|
Post by Matthias on Nov 11, 2020 14:03:40 GMT
Tytuł: Baharı Beklerken - Promyk Nadziei | Czekając na Wiosnę Wytwórnia: Yeşil Yapım, Inter Medya, Hacıyatmaz Film Producent: Zafer Aydogdu, Çagil Nurhak Aydogdu, Оzcan Ipek Reżyseria: Ayhan Ozdemir , Koralp Gumus Scenariusz: Gülseren Aydin, Öktem Basol, Selin Delioglu Kanał: Beyaz TV Emisja: 18 listopada 2019 Dzień tygodnia: codziennie 19:05 Gatunek: Dramat Ilość odcinków: 81 - 60 minutowych Emisja PL na TVP2: 19 marca 2021 - 2 grudnia 2021 Ilość odcinków: 164 Opis:Fabuła serialu opowiada o dziewczynie o imieniu Bahar, która szuka rodziców. Muszą pokonać wiele trudnych prób, aby się połączyć, aby wiosna wkroczyła w ich życie... Imię Bahar zostało jej nadane przez jej ojca, a jego znaczenie to "wiosna”. Serial opowie poruszającą historię rozdartej rodziny. Kilkanaście lat temu Omer zostaje zatrzymany za kradzież, a jego żona Ipek przedwcześnie zaczyna rodzić. Niestety wkrótce po porodzie jej dziecko umiera. Okazuje się jednak, że całą intrygę uknuł jej chciwy kuzyn Halil ze swoją żoną Neslihan. Oboje chcieli rozdzielić małżeństwo. Wtrącają Omera do więzienia, a niemowlę oddają na śmierć Kadirowi. Ten, nie mając serca zabić dziecka, postanawia wychować je z żoną i nadaje jej imię Bahar. 11 lat później Omer wychodzi z więzienia i postanawia zemścić się na żonie i jej rodzinie za wydarzenia z przeszłości. Obsada:Isabella Damla Güvenilir - Bahar Alev Oraloğlu - Meliha Şerif Bozkurt Ali Yağız Durmuş - Ozan Elif Tığlı - Peri Esin Civangil - Neslihan Fatih Ayhan - Ömer Gülşah Aydın - İpek
|
|
|
Post by Matthias on Nov 22, 2020 20:43:54 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 16, 2020 1:33:40 GMT
Emisja w Rumunii, pod tytułem "Promyk nadziei".
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 16, 2020 7:54:35 GMT
Sam chetnie bym na to zerknal, serial wyglada na taka lekka i ciepla obyczajowke. Czy ten serial nie zostal czasem przerwany w powodu pandemii?
|
|
|
Post by Atahan on Dec 16, 2020 8:51:10 GMT
Sam chetnie bym na to zerknal, serial wyglada na taka lekka i ciepla obyczajowke. Czy ten serial nie zostal czasem przerwany w powodu pandemii? Jest to serial produkowany przez tą samą wytwórnię, która produkowała "Elif", ale przez innych producentów. Z tego, co mi się kojarzy, to ten serial jeszcze przed pandemią sobie słabo radził, bo niestety Beyaz TV to nie jest znana stacja i nie udało im się wybić konkurencji. Nie mniej jednak z tego, co wiem, to tylko w Turcji nie ma zakończenia, a na sprzedaż międzynarodową składają się jeszcze odcinki niewyemitowane przez Beyaz TV, ile ich jest tego nie wie nikt, ale pewnie mało. Może kiedyś TVP zakupi ten serial. Akcja toczy się w tej samej rezydencji, w której mieszkali bohaterowie "Elif" od IV sezonu, a także w mieszkaniu, które zajmował np. Volkan w "Kardes Cocuklari" - to tak w ramach ciekawostki.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 16, 2020 13:18:58 GMT
Sam chetnie bym na to zerknal, serial wyglada na taka lekka i ciepla obyczajowke. Czy ten serial nie zostal czasem przerwany w powodu pandemii? Jest to serial produkowany przez tą samą wytwórnię, która produkowała "Elif", ale przez innych producentów. Z tego, co mi się kojarzy, to ten serial jeszcze przed pandemią sobie słabo radził, bo niestety Beyaz TV to nie jest znana stacja i nie udało im się wybić konkurencji. Nie mniej jednak z tego, co wiem, to tylko w Turcji nie ma zakończenia, a na sprzedaż międzynarodową składają się jeszcze odcinki niewyemitowane przez Beyaz TV, ile ich jest tego nie wie nikt, ale pewnie mało. Może kiedyś TVP zakupi ten serial. Akcja toczy się w tej samej rezydencji, w której mieszkali bohaterowie "Elif" od IV sezonu, a także w mieszkaniu, które zajmował np. Volkan w "Kardes Cocuklari" - to tak w ramach ciekawostki. Ah ok. Wiem, że tutaj też grała "Elif" i myślałem, że serial przerwano z powodu pandemii, ale pewnie pandemia była dobrą wymówką, żeby potem nie kręcić już dalej.
