nadire wypisanie syna ze szkoły i ubranie go w strój ortodoksyjnych sunnitów, choć mały tego nie chce, woli swoją szkołę i swoich kolegów. Mało tego, zabrania poinformowania ojca Efego. - Szkoła nie jest mu do niczego potrzebna, wystarczy medresa. Od dziś będziesz się tak ubierał i pościł. Meryem z kolei obraża się na Leventa, ponieważ szantażowany, wybrał Mirę zamiast Zeynep. Zdradza pilnie strzeżoną tajemnicę Suaviego. Owszem eutanazja budzi wszędzie i chyba u większości ludzi sprzeciw, ale wcześniej Suavi przedstawił jej swój punkt widzenia - jest już prawie rośliną, mózg powoli odmawia mu posłuszeństwa, a on tego nie chce. A ta zawraca z drogi i w imię Allaha oznajmia Leventowi, że ojciec jedzie do Francji po to , aby umrzeć. Świetnie podsumowała iftar Seda : - Ledwie tam wytrzymałam, słyszałam tylko inshallah i mashallah. Nie trzeba być nie wiadomo jak inteligentnym, aby zauważyć lekceważenie niewiernych. Owszem są filmy , w których , to jest odwrócone, ale nie w tureckich. Neyser, mimo, że Hande otrzymała zgodę na robienie reportażu od Sadiego, oświadcza, że żadna kobieta z chanaki nie będzie nic mówić, bo po co. Ona je może zastąpić , bo nie mają nic jej do powiedzenia. A w ogóle, to jaki sens ma ten reportaż, skoro świecki świat kobiet jest tak samo zależny od mężczyzn. Choć bardzo nie lubię Feyzy, to mi było żal dziewczyny. Naraziła się Cuneidowi, bo dała jakiś specyfik dla małżeństw Zeynep, ten ją zamknął i domaga się kary. Albo obetnie włosy i będzie wykluczona z bractwa albo wydadzą ją za mąż i też opuści chanakę. Taką wykluczoną jest Burgul, a przed laty także i Neyser obcięła włosy za jakieś przewinienie. Tyle tylko, że nie było wyjaśnienia dlaczego tak bardzo awansowała i została "matką" wszystkich.
|
|
|
Post by man1000 on Mar 25, 2024 17:05:48 GMT
Dyskusjom na temat serialu „Kızıl Goncalar”, którego nowy odcinek zostanie wyemitowany dziś wieczorem, nie ma końca. W tygodniu, w którym wyemitowano drugi odcinek, RTÜK nałożyła karę administracyjną w wysokości 10 milionów TL i zawieszenie emisji 2 odcinków w następstwie tysięcy skarg wynikających z nacisków sekt . Minęły miesiące. Teraz zaczęto komentować i prowadzić kampanie, że serial gloryfikuje społeczność i zawsze pokazuje negatywną stronę segmentu świeckiego. Dziennikarz Banu Güven napisał artykuł z komentarzem: „ Podczas krytyki serialu pomija się rzeczywistość znajdującą się w centrum scenariusza, czyli dziewczęta i dzieci, które społeczności nie wysyłają do szkoły”. Faruk Turgut, szef Gold Film, producenta serialu, tak o ważnej kwestii, na którą zwrócił uwagę Banu Güven, powiedział: „Byli też ludzie, którzy to zauważyli. „Dziękuję bardzo, Banu Güven” – udostępniła.
