Deleted
|
Post by Deleted on Mar 17, 2021 7:26:03 GMT
To pokazuje jaki iloraz inteligencji mają pracownicy tvp. Wysoki. Wykorzystuja znajomosc przez widzow innej bohaterki, by zachecic ich do ogladania tego serialu. Dziwne, gdyby tego nie zrobili.
|
|
|
Post by elysa7 on Mar 17, 2021 20:16:02 GMT
To pokazuje jaki iloraz inteligencji mają pracownicy tvp. Wysoki. Wykorzystuja znajomosc przez widzow innej bohaterki, by zachecic ich do ogladania tego serialu. Dziwne, gdyby tego nie zrobili. Zagranie, reklama jak najbardziej normalne. Czy tylko mi się wydaje, że ta dziewczynka no niestety, ale nie potrafi grać? Cały czas jedna mina.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 18, 2021 11:53:24 GMT
Jutro premiera, ale wlasnie sobie uswiadomilem, ze odcinek na VOD bedzie pewnie dopiero po weekendzie? ☹️
|
|
|
Post by Atahan on Mar 19, 2021 9:34:14 GMT
O premierze serialu w Polsce poinformowano na oficjalnym Instagramie serialu. Baharı Beklerken 19 Mart tarihinden itibaren Polonya TVP2 kanalın da @yesilyapim @haciyatmazfilm Fatih Ayhan (odtwórca roli Omera) potwierdził, że odcinki są już nagrane, jednak nie ma wiadomości o starcie tych odcinków w Turcji.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 19, 2021 12:20:18 GMT
Dzisiaj premiera ❤️
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 19, 2021 19:25:01 GMT
1. odcinek juz online!
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 19, 2021 19:47:16 GMT
Obejrzałem z ciekawości jeden odcinek w TV. Zasnęłem w połowie, cofnęłem sobie, żeby dokończyć. Aktorka grająca Bahar czyli 'Elif' jest po prostu tragiczna. Nie wiem czy w "Elif" też taka była, ale nie wróżę jej kariery w dizi z prime time. Już 'uwielbiana' na forum Beren jest sto razy lepsza. Sam odcinek smętny. Już lepiej oglądało mi się "Więźnia miłości". Tam przynajmniej do 17 odcinka dotarłem, a tu chyba żegnam się po pierwszym. Dzięki TVP za kolejny świetny zakup Czekam teraz na "Beni Affet"
|
|
|
Post by Atahan on Mar 19, 2021 20:35:33 GMT
Isabella Damla Guvenilir jest strasznie sztywna. Rodzice wcisnęli dziecko do serialu, świat ją pokochał, więc trzeba wykorzystywać dobre zarobki, a sama Isabella też już jest w takim wieku, że wie, iż niezła karierę już zrobiła. Życzę jej wewnętrznego uspokojenia i warsztatów aktorskich. W swoich scenach mam wrażenie, jakby chciała wypaść najlepiej przez co jej gra tylko cierpi, bo ruchy są gwałtowne, ma dziwne drgnięcia i niektórzy po prostu nie mają talentu do grania. Isabella niech gra, ile może. Ma dopiero 12 lat, zobaczymy za 5-6 lat. Mi się klimat podoba i nie uważam, żeby był smętny. Jest spokojnie, trochę podniośle. "Więzień miłości" obronił się właśnie swoją obyczajowością i tym, że nie było cyrku na kółkach, a sama fabuła przeplatała między wierszami sporo typowo życiowych problemów/wątków. "Promyk nadziei" zapowiada coś podobnego: mamy matkę cierpiącą po stracie córki, która od 11 lat musi wysłuchiwać wytykania palcami, że jej mąż był oszustem i to jej postać ma szansę zdobyć największe zainteresowanie publiczności. Czy uda się stworzyć bohaterom ciekawe charaktery? Zobaczymy. Na razie, pomimo intrygi z przeszłości, jest to normalny serial obyczajowy. Może z tego powodu grupa komercyjna wygląda słabiej przy tych serialach. Bagaż doświadczeń robi swoje. Na razie jest całkiem przyjemnie, fabuła jest spokojna. Ciekawi mnie, w jakim kierunku zacznie zmierzać ten serial. Czy rozwiną się bardziej charaktery postaci i będą przedstawiane metody ich postępowania, czy wszystko zacznie się rozjeżdżać. Scenarzystów nie znam, producenci też nieznani, więc nie wiem, czego się po nich spodziewać.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 20, 2021 8:50:55 GMT
Gdzie mogę obejrzeć 1 odcinek? Może któraś grupa zgra
|
|
|
Post by lucy on Mar 20, 2021 9:03:00 GMT
Ja codziennie zerkam na WZT, bo czekam tam, aż wrzucą resztę IG i widziałam, że Promyk Nadziei (z lektorem) też udostępniają. Poza tym odcinki są dostępne na pewno na TVP VOD.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 20, 2021 11:04:23 GMT
Matthias, odcinki sa na TVP vod. Ja obejrzalem wlasnie 1. odcinek i Atahan, to jest niebo lepsze od „Wieznia...”. Nie ma patrzenia sobie w oczy przez pol odcinka i watku bez logiki (poki co) protagonistow. Ja dalej nie wiem za co Omer nienawidzil protagonistki na poczatku serialu. Omer z „Promyka...” jest tajemniczy, intrygujacy, niejednoznaczny. Wlasnie tej postaci najbardziej bylem ciekaw w tym serialu i licze, ze poprowadza ja tak, ze sie nie zniechece. Bahar taka cierpietnica troche, nie ma watku poki co (poza swoimi urodzinami). Gry aktorskiej Isabelli nie bede komentowal, bo wiadomo, ze Hollywood od dawna na nia czeka. Ipek (protagonistka) w ogole nie ma watku, caly odcinek w sumie podlewala tylko kwiaty. A to na cmentarzu, a to w szklarni. Jest jakas taka niemrawa, nie widze jej poki co z Omerem. Szelma duzo namaci (ona oglada seriale jedzac slonecznik, jak ja ), ale to wiedzm jakie wiedzielismy w „To moje zycie” czy wlasnie „Wiezniu....” jej baaaardzo daleko. Troche zbyt obyczajowy byl ten pierwszy odcinek, nie pokazano duzo wydarzen z przeszlosci, z rozmow tylko mozna sie domyslic, ze Omer i Ipek byli razem, mieli miec corke, on poszedl siedziec, ona mu nie uwierzyla (zmuszona przez kogos do takiego zachowania)... Troche szkoda.
|
|
|
Post by Alex on Mar 20, 2021 11:51:52 GMT
Ja dalej nie wiem za co Omer nienawidzil protagonistki na poczatku serialu. [ Ömer nienawidził Zehry, ponieważ myślał, że jest kochanką Nihata (męża jego siostry) i zależy jej tylko na kasie. To tak w skrócie, bo potem jeszcze chodziło też o tego gościa co za nią latał, ale to mniejsza...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 20, 2021 11:58:09 GMT
Alex, fakt, bylo cos takiego. Dzieki!
|
|
|
Post by Matthias on Mar 20, 2021 13:54:00 GMT
Odcinek 1Obejrzałem odcinek, i tak jak się spodziewałem, troszkę mnie wymęczył. Aktorka, wcielająca się w Bahar, jest po prostu niemożliwa... Płacze, płacze, płacze... Nie wypłakała się wystarczająco w Elif . Ipek nie wiem co chciała więcej w tym odcinku zrobić. Siedziała niemrawa przy tym stole na końcu, a to kwiatki podlewała. Szkoda, że nie wpadła na Omera na cmentarzu od razu . Już by było więcej akcji . Halil to będzie dopiero czarny charakter... Razem ze swoją żoneczką Selmą. Parówki z jajkiem jej nie pasują? Niech nie je, nie będzie miała z mężem w ... . Mam nadzieję, że babcia pokaże pazura A Omer i Ipek niech się spotkają to dopiero zacznie się...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 20, 2021 14:29:30 GMT
Matthias, dokladnie, Ipek bylo bardzo malo, jakby to miala byc trzecioplanowa postac. Pojawila sie na ekranie orawie tak dlugo jak kuchta, c9 jej sie oberwalo za jajka z parowkami. Szelma wydawalo mi sie, ze jest ta „matka” Bahar, co tak nia pomiatala, a ta siostra / bratowa Ipek miala chyba inaczej na imie? Tez licze, ze babcia bedzie fajna postacia, z charakterem, ale poki co nie zanosi sie na to.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 20, 2021 16:27:53 GMT
Najlepsza ta przyrodnia siostra Bahar. Siedzi na telefonie, a do garnka nie mają co włożyć... I telewizję sobie ogląda Selma. No ja cię chromolę. GDZIE tu jest LO-GI-KA?!
|
|
|
Post by Atahan on Mar 20, 2021 17:17:28 GMT
Za pieniądze, które dostał Kadir od Neslihan, to żyli jak pączki w maśle. Nic dziwnego, że Selma i jej córka jedyne, co potrafią to gapić się w ekran. Łatwiej ponarzekać, niż pomóc w szukaniu pracy, w końcu 'kobieta ma się zajmować domem' i nie zdziwię się, jak Selma kiedyś wypomni Kadirowi, że "Domem się muszę zająć, ciężko pracuję i jeszcze mam do pracy chodzić, a ty dalej będziesz udawać, że jej szukasz!?". Taki charakter, nie liczyłbym, że zacznie szukać pracy. Chyba, że odkryje prawdę o pochodzeniu Bahar i będzie chciała w rezydencji Azimoglu ugrać coś dla siebie. Nadają z Neslihan na tych samych falach. Ipek na razie przemknęła tylko. W poniedziałek będzie mieć trochę więcej do powiedzenia/zagrania i będzie znacząca scena w ogrodzie, bo kogoś tam spotka. W przeszłości była roześmiana, teraz uważa, że nie ma powodu do śmiechu. Dodatkowo Bahar miała urodziny, to znaczy, że była rocznica śmierci Melek, zamiast świętować urodziny córki, to podlewała kwiaty na jej grobie. Nie dziwię się, że chodzi jak cień.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 20, 2021 18:00:38 GMT
Ale tych pieniążków w końcu braknie... A poza tym, co to za problem. Skończy się kasa, to pójdą do źródełka . I będą prosili o więcej za milczenie. A nie wydaje mi się, żeby Neslihan chciała, by się wszyscy dowiedzieli, jaka jest prawda. Ale wiele kobiet, jak Ipek wie, że nie cofnie przeszłości (my wiemy jaka jest prawda, ale ona nie), i taka osoba w końcu bierze się w garść i żyje dalej. Nie jest przybita, niemrawa.
