|
Post by lucy on Oct 10, 2021 10:08:05 GMT
Tytuł: Uzak Şehir - Odległe Miasto Alboraların Sert Kışı - Sroga Zima Albory Poprzedni tytuł: Fırtına - Burza Wytwórnia: AyNA Yapim Producent: Kerem Catay Reżyseria: Ahmet Katıksız, EMRE AYBEK, YILDIZ AŞANBOĞA TAŞBAŞI Scenariusz: GÜLİZAR IRMAK Autor historii: Sabbah Brothers, Cedars Art Production Kanał: Kanal D Emisja: 11 listopada 2024 - Dzień tygodnia: poniedziałek Gatunek: dramat Ilość odcinków: Miejsce: Mardin Remake arabskiego serialu telewizyjnego "Al Hayba". Opis:Obsada:Ozan Akbaba ............... Cihan Albora Sinem Ünsal ............... Alya Albora Gonca Cilasun ............... Sadakat Albora Müfit Kayacan ............... Ecmel Albora Alper Çankaya ............... Şahin Albora Ferit Kaya ............... Demir Baybars Atakan Özkaya ............... Kaya Albora Sahra Şaş ............... Nare Albora Dilin Döğer ............... Zerrin Albora Mine Kılıç ............... Mine Doğan Nazmi Kırık ............... Nadim Baybars İlkay Kayku ............... Fidan Albora Sinan Demirer ............... Muzaffer Sancak Zeynep Kankonde ............... Ümmü Sancak Yunus Eski ............... Özkan Bulut Mehmet Polat ............... Hasan Karalı Muttalip Müjdeci ............... Halis Koroğlu Barış Yalçın ............... İzzet Erbaş Burak Şafak ............... Kadir Yolcu Yaren Güldiken ............... Pakize Sancak Kuzey Gezer ............... Deniz Cihan Albora
|
|
|
Post by lucy on Oct 11, 2021 20:19:25 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 13, 2021 16:49:29 GMT
Zwiastuny
|
|
|
Post by lucy on Oct 16, 2021 14:51:07 GMT
Plakaty:
|
|
|
Post by lucy on Oct 17, 2021 12:50:03 GMT
Reytingi
Odcinek 1 (11/11/2024): Total: 5.73% 🆕 (2) AB: 2.77% 🆕 (8) ABC1: 5.11% 🆕 (2)
Odcinek 2 (18/11/2024): Total: 8.80% ⬆ (+3.07) (1) AB: 5.44% ⬆ (+2.67) (2) ABC1: 7.67% ⬆ (+2.56) (2)
Odcinek 3: Total: AB: ABC1:
Odcinek 4: Total: AB: ABC1:
|
|
|
Post by lucy on Oct 18, 2021 10:22:31 GMT
💥 Ay Yapım nabyła prawa do remake'u arabskiego serialu telewizyjnego Al Hayba, którego pierwszy sezon jest dostępny w serwisie Netflix. (https://www.netflix.com/pl/title/81003648) Fabuła: W wiosce na libańsko-syryjskim pograniczu głowa klanu przemycającego broń zmaga się z rodzinnymi waśniami, walkami o władzę i skomplikowanym życiem uczuciowym.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 18, 2021 15:59:07 GMT
Ten serial miał 5 sezonów
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 18, 2021 21:42:32 GMT
Ten serial miał 5 sezonów Ale odcinki są chyba 40-minutowe, więc starczy turkom na jeden sezon, a potem będą już ciągnąć to po swojemu.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 19, 2021 16:02:17 GMT
Zrobią drugiego Niewiernego... Scenariusz się skończył, a oni ciągną i wymyślają dalej
|
|
|
Post by lucy on Oct 19, 2021 17:20:33 GMT
Podobno sezon 1 jest rewelacyjny. Niestety zaraz po nim odeszła jakaś aktorka i serial się popsuł. Protagonista życzy Ay Yapim sukcesu.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 19, 2021 17:25:57 GMT
Jestem ciekawy, kto zagościłby w obsadzie
|
|
|
Post by lucy on Jun 28, 2023 21:50:01 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 29, 2023 19:18:14 GMT
Taka fabuła jest bardzo oklepana.
|
|
|
Post by Mavi on Jun 29, 2023 21:50:19 GMT
Moje chłopaki niech was ręka Allaha broni pakować się w tak płytką fabulę, bo ja nie chcę tego tłumaczyć.
|
|
|
Post by lucy on Jul 1, 2023 8:12:10 GMT
No, Mavi, w szczególności Taner powinien wreszcie wrócić do dizi, bo latka lecą, a on w niczym nie gra. Tyle, że teraz jest moda na role w pseudopsychoserialikach (sorki, ale takie moje zdanie o nich) OGM Pictures. Aktorzy walą tam drzwiami i oknami w nadziei, że zrobią superhita i staną się supergwiazdami. Chociaż ostatnio Ay Yapim (po kilku dobrych latach posuchy) zrobił wreszcie dwa hity (Yargi i Aile) i odbudował nadzieje, że z nim też się da błyszczeć w tabelce...
|
|
|
Post by Mavi on Jul 1, 2023 8:49:01 GMT
No, Mavi , w szczególności Taner powinien wreszcie wrócić do dizi, bo latka lecą, a on w niczym nie gra. Tyle, że teraz jest moda na role w pseudopsychoserialikach (sorki, ale takie moje zdanie o nich) OGM Pictures. Aktorzy walą tam drzwiami i oknami w nadziei, że zrobią superhita i staną się supergwiazdami. Chociaż ostatnio Ay Yapim (po kilku dobrych latach posuchy) zrobił wreszcie dwa hity (Yargi i Aile) i odbudował nadzieje, że z nim też się da błyszczeć w tabelce... Właśnie. Dlatego wolę, żeby nie grali w ogóle, niż mieliby grać u patoli OGM. Z Ay Yapim mi nie po drodze. Ok, robią całkiem znośne seriale (Yargi, Aile), ale to kompletnie nie mój klimat... Np. płacze i niby emocjonalne sceny w "Yargi" mnie kompletnie nie ruszają. To samo jest z zabiegami fabularnymi, które jarają cały fandom, a ja tak naprawdę patrzę i mam rozczarowanko, bo niczym nie jest w stanie mnie zaskoczyc. Chyba mi się włączyła starość, bo naprawdę większe emocje odczuwałam nie raz na grzybobraniu niż w przypadku końcówki 2 sezonu "Yargi". Co do "Aile" się nie będę wypowiadać za bardzo, bo widziałam tylko kilka scenek. Mi najlepiej podchodzą seriale MF i opcjonalnie Med Yapim, gdzie główna para jest niestandardowa. Choć muszę na twitterze się potem gryźć z patologicznymi fanami typowych wątków romantycznych ( ), to jednak tego typu seriale mi się najlepiej tłumaczy i najlepiej mi się je ogląda. Teraz jest ogółem taka bieeeeeeeda w turkiszach. Taner ostatnio grał w serialu Netflixa, co zaginął na etapie post produkcji.Teraz przegląda scenariusze do filmów. Ponoć negocjuje rolę do jednego, ale nadal dokladniejszych info brak.
|
|
|
Post by lucy on Aug 10, 2023 7:00:14 GMT
Teraz przegląda scenariusze do filmów. Ponoć negocjuje rolę do jednego, ale nadal dokladniejszych info brak. Tamte plotki okazały się prawdą. Taner gra w "Hayatla Barış". PS: A jego ostatni serial Netflixa jest już nakręcony. Pewnie niedługo ujrzy światło dzienne. i.imgur.com/VB6VlU8.png
|
|
|
Post by lucy on Nov 8, 2023 18:15:01 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jun 26, 2024 18:15:21 GMT
Serial chyba wreszcie wystartuje. Scenariusz: Hurer Ebeoglu.