|
|
|
Post by man1000 on Mar 26, 2024 16:04:11 GMT
Na pierwszym miejscu znalazł się 12. odcinek serialu „Red Goncalar”, który miał swoją wczorajszą emisję, uzyskując łącznie 6,80 punktów, 9,45 w UE i 9,89 w ABC1. Za scenariusz serialu, nakręconego przez wielokrotnie nagradzanego reżysera Ömüra Ataya, odpowiada Şükrü Necati Şahin, jeden z najlepszych scenarzystów w naszym kraju . Do serialu, który co tydzień oglądamy z ciekawością, dołącza kolejny odnoszący sukcesy aktor, po Melisie Doğu i Batuhanie Bozkurcie Yüzgüleçu, którzy wcielają się w jej syna Affana w „Ayzie” . İnci Sefa Cingöz dołączy do obsady „Red Goncalar”. İnci Sefa Cingöz , która pojawi się przed publicznością w fenomenalnym serialu począwszy od 14. odcinka, wcieli się w rolę „Gülayşe” oraz wystąpi przed publicznością w roli matki Cüneyda, dla której Mert Yazıcıoğlu co tydzień wykonuje przedstawienie aktorskie . Trwają także negocjacje w sprawie aktora, który wcieli się w ojca Cüneyda.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 26, 2024 16:48:20 GMT
News #1 💥💥💥Obsada serialu #RedBuds! 🌹
|
|
|
Post by Matthias on Mar 26, 2024 17:31:50 GMT
📌 Reytingi za 25.03.2024TOTAL:1. Kizil Goncalar (Odcinek 12) - 6.80% ⬇ (-0.63)3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 18) - 5.67% ⬆ (+0.54) 9. Ömer (Odcinek 49) - 3.26% ⬇ (-0.07) 19. Yaban Çiçekleri (1 odcinek) - 2.62% 🆕 AB:1. Kizil Goncalar - 9.45% ⬇ (-0.34)5. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 3.81% ⬇ (-0.15) 7. Ömer - 2.90% ⬇ (-0.37) 31. Yaban Çiçekleri - 0.88% 🆕 ABC1:1. Kizil Goncalar - 9.89% ⬇ (-0.08)4. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 5.45% ⬆ (+0.51) 7. Ömer - 3.56% ⬇ (-0.28) 22. Yaban Çiçekleri - 1.73% 🆕
|
|
|
Post by Matthias on Mar 28, 2024 15:54:33 GMT
💥💥💥Farah Zeynep Abdullah zdementowała informację, że zostanie gościnną gwiazdą w serialu #RedBuds, który opublikowała dziś firma MedyaTava, powołując się na DurakMedya.
|
|
|
Post by mira on Mar 29, 2024 7:34:02 GMT
💥💥💥Farah Zeynep Abdullah zdementowała informację, że zostanie gościnną gwiazdą w serialu #RedBuds, który opublikowała dziś firma MedyaTava, powołując się na DurakMedya. Całe szczęście!
|
|
|
Post by Matthias on Apr 1, 2024 17:31:42 GMT
💥💥💥 Mert Yazıcıoğlu i Mina Demirtas za kulisami serii "Kızıl Goncalar"!
|
|
|
Post by julia on Apr 2, 2024 10:13:43 GMT
Dyskusjom na temat serialu „Kızıl Goncalar”, którego nowy odcinek zostanie wyemitowany dziś wieczorem, nie ma końca. W tygodniu, w którym wyemitowano drugi odcinek, RTÜK nałożyła karę administracyjną w wysokości 10 milionów TL i zawieszenie emisji 2 odcinków w następstwie tysięcy skarg wynikających z nacisków sekt . Minęły miesiące. Teraz zaczęto komentować i prowadzić kampanie, że serial gloryfikuje społeczność i zawsze pokazuje negatywną stronę segmentu świeckiego. Dziennikarz Banu Güven napisał artykuł z komentarzem: „ Podczas krytyki serialu pomija się rzeczywistość znajdującą się w centrum scenariusza, czyli dziewczęta i dzieci, które społeczności nie wysyłają do szkoły”. Faruk Turgut, szef Gold Film, producenta serialu, tak o ważnej kwestii, na którą zwrócił uwagę Banu Güven, powiedział: „Byli też ludzie, którzy to zauważyli. „Dziękuję bardzo, Banu Güven” – udostępniła. Taka prawda tego serialu. Jak to nazwano, "segment świecki" pokazany jest w złym świetle i nie widzę, aby to się zmieniało. Co do szkół, to i owszem, jest szkółka dla dziewcząt i chłopców, ale