|
Post by Matthias on Jun 16, 2022 18:35:42 GMT
Ja uważam, że postać Hasreta wprowadziła troszeczkę dramaturgii do serialu. Owszem, Mafiozo postanowił wziąć Leylę za swoją żonę, i chociaż wiedząc, że to jest tylko serial... Jakoś nie widzę jej u boku "chomika" Tatusiek wie o machlojkach niedoszłego zięcia, a Alper - jak to w serialu jest pokazane - nieoszlifowany diament, jest idealnym kandydatem dla Leyli. Najbardziej mnie irytowali w serialu Burak i Simge - o matko. Jak ja nie mogłem ich znieść... Sceny z nimi powodowały u mnie jakieś niekontrolowane ataki złości, choć do aktorów nic nie miałem. Natomiast Ayla mi się skojarzyła z Muką, lucy
|
|
|
Post by lucy on Jun 16, 2022 20:12:19 GMT
Owszem, Mafiozo postanowił wziąć Leylę za swoją żonę, i chociaż wiedząc, że to jest tylko serial... Jakoś nie widzę jej u boku "chomika" " style=""] Nie, no tez bym chciała finalnie widzieć ją z protem, jednak byłam ciekawa scen z niedoszłym mężem. Serial ich nie pokazał i tak naprawdę trudno wyrokować, czy pasowali do siebie, czy nie. I czy by wątek miał coś w sobie czy nie. Widziałam juz niejeden serial, gdzie też się zaczynało podobnie, a potem było palce lizać. Najbardziej mnie irytowali w serialu Burak i Simge - o matko Kurka nie kojarzę takich postaci. Będą później? Natomiast Ayla mi się skojarzyła z Muką, lucy " style=""] Matthias, jak na razie daleko jej do Mukki. Ta to miała temperament, ciągle kombinowała i ciągle była w ruchu. A jak gdzieś szła to biegiem... Natomiast Alya to leń i panikara. Ona mi przypomina pewną postać z polskiego serialu. Muszę sobie tylko przypomnieć, z którego.
|
|
|
Post by lucy on Jun 16, 2022 20:50:54 GMT
Natomiast Ayla mi się skojarzyła z Muką, lucy " style=""] Matthias, jak na razie daleko jej do Mukki. Ta to miała temperament, ciągle kombinowała i ciągle była w ruchu. A jak gdzieś szła to biegiem... Natomiast Alya to leń i panikara. Ona mi przypomina pewną postać z polskiego serialu. Muszę sobie tylko przypomnieć, z którego. Już wiem kogo mi ona przypomina. Macochę protki z "Adam i Ewa". Od 33 min. 45 sek.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 16, 2022 20:59:34 GMT
lucy Ach, Adam i Ewa Nie obejrzałem całego serialu, przymierzałem się wiele razy. Trochę odcinków obejrzałem dawno temu. Ale masz rację - zdecydowanie do niej pasuje Ayla
|
|
|
Post by lucy on Jun 16, 2022 21:14:51 GMT
Matthias, też nie widziałam całego serialu, ale tą postać zapamiętałam. Podobno się pamięta tyko dobrze zagrane role.
|
|
|
Post by lucy on Jun 17, 2022 10:22:15 GMT
Odcinek 13Chyba bardzo polubię sceny matka-córka. Uwielbiam Dolunay w roli Canan. Mam nadzieję, że jej wątek macierzyńsko-szefowski mnie nie zawiedzie. Engin jak widać jest zdolny do wszystkiego. Tak w ogóle to nie wiem dlaczego jestem zdziwiona, toż to mafiozo tak samo bezwzględny jak jego szefunio. : No mimo wszystko w scenie kiedy poniekąd zmusił Hakverdiego (musiałam zerknąć do obsady) do upadku z klifu, zrobiłam takie oczy Mam jednak nadzieję, że mimo wysokości ten bałwan jakimś cudem przeżył. Alm e wracając do Engina... jestem ciekawa, czy naprawdę poda Hasretovi Leylę na tacy. Ostatnio jest mało Ezgi
|
|
|
Post by julia on Jun 17, 2022 13:35:00 GMT
A ja miałam nadzieję, że razem tu pokomentujemy, ale widzę, że wolisz julia oglądać sama... Ja jestem dopiero po odcinku 12 (dzisiaj wieczorkiem obejrzę 13), czyli w trakcie 4 tureckiego. Nie, to nie to, że chcę sama Napisałam na priv No, a tu już zaczęłam pisać. Zrównam się z Wami w trakcie ...