Kto wie, może kiedyś trafi ten serial do sieci z subtitulami. kuku
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 16, 2020 19:16:28 GMT
To jest dziewczynka z elif.?
|
|
|
Post by Atahan on Feb 27, 2021 8:42:53 GMT
TVP zapowiada, że w wiosennej ramówce nowym zagranicznym serialem będzie m.in. "Promyk nadziei". "Bahari Beklerken" nosi u dystrybutora tytuł "The Light of Hope" - prawdopodobnie chodzi o ten tytuł.
|
|
|
Post by Alex on Feb 27, 2021 8:57:46 GMT
Teraz pasowałoby wrzucić takiego mema z tekstem "niby człowiek wiedział, a jednak się łudził", ale nie chce mi się szukać.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 27, 2021 9:00:24 GMT
Naprawdę? Za co... Ja się pytam za co... Nie było innych seriali?!
|
|
|
Post by Atahan on Feb 27, 2021 9:04:50 GMT
Ano były, ale czy inne mogą być w Polsce hitem, jak ten? Serial tak samo, jak "Więzień miłości" posiada odcinki niewyemitowane w Turcji. Kanał Beyaz TV przerwał emisję w okolicach 82. odcinka, natomiast wersja na eksport wynosi aż 160 odcinków, czyli musieli dograć z jakieś 30 odcinków, których w Turcji niewyemitowano.
I przede wszystkim, to nie jest jeszcze potwierdzone info. Po prostu pasuje mi ten tytuł szukając po dystrybutorach, ale zawsze może to się okazać jakiś rosyjski, czy niemiecki serial. Ale chyba jednak to będzie to.
|
|
|
Post by Alex on Feb 27, 2021 9:09:56 GMT
Atahan, a "Bir Umut Yeter" jaki ma tytuł u dystrybutora? Z tureckiego trochę ten pasuje, ale ma tylko 6 odcinków...
|
|
|
Post by Matthias on Feb 27, 2021 9:11:34 GMT
Wydaje mi się, że to będzie ten serial... Czekać tylko na więcej informacji.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 27, 2021 9:16:01 GMT
Atahan , a "Bir Umut Yeter" jaki ma tytuł u dystrybutora? Z tureckiego trochę ten pasuje, ale ma tylko 6 odcinków... Ten serial chyba nawet nie jest w sprzedaży, bo z tego, co kojarzę został urwany (niestety). To znaczy, jeśli w katalogu samego Kanal D nie mają, to wątpię, żeby ktoś inny sprzedawał. I także tylko 6 odcinków. Przy tych długaśnych serialach, raczej nie postawiliby na coś liczącego z 15 odcinków po 45 minut.
|
|
|
Post by Alex on Feb 27, 2021 9:28:53 GMT
No to może nie jest to jednak serial turecki... Nie no, trzeba zaakceptować ten fakt 😄 Trudno, ale mogli chociaż go dać po Elif...
|
|
|
Post by lucy on Feb 27, 2021 10:51:47 GMT
Założę się, ze to ten serial. Na pewno nie BUY. Poleci akurat do końca wakacji, a potem zaserwują Emanet. W sumie to dobry ruch ze strony tych od zakupów i ramówki. Tyle, że ten serial to była wielka klapa turecka, gdzie serial najczęściej nie wchodził do Top100. Nawet Rosjanie przestali go tłumaczyć w połowie, a oni lubią takie płytkie głupoty. Ciekawe jak będzie z nim u nas.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 27, 2021 10:54:56 GMT
Polacy uwielbiają, szczególnie to starsze pokolenie, oglądać Więźnia Miłości, Elif... I Przysięgę . Więc kolejny do kompletu serial , w pełni ich zadowoli .
|
|
|
Post by lucy on Feb 27, 2021 10:59:38 GMT
Serial na pewno nie jest taki "dobry" jak Elif i Przysięga, no z tego co kojarzę to się świetnie sprzedaje. W krajak Latino tytuł jest ten sam.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 27, 2021 11:33:07 GMT
Tyle, że ten serial to była wielka klapa turecka, gdzie serial najczęściej nie wchodził do Top100. Nawet Rosjanie przestali go tłumaczyć w połowie, a oni lubią takie płytkie głupoty. Ciekawe jak będzie z nim u nas. Gdyby trafił do Kanal 7, to pewnie trwałby do dziś. Serial jest wyprodukowany przez twórców "Elif", jednak pomysł i scenariusz nie należy już do Ruyi Istanbul, przez co całość ma trochę inny klimat, z tego, co przejrzałem na suwaku. Myślę jednak, że w Polsce się sprawdzi, o ile to będzie to. Pozostaje poczekać na potwierdzenie od TVP, może po prostu dali jakiś przypadkowy tytuł, a my możemy sobie obstawiać. Już tak było z "Meandrami uczuć", czy "Wymarzoną miłością".