treści nauczania są archaiczne. Np. w szkółce dla dziewczynek matematyka i inne nauki ścisłe nie istnieją. Wystarczy, że nauczą się liczyć i nie dać oszukać w sklepie. Pisałam ostatnio, że Naim kazał Efemu się przebrać w inne ubranie, na głowę założył mu tiubietiejkę, co wywołało drwiny jego kolegów. Mało tego, kazał matce wypisać go z państwowej szkoły . Odcinek 12. W tle ramadanu toczą się perypetie bohaterów. Dużo czasu poświęcono decyzji Suaviego, dotyczącej eutanazji. Levent porwał swoją zgodę, ale w końcu odcinka Hande, po długiej rozmowie, zgodziła się z życzeniem ojca i , jako drugi prawny opiekun , postawiła swój podpis na wniosku. Mira, która uciekła z domu, znalazła tymczasowe schronienie w domu Zeynep i Cuneida. Gdyby nie Meryem, nie wróciłaby. Nazire, zaczyna domagać się od Naima konkretnych deklaracji , skoro mącił jej w głowie. A Naim, czuje, że bywanie u niej może mu bardzo zaszkodzić, tym bardziej, że Efe publicznie okazuje mu sympatię. - Będę o was dbał, ale nic więcej. Nazire wybiera się do Meryem na rozmowę, wykorzystuje moment, gdy przyszła Zeynep i zagląda do komody, gdy zadzwonił telefon od Leventa i przyszła wiadomość, iż Mira jest już w domu. Ma asa w rękawie, aby zawalczyć jeszcze raz o Naima - oto Meryem rozmawia i pisze z obcym mężczyzną. Oczywiście Naim znalazł ukryty telefon, wyrzucił kartę SIM i wprost powiedział, że się z Leventem rozprawi. I gdy , zdenerwowana Meryem pojechała, aby przestrzec doktora, już miała wracać do domu - w drzwiach willi stanął Naim. Zawsze uważałam, że prostacy są groźni i zarozumiali. Naim , ciągle nie może się pogodzić, że jako teść Cuneida jest zwykłym kierowcą i roznosicielem paczek, uważa, że powinien awansować w chanace. Jest butny. Ciekawa jestem, co będzie z Meryem ( może przed karą obroni ją Cuneid), bo Neyser ma na podorędziu nożyce do, hańbiącego obcinania włosów. Feyza ( w jej mniemaniu) marnie kończy, wydają ją za mąż za bogatego Arfana , ale mającego własne rachunki z Sadim. Nie byłoby serialu bez zemsty po latach. I na koniec, szkoła w chanace. Zamiast Neyser, nauczycielką jest, na życzenie Cuneida- Burgul. Dziewczynki bardzo ją lubią, gdyż nie ma kar, jak za czasów Feyzy. A gdy jeszcze dołącza do niej Zeynep, buzie im się śmieją, gdyż mogą mówić o swoich marzeniach. Zeynep ryzykuje, tłumacząc im obrót planet, gdyż to jest zabronione. Cuneid zobaczył wypracowanie o marzeniach jednej z uczennic, które chciała dać Zeynep. Zgani , zakaże czy też pochwali Zeynep?
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2024 15:06:00 GMT
💥💥💥Nowy odcinek serii #RedBuds ukaże się 15 kwietnia.
|
|
|
Post by lucy on Apr 2, 2024 15:14:59 GMT
Ciekawostka.. Wczoraj serial po raz pierwszy osiągnął dwucyfrowy reyting.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2024 19:28:35 GMT
📌 Reytingi za 01.04.2024TOTAL:1. Kizil Goncalar (Odcinek 13) - 7.05% ⬆ (+0.25)4. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 19) - 4.55% ⬇ (-1.12) 6. Ömer (Odcinek 50) - 3.27% ⬆ (+0.01) 27. Yaban Çiçekleri (2 odcinek) - 1.57% ⬇ (-1.05) AB:1. Kizil Goncalar - 9.92% ⬆ (+0.47)5. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 3.89% ⬆ (+0.08) 6. Ömer - 2.80% ⬇ (-0.10) 44. Yaban Çiçekleri - 0.60% ⬇ (-0.28) ABC1:1. Kizil Goncalar - 10.02% ⬆ (+0.13)5. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.18% ⬇ (-1.27) 6. Ömer - 3.60% ⬆ (+0.04) 30. Yaban Çiçekleri - 1.25% ⬇ (-0.48)
|
|
|