|
|
|
Post by lucy on Jun 19, 2022 12:49:37 GMT
Jestem po 15. odcinku. julia, chyba już prawie Cię dogoniłam. Serial jak na razie oceniam na medal. Wszystko mi się w nim podoba. Jest super scenariusz, świetne dialogi, wiele ładnych twarzy, piękne wnętrza i miłe dla oka krajobrazy, fajna muza, ciekawa fabuła... Jest nawet wyważona ilość dramy, która jest zresztą podana w sposób niedołujący i nieprzytłaczający (jak to nierzadko bywa w innych serialach) Oby tak dalej. Rozwój zdarzeń jest coraz bardziej zaskakujący. Myślałam, że teraz się będziemy kręcić wokół odkrytej przez Engina prawdy na temat Leyli i tego czy i kiedy ją Engin wyjawi Hasretowi. Jak widać scenariusz zdjął z niego tą misję, bo Hasret przypadkowo wpadł na nią podczas spotkania biznesowego w wydawnictwie Canan. Jego mina była na wagę złota (moja chyba też ) Notabene jestem ciekawa kiedy Canan zatrybi, że jej ukochany (jest dla mnie oczywiste, że ona się w nim skrycie kocha) jest zainteresowany Leylą. Wyczuwam w tym zakresie ciekawy wątek. Pewnie do czasu kiedy się Canan dowie, że Leyla jest jej córką, będzie z nią ostro rywalizować (może nawet będzie ją krzywdzić?). Widziałam już tego typu wątki w telkach, no w serialu tureckim chyba jeszcze na takowy nie trafiłam... No i odniosłam wrażenie, że Alper się robi zazdrosny na widok zakochanego w Leyli po uszy Hasreta. Fajnie się na to patrzy Nie zdziwię się jednak jeśli Leyla połknie haczyk (że niesłusznie skreśliła Hasreta) i da się mu przebłagać... Ahh... ile tutaj może być scenariuszy na to jak się fabuła dalej potoczy Matthias, pamiętasz ten etap? Ciekawe, czy braciszek protki przeżył. Rodzinka już leci do Bodrum na identyfikację zwłok, ale mam nadzieję, że zwłoki należą do kogoś innego. Gdyby to była prawda to Salih mógłby przechytrzyć Hasreta i się nie przyznać, że jego syn nie zginął. Ezgi straciła pracę za udostępnienie domu szefa Leyli. Ciekawe, co scenarzyści chcą na tym ulepić...
|
|
|
Post by lucy on Jun 21, 2022 15:34:15 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jun 21, 2022 16:07:56 GMT
Ja Sedę pokochałem za ten serial . Tak mi się ją dobrze oglądało. Ale potem ciąża, teraz druga ciąża. W międzyczasie zagrała w Mucize Doktor jakąś rolę... No szału nie zrobiła.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 21, 2022 18:59:05 GMT
Szkoda że Seda zawitała do MD. Bo miałem ten serial oglądać kiedyś. Ale nie potrafię na nią patrzeć.
|
|
|
Post by lucy on Jun 21, 2022 19:20:02 GMT
Next, tutaj Seda jest naprawdę ok. Pamiętasz jak byłeś cięty na Alinę? Spróbuj zerknąć, bo serial jest cudowny. Kadirek też. Jak się zdecydujesz to Ci powiem gdzie są odcinki.
|
|
|
Post by julia on Jun 21, 2022 19:50:30 GMT
Serial jak na razie oceniam na medal. Wszystko mi się w nim podoba. Jest super scenariusz, świetne dialogi, wiele ładnych twarzy, piękne wnętrza i miłe dla oka krajobrazy, fajna muza, ciekawa fabuła... Jest nawet wyważona ilość dramy, która jest zresztą podana w sposób niedołujący i nieprzytłaczający (jak to nierzadko bywa w innych serialach) Oby tak dalej. Lucy , mnie również serial bardzo się podoba. Leyla i Alper świetna para, choć na razie jeszcze nie, ale wiemy, że tak będzie Kadir jest świetny, prezencję ma taką samą. Kolejny serial z nim i takie same dobre wrażenia. W ubiegłorocznym "Askim Tarifi" był szefem kuchni, tu także, a on sam ma licencjat z gastronomii Seda także przypadła mi do gustu. Tymczasem sprawy się gmatwają.... Odcinek 6.- turecki. Spojler .Hasmet, to potwór o obliczu przyzwoitego urzędnika Najpierw napuścił Saliha na brata Erfana, jako tego , który odpowiada za śmierć jego syna, dał mu pistolet, aby wymierzył sprawiedliwość, a potem szantażował nagraniem z egzekucji. Tym chce go zmusić do ponownego nakłaniania Leyli do małżeństwa . Zbieg okoliczności powoduje, że wszyscy są jakoś ze sobą powiązani, poprzez restaurację , której Alper po przekręcie Cihana i Omera już nie jest właścicielem, a tylko zarządzającym. Leyla ma przyjaciółkę w Ezgi, ta z kolei podoba się Enginowi. Canan ma chrapkę na Hasmeta, ale widzi, że ten chyba interesuje się Leylą, a co gorsze udaje , że się nie znają, co ją wytrąca z równowagi Traktuje ją obcesowo, ale od czasu do czasu pyta o jej życie prywatne: -Mama? -Zmarła , gdy byłam malutka. -Gdzie mieszkałaś w Niemczech? -We Freiburgu, a pani? -Ja mieszkałam w Berlinie... Ścieżki bohaterów krzyżują się nieustannie, bardziej na złe niż na dobre, bo zbiegi okoliczności bywają niemiłe i dwuznaczne. Na przykład Alper ma się stawić u Hasmeta, a tam jest Leyla z dzieckiem. A miała pojechać do koleżanki... Mało tego , szef się bawi z Ruzgarem, potem dowiaduje się ,że Leyla została w tym domu na noc. Ona czuje się niezręcznie, chce się wytłumaczyć, ale Alper unosi się dumą , traktuje ją bardzo chłodno , wręcz wrogo, ale znów wypadki toczą się swoim tokiem i Alper przypadkiem staje się głównym podejrzanym o zabójstwo, ona jest wstrząśnięta i bardzo to przeżywa, jest kompletnie oszołomiona, nie umie pozbierać myśli.... Cos się stało i dlaczego? Zupełnie przypadkowo Leyla , jadąc samochodem z Alperem znalazła w mapach jego brata zdjęcie, a na nim Cihan z młodą dziewczyną. To studentka, udzielająca korepetycji bratanicy. Alper zaprasza ją na rozmowę i dowiaduje się , że przekrętu dokonał Cihan, ale nie sam i ona ma w domu jakieś dokumenty, więc może one pomogą. Pech za pechem... Alper dzieli się tym z Onurem, a na złodzieju czapka gore.... Musi odzyskać dokumenty, czeka cierpliwie, a gdy rankiem następnego dnia Deryia otwiera drzwi, próbuje odebrać pudełko. dziewczyna nie odpuszcza, szarpią się i ta, popchnięta upada, uderza głową , krew się leje Onur chowa się, a na to wszystko przychodzi Alper, wie że ktoś jest w mieszkaniu, ale widzi tylko otwarte okno... Wzywa pogotowie...no i wiadomo co będzie dalej. Główny podejrzany. A żeby nie było nudno, Erfan dowiedział się, że ostatnią osobą , z którą rozmawiał Tekin, był...Engin. To nie może pozostać bez kary. W gabinecie Erfana pojawia się wysłana przez Canan Leyla. Szefowa tkwi w korku, Cihan jedzie na komisariat ratować przyjaciela ( jest przestępcą, przybocznym Hasmeta, ale od lat znają się z Alperem, który tak do końca nie zna jego ciemnej strony) ,a do gabinetu wkracza Hasmet ,na pewno w jego głowie kłębią się złe myśli. Dużo tego, jak na jeden odcinek , nie ma nudy. Do tego trzeba by jeszcze doliczyć kłopoty ze starszą bratanicą...
|
|
|
Post by lucy on Jun 26, 2022 20:25:18 GMT
Odcinki 16-20. Mam za sobą kolejne świetne odcinki. I muszę stwierdzić, że proci w tym duecie mi się coraz bardziej podobają. Chociaż na razie większość wspólnych scenek kręci się wokół innych spraw, niż sercowe, to powoli zaczyna być widać, że Leyla i Alper się w sobie zakochują. Wspólna kolacja (ta z rodzicami Leyli) w domu Hasreta, na której Alper się znalazł trochę przypadkowo, będzie chyba przełomem w ich relacji. Alper prawie wybiegł z tej kolacji, w dodatku wściekły, choć nie do końca świadomy dlaczego. Mam nadzieje, że szybko zatrybi, iż jest zazdrosny o Hasreta. Tym bardziej, że jest przekonany, że kolacyjka była zaplanowana i że Leyla odbudowuje relację z niedoszłym mężem. Oj, gdyby wiedział, że to tylko pozory. Niemniej Engin już chyba załapał co się świeci między naszymi protami. Liczę, ze będzie siedział cicho, a nawet będzie obojga krył przed szefem. Kurczaczek, jakoