|
Post by lucy on May 6, 2024 21:12:30 GMT
Premiera ma być podobno 31 maja.
|
|
|
Post by Onedine on May 7, 2024 16:19:19 GMT
|
|
|
Post by Onedine on May 7, 2024 16:20:22 GMT
Premiera ma być podobno 31 maja. Tak.
teaser
|
|
|
Post by Onedine on May 8, 2024 15:39:07 GMT
|
|
|
Post by Onedine on May 9, 2024 14:49:48 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on May 9, 2024 19:40:07 GMT
Zobaczę po pierwszym odcinku. Ale zwiastun mnie nie zachwycił. A nawet wręcz przeciwnie
|
|
|
Post by Onedine on May 12, 2024 13:40:58 GMT
Zobaczę po pierwszym odcinku. Ale zwiastun mnie nie zachwycił. A nawet wręcz przeciwnie Podejrzewam, że kolorowe wstawki z (komediowymi) wyobrażeniami protki mogły ci nie pasować? ( I humor dramy?) Wydaje mi się, że może tego trochę być w tej dramie, bo ona będzie sobie wyobrażała różne rzeczy, a to będzie tylko jej fantazja.Chyba o to chodziło twórcom dramy jak zapowiadali, że to hybrydowa drama. Z tej zapowiedzi wychodzi na to, że protka zamiast być ratowaną z opałów, sama będzie musiała ratować od samotności prota, który jej nie będzie na początku chciał. Tam na sam koniec ona przeklina w myślach, bo on ją postanowi zaskarżyć. Może uzna ją za stalkerkę lub ona coś mu zrobi chcąc go w sobie rozkochać lub narobi szkód materialnych.
|
|
|
Post by elysa7 on May 12, 2024 16:59:20 GMT
Tak, zgadza się Takie komiksowe zajawki mocno psują mi odbiór. To nie mój humor. Raczej takie rzeczy powodują u mnie poczucie zażenowania.
|
|
|
Post by Onedine on May 13, 2024 16:41:47 GMT
Tak, zgadza się Takie komiksowe zajawki mocno psują mi odbiór. To nie mój humor. Raczej takie rzeczy powodują u mnie poczucie zażenowania. Dla mnie to zależy jak to wychodzi w montażu i czy pasuje do dramy. Np "Yumi's cells", oba sezony, miały animowaną część w każdym odcinku i to miało sens i było zabawne. Ale w niektórych dramach mi to nie pasuje, jeśli jest zrobione tylko dlatego, aby przypominać komiks. I nie jest organiczne dla fabuły, a ją psuje i wybija z rytmu oglądania. Np w "Backstreet Rookie" tego nie lubiłam i humor tamtej ramy też był słaby, naciągany.
|
|
|
Post by elysa7 on May 13, 2024 19:26:58 GMT
Dokładnie. Jednak dam szansę, bo nadal jestem ciekawa.
|
|
|
Post by lucy on May 13, 2024 20:33:06 GMT
Szkoda, że nie wybrali ładniejszej protki.
|
|
|
Post by Onedine on May 14, 2024 16:26:34 GMT
Szkoda, że nie wybrali ładniejszej protki. Ona wywalczyła sobie główne role po wielu latach grania ról drugoplanowych dzięki sukcesowi swojej roli w "Taxi Driver". Tam była drugą protką i praktycznie dzięki wsparciu widzów, którzy polubili jej postać bardziej do protki, w drugim sezonie scenariusz ją uczynił protką. Poprzedniej protki nie było w kolejnym sezonie. Ona ma rozpoznawalność i fanów, których potrzeba przy tego typu projektach, które nie są dla publicznych czy dużych stacji.
|
|
|
Post by Onedine on May 14, 2024 16:27:21 GMT
|
|
|
Post by Onedine on May 14, 2024 16:29:07 GMT
trailer
|
|
|
Post by lucy on May 15, 2024 13:29:15 GMT
Ciekawe co z tego wyjdzie, bo zwiastun sprzedaje głupkowatą komedyjkę dla nastolatków. W dalszym ciągu nie rozumiem jak Kopciuszek może nie być piękny. Naprawdę nie ma w Korei wśród aktorek rozpoznawalnych choć trochę ładniejszych twarzy?
|
|
|
Post by Onedine on May 15, 2024 15:28:12 GMT
Ciekawe co z tego wyjdzie, bo zwiastun sprzedaje głupkowatą komedyjkę dla nastolatków. W dalszym ciągu nie rozumiem jak Kopciuszek może nie być piękny. Naprawdę nie ma w Korei wśród aktorek rozpoznawalnych choć trochę ładniejszych twarzy? Ona nie ma być typowym Kopciuszkiem, stąd taka nazwa dramy, która jest naśmiewaniem się z idei bycia Kopciuszkiem. Jej ojciec chciał, aby ona wyszła bogato za mąż. Ona takich planów nie miała, bo według niej to nie są aspiracje współczesnej kobiety. Jakoś jednak ona zacznie szukać tego bogatego męża, ale efekty będą komiczne. Są ładne aktorki w Korei, ale akurat ta scenarzystka pisze swoje dramy pod przeciętnie wyglądające bohaterki, bo uroda nie ma być ich atutem w życiu.
|
|
|
Post by Onedine on May 15, 2024 15:28:42 GMT
|
|
|
Post by Onedine on May 16, 2024 16:16:24 GMT
Twórcy „Dreaming Of Cinde Fxxxing Rella” opowiadają o Pyo Ye Jin na etapie planowania, znakomitej grze Lee Jun Younga i nie tylko 16 maja 2024 r przez M Lima Twórcy „Dreaming of Cinde Fxxxing Rella” podzielili się spostrzeżeniami na temat nadchodzącej dramy! „Dreaming of Cinde Fxxxing Rella” to komedia romantyczna opowiadająca historię Shin Jae Rim (Pyo Ye Jin), która w obliczu trudnej rzeczywistości postanawia realizować swoje marzenie o zostaniu Kopciuszkiem, oraz Moon Cha Min (Lee Jun Young), dziedzica rodziny czebolów, który nie wierzy w miłość. Drama powstała we współpracy reżysera Kim Min Kyunga z „SNL Korea, sezon 9” i scenarzystki Baeka Mi Kyung z „Strong Woman Do Bong Soon”, która dołączyła do produkcji jako twórca. W niedawnym wywiadzie Baek Mi Kyung i początkująca scenarzystka Yuja zagłębili się w proces twórczy serialu. Yuja stwierdziła: „Mimo że jest to komedia romantyczna, chciałam, aby narracja bardziej skupiała się na przezwyciężeniu kompleksu Kopciuszka, a nie była prostą historią o Kopciuszku”. W szczególności dodała: „Ostatnią inspirację zaczerpnęłam z piosenki IU „My sea”. Chciałam przedstawić proces, w którym ktoś kocha nawet tę część siebie, której nie lubi”. Baek Mi Kyung powiedziała: „Chciałam szczerze przedstawić troski młodych kobiet z prawdziwego życia”. Wyjaśniła: „Chociaż każda kobieta marzy o solidnym, aktywnym życiu, rzeczywistość nie zawsze jest łatwa. Chcę przekazać wiadomość, że jeśli kochasz siebie i jesteś z siebie dumny, w końcu będziesz ewoluować. Ta perspektywa skłoniła Baek Mi Kyung do zinterpretowania księcia na białym koniu nie tylko jako postaci lub koncepcji romantycznej, ale jako „szansy na zmianę biegu życia”. Dodała: „Chociaż jest to drama poprawiający samopoczucie i przyjemna, starałem się jasno przekazać podstawowe tematy”. Yuja stwierdziła: „Na drodze rozwoju łatwo jest czuć się bezradnym, doświadczać niepowodzeń i znosić rany. Jednak wszystkie blizny należą do przeszłości. Chciałem napisać pocieszający dramat, który powie ludziom, że wspaniale dorośli, i pozwoli tym, którzy nie widzą za nimi skrzydeł, wiedzieć, że mają skrzydła”. Powiedziała dalej, że przyjęła pomysł kogoś uwięzionego w wieży i czekającego, aż ktoś go uratuje, ale ostatecznie odkrywającego własne skrzydła i samodzielnie wydostającego się z wieży. Omawiając głównych aktorów dramy, Pyo Ye Jin i Lee Jun Younga, Yuja powiedziała, że wyobrażała sobie tę rolę Pyo Ye Jin już na początkowych etapach planowania. Wyjaśniła: „Ponieważ postać Jae Rim lubi wyzwania i jest przepełniona pasją, potrzebowałam aktorki, która emanowałaby uroczą i życzliwą atmosferą. Zdolność Pyo Ye Jin do przekazywania różnych emocji oczami pozwoliła na lepsze przedstawienie emocji Shin Jae Rim. Jeśli chodzi o Lee Jun Younga, Yuja zauważyła: „Lee Jun Young wspaniale przekazał moje słowa. Wyróżniał się aktorstwem komediowym i wyglądał niesamowicie fajnie w scenach akcji, zwłaszcza gdy miał na sobie długi płaszcz. Zwróćcie uwagę na dynamiczną chemię komiksową powstającą pomiędzy Pyo Ye Jin i Lee Jun Youngiem.” Premiera „Dreaming of Cinde Fxxxing Rella” odbędzie się 31 maja w TVING.
|
|
|
Post by lucy on May 16, 2024 16:39:12 GMT
Bardzo fajne przesłanie deklaruje w fabule ta scenarzystka.
|
|
|
Post by Onedine on May 20, 2024 15:45:51 GMT
|
|
|
Post by Onedine on May 23, 2024 15:51:09 GMT
|
|
|
Post by Onedine on May 24, 2024 16:54:06 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Jun 1, 2024 7:06:13 GMT
Widziałam 2 pierwsze odcinki, premiera była wczoraj. Chyba co piątek będą po 2 odcinki. Podobały mi się, ale jest w nich dużo scen komediowych, wyobrażeń, i są 'bajkowe" wstawki. Trzeba się przekonać do tego typu fabuły, aby się przy niej dobrze bawić.
|
|
|
Post by Onedine on Jun 7, 2024 16:34:47 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Jun 7, 2024 16:35:10 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Jun 30, 2024 7:51:38 GMT
10 odcinków było idealnych dla tej produkcji. Nie była jakoś specjalnie przełomowa, ale sympatyczna, zabawna i nie miała irytujących postaci. Niektóre wątki, gdzie gdzie indziej, mimo komedii zrobiono by na poważnie tu i tak zrobiono na komediowo. I to mi się podobało, bo drama przez to była lekka w odbiorze.
|
|
|
Post by Onedine on Jul 6, 2024 8:14:35 GMT
|
|