Post by julia on Apr 9, 2024 19:24:48 GMT
Odcinek 13. Trzyma w napięciu i był próbą dla moich nerwów Kobiety w Mekce, podporządkowały się woli mężczyzn, a w Medynie zaczęły mieć swoje zdanie i to do niczego dobrego nie doprowadziło. I dlatego w chanace obowiązują raz na zawsze , prawa z Mekki. To tak bardzo ogólnie, Sadi tłumaczy prawa zapisane w księgach. Sadi jest zwolennikiem takich prawd i takiego zaszeregowania kobiet, chociaż są dwie , które pod pretekstem pełnego poddania , robią swoją robotę. Oczywiście w imię wyznawanej doktryny i podporządkowania się Allahowi, są to Hasna i Neser. Spora część odcinka to przemoc fizyczna wobec kobiety Naim przechodzi samego siebie. Zarzuca Meriem cudzołóstwo, bije ją kijem...w imię praw męża i moralności i jakby tego było mało, chce ją powiesić Te sceny są przerażające. Gdy już się wydaje, że dzięki Zeynep , na jaw wyjdzie , zdrada Naima, ten prymityw rzuca w twarz Sadiemu i Cuneidowi akt ślubu z Nadire. Cwaniak przechytrzył mędrców z chanaki Gdyby nie Levent, Meryem straciłaby życie i Naim niejako pod przymusem ,przysiągł na Koran, że jej nie tknie, ale...może ją zamknąć w domu, spalić buty, zabronić widywania się z Zeynep.... Mało tego, podczas miłych chwil u Nadire , zaświeciła mu się lampka i znów po swojemu zrozumiał słowa matki Zeynep na temat zdrady - Mała zdrada. Nie cudzołożyłaś, nie zdradziłaś myślą, ale zdradziłaś sercem Postanawia wyegzekwować prawo męża. I znów Meryem została uratowana, tym razem przez ojca Sadiego , świątobliwego Mursyda, z którym postanowił porozmawiać Suavi. Już jechał na lotnisko, gdyż podjął ostateczną decyzję o eutanazji, ale pod wpływem zainteresowania taksówkarza fizyką, stwierdził, że mimo choroby , ma jeszcze coś do zrobienia za życia. Stanął przed Mursydem i Meryem została oficjalnie jego opiekunką. A Naim w swojej zuchwałości, odgraża się zięciowi i Sadiemu. Co z karą dla Zeynep? Cuneid, zaprowadził ją na akwedukt, z którego skoczyła jego matka i powiedział, że jej nie ukarze, mimo iż rolą kobiety jest rodzenie i wychowywanie dzieci, ale...jej grzech weźmie na swoje barki. Widać, że rozmowa z Suavim poskutkowała.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 15, 2024 20:48:15 GMT
Red Goncalar to jeden z najbardziej wyjątkowych seriali na ekranie. W serii, w której wystąpią ponownie Özgü Namal, Özcan Deniz, Erkan Avcı, Mert Yazıcıoğlu, Sitare Akbaş, Selen Öztürk, Hazal Türesan, Duygu Sarışın, Melisa Doğu i Şerif Erol , ponownie odbędą się bardzo ekscytujące wydarzenia . W serialu, którego 14. odcinek wyemitowano dziś wieczorem, pojawia się postać prokuratora, który wszczyna śledztwo w sprawie sekty. poszukiwania roli trwają. Wydarzenia nabiorą innego wymiaru w kolejnych czterech odcinkach serialu. Serial , napisany przez Şükrü Necati Şahin i wyreżyserowany przez Ömür Atay, będzie miał finał sezonu w poniedziałek, 20 maja, kiedy wyemitowany zostanie 19. odcinek.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 16, 2024 16:49:53 GMT
📌 Reytingi za 15.04.2024TOTAL:1. Kizil Goncalar (Odcinek 14) - 7.06% ⬆ (+0.01)3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 20) - 4.82% ⬆ (+0.26) 7. Ömer (Odcinek 51) - 3.57% ⬆ (+0.30) AB:1. Kizil Goncalar - 9.90% ⬇ (-0.02)4. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.06% ⬆ (+0.17) 5. Ömer - 3.27% ⬆ (+0.47) ABC1:1. Kizil Goncalar - 10.03% ⬆ (+0.01)4. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.66% ⬆ (+0.48) 5. Ömer - 3.68% ⬆ (+0.08)
|
|
|
Post by julia on Apr 16, 2024 20:16:50 GMT
Odcinek 14. Ciąg dalszy wewnętrznych rozgrywek we wspólnocie, po tym, jak Mursid pozwolił Meryem doglądać Suaviego: - Ty jako mój krewny powinieneś to zrozumieć. Odstąpiłem od chęci śmierci, gdyż interesują mnie kwestie świata żywych, a ty poszedłeś drogą świata umarłych...tak mówi Suavi. To naruszyło cały porządek, kobiety i mężczyźni są zbulwersowani. Co będzie , jak pozostałe kobiety zaczną się stawiać? Meryem, tylko dzięki mocnemu charakterowi znosi docinki i nieprzyjemności. A złość Naima jest tak wielka, że przyprowadza do domu "religijną" żonę Nadire i Efego. Nadire od razu poczuła się , jak u siebie. Według oficjalnego prawa śluby religijne nie mają mocy prawnej. Meryem domaga się rozwodu, ale Sadi zabrał im dowody osobiste, aby nie mogli wystąpić o rozwód. Popełnia poważne wykroczenie.... Sadi zwalnia też Naima, ale zatrudnia go Arfan, wkrótce jego zięć , który , jak pamiętamy, ma swoje z nim rachunki do wyrównania. Dwie najważniejsze sprawy w odcinku, to fakt przypomnienia przez Cuneida, że jego matka popełniła samobójstwo . Uznana przez wspólnotę za chorą , była poddawana praktykom odczyniania. Widocznie była nieposłuszna i niepokorna , więc próbowano ją podporządkować sekcie. Prawdę tamtych dni zna Hasna. A druga , to prawda o Mirze. Mira, to pierwsze urodzone przez Meryem dziecko, które znaleziono podrzucone do szpitala i początkowo uznano za zmarłe. Levent i Beste stwierdzili, że mała żyje, a co było potem wiemy. Zeynep, to bliźniaczka Miry , ta prawda wstrząsnęła Leventem....
|
|
|
Post by mira on Apr 17, 2024 7:00:23 GMT
Ja niestety nadal mam kryzys i już dobrze ponad miesiąc nie oglądałam żadnego serialu, ale z ogromnym zainteresowaniem śledzę na twitterze, co dzieje się z Cuneytem, Zeynep i jej matką. Gdyby nie to, że mam do dokończenia 4 inne seriale, to wkręciłabym się w ten, ale powstrzymuję się i czekam, kiedy wróci mi chęć na dokończenie Safiru i Kus Ucusu. Do nadgonienia mam też kilka odcinków Yali Capkini i Bahar Serial ma ciekawą tematykę. Obejrzałam naprawdę sporo tureckich seriali, ale na taki jeszcze nie trafiłam.
|
|
|
Post by julia on Apr 17, 2024 9:00:44 GMT
Serial ma ciekawą tematykę. Obejrzałam naprawdę sporo tureckich seriali, ale na taki jeszcze nie trafiłam. mira, ja też nie oglądałam serialu o podobnej tematyce. Scenarzyści dotknęli delikatnego tematu - sekty sufickiej, a co za tym idzie - religii. Jest to odbrązawianie tego , co jest sacrum, a że w nim pod podszewką jest zawiść, interesowność i układy, to nieważne. O tym nie powinno się mówić. U nas też to budzi skrajne emocje w ludziach religijnych, którzy nie wierzą np. w pedofilię księży, rozwiązłość biskupów, przemoc w zakonach, pazerność... Serial bardzo ciekawy, ale i denerwujący. Zaczęłam go oglądać z obawą , a to ze względu na Ozcana Deniza, na którego - delikatnie mówiąc, trudno mi patrzeć, ale przywykłam
|
|
|
Post by Matthias on Apr 18, 2024 15:16:00 GMT
💥💥💥 Mert Yazıcıoğlu i Mert Turak za kulisami serii #RedBuds!
|
|
|
Post by Matthias on Apr 22, 2024 19:08:36 GMT
💥💥💥 Prokurator Evren wkracza do serialu #Redbuds... Przeprowadzono dokładny casting na aktorkę, która w serialu wcieli się w prokuratora Evren! Didem Incelel wcieli się rolę pani prokurator, która zajmie się sektą i zakwestionuje związek Cüneyda (#MertYazıcıoğlu) i Zeynep (#MinaDemirtaş).
