|
Post by Marcoss on May 15, 2021 12:33:42 GMT
Staram się nie oglądać dwóch wersji tej samej historii, chyba, że dane produkcje powstały w odległym od siebie czasie. Znika wtedy element zaskoczenia, a ja nie lubię spoilerów, nawet jeśli niektóre rozwiązania wydają się oczywiste. Tutaj sytuacja jest inna, bo mamy bardziej różnice kulturowe i wynikające z innego sposobu kręcenia seriali. Nie wątpię, że pod względem złożoności postaci i głębi psychologicznej turecka wersja wypada lepiej, ale wiedząc jak potoczą się dane wątki oglądanie nie jest już po prostu takie angażujące.
Tak na marginesie, ciekawe czemu nie ma jeszcze odcinków "Zakazanej miłości" na platformie Canal+? Pozostałe telenowele są dodawane na bieżąco.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 15, 2021 17:56:37 GMT
Kıvanç te 5/6 lat temu miał to coś. Teraz mało z tego zostało. Tak sobie was podczytuje i fajnie dyskutujecie.
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on May 26, 2021 14:18:36 GMT
Puk, puk czy ktoś to ogląda? Ja mam obsówe jestem dopiero na 7 odcinku dziś może uda mi się nadrobić odcinki. To serial do którego nie czytałam spoilerów więc nic oprócz ogólnego zarysu nie wiem. Bihter jest taka zimna i wyrachowana. W jej oczach nie ma nic. Nie przypadła mi do gustu. Behlula też nie lubię.Najcieplejsze uczucia wzbudza we mnie Adnan.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 26, 2021 18:49:12 GMT
Ja oglądam dalej! 🙋♂️ Mi się serial bardzo podoba. Ma fajny klimat. Co do postaci... Ja akurat bardzo lubię Bihter Uwielbiam Beren jak się uśmiecha 😍 Nie uważam, też że jest zima i wyrachowana tzn. wyrachowana może jest, ale widać jak bardzo nienawidzi matki. Wyszła za mąż za Adana i traktuje go bardzo ciepło. Próbuje też zbliżyć się do jego dzieci. Tam od czasu do czasu jakąś "intrygę uknuje". Natomiast nie znoszę Nihal. Łazi po tej rezydencji bez celu i wszędzie wpycha nos. W ogóle ostatnie kilka odcinków oglądałem tylko jednym okiem bo miałem dużo rzeczy do zrobienia, więc coś mogło mi umknąć, jeśli chodzi o wątki i postacie...
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on May 26, 2021 19:07:28 GMT
Liam to ja jestem jeszcze na odcinkach przed ślubem. Zabieram się właśnie za oglądanie kolejnych. I fakt Minął jest męcząca.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 31, 2021 16:24:32 GMT
skaty, na jakim etapie jesteś? lucy, oglądasz dalej?
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on May 31, 2021 16:47:36 GMT
@ Liam jestem na etapie 10 odcinka. Tuż po ślubie I przed podróżą poślubną.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 31, 2021 19:07:16 GMT
Ja mam do nadrobienia dzisiejszy odcinek. Oglądam na bieżąco w TV. W ogóle nie mogę napatrzeć się na Beren ❤️ Nihal coraz bardziej nie znoszę. Lubię Zerrin, podobała mi się w każdej roli ale tutaj w jej roli, Pani Deniz coś mi nie pasuje. I tu nie chodzi o Zerrin ale o te postać. Firdevs póki co mało. Podoba mi się też że Bihter i Peyker dogadują się. Myślałem, że będą bardziej takimi siostrami, które się nie znoszą.
|
|
|
Post by lucy on May 31, 2021 20:27:39 GMT
Nie dałam rady fizycznie. Wciągnęłam się w Los Miserables i La Templanzę, zaczęłam też Tierra de Reyes... i summa summarum nie miałam czasu wrócić do Ask-i Memenu (widziałam tylko dwa odcinki). Na serial za bardzo czekałam, aby go oglądać po łebkach, więc ruszę z oglądaniem dopiero kiedy wyklaruje się u mnie sytuacja z telkami (nie wykluczam, że odpadnę, choć na razie jest dobrze, szczególnie w przypadku LM) i skończę LT.
|
|
|
Post by lucy on Jun 7, 2021 11:08:14 GMT
Nareszcie zrobiło mi się miejsce na kolejny serial, więc ruszyłam z oglądaniem. Jest po 10 odcinku, ale niebawem dogonię Novelas+. Mi się serial bardzo podoba. Ma fajny klimat. Też mi się podoba, co zresztą mnie nie dziwi. Wiedziałam, że przepadnę. Trzeba jednak uczciwie przyznać, że dzisiaj Ask-i Memnu byłby klapą z wykrzyknikiem. Turasy telenowel już nie oglądają. Odkąd dostali seriale ze strzelaninami, mafiami, wywiadami, wszelkiej maści patolami i studniami cierpiętnictwa... tymi normalnymi, aczkolwiek przepięknymi niestety gardzą. To taki wykrzywiony mentalnie naród i tyle. Czasy na dobre, tureckie seriale mamy już za sobą. Bihter jest taka zimna i wyrachowana. W jej oczach nie ma nic. Nie przypadła mi do gustu. Wg mnie to jest kwestia aktorstwa Beren. Ona zwyczajnie nie umie wykrzesać żadnego ciepła. Wszystkie jej bohaterki są powściągliwe i sztywne. Ale trzeba przynać, że w tej roli bardzo dobrze się na nią patrzy. Ma świetną stylizację, która wydobywa z jej urody to co najlepsze. Ja go powoli zaczynam lubić. Wcześniej na jego widok niczego nie czułam, bo był niedookreślony. Teraz zaczyna się krystalizować. Jestem ciekawa co z tego wyjdzie. Wyszła za mąż za Adana i traktuje go bardzo ciepło. Ta część fabuły jest dla mnie niezrozumiała. Nie kminię czym Bihter się kieruje w relacji z Andanem i czym podyktowana była jej decyzja o ślubie. Teoretycznie są dwie możliwości: albo go kocha, albo wykorzystuje, niestety scenariusz próbuje zrobić z widza głupka i wmówić mu niestworzone rzeczy, gdzie żona kocha męża, ale go nie pożąda. Z drugiej strony oddaje mu jałowe pocałunki i nie unika seksu. O co kaman? Uwielbiam sceny z Firdevs. Nehabat dodaje serialowi klasy. Szkoda, że to nie ona grała Esmę w IG.
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jun 8, 2021 16:15:05 GMT
lucy to mnie prześcignięcia ja jestem dopiero na 14 odcinku. Behlula też już polubiłam widać że z bawidamka powoli wyrasta natomiast jeśli chodzi o Bihter to mnie do siebie nie przekonała. Oprócz urody tu nie ma jej co zarzucać bo jest śliczna. Akcja strasznie powoli idzie do przodu myślałam, że po początku i wprowadzeniu więcej będzie się dziać. Nie powiem, że jest nudno ale jednak czegoś brakuje.
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2021 11:32:50 GMT
Mam za sobą 13 odcinków. Akcja strasznie powoli idzie do przodu myślałam, że po początku i wprowadzeniu więcej będzie się dziać. Nie powiem, że jest nudno ale jednak czegoś brakuje. Nie mogę się nie zgodzić, ale kompletnie mi to nie przeszkadza. Przynajmniej na razie. Odpoczywam przy tym serialu. Co do Bihter to w dalszym ciągu nie umiem jej rozgryźć. Zastanawiam się, czy ten kamuflaż jest celowy, czy Beren zwyczajnie nie czuje postaci i przez to jej postać jest momentami bardzo chaotyczna, nieprawdziwa. Jej relacji z Andanem nadal nie kupuję, bo jest nijaka, w sensie nie wiadomo o co tak naprawdę jej chodzi w tym małżeństwie. No i matki niby nienawidzi, ale chwilami o tym zapomina i traktuje ją wręcz serdecznie. Tak w ogóle to większość postaci wydaje mi się niejednoznaczna. Siostra jest niby dobra, ale czuję w kościach, ze wyjdzie z niej co najmniej trudny charakterek. Tak jakby coś wisiało w powietrzu. Ciekawe, czy mężuś sobie zdaje sprawę, że Peyker ma ciągle duży problem z Behlulem. Wg mnie, albo go nadal kocha, albo to z nim jest w ciąży. Oby nie. Co do Nihal to i mnie wkurza. Jej niektóre zachowania są mega suczowate. Bardzo nieładnie potraktowała dziewczynę Behlula (notabene to wg mnie najpiękniejsza aktorka w całej obsadzie) na własnych urodzinach kiedy ta chciała ją pocałować. To było słabe. W stosunku do Firdevs, której ze względów oczywistych powinna okazywać należyty szacunek też jest niezbyt uprzejma. Nie wiem, czy ją polubię. Wątek kuchenny mi się niezbyt podoba. Najnormalniejszy jest Besir, ale nie wiem, czy nie będzie z nim problemów. Cemile i jej matka tak mnie wkurzają, że masakra.
|
|
|
Post by lucy on Jun 11, 2021 11:51:31 GMT
Po 16 odcinku, Ostatnio się coraz więcej dzieje, a co za tym idzie, relacje między bohaterami się coraz bardziej komplikują. Jedynym oddechem pozostaje zawsze pogodny Bulent. Bardzo go lubię, bo oprócz tego, że zawsze rozładowuje gęstą atmosferę, jest przesympatyczny. Nihal mnie nadal wkurza, jednak muszę przyznać, że jest o wiele prawdziwsza od Bihter. Jestem w stanie sobie wyobrazić jej postać w realu, podczas kiedy Bihter pozostaje w moim odczuciu wyrwana z kosmosu i kompletnie jej nie czuję. Potwierdza się moja teza, że Beren aktorsko nie rzuca na kolana i jej supergwiazda jest bardziej przypadkowa, niż wypracowana. Scenariusz systematycznie podrzuca jej lepsze karty, dzięki czemu postać punktuje, no bez tego byłoby słabiutko. Nawet serialowa matka ją przyćmiewa i w ostatnim odcinku kibicowałam Firdevs. Postać jest o wiele ciekawsza i autentyczna. Zastanawiam się nawet na ile rzetelnie ją przedstawił dotychczasowy scenariusz, bo z retrospekcji wynika, że wcale nie była taką wyrodną matką, za jaką ją Bihter uważa. Zobaczymy, no po tym odcinku jest 1:0 dla Firdevs. Natomiast najpodlejszą postacią jest Cemile. Zaczynam się na jej scenach męczyć. Liam, skaty, lubicie Sulemana? Ściąga imion, bo nadal muszę zaglądać do obsady, żeby napisać komentarz. Behlul | Firdevs Bulent i Nihal Peyker i Nihat Besir - szofer Sayeste, Suleyman i Cemile - wątek kuchenny Nesrin - pokojówka Aynur i Hilmi - rodzice Nihata
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jun 11, 2021 14:43:22 GMT
_________ Ściąga imion, bo nadal muszę zaglądać do obsady, żeby napisać komentarz. Mam identycznie, to trochę męczy prawie same imiona na literę B i N. Co do Sulejmana to na razie jest mi obojętny. Firdes faktyczne okazuje się że nie jest taka zła jak ją córka i inni odbierają. Ciekawe dlaczego po śmierci męża nie związała się ze swoim kochankiem? Bihter nadal nie lubię natomiast Bahula już polubiłam.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 11, 2021 16:00:18 GMT
Nie znoszę nikogo z tej kuchni. Cieszyłem się jak Bihter chciała ich wypieprzyć ale oczywiście Adan interweniował... Besira tylko lubię.
W serialu póki co najbardziej lubię Bihter, Firdevs, Bulenta i Behlula, choć Behlul chyba narazie jest trochę zepchnięty na dalszy plan, albo po prostu ja mam takie wrażenie.
|
|
|
Post by lucy on Jun 11, 2021 16:09:10 GMT
prawie same imiona na literę B i N. W dodatku co drugie imię jest mega trudne do wymówienia, a co dopiero do zapamiętania. Chyba nie trafiłam jeszcze na serial, w którym imiona postaci by mnie rozłożyły na łopatki. Mam za sobą prawie 20 odcinków i nadal muszę się zastanawiać jak się kto nazywa. niemoc Ciekawe dlaczego po śmierci męża nie związała się ze swoim kochankiem? Też pomyślałam o tym "gdzie kochanek?". Trochę to nielogiczne, że po niedawnej (minął miesiąc, góra dwa) śmierci męża nie ma po nim ani śladu. No chyba, że wyjechał i nawet nie wie, że została wdową. Najpewniej nie był milionerem, tyle, że to się trochę kłóci z charakterem Firdevs. Skoro jest taka pusta i interesowana, dlaczego romansowała z biedakiem? Bihter ma u mnie przechlapane, że zostawiała na pastwę losu siostrę w ciąży i matkę, a sama poszła mieszkać do pałacu, w którym wszystkiego ma pod dostatkiem. Skoro chciała utrzeć nosa matce, mogła ostrzec Andana, że ta chce go usidlić i wcale nie musiała za niego wychodzić. Dały mi do myślenia słowa Fidevs, gdy do niej powiedziała "jesteś taka sama jak ja" (w sensie ambitna). Dlatego śmiem podejrzewać, że Bihter wyszła za Andana, żeby nie klepać biedy, a nie żeby zrobić na złość matce. Ja za Sulemanem nie przepadam. W ogóle wątek kuchenny niezbyt mi się podoba. Ciągle jedno i to samo, ileż można..
|
|
|
Post by lucy on Jun 16, 2021 20:04:38 GMT
Po Odcinku 25Nie znoszę nikogo z tej kuchni. Cieszyłem się jak Bihter chciała ich wypieprzyć ale oczywiście Adan interweniował... Besira tylko lubię. Nie, no ręce mi opadły. Bihter w tej całej sytuacji miała całkowitą rację. Tą Cemile to bym rozerwała, tak mnie wkurza. Co za podła i wredna żmija. Dobrze, że Besir ma ją w 4 literach, szkoda go dla niej. Na szczęście Sayeste i Suleyman się połapali w sytuacji i postanowili odejść razem córką, żeby zapomniała o nieszczęśliwej miłości. Ciekawe z czego by żyli. A tak poważnie to już się cieszyłam, bo nie sądziłam, że dziewucha ma nawet rodziców za nic. Kiedy jej powiedzieli, że są starzy i zmęczeni, więc czas odejść, odpysknęła, żeby planowali swoją przyszłość bez z niej. No padłam. Coś czują, że cała męka z nią jeszcze przed nami i pewnie da popalić. Na szczęście Katia nie jest w ciemię bita. Co więcej odkąd się pojawiła, watek kuchenny stał się ciekawszy. W serialu póki co najbardziej lubię Bihter, Firdevs, Bulenta i Behlula, choć Behlul chyba narazie jest trochę zepchnięty na dalszy plan, albo po prostu ja mam takie wrażenie. Ze wszystkich postaci najpoczciwsi są wg mnie: Andan, Nihat (mąż Peyker), Aynur (matka Nihata) i Besir. Chciałabym, aby żadna z nich mnie nie rozczarowała, bo je polubiłam. A reszta to mniejsze lub większe poczwarki z protką na czele. Już pomijając, że za nic nie mogę się do niej przekonać (i do jej zemsty na matce - śmiech na sali jak mało rzetelny jest ten wątek), byłam w szoku z jaką łatwością mówi o aborcji. Tak jakby usunięcie ciąży było wyrwaniem bolącego zęba I jakby tego było mało, w działaniu okazała się jeszcze szybsza. Andana chyba oświeciło, że się ożenił z kopią matki. Ciekawe co teraz zrobi.. Tak w ogóle to od pewnego czasu bardzo dużo się dzieje. Nie ten sam serial co na początku. Ściąga imion. Behlul | Firdevs Bulent i Nihal Peyker i Nihat Besir - szofer Sayeste, Suleyman i Cemile - wątek kuchenny Nesrin - pokojówka Aynur i Hilmi - rodzice Nihata
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jun 17, 2021 13:39:30 GMT
Tak w ogóle to od pewnego czasu bardzo dużo się dzieje. Nie ten sam serial co na początku. Naprawdę to muszę wrócić do oglądania bo już zaczął mnie nużyć. Protka nudna oprócz urody nic ciekawego. U Behlula coś drgneło ale nie na tyle żeby zainteresować. Ale jak piszesz że wreszcie coś się dzieje to wracam do oglądania. Ja jestem na 18 odcinku a właściwie połowie 18.
|
|
|
Post by lucy on Jun 18, 2021 10:53:56 GMT
Po Odcinku 28Mnie protka w dalszym ciągu nie przekonuje. I tu nie chodzi o to, czy lubię Bihter, czy nie lubię, ale o to, że ta postać jest zbyt chaotyczna, źle kreowana, mało autentyczna. Nie klei się ze sobą to jaka jest w scenach z różnymi postaciami. Nie czuję ani jej zazdrości, ani miłości, czy namiętności, ani nienawiści i mam wrażenie, że w serialu jest kilka postaci Bihter. Jak dotąd, chyba najlepiej wypadła w sławnej scenie z służącymi kiedy wpadła do kuchni niczym huragan. Jak dla mnie początkująca aktorsko Hazal Kaya o wiele bardziej czuje swoją postać i lepiej buduje jej głębię psychologiczną, że pomimo, iż Nihal nie lubię, nie mam wątpliwości, że jest prawdziwa. A postać jest trudna. Czy tylko mi się wydaje, czy Nihal naprawdę się podkochuje w Behlulu? Liam, oglądasz jeszcze? Jeśli tak, to co sądzisz? Jest to chyba pierwszy serial, który w tak złym świetle ukazuje służących w bogatych domach. Są tak wredni i zawistni, że chwilami nie wierzę. I to jak jeden mąż. To co Cemile odwaliła podczas recitalu Nihal oglądałam z otwartą buzią. Szok. Besir chce ugłaskać sytuację, jednak chyba sobie nie zdaje sprawy w co się pakuje. Przecież ta Cemile jest niestabilna emocjonalnie i ma szaleństwo w oczach. Ten jeden miły gest, żeby jej wynagrodzić rozczarowanie (bo Nihal odwołała zaproszenie na recital) może go kosztować utratę spokoju. Nie zdziwię się, jeśli ta maniaczka się posunie do stlkingu. Behlul się zakochuje w Bihter. Co druga scena podkreśla, że jest pod coraz większym wrażeniem jej osoby, a co za tym idzie dojrzewa i mężnieje w oczach. Pomimo, że Bihter nie jest tego świadoma, mimo wszystko brakuje choć odrobiny chemii między postaciami i na tą chwilę sobie nie wyobrażam ich romansu. Śmiać mi się trochę chce, że w tak dużym domu jest problem z pokojami. W pokoju Cemile dostawili łóżko, żeby Katia miała gdzie spać. c.radikal.ru/c15/2105/31/4d0147d0944f.pngb.radikal.ru/b16/2106/28/d132df02ce39.png
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 18, 2021 23:46:22 GMT
lucy, Nihal na pewno jest nim zauroczona. Z resztą było to widać od początku, choć teraz zrobiła się bardziej maślana do niego. Mi się proci narazie razem podobają tzn. trudno mi narazie wyczuć chemię, ale lubię jak on się na nią gapi a ona mu coś gada i się uśmiecha Co do Cemile... Wariatka i idiotka. Co tu o niej powiedzieć? Nie mogę na nią patrzeć. Z resztą jak na tą całą kuchnię. Ciotka Hayat z "Miłosnych potyczek" (nie pamiętam jej imienia tutaj) też ma tu irytującą rolę, a w serialu powyżej bardzo mi się podobała...
|
|
|
Post by lucy on Jun 23, 2021 10:02:40 GMT
Odcinek 30Wiedziałam, że z tą karteczką-liścikiem będą problemy, no to jak się tek wątek potoczył przerosło moje najśmielsze wyobrażenia. Ta okropna Cemile bije wszystkich villanów tego serialu na głowę. Za ten numer z podrzuceniem go na dywan, żeby Andan go znalazł, bym ją rozszarpała. W dodatku podła żmija robi z siebie niewiniątko i się zarzeka na wszystkie świętości, że jest niewinna i Andan ją niesłusznie podejrzewa. Chyba jeszcze nie widziałam, żeby służąca była tak podła i tak mocno zazdrościła pracodawcom bogactwa. No, ale co się dziwić, rodzice są nie lepsi, choć jeszcze nie intrygują. Natomiast złe emocje się z nich aż wylewają. Pomijam ciągle skwaszone miny. Ma cierpliwość Andan. Dobrze, że na sytuację z liścikiem chociaż zareagował w konkretny sposób. Swoją drogą do czego to podobne, żeby służąca wyciągała z szafy ubrania państwa i przetrzepywała ich kieszenie. Szkoda, ze Bihter o niczym nie wie, bo prawdopodobnie by się z nią rozprawiła. Z Elif chyba będą problemy. Na początku nie miałam nic do niej, niestety przy jej głupocie i braku godności jej ładna buzia i miła aparycja schodzą na plan ostatni. Po co jej znajomości ze starym Hilmim? Nie ma wolnych facetów w jej wieku?
|
|
|
Post by lucy on Jun 24, 2021 8:40:05 GMT
💥 Dziś wrażliwi tureccy widzowie ponownie upamiętnią Bihter Ziyagil, która w serialu miała bardzo mocny finał. Już 11 razy... Finał Ask-i Memnu nie odpuszcza. 🔥 Na Twitterze ta postać jest dzisiaj liderem tureckich trendów. I tak co roku...
|
|
|
Post by lucy on Jul 4, 2021 8:21:02 GMT
Gdyby Ask-i Memnu pojawił się na Netflixie, tak by wyglądał jego zwiastun.
|
|
|
Post by lucy on Jul 9, 2021 8:39:32 GMT
Tak wyglądała pierwsza zapowiedź serialu, 11 lat temu. Bardzo mi się podoba.
|
|
|
Post by lucy on Jul 19, 2021 10:14:19 GMT
🔥 10 lat po premierze w Turcji oraz wielu powtórkach, Zakazana miłość ponownie znalazła się w Top 10 najchętniej oglądanych programów telewizyjnych w Turcji w obu kategoriach.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 12, 2021 21:28:00 GMT
Czołówka i zwiastun z Novelas+.
|
|
|
Post by lucy on Oct 4, 2021 21:17:05 GMT
Liam, oglądasz jeszcze Ask-i Memnu?
|
|
|
Post by Matthias on Jan 8, 2022 11:15:11 GMT
💥 Batuhan Karacakaya, który grał Bulenta w serialu "Aşk-i Memnu" wyjawił swoje ulubione postacie z serialu: 📍 „Jeśli zapytamy, kto był moją ulubioną postacią poza Bulentem, być może jest to„ Nihal ”(Hazal Kaya) z jej niewinnością - w końcu jest moją siostrą! Cóż, Behlul (Kivanc Tatlitug) i oczywiście, jak i reszta!
|
|
|
Post by Matthias on Jan 10, 2022 18:19:51 GMT
💥 Debaty na temat serialu "Aşk-i Memnu" z Beren Saat, Kıvançiem Tatlıtugiem w rolach głównych nie ustępują do dziś!Widzowie zauważyli, że wskazówka dotycząca tragicznego zakończenia pojawiła się już w 19. odcinku serialu, w którym Bihter czyta książkę „Dzieci Húrina”, napisaną przez Tolkiena, która również opowiada historię zakazanej miłości, w której kobieca postać popełniła samobójstwo na koniec narracji. Dziennikarz Arif Kur wyjaśnił to twierdzenie, które wstrząsnęło mediami społecznościowymi w nowym artykule: 📍 „To oświadczenie pojawia się okresowo 1-2 razy w roku. Ten incydent, zgłoszony przez użytkownika mediów społecznościowych, nie odzwierciedla w pełni prawdy. Dzieci Húrina opowiadają o tragicznym losie Turyna Turambara i jego siostry Ninor, którzy mieli zakazaną miłość. Na nich spadła część klątwy nałożonej przez Morgotha za odmowę podania lokalizacji ich ojca – Húrina Taliona, syna Galdora Wysokiego. Kiedy Glaurung umiera, a zaklęcie pęka, uświadamiają sobie, że są bratem i siostrą. Następnie oboje popełniają samobójstwo. A bohaterowie serialu Behlul (Kivanc Tatlitug) i Bihter (Beren Saat) od samego początku zdają sobie sprawę, że istnieje między nimi związek”.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 2, 2022 19:56:01 GMT
▪ Hazal Kaya i Selcuk Yontem w 2008 i 2022 roku
|
|