|
Post by lucy on Feb 7, 2024 14:59:23 GMT
Kwiatki z czapy? Na logo jest kwiat jabłoni, kojarzony z wiosną. A "bahar" znaczy "wiosna".
Wg mnie plakat bardzo ładny, pomimo, że się wzoruje na plakacie oryginału. Protka była przez 20 lat gospodynią domową, dlatego oprócz słuchawek jest blat kuchenny z miską na czele.
|
|
|
Post by lucy on Feb 8, 2024 22:07:24 GMT
Premiera 13 lutego, we wtorek. Razem z Senden Once.
|
|
|
Post by lucy on Feb 10, 2024 18:54:41 GMT
Jest i Bugra. No z tą fryzurą to kogoś poniosło.
|
|
|
Post by mira on Feb 10, 2024 20:35:59 GMT
Rzeczywiście fryzura niezbyt udana
|
|
|
Post by mira on Feb 12, 2024 11:28:52 GMT
Plakacik: Jeśli będę miała gdzie oglądać, to się skuszę, ale ta aktorka po prawo trafiła już trzeci raz pod rząd do serialu, który zamierzam oglądać W wakacje oglądałam ją w tym letniaku z Hafsą i Keremem, potem przeskoczyła do Adim Farah, który dopiero co zakończyłam. Natomiast faktem jest, że gra na tyle zróżnicowane i ciekawe role (zawsze negatywne, ale nie tak na wskroś), że mi jeszcze nie zbrzydła.
|
|
|
Post by lucy on Feb 12, 2024 23:50:41 GMT
Ja Hatice Aslan widziałam w Zumruduance. Grała w stylu karykaturalnym i stworzyła jedną z najciekawszych postaci w serialu. Także uważam, że ta aktorka to dobry nabytek. Postacie.. i.imgur.com/boffXNL.jpg
|
|
|
Post by lucy on Feb 12, 2024 23:51:48 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 13, 2024 16:29:56 GMT
Dzisiaj premiera. Ciekawe która nowość będzie miała większe szczęście. Wytwórnie są porównywalne. Pod względem scenariuszowym wydaje mi się, że Bahar ma większe szanse. Tak samo jak zresztą realizacyjnym, choć osobiście nie podzielam w tym zakresie gustu Turków (nie przepadam za stylem Neslihan Yesilyurt). i.imgur.com/paewjmN.png
|
|
|
Post by mira on Feb 14, 2024 7:50:04 GMT
Widziałam wyniki, całkiem ładny start Bardzo mnie to cieszy. "Senden Once" wypadło znacznie gorzej, ale wiadomo, że wszystko się jeszcze wyklaruje za tydzień, dwa...
Czy ktoś posiada jakąś wiedzę na temat ewentualnego tłumaczenia i mógłby się nią ze mną podzielić na priv? Mnie się wydaje, że żadna grupa nie wyraziła zainteresowania, ale może coś przeoczyłam? Też nie jestem w każdej, mam ich 9.
|
|
|
Post by lucy on Feb 14, 2024 10:09:20 GMT
Start jest wg mnie świetny. Serial pokonał w AB i ABC1 całą konkurencję.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 14, 2024 18:18:29 GMT
📌 Reytingi za 13.02.2024TOTAL:2. Yabani (22 odcinek) - 5.58% ⬆ (+0.67) 4. Ben Bu Cihana Sığmazam (57 odcinek) - 4.97% ⬆ (+0.83) 7. Bahar (1 odcinek) - 3.75% 🆕14. Senden Önce (1 odcinek) - 2.29% 🆕 АВ:2. Bahar - 4.99% 🆕3. Ben Bu Cihana Sığmazam - 4.62% ⬆ (+2.13) 5. Yabani - 3.50% ⬇ (-0.94) 16. Senden Önce - 1.54% 🆕 АВC1:3. Bahar - 4.93% 🆕4. Yabani - 4.77% ⬇ (-0.35) 7. Ben Bu Cihana Sığmazam - 4.37% ⬆ (+1.35) 14. Senden Önce - 2.20% 🆕
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 14, 2024 18:33:21 GMT
Jak na start nie jest źle, ciekawe czy za tydzień w totalu poszybuje w górę.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 15, 2024 18:08:03 GMT
💥💥💥 Odnosząca sukcesy aktorka Ecem Ozkaya, która ostatnio pojawiła się w serialu #GonulDagi, powróci na ekrany z serialem #Bahar z postacią Rengin.
|
|
|
Post by mira on Feb 16, 2024 9:32:15 GMT
Wczoraj w prime time pokazali pierwszy odcinek, ale wyniki są raczej słabe. Kolejny plakat:
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 16, 2024 17:53:04 GMT
Uważam,że premiera się udała.
|
|
|
Post by mira on Feb 19, 2024 7:28:52 GMT
Serial doczekał się zainteresowania ze strony naszych rodaków, zatem będzie oglądane Ale tym sposobem znowu nie znajdę czasu na "Yargi"...
|
|
|
Post by lucy on Feb 20, 2024 14:42:35 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Feb 21, 2024 7:35:13 GMT
No to mamy hit wtorkowy
|
|
|
Post by mira on Feb 21, 2024 7:49:45 GMT
Ależ wspaniale! Czekałam na ten serial od samego początku i naprawdę było warto
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Feb 21, 2024 11:07:42 GMT
Wyników można temu serialowi tylko pozazdrościć… Myślałem, że Turcja czeka na serial „Zanim Ty”, a okazuje się, że zainteresowania nim w ogóle nie ma… Podczas gdy niedoceniana „Bahar” po cichu przejęła wczoraj pierwsze miejsce w reytingu…
|
|
|
Post by lucy on Feb 21, 2024 16:09:04 GMT
Bugra tym razem miał szczęście. Ja jestem ciekawa co tutaj pokażą Ece i Hatice. Ece ma nosa do hitów, no aktorsko chyba wolę Hatice. i.imgur.com/rQcrsWh.png
|
|
|
Post by lucy on Feb 21, 2024 16:50:37 GMT
Ciekawostka. Serial zanotował największy % wzrost (o aż 4,60) w 2.Odcinku spośród wszystkich seriali sezonu 2023/2024. Nawiasem mówiąc ten sezon jest reytingowo o niebo lepszy, niż poprzedni. Poniższe zestawienie najlepszych wzrostów w 2.Odcinku. i.imgur.com/rGwHQTQ.pngi.imgur.com/xFBxhjJ.jpeg
|
|
|
Post by Matthias on Feb 22, 2024 17:03:26 GMT
📌 Reytingi za 20.02.2024TOTAL:1. Bahar (2 odcinek) - 7.56% ⬆ (+3.81)3. Yabani (23 odcinek) - 5.28% ⬇ (-0.30) 7. Ben Bu Cihana Sığmazam (58 odcinek) - 4.72% ⬇ (-0.25) 26. Senden Önce (2 odcinek) - 1.39% ⬇ (-0.90) АВ:1. Bahar - 9.00% ⬆ (+4.01)3. Ben Bu Cihana Sığmazam - 3.45% ⬇ (-1.17) 7. Yabani - 3.50% ⬇ (-0.94) 19. Senden Önce - 1.52% ⬇ (-0.02) АВC1:1. Bahar - 9.53% ⬆ (+4.60)5. Yabani - 4.49% ⬇ (-0.28) 7. Ben Bu Cihana Sığmazam - 4.17% ⬇ (-0.20) 22. Senden Önce - 1.49% ⬇ (-0.71)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 22, 2024 17:20:50 GMT
No proszę MF Yapim wróciło z hitem, ostatnim ich hitem to był chyba Mucize Doktor. Mahkum nie miał aż takich wyników. Było jeszcze SCK, ale to letniak a nie drama.
|
|
|
Post by julia on Feb 22, 2024 17:49:16 GMT
Ja Hatice Aslan widziałam w Zumruduance. Grała w stylu karykaturalnym i stworzyła jedną z najciekawszych postaci w serialu. Także uważam, że ta aktorka to dobry nabytek. lucy , to był majstersztyk aktorski. Co do serialu, to w scenariusz jest w miarę przewidywalny. Bahar, wróciła na łono medycyny i będzie się sprawdzać oraz odnosić sukcesy zawodowe, mimo ograniczenia , spowodowanego przeszczepem. Teściowa, to jędza, jej synuś Timur, to typowy samiec ( sorry panowie), jest pod przemożnym wpływem zaborczej i tureckiej mamusi i przyjaciółki, która zamierza podkładać nogę Bahar i tylko dlatego się zgodziła na jej kandydaturę. Sama bohaterka jest bardzo sympatyczna i życzę jej powodzenia. Jedno zdecydowanie mi się nie podoba - jej wiosenny look Fryzura , feeria kolorów, nieprzystające do wszystkiego bereciki...Nie to mi się w ogóle nie podoba.
|
|
|
Post by mira on Feb 24, 2024 16:07:53 GMT
W końcu się udało - pierwszy odcinek zaliczony.
Bardzo mi się podobało, chociaż nie jestem pewna, czy te sprawy medyczne - diagnoza, przeszczep wątroby i błyskawiczna rekonwalescencja, nie zostały potraktowane po macoszemu i czy to wszystko nie działo się zbyt szybko? Lekarzem nie jestem, ale jak na jeden odcinek w tym temacie wydarzyło się naprawdę wiele, łącznie z szukaniem (i znalezieniem!) dawcy spoza rodziny.
Obsada aktorka świetna, Mehmeta bardzo lubię od czasów "Halki", Bugrę widziałam w wielu różnych rolach. Pewną zagadką była dla mnie Demet, bo w "Alev Alev" jakoś ją olałam, skupiając się na parze Cihangir - Dilan. W "Bahar" wypada bardzo dobrze, wiarygodnie. Potrafię się wczuć w sytuację bohaterki. Bahar ma z pewnością ciekawą osobowość, ale przez lata nauczyła się żyć zgodnie z oczekiwaniami męża i teściowej, niejako zapominając o sobie i swoich potrzebach. Zrezygnowała nie tylko z pracy zawodowej, ale i z kiedyś charakterystycznych dla siebie zachowań, spontaniczności, głośnego śmiechu.
Bardzo mi się podoba, że w serialu jest sporo humoru. Ale nie takiego głupkowatego, charakterystycznego dla letnich komedii. Podoba mi się też, że jest to serial o życiu normalnych ludzi. Nie ma tu zadufanych w sobie bogaczy z wielkich rezydencji, nie ma biegających z bronią mafiozów, ani lejących się po mordach patologicznych matek i tatusiów. Mam nadzieję, że tak zostanie.
Nie mogę się doczekać drugiego odcinka!
|
|
|
Post by Matthias on Feb 26, 2024 19:40:07 GMT
💥 Seria Bahar w dalszym ciągu cieszy się dużym zainteresowaniem na platformie YouTube. Pierwszy odcinek serialu w krótkim czasie uzyskał ponad 10 milionów wyświetleń.
|
|
|
Post by mira on Feb 27, 2024 7:47:25 GMT
Obejrzałam drugi odcinek. Przyznaję, że z nieco mniejszym zainteresowaniem niż pierwszy. Chyba spodziewałam się, że pokażą nam trochę więcej tego zwykłego życia Bahar, więcej cierpienia, więcej sytuacji, w których musiałaby trzymać na wodzy swoje emocje ze względu na fatalne zachowanie męża i teściowej. Tymczasem już w drugim odcinku Bahar odzyskuje siły po przeszczepie wątroby i od razu postanawia zmienić swoje życie. Jest energiczna i wesoła. Właściwie to dobrze, że akcja jest wartka i wszystko dzieje się tak szybko, ale ostatnio oglądane turkisze przyzwyczaiły mnie do czegoś innego. I teraz jestem zaskoczona, że zamiast pokazywać długaśne rozmowy, długaśne zbliżenia na twarz, wrzaski i hektolitry wylewanych łez, po prostu gnamy do przodu. Ale tym, co mi się nie podoba i jakoś nie pasuje do całości, jest alkohol w rękach Bahar. Czy po przeszczepie wątroby można pić alkohol? I to zaledwie chwilę po tym przeszczepie? Nie jestem przekonana... W serialu bardzo fajnie nakreślono każdą postać. Sporo mówi się też o przeszłości Bahar, Timura i Rengin, są retrospekcje. Natomiast tym, co ciekawi mnie szczególnie mocno, jest zmarły teść Bahar. Ona wypowiada się o nim w samych superlatywach. A teściowa i Timur wydają się być zazdrośni o relację jaka łączyła Bahar z teściem - Bahar najwyraźniej była jego ulubienicą. Ale czy ten teść był taki idealny, to nie jestem przekonana, bo Evren ma tu jakąś tajemnicę i chyba chodzi o to, że przez Aziza (czyli tego teścia) zmarła żona Evrena (matka? siostra?). W rozmowie z Bahar raz powiedział, że "niestety znał" jej teścia. Zaraz się poprawił i Bahar nie zorientowała się, że mówił serio, ale widz wyłapał, że coś jest na rzeczy. Do tego Evren wciąż czyta artykuły dotyczące Aziza. Bahar żyje w domu bogaczy, ale sama nie ma żadnych pieniędzy. Okropne. Na szczęście jest zaradna i świetnie wykombinowała z torebką teściowej Ale ja wyłapałam też, że teściowa powiedziała raz do Timura coś w stylu, że Bahar nie wie, co posiada i lepiej, żeby nie wiedziała. Nie użyła dokładnie tych słów, ale mniej więcej takie było znaczenie. Czyżby majątek Aziza tak naprawdę należał do Bahar, ale ona nie jest tego świadoma? Dzieciaki Bahar początkowo nie zrobiły na mnie dobrego wrażenia, ale na szczęście tamto wrażenie się zatarło. Chyba są całkiem w porządku, chociaż widać, że ojciec trzyma ich krótko. Młody chce zostać chirurgiem, ale nie jestem przekonana, czy to rzeczywiście jego wola, czy decyzja ojca... Córkę Timur także widzi na medycynie, tymczasem dziewczyna w tajemnicy przed ojcem zajmuje się malarstwem i odnosi w tej dziedzinie sukcesy. Ogólnie uważam, że "Bahar" spodoba się zarówno gospodyniom domowym, które nierzadko znajdują się w podobnej sytuacji do głównej bohaterki (zdane na męża, niepracujące, poświęcające się dla rodziny), jak i osobom wykształconym, bo w końcu mowa o środowisku lekarzy, o bogatej rodzinie ze Stambułu, a akcja dzieje się m.in. w renomowanym szpitalu.
|
|
|
Post by mira on Feb 28, 2024 7:33:13 GMT
Kolejne wzrosty! Bardzo się cieszę, na luzie sobie pooglądam do końca sezonu. Serial to niezła mieszanka dramatu i komedii. Nie wiem, czy to właściwie porównanie, ale pierwsze odcinki "Złotego chłopaka" też umiały to zgrabnie połączyć - wtedy się sprawdziło, teraz też.
A w ogóle to Mehmet Yilmaz Ak gra Timura w taki sposób, że chociaż jest to szuja zdradzająca żonę, i oszukująca, jeśli chodzi o finanse rodziny, to nie da się go całkiem znielubić. Będę miała z nim problem... i chyba nie tylko ja, sądząc po komentarzach
|
|
|
Post by Matthias on Feb 28, 2024 17:26:31 GMT
📌 Reytingi za 27.02.2024TOTAL:1. Bahar (3 odcinek) - 9.65% ⬆ (+2.09)6. Yabani (24 odcinek) - 4.52% ⬇ (-0.76) 9. Mehmed Fetihler Sultanı (1 odcinek) - 4.25% 🆕 30. Senden Önce (3 odcinek) - 1.28% ⬇ (-0.11) АВ:1. Bahar - 11.82% ⬆ (+2.82)3. Mehmed Fetihler Sultanı - 4.92% 🆕 9. Yabani - 2.73% ⬇ (-0.29) 33. Senden Önce - 0.70% ⬇ (-0.82) АВC1:1. Bahar - 12.05% ⬆ (+2.52)8. Yabani - 3.56% ⬇ (-0.93) 5. Mehmed Fetihler Sultanı - 4.73% 🆕 32. Senden Önce - 1.03% ⬇ (-0.46)
|
|