Serial „Bahar” z Demetem Evgarem w roli głównej pozostaje najchętniej oglądanym serialem tygodnia. Seria, która podbiła rekordy Cranberry Sherbet i Pearl Grains, to „Wiosna: Czy jesteś gotowy, aby się obudzić?” Utrzymała czołową pozycję, zwiększając swoją oglądalność z 13,36 oglądalnościami i 29,66 udziałami w oglądalności w ABC1, 12,54 oglądalnościami i 31,76 udziałami w oglądalności w grupie UE oraz 9,32 oglądalnościami i 22,29 udziałami w oglądalności w Total . Wyreżyserowany przez Neslihana Yeşilyurta i napisany przez Ayçę Üzüm serial , który wzbudził duże zainteresowanie w mediach społecznościowych , miał czas antenowy 10 godzin 30 minut z tagiem #Bahar , 7 godzin 5 minut z tagiem #Timur , 4 godziny 30 minut z tagiem #Timur tag #Tumor , Seren 8 godzin 15 minut , Parla 4 godziny 10 minut , Aziz Uras 3 godziny 20 minut , Rengin 1 godzina 50 minut w TT. W serialu Demetowi Evgarowi towarzyszą Buğra Gülsoy , Mehmet Yılmaz Ak , Ecem Özkaya , Füsun Demirel , Elit Andaç Çam , Demirhan Demircioğlu , Nil Sude Albayrak , Alisa Sezen Sever , Hasan Şahintürk, Sena Mia Kalıp i Hatice Aslan .'
A już myślałam ,że Bahar wyrasta z berecików i pstrokacizny, a tu masz - okropna pikowana kurtka w kwiatki. Kobieto wyglądem się nie umywasz do koleżanki doktor. Nie szata zdobi człowieka, ale....
Sama metamorfoza duchowa mi się podoba. Dobrze, że Bahar jest ambitna i się nie poddaje, choć kłód pod nogami ma mnóstwo. Zaczęła sobie radzić, a spieniężenie torebki teściowej i opłacenie egzaminu było super. Mina Nevry, gdy się od koleżanki dowiedziała, że nosi podróbkę
Mąż Bahar jest pospolitą świnią, teściowa małpą, Rengin tą trzecią, a kiedyś była pierwszą, bo podczas studiów Timur był z nią , dopóki Bahar nie zaciążyła. Teraz romans trwa w najlepsze. Zastanawia mnie tylko, co z Parlą - córką Rengin. To raczej nie jest ich córka, ale Timur bardzo o nią dba. Młoda poznała córkę Bahar i cały czas jest zbuntowana przeciwko matce i profesorowi.
Znamy też sekret rodzinny - cała posiadłość została zapisana Bahar przez teścia, dlatego Nevra jest tak wściekła i chętnie wyrzuciłaby synową z domu ( zwłaszcza za zmianę nazwiska), ale nie może. Początki asystowania w szpitalu , to wspinaczka na Kilimandżaro, nigdy nie trafia w oczekiwany sposób zachowania, to zanadto rozczula się nad pacjentką, to nie powinna z takim przekonaniem dawać nadziei... a już sceny z "Szafirowym" dziadkiem, który tutaj gra właściciela kliniki, są kapitalne.
Fajnie, że, dzieci ma po swojej stronie.
Aktorka, co widać, ma rzetelne przygotowanie zawodowe,.
Dwaj profesorowie Tygrys i Drakon cały czas mają ochotę dokopać jeden drugiemu, ale przynajmniej w Tygrysie Bahar ma wsparcie.
Zgadzam się z Wami lucy, julia, mnie też się stylizacje Bahar nie podobają. Jeszcze w pierwszym odcinku było ok, ale potem zaczęli mocno kombinować z kolorami i berecikami. Wydaje mi się, że trochę ją przerysowują - zarówno poprzez strój, jak i zachowanie. Lubię wątki komediowe, ale tutaj nie do końca mi to odpowiada. A scena, w której Bahar napluła na stół i jedzenie osób siedzących obok, nie była dla mnie ani trochę śmieszna, a wręcz żenująca.
Ale ogólnie serial mi się podoba, taki miszmasz dramatu i komedii. Aczkolwiek widziałam dopiero dwa odcinki.
No fajnie się go oglądało Choć ta szpilka z drewnianym ptaszkiem na głowie, plastikowa rurka i berecik , jak u clowna, nadal dawały po oczach .
Bahar ma życiowego pecha , jedynymi osobami, które ją wspierają są Aziz Uraz- syn i doktor Tygrys, ale jak się okazuje , to za mało.
Co prawda Cihan chce ją widzieć u swego boku, gdyż ocaliła mu życie, ale pojawia się więźniarka w ostatnim stadium nowotworu, która odmawia leczenia. Empatia Bahar, jej uczciwość na nic się zdały - podczas rozmowy z Rengin, chora (ma poluzowane kajdanki, a ochroniarz zasnął podczas kroplówki) ucieka ze szpitala i to jest koniec kariery asystentki medycznej Bahar
Rengin i Timur mogą odetchnąć spokojnie.
Mam nadzieję, że Bahar się nie podda, choć ostatnie sceny wskazują na jej pożegnanie z profesją lekarską czy będzie kontynuować staż w innym szpitalu ( Timur jej to obiecał), czy też spróbuje czegoś innego Na zdjęciach widzimy ją również w kucharskim fartuszku, czyżby to jakaś sugestia?
Niezbyt miłą niespodziankę przygotowała Parla dla Unay - kolaż pt. "Zakazana miłość"....Sprawa romansu wyjdzie na wierzch.
Gupse jeszcze nigdy nie widziałam w normalnej roli. Takiej, gdzie nie byłaby przerysowana, nie krzyczała, nie robiła dziwnych min i nie śmiała się w taki charakterystyczny sposób. Ale wiele nie widziałam - tylko "Deliha", "Deliha 2" i "Gorumce". Miała też jakiś epizod w "Aci Tatli Eksi", no i widziałam zwiastuny do filmu "Szwagierki". W sumie jestem ciekawa, jak wypadłaby w serialu telewizyjnym, natomiast w roli Bahar akurat odpowiada mi Demet.
💥💥💥Na oficjalnym koncie serialu #Bahar opublikowano film zza kulis kręcenia najzabawniejszej sceny ostatniego odcinka. Wygląda na to, że nie tylko widzowie dobrze się bawili! 😅
Młodszy lekarz Bahar. Tak ją nazwał Cihan, któremu uratowała życie i, który przeznaczył 30.milionów na szpital. pod warunkiem, że Bahar wróci do pracy.
Ma ona dobroczynny wpływ na pacjentów, a nawet w wolnym czasie o nich myśli i stara się , aby pretensje i urazy z przeszłości w obliczu choroby lub śmierci zeszły na drugi plan i doszło do pojednania. I tak chorą więźniarkę, odwiedza córka, wychowywana w domu dziecka, a dr Rengin towarzyszy ojcu w chwilach odchodzenia. A to wszystko zasługa Bahar, która spełnia się w roli mediatorki, w której jest ogrom empatii...
Każda z głównych postaci niesie za sobą traumę z dzieciństwa;
dr Tygrys- oddany do domu dziecka dr Timur - nie mógł się zgodzić ze zbyt apodyktycznym ojcem dr Rengin - ciążą przyniosła wstyd ojcu dr Bahar - wyklęta przez ciążę przez ojca . Ta na szczęście wyszła za mąż za Timura.
Cała ta czwórka inaczej to przeżywa.
Myślę, że dalej serial będzie szedł w tym kierunku - dobroczynna pani doktor Bahar będzie , jak balsam na dusze pacjentów.
Znów się czepiam, ale nie ma poprawy w wyglądzie głównej bohaterki, no i nie mogę znieść pierwszych taktów czołówki
„Wiosna: czy jesteś gotowy, aby się obudzić?” serial gromadzi widzów przed ekranem we wtorkowe wieczory. Serial, który cieszy się dużą popularnością od pierwszego odcinka , został napisany przez Ayçę Üzüm i wyreżyserowany przez Neslihana Yeşilyurta. Z każdym odcinkiem do obsady długo wyczekiwanego serialu dołącza nowa postać. W serialu pojawi się postać Rüzgar. Umay ( Alisa Sezen Sever ) i Parla (Sena Kalıp) spotykają Rüzgara i rozpoczyna się dla nich nowa przygoda. Utalentowana młoda gwiazda Deniz Sarıkaş wcieli się w rolę „Rüzgâra” . W serialu występują Demet Evgar (Bahar Yavuzoğlu), Buğra Gülsoy (Evren Yalkın), Mehmet Yılmaz Ak (Timur Yavuzoğlu), Ecem Özkaya (Rengin Çevik), Hatice Aslan (Nevra Yavuzoğlu), Füsun Demirel (Gülçiçek Doğan), Demirhan Demircioğlu ( Ali Uras Yavuzoğlu). ) , Nilsude Albayrak (Seren Tekin), Elit Andaç Çam (Çağla Sert), Alisa Sezen Sever (Umay Yavuzoğlu) należą do nazwisk odnoszących największe sukcesy.