|
|
|
Post by Atahan on Mar 20, 2021 18:58:49 GMT
Ale tych pieniążków w końcu braknie... A poza tym, co to za problem. Ale oni otworzyli za te pieniądze sklep. Selma w kłótni wygarnęła mu, że mieli sklep, ale to temu pożyczył, temu pomógł, tym ślub dofinansował i zbankrutowali. Teoretycznie, gdyby Kadir lepiej zarządzał finansami i był mniej 'miłosierny' to dalej mieszkaliby w 'domu z trzema sypialniami', bo tak został określony ich były dom w rozmowie. Skończy się kasa, to pójdą do źródełka . I będą prosili o więcej za milczenie. A nie wydaje mi się, żeby Neslihan chciała, by się wszyscy dowiedzieli, jaka jest prawda. Tu zgadłeś. Ta osoba, która {Spoiler} zadzwoniła do drzwi pod koniec odcinka na TVP to właśnie Kadir... więc świetnie zgadłeś Ale wiele kobiet, jak Ipek wie, że nie cofnie przeszłości (my wiemy jaka jest prawda, ale ona nie), i taka osoba w końcu bierze się w garść i żyje dalej. Nie jest przybita, niemrawa. No widać ona sobie z tym dalej nie poradziła. Neslihan w rozmowie z matką powiedziała, że minęło już 11 lat i powinna wrócić do życia, ale jak widać na Ipek odbiło się to dużo bardziej. Dodatkowo została sama. Już sobie wyobrażam, jak Halil i Neslihan ją pocieszali... chodzili tylko nad jej głową i wmawiali, że poślubiła złodzieja, żeby intryga wyglądała jak najbardziej wiarygodnie. Obstawiam, że pocieszenie mogła znaleźć tylko w cioci. Syn jej kuzyna pewnie wtedy chodził gdzieś do 2-3 klasy podstawówki i kto wie, czy nie wysłali go za granicę. Ipek została sama i z tego, co widać otwiera się tylko przy grobie i w kwiaciarni.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 20, 2021 21:32:17 GMT
Atahan, tu pożyczył, tam pożyczył, ale trzeba wspomnieć jeszcze, że Kadir sobie hazardzik urządzał. W końcu na niego czyhali, i zwiewał .
|
|
|
Post by Atahan on Mar 20, 2021 22:15:56 GMT
Atahan, tu pożyczył, tam pożyczył, ale trzeba wspomnieć jeszcze, że Kadir sobie hazardzik urządzał. W końcu na niego czyhali, i zwiewał . Urządził tylko raz, gdy już zbankrutował. Kolega powiedział mu, że w ten sposób łatwo zarobi. To go nie usprawiedliwia, ale z taką jędzowatą żoną, to obstawiam, że zrobił to, by mieć święty spokój w domu. Wyszło, jak wyszło. Na pewno drugi raz po hazard nie sięgnie.
|
|
|
Post by lucy on Mar 21, 2021 13:26:56 GMT
Wiadomo już ile odcinków ma ten serial u nas?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 21, 2021 14:36:05 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 21, 2021 16:32:58 GMT
Więc troszkę czasu będzie zajmował na antenie
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 21, 2021 16:42:12 GMT
Na Mikolajki powinnismy dostac prezent od Dwojki w postaci nowego serialu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 30, 2021 14:31:03 GMT
O matko to jest gorsze od elif. A elif już trzymała niski poziom.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 4, 2021 18:47:39 GMT
Czy ktoś jeszcze ogląda?
|
|
|
Post by lucy on Oct 4, 2021 19:45:37 GMT
Z tego co kojarzę wszyscy się poddali (tudzież popadali przy tych wspaniałościach).
|
|
|
Post by Alex on Oct 4, 2021 20:59:29 GMT
Chyba powinniśmy się zbliżać z tym serialem ku końcowi. W tv jest już chyba powyżej 120 odcinków... Zaraz dostaniemy Emanet.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 30, 2021 10:15:06 GMT
Finał w polskiej telewizji - 2 grudnia.
|
|