|
|
|
Post by Matthias on Feb 27, 2021 18:44:36 GMT
"Dziecko specjalnej troski"
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 27, 2021 19:05:20 GMT
Gdyby to byl ten serial, to by bylo fajne zaskoczenie. 😄
|
|
|
Post by Atahan on Feb 27, 2021 20:34:08 GMT
Podczas programu "Ramówkowy Show TVP Wiosna 2021" został potwierdzony ten serial. Tak więc od 19 marca Isabella Damla Guvenilir, Fatih Ayhan i Rezydencja w podwójnej dawce o 14:00 i 17:15. Opis fabuły: Serial opowie poruszającą historię rozdartej rodziny. Kilkanaście lat temu Omer zostaje zatrzymany za kradzież, a jego żona Ipek przedwcześnie zaczyna rodzić. Niestety wkrótce po porodzie jej dziecko umiera. Okazuje się jednak, że całą intrygę uknuł jej chciwy kuzyn Halil ze swoją żoną Neslihan. Oboje chcieli rozdzielić małżeństwo. Wtrącają Omera do więzienia, a niemowlę oddają na śmierć Kadirowi. Ten, nie mając serca zabić dziecko, postanawia wychować je z żoną i nadaje jej imię Bahar. 11 lat później Omer wychodzi z więzienia i postanawia zemścić się na żonie i jej rodzinie za wydarzenia z przeszłości.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 27, 2021 20:40:13 GMT
Podczas programu "Ramówkowy Show TVP Wiosna 2021" został potwierdzony ten serial. Tak więc od 19 marca Isabella Damla Guvenilir, Fatih Ayhan i Rezydencja w podwójnej dawce o 14:00 i 17:15. Opis fabuły: Serial opowie poruszającą historię rozdartej rodziny. Kilkanaście lat temu Omer zostaje zatrzymany za kradzież, a jego żona Ipek przedwcześnie zaczyna rodzić. Niestety wkrótce po porodzie jej dziecko umiera. Okazuje się jednak, że całą intrygę uknuł jej chciwy kuzyn Halil ze swoją żoną Neslihan. Oboje chcieli rozdzielić małżeństwo. Wtrącają Omera do więzienia, a niemowlę oddają na śmierć Kadirowi. Ten, nie mając serca zabić dziecko, postanawia wychować je z żoną i nadaje jej imię Bahar. 11 lat później Omer wychodzi z więzienia i postanawia zemścić się na żonie i jej rodzinie za wydarzenia z przeszłości. Pozwolisz, że skopiuję to do postu pierwszego . Czyli Elif version 2 .
|
|
|
Post by Atahan on Feb 27, 2021 20:41:56 GMT
Pewnie, że tak. Możesz śmiało kopiować.
|
|
|
Post by lucy on Feb 27, 2021 20:42:15 GMT
Atahan, dzięki za informacje. W sumie już rano wiedziałam, że to będzie ten serial. Notabene kiedyś żartowaliśmy, że to serial na tureckie pasma w TVP i chyba go trochę wykrakaliśmy. Gdyby to byl ten serial, to by bylo fajne zaskoczenie. 😄 @rafaelcaen, skoro tak się cieszysz to Cię deleguję w szeregi wiernej widowni serialu. Będę pilnować Twoich systematycznych komentarzy na forum.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 27, 2021 20:45:07 GMT
Może sobie zerknę na 1 odcinek tego HITU
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 27, 2021 20:56:31 GMT
Zobaczyłam tylko plakat i tą dziewczynkę. I dla mnie wszystko jasne
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 27, 2021 21:06:24 GMT
Tvp słabość do tej dziewczynki. Jedyny plus taki że serial ma 80 odcinków nie 500. Pewnie dostali w gratisie, przy zakupie kolejnych sezonów elif.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 27, 2021 21:15:48 GMT
Next, serial ma więcej odcinków. Po prostu w Beyaz TV ich już niewyemitowali i zastawili się pademią. Polska wersja liczy 160 odcinków, czyli musiało w Turcji powstać jakieś 110-115. @rafaelcaen, Matthias, to już jest nas trzech. Ja się piszę na oglądanie.
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 27, 2021 21:16:50 GMT
Być może. Ale kurcze podziwiam ludzi, którzy mają siły oglądać takie seriale. Ja bym się zanudziła na śmierć.
|
|