|
Post by Onedine on Jul 10, 2023 15:02:24 GMT
Tytuł: Remarriage & Desires Inne tytuły: The Bride of Black Gatunek: tajemnica, dramat, melodramat Reżyseria: Kim Jung Min Scenariusz: Lee Geun Young Stacja: Netflix Liczba odcinków: 8 Kraj: Korea Południowa Emisja: 15.07.2022 Opis by Onedine Firma Rex zajmująca się kojarzeniem par istnieje, aby służyć najbogatszym osobom z wysokiej klasy społecznej. Ich klienci chcą wejść do tego wysokiej klasy lub utrzymać swój status na szczycie poprzez małżeństwo lub ponowne małżeństwo. Klienci, w tym Seo Hye Seung, Lee Hyung Ju, rejestrują się w Rex dla własnych celów. Seo Hye Seung chce zemsty. Obsada: Kim Hee Seon- Seo Hye Seung Lee Hyun Wook- Lee Hyung Ju Jung Eu Gene- Jin Yoo Hui Park Hoon- Cha Seok Jin Polska strona na Netflixie: www.netflix.com/pl/title/81442115
|
|
|
Post by Onedine on Jul 31, 2023 14:44:02 GMT
Dramę widziałam jakiś czas temu i szybko obejrzałam całość. Ma tylko 8 odcinków i sporo się w nich dzieje, więc jej oglądanie się nie dłuży.
|
|
|
Post by lucy on Apr 15, 2024 19:48:38 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Jul 13, 2024 10:47:08 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Jul 13, 2024 10:48:22 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Jul 13, 2024 10:54:05 GMT
Za dwa dni miną dwa lata od premiery, była to moja pierwsza k-drama. Przyciągnęły mnie zwiastuny, a później zostałem przy ciekawym scenariuszu. Aktorsko najbardziej przyciągnęła Eugene Jung w roli kochanki męża głównej. Ogólnie postacie były wyraziste, dużo się działo i te 8 odcinków przeleciało jak przez palce. Nie pogardziłbym gdyby Netflix nakręcił coś podobnego jeszcze.
|
|
|
Post by Onedine on Jul 14, 2024 8:27:19 GMT
Za dwa dni miną dwa lata od premiery, była to moja pierwsza k-drama. Przyciągnęły mnie zwiastuny, a później zostałem przy ciekawym scenariuszu. Aktorsko najbardziej przyciągnęła Eugene Jung w roli kochanki męża głównej. Ogólnie postacie były wyraziste, dużo się działo i te 8 odcinków przeleciało jak przez palce. Nie pogardziłbym gdyby Netflix nakręcił coś podobnego jeszcze. Na polskim Netflixie www.netflix.com/pl/title/81403973 jest "Mine" (2021) o podobnym klimacie. Drama jest z tvN, ma 16 odcinków. Jest fajny motyw z pawiem- ptakiem. Podobne jest "Graceful Family/Elegant Family (2019) www.viki.com/tv/36722c-graceful-family (polskie napisy, odcinki bezpłatne) , bogactwo, intrygi, zemsta.. i ryba. Paw i ryba w obu tych dramach ciekawie pokazują odrealnienie bogaczy od zwykłych ludzi. Jeszcze "Adamas" (2022) i "Anna" (2022) mają podobne elementy. Tylko trochę więcej jest w nich kryminału lub thrillera. "Anna" ma główną bohaterkę, która jest czarnym charakterem, kradnącą cudzą tożsamość bogatej osoby. Ma mało odcinków, chyba 6. Wszystkie te dramy mi się z jakiś powodów podobały, są dobre, mają piękne zdjęcia.
|
|
|
Post by Atahan on Jul 14, 2024 13:20:02 GMT
Dziękuję za polecajki, nie znałem "Graceful Family" i "Anny". "Adamas" zacząłem oglądać wczoraj wieczorem, więc to chyba przeznaczenie.
|
|
|
Post by Onedine on Jul 28, 2024 9:33:11 GMT
Dziękuję za polecajki, nie znałem "Graceful Family" i "Anny". "Adamas" zacząłem oglądać wczoraj wieczorem, więc to chyba przeznaczenie. Adamas zaczęłam oglądać na początku przede wszystkim dla głównego aktora, ale po obejrzeniu całości okazało się, że drama była dobra scenariuszowo.
|
|