|
|
|
Post by Matthias on Apr 23, 2024 18:11:37 GMT
📌 Reytingi za 22.04.2024TOTAL:1. Kizil Goncalar (Odcinek 15) - 6.86% ⬇ (-0.20)3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 21) - 4.87% ⬆ (+0.05) 7. Ömer (Odcinek 52) - 3.19% ⬇ (-0.38) AB:1. Kizil Goncalar - 8.93% ⬇ (-0.97)4. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 3.55% ⬇ (-0.51) 6. Ömer - 2.85% ⬇ (-0.42) ABC1:1. Kizil Goncalar - 9.33% ⬇ (-0.70)4. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 3.88% ⬇ (-0.78) 7. Ömer - 3.05% ⬇ (-0.63)
|
|
|
Post by julia on Apr 26, 2024 9:33:38 GMT
Odcinek 15. Bardzo ciekawy Mamy szachrajstwa sekty czarno na białym. Ponieważ Cuneid przypomniał sobie , że matka popełniła samobójstwo, jest zdruzgotany do tego stopnia - Matka nie zostawia swojego dziecka - że nie chce widzieć jej grobu na terenie chanaki. W szale rozgrzebuje mogiłę, robi się ogólny szum, Zeynep biegnie po pomoc...a dla Sadiego i Neyser to pretekst, aby przejąć władzę. Brudna robota się udaje. Mursid, który zezwolił Meryem pracować w domu Leventa , zezwala Cuneidowi, który ma być jego następcą, na wiele decyzji w dziwny sposób znika ze swojego pokoju, a decyzja , przekazana w zalakowanej kopercie , kończy spalona na paterze za sprawą Neyser, która wyrwała ja z rąk Sadiego : - Wszyscy wiemy, co jest w tej kopercie, więc nie jest nam potrzebna, prawda?!
Mają rozwiązane ręce. Wszyscy w to uwierzą, że Cuneid całkiem oszalał, więc Mursid przekazał swoje pełnomocnictwo i błogosławieństwo Sadiemu. Zobaczymy, co dalej , bo Levent , szperając w archiwum , zdobył informacje, które wskazują na to, że matka Cuneida nie popełniła samobójstwa, ale została zepchnięta z akweduktu. No i kolejna sprawa, Meryem jest matką Miry. Jak to się stało? Levent z żoną i Seckinem, zaraz po studiach w ramach nakazu pracy , pracowali w malutkim szpitalu na wschodzie Turcji, a tam mieszkała nieletnia Meryem i jej mąż Naim. - M oja pierwsza córeczka miała mieć na imię Ayse, ale umarła, po niej urodziła się Zeynep. Nie urodziłam w szpitalu. Nie mogliśmy nic powiedzieć, bo byłam bardzo młoda i policja w to by się wmieszała.
Wiemy, że "zwłoki" podrzucono do szpitala i położono pod schodami, a kwilące dziecko odkryła Seda. To jeszcze nie koniec. Meryem , która widzi, że Zeynep (ma tylko 15 lat) zaczyna się angażować w sytuację Cuneida, a tym samym wkrótce zapomni o swoich marzeniach idzie na policję....
|
|
|
Post by man1000 on Apr 30, 2024 19:42:30 GMT
Serial telewizyjny „Kızıl Goncalar” będzie nadal spotykał się z widzami w programie NOW w nowym sezonie . W serialu telewizyjnym sygnowanym przez Gold Film , w którym spotykają się znani aktorzy, tacy jak Özgü Namal, Özcan Deniz, Erkan Avcı, Şerif Erol, Sitare Akbaş i Hazal Türesan, Vahit, ojciec Cüneyda , grany przez Merta Yazıcıoğlu, którego ogląda się z zachwyt co tydzień jego występem , w końcu zawita do serialu. Gold Film szczegółowo przygotował się do tej roli i ostatecznie nagrodzony został wielokrotnie nagradzanym aktorem Tolgą Tekinem . Vahit, długo oczekiwana postać serialu, dołączy do zespołu począwszy od 18. odcinka. Przybycie Vahita zaburzy równowagę.
|
|
|
Post by Matthias on May 4, 2024 19:34:58 GMT
📌 Reytingi za 29.04.2024TOTAL:1. Kizil Goncalar (Odcinek 16) - 7.21% ⬆ (+0.35)3. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (Odcinek 22) - 4.81% ⬇ (-0.06) 4. Ömer (Odcinek 53) - 4.03% ⬆ (+0.84) AB:1. Kizil Goncalar - 8.93% (=)5. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 3.48% ⬇ (-0.07) 6. Ömer - 3.32% ⬆ (+0.47) ABC1:1. Kizil Goncalar - 9.91% ⬆ (+0.58)5. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 4.11% ⬆ (+0.23) 7. Ömer - 3.76% ⬆ (+0.71)
|
|