|
|
|
Post by man1000 on Jul 15, 2024 16:45:40 GMT
W nowym sezonie Ay Yapım nakręci 4 projekty „Deha” dla Show TV , „Life Hırsızı” dla NOW we wrześniu oraz „Love in the Occupation Days” i „Aşk” w lutym , a także serial „The Historia Alborasa” . Drugim serialem, do którego wytwórnia rozpoczęła przygotowania, jest serial libański „Al Hayba”, którego premiera została przesunięta o kilka lat. Jest to pierwsza nazwa lokalnej adaptacji serialu, opowiadającego historię rodziny przemytników broni wieś na granicy Syrii i Libanu , na osi złożonej miłości, znalazła się w programie o kryptonimie „Burza” . W nowym sezonie Ay Yapım nakręci 4 projekty „Deha” dla Show TV , „Life Hırsızı” dla NOW we wrześniu oraz „Love in the Occupation Days” i „Aşk” w lutym , a także serial „The Historia Alborasa” . Drugim serialem, do którego wytwórnia rozpoczęła przygotowania, jest serial libański „Al Hayba”, którego premiera została przesunięta o kilka lat. Jest to pierwsza nazwa lokalnej adaptacji serialu, opowiadającego historię rodziny przemytników broni wieś na granicy Syrii i Libanu , na osi złożonej miłości, znalazła się w programie o kryptonimie „Burza” . Scenarzystą serialu, który będzie kręcony w Mardin, jest „Gülizar Irmak” Z najnowszych informacji wynika, że nowy kryptonim serialu to „The Story of Alboraları” … Lale Eren, który wraz z szefem Ay Yapım Keremem Çatayem założył firmę AyNA i nakręcił dla niej serial „Bir Derdim Var” po raz pierwszy podpisze serial „The Story of Alboraları Autorem scenariusza serialu, w którym Ahmet Katıksız zasiądzie na fotelu reżyserskim , jest Gülizar Irmak, który jako ostatni napisał „Ömer” . Ciekawostką stał się już serial, w którym zobaczymy zaciętą walkę o władzę pomiędzy członkami rodzin Alboras i Baybarslar.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 16, 2024 10:45:59 GMT
Zamieszczam ten post tutaj, ponieważ mignęły tutaj informacje związane z "Al Hayba" 🦊⚡ Melisa Asli Pamuk może zagrać główną rolę w tureckiej adaptacji libańskiego serialu „Al Hayba” zatytułowanej „Historia rodziny Alborów” 👉
|
|
jkj
Wyjadacz
|
Post by jkj on Jul 16, 2024 12:25:29 GMT
Z wyglądu podobna. Więc ciekawe kto protem w końcu będzie. Ona roli matki jeszcze nie była chyba. Ciekawe jak będzie grać.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 16, 2024 16:07:13 GMT
💥💥💥 Już niedługo w Mardin będzie kręcona filmowa adaptacja libańskiego serialu „Historia Alborasa”! Firmy produkcyjne ze wszystkich stron pracują nad nowym sezonem serialu. Przyspieszono przygotowania do serialu „Historia Alborasa”, którego koprodukcją zajmą się Kerem Çatay i Lale Eren. To pierwszy raz, kiedy libański serial stał się globalną adaptacją. Nowym serialem, do którego przygotowania rozpoczęła firma produkcyjna AyYapim, jest serial libański zatytułowany „The Story of Alboras”, którego premiera została opóźniona o kilka lat. To serial opowiadający historię rodziny przemytników broni w wiosce na granicy Syrii i Libanu, a wszystko to rozgrywa się na osi skomplikowanej miłości! Projekt przygotowywany jest pod kryptonimem „Burza”. Scenarzystą serialu, który będzie kręcony w Mardin, jest Gulizar Irmak! Reżyserem będzie Ahmet Katiksiz. Serial, który będzie świadkiem zaciętej walki o władzę pomiędzy członkami rodzin Alboras i Baybarslar, stał się już źródłem ciekawości.
|
|
|
Post by man1000 on Aug 2, 2024 20:15:26 GMT
Okazało się, że Esra Bilgiç prowadzi rozmowy ze słynnym producentem Keremem Çatayem w sprawie serialu „Albora'nın Sert Kışında”, który będzie kręcony przez Tay Yapım , założonego przez Lale Erena . Autorem projektu, będącego lokalną adaptacją libańskiego serialu „Al Hayba” jest Gülizar Irmak … Serial, który wyreżyseruje Ahmet Katıksız, został przesunięty o kilka lat. Z informacji wyciekających zza kulis wynika , że gdyby Esra Bilgiç , której spodobał się umieszczony w tegorocznym programie serial i planowany na antenę Kanal D, podpisała projekt, wyjechałaby z Kanady do swojego rodzinnego miasta Mardin, aby tam spełni wolę „Alyi”,Cihan DenizBorana Alboryswojego zmarłego męża, . Trwają negocjacje w sprawie głównego męskiego bohatera serialu, „Cihana” . Mówi się, że gwiazdorska aktorka Gonca Cilasun znalazła się wśród nazwisk, którymi wstrząśnięto w związku z serialem, który w imponującym języku opowiada historię plemienia Albora i wrogiego rodu Baybarslar .
|
|
|
Post by lucy on Aug 5, 2024 14:25:48 GMT
Propozycję roli otrzymała Esra Bilgic.
|
|
|
Post by lucy on Aug 7, 2024 19:32:13 GMT
Nowy tytuł: Alboraların Sert Kışı Propozycję głównej roli obok Esry Bilgic otrzymała Ozan Akbaba.
|
|
|
Post by man1000 on Aug 11, 2024 21:07:21 GMT
Atakan Özkaya po „Kardeslerim” dołącza do obsady Alboraların Sert Kışı. Reżyseria: Ahmet Katıksıza Scenariusz: Gülizar Irmak Utalentowany aktor wcieli się w Kaya Alborę, jedno z dzieci rodziny Albora. Wydarzenia z serialu, które będą kręcone w Mardin, rozpoczną się od śmierci syna rodziny, Borana, w Kanadzie i jego żony Alyi, która przywiezie ciało wraz z synem do Mardin. Serial będzie opowiadał o wojnie pomiędzy Alborą a rodziną Baybarsów.
|
|
|
Post by man1000 on Aug 25, 2024 13:27:18 GMT
Trwają przygotowania do serialu „Ostra zima Albory”(Albora’nın Sert Kışı) . Zdjęcia do serialu wyreżyserowanego przez Ahmeta Katıksıza i napisanego przez Gülizara Irmaka będą kręcone w Mardin. Dowiedzieliśmy się, że Esra Bilgiç, główna gwiazda, o której po raz pierwszy wspomniano w serialu, ocenia inne projekty i poszukiwana jest nowa aktorka do roli partnerki Cihan, Alyi Albory, którą wcieli się Ozan Akbaba. Wojna rodzin Albora i Baybars zostanie przeniesiona na ekran w serialu będącym lokalną adaptacją libańskiego serialu Al Hayba . W serialu Gonca Cilasun wcieli się w Sadakat, matkę posiadłości Albora oraz matkę Borana, Cihana, Kayi i Nare . Atakan Özkaya był Kaya serii wyprodukowanej przez Kerema Çatay i Lale Eren . Nare serialu była odnosząca sukcesy aktorka Sahra Şaş . Nare, która jest w separacji z mężem Özkanem, pojawi się przed publicznością jako w ciąży. Znakomity aktor Nazmi Kırık zagra w serialu ojca Baybarsa, Nadima. Mine Kılıç wcieli się w serialu w rolę dziewczyny Cihana, Mine. Wszystko w serialu zacznie się od tego, że Alya sprowadzi ciało męża do krainy jego narodzin, zgodnie z jego wolą. Alya, która ma pogrzeb swojego ukochanego mężczyzny, a obok niej syna, zmierzy się z rodziną męża, plemieniem, którego nigdy nie znał.
|
|
|
Post by man1000 on Aug 31, 2024 15:26:14 GMT
Przygotowania do serialu „Ostra zima Albory” idą pełną parą. Serial, który przeniesie na ekran konflikt rodzin Albora i Baybars , został zaadaptowany przez Gülizara Irmaka na podstawie libańskiego serialu telewizyjnego „Al Hayba” . W serialu wyreżyserowanym przez Ahmeta Katıksıza główną rolę Cihana Alborę wcieli się Ozan Akbaba . Trwają negocjacje w sprawie aktorki, która wcieli się w ciotkę Cihana Albory, Alyi Albory, ogłoszono także aktora, który w jednej z najważniejszych ról wcieli się w wujka Cihana Albory, Hasana. Mistrzowski aktor Mehmet Polat zagra Hasana w filmie „Albora's Harsh Winter” . W serialu pomocnika Cihana, Muzaffera, gra Sinan Demirer , matkę Cihan, Sadakat, gra Gonca Cilasun, siostrę Cihana Nare gra Sahra Şaş , siostrę Cihana Kaya gra Atakan Özkaya, ojca Baybarsa Nadima gra Nazmi Kırık, Mine , dziewczynę Cihana, zagra Mine Kılıç .
|
|
|
Post by man1000 on Sept 5, 2024 20:17:34 GMT
Zdjęcia do serialu telewizyjnego Alboranın Harsh Winter będą kręcone w Mardin . Ahmet Katıksız wyreżyseruje libańską produkcję „Al Hayba”, którą nakręci Ay Yapım dla Kanal D. Do obsady serialu, który opowiada historię konfliktu pomiędzy dwiema dużymi rodzinami, Alboralarami i Bajbarami, dołączył odnoszący sukcesy aktor. Ferit Kaya wcieli się w Demira Baybarsa, jedną z kluczowych ról w serialu telewizyjnym „ Alboranın Harsh Winter” . W serialu, którego główna aktorka nie została jeszcze ustalona, występują: Ozan Akbaba (Cihan), matka Cihan Gonca Cilasun ( Sadakat ), Mehmet Polat (Hasan ), Sahra Şaş ( Nare) , Atakan Özkaya (Kaya) , Nazmi Kırık (Nadim ), Mine Kılıç (Mine), Sinan Demirer ( Muzaffer).
|
|