|
Post by Matthias on May 19, 2022 19:15:47 GMT
💥Od poniedziałku 23 maja kanał telewizyjny D zaczyna ponownie wyświetlać legendarny serial „ Zakazana miłość / Ask-ı Memnu”. I tak co roku...
|
|
|
Post by lucy on May 20, 2022 18:19:45 GMT
Podziwiam Turków, że co chwilę do tego wracają.
|
|
|
Post by lucy on Jun 7, 2022 11:06:10 GMT
Serial będzie emitowany w Rosji na cyfrowej platformie IVI.
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2022 14:42:14 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jun 25, 2022 15:11:48 GMT
💥Wczoraj minęło 12 lat od jednego z najbardziej spektakularnych finałów w historii tureckiej telewizji. A zgodnie z tradycją, fani serialu „ Zakazana miłość” będą wspominać Bihter Ziyagil.
|
|
|
Post by lucy on Jun 25, 2022 15:19:36 GMT
💥Wczoraj minęło 12 lat od jednego z najbardziej spektakularnych finałów w historii tureckiej telewizji. Ten serial, ten finał i słowo "spektakularny" to dwie sprzeczności. Naprawę nie wiem co Turcy celebrują przez tyle lat. Może Kanal D powinien im puścić ten serial w prime time? Już widzę jak jest w biegu ściągany z anteny...
|
|
|
Post by Matthias on Jun 25, 2022 15:34:34 GMT
Aż z ciekawości spojrzałem na tę końcówkę i spektakularny był - padła trupem Widać fani nie zapominają, wciąż żyją tym serialem.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 25, 2022 15:50:35 GMT
Jaka kraj, taka śmierć w kartonach.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 24, 2022 16:51:15 GMT
💥Specjaliści zastanawiają się, dlaczego serial „ Zakazana miłość”, który po raz kolejny jest pokazywany w telewizji, ma wyższe notowania niż wiele nowych seriali. Co to jest – siła przyzwyczajenia czy „legendy nigdy nie umierają”?
|
|
|
Post by lucy on Aug 16, 2022 14:39:59 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Aug 24, 2022 20:41:30 GMT
💥Turecka prasa donosi o finale serialu „ Zakazana miłość”, który odbędzie się jutro i po raz kolejny podziwia fenomen słynnego projektu Ay Yapim, który wciąż jest bardzo popularny wśród tureckich widzów
|
|
|
Post by lucy on Aug 25, 2022 12:58:30 GMT
Chyba się nigdy nie dowiem, czym się Turcy zachwycają. W Ask-i Memnu było wszystko co najwyżej przeciętne.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 26, 2022 9:26:53 GMT
Ale może w 2008 roku był to powiew świeżości dla nich… To chyba jedna z niewielu głównych bohaterek, która nie jest płaczką skrzywdzoną przez los (jak w „Iffet” czy „Asi”) i może to zadziałało na widzów i dlatego tak chętnie do tej historii wracają.
|
|
|
Post by lucy on Aug 26, 2022 12:24:05 GMT
Ale Asi nie była żadną płaczką (powiedziałabym nawet, że wręcz przeciwnie). Nie była nią też Szeherezada z "1001 Nocy", ani Sila. Ezela nie oglądałam, ale obstawiam, że protka w wykonaniu Cansu też taka nie była. Także to chyba nie chodzi o samą protkę (czy o to jaka była), tym bardziej, że Bihter była źle zagrana i cały jej wątek był "średnio" (delikatnie mówiąc) wiarygodny. Widziałam cały serial od dechy do dechy i to wrażenie towarzyszyło mi od samego początku (o czym zresztą pisałam w moich komentarzach do odcinków). Oprócz tego, że serial był bardzo niedynamiczny, ubogi scenograficznie (ciągle te same mało wyszukane wnętrza - o wiele ładnej pod tym względem było w "1001 nocy", prawie zero ładnych widoków w plenerze, krajobrazów i widoczków z lotu ptaka, których w innych serialach nie brakuje... do tego rezydencja Andana, potentata budowlanego to był brzydki dom położony przy ruchliwej ulicy i patrząc na samo miejsce naprawdę nie było na czym oka zawiesić). Dodając do tego pospolitą ścieżkę muzyczną i małe grono postaci (prawie cała obsada mieszkała na kupie i gdyby nie wątek Peyker to by kamera mogła nie wychodzić poza mury tego brzydkiego domu) oraz źle dobranych aktorów do większości postaci... jestem w szoku, że ten serial nie tylko zaspokoił oczekiwania Turasów (wiemy ile dobrych/ świetnie zapowiadających się seriali puszczają z dymem), ale i ich zachwycił. Wg niektórych źródeł Ask-i Memnu uchodzi za serial z najwyższą oglądalności w historii turkdizi (choć inne podają, że to Asmali Konak był tym ich najchętniej oglądanym) PS: Tak w ogóle to mam duże "ale" do samej historii. Nie uważam jej za byt wybitną. Największym plusem serialu była według mnie piękna i idealnie wystylizowana protka oraz wybitnie zagrana jej mamusia (pomijam, że urodę, sylwetkę i w ogóle aparycję postaci Firdevs także dość często podziwiałam). Zapomniałam jeszcze ocenić scenariusz... daję mu 3+, bo serial był przeważnie nudny. Miał dobre momenty, ale ciągle się w nim działo to samo. Takie miałam wrażenie. No i brakowało mi dobrze poprowadzonych wątków indywidualnych. Wszystko się niczym jak w Hercai kręciło wokół wątku głównego... no ileż można?
|
|
|
Post by Matthias on Oct 11, 2022 17:34:20 GMT
Po długim czasie, udało się znaleźć reytingi do wszystkich odcinków. Serial notowania miał dość wysokie. Walczył dzielnie z Kurtlar Vadisi Pusu o zaszczytne 1 miejsce.
🔥 Aşk-i Memnu - Zakazana Miłość (wyniki): 04.09.2008 - 24.06.2010, kanał - D, 79 odcinków.
⚡Maksymalna ocena (TOTAL) — 23,41% (24 czerwca 2010 r., odcinek 79 — FINAŁ) ⚡Minimalna ocena (TOTAL) – 6,9% (4 września 2008, 1 odcinek) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (TOTAL) - 13,17%
⚡Maksymalna ocena (AB) — 27,09% (24 czerwca 2010 r., odcinek 79 — FINAŁ) ⚡Minimalna ocena (AB) - 9,6% (11 września 2008, odcinek 2) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (AB) - 16,14%
⚡Ocena startowa (TOTAL/AB) - 6,9%/11,1% ⚡Ocena finału (TOTAL/AB) - 23,41%/27,09%
⚡Średnia ocena pierwszego sezonu (TOTAL) - 10,22% ⚡Średnia ocena pierwszego sezonu (AB) - 13,39%
⚡Średnia ocena sezonu II (TOTAL) - 15,91% ⚡Średnia ocena sezonu II (AB) - 18,70%
💥Główni zawodnicy: Kurtlar vadisi - Pusu (sezony I-II), Parmaklıklar Ardında (sezony I-II)
|
|
|
Post by lucy on Oct 11, 2022 17:43:38 GMT
Dzisiaj ten serial miałby góra 5 odcinków.
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2023 15:08:27 GMT
W Filmie "Bihter", który za chwilę będzie kręcony na podstawie tej samej historii co Ask-i Memnu zagrają: Bihter Farah Zeynep Abdullah (Beren Saat) Behlül - Boran Kuzum (Kivanc Tatlitug) Firdevs - Hande Ataizi (Nebahat Cehre) Matmazel - Ebru Özkan (Zerrin Tekindor) Nihal - Helin Kandemir (Hazal Kaya) Hande Atazi nie znam, ale wybór Ebru Ozcan i Borana Kozuma to wg mnie strzał w kolano. Zyskała natomiast Bihter i Nihal. i.imgur.com/CZE0Xip.jpgA tu jeszcze wspólne foto z serialu. i.imgur.com/fxcZg64.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Jan 25, 2023 15:28:16 GMT
Hande Atazi miałem przyjemność oglądać w Camdaki Kiz - grała kochankę Sedata, męża Nalan. Nie była zła. Lubiłem z nią sceny.
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2023 15:37:48 GMT
A nie jest trochę za młoda do roli matki Bihter? Tym bardziej, że Bihter była młodszą córką Firdevs.
|
|
|
Post by lucy on Mar 31, 2023 19:55:27 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jun 24, 2023 7:43:14 GMT
💥 Tradycyjnie dziś fani będą obchodzić 13. rocznicę finału słynnego serialu „Zakazana miłość / Aşk-ı Memnu” i wspomną o Bihter Zyagil.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 22, 2023 18:41:11 GMT
🔥Serial „Zakazana miłość”, w którym główne role zagrali Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat i Hazal Kaya, ponownie wszedł do Top 5 najchętniej oglądanych programów telewizyjnych w Turcji w kategorii AB. I tak przez 13 lat z rzędu. Total: 1.33 (12) AB: 1.78 (5) ABC1: 1.50 (8)
|
|
|
Post by lucy on Aug 10, 2023 17:54:32 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 11, 2023 0:17:49 GMT
W 2013 roku powstała wersja latynoskiego Telemundo „Pasion Prohibida” ze świętej pamięci Monicą Spear i Jencarlosem Canelą.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2023 14:50:04 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 16, 2023 14:55:26 GMT
On tylko na upływie czasu tylko zyskał. Ale ona trochę jakby miała operacje.
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2023 15:22:43 GMT
Ostrzykują się na bank obydwoje. Natomiast co do operacji to widziałam niedawno Beren w krótkim "wywiadzie" dla paparazzich (na ulicy i bez makijażu)... i wyglądała naprawdę naturalnie. Jeśli cos robiła z twarzą to jest to wręcz niewidoczne. Nie przepadam za jej aktorstwem, ale fizycznie jestem pod wrażeniem tego jak ładnie i naturalnie się starzeje. Właściwie to się prawie nie starzeje - co więcej i figurkę i buzię ma bez zarzutu. Mało która aktorka w jej wieku może się z nią mierzyć pod tym względem. PS: powyższe foto jest średnio dobre.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 17, 2023 20:11:44 GMT
Beren Saat wygląda bardzo dobrze. Ma 40 lat a trzyma się świetnie. Kıvanç Tatlıtuğ bardzo się wyrobił. Za młodu wyglądał bardzo niekorzystnie. Pamiętam jak pisałem z osobą z Zoom TV, gdy szukali drugiego tureckiego serialu do towarzystwa dla „Narzeczonej ze Stambułu” i ta osoba napisała mi, że odrzucili „Aski Memnu” ze względu na nieatrakcyjnego protagonistę
|
|
|
Post by lucy on Nov 17, 2023 20:21:26 GMT
Mnie się Kivo w Ask-i Memnu nie podobał wizualnie. Na początku oglądania byłam wręcz załamana, potem się przyzwyczaiłam. No dzisiaj wygląda o niebo lepiej. Choć jak dla mnie najbardziej korzystnie prezentował się w Meandrach miłości i Imperium miłości (w S1).
|
|
|
Post by lucy on Nov 23, 2023 12:42:00 GMT
Beren jest po prostu jak wino. Chciałabym widzieć Hankę i Demetkę kiedy będę w jej wieku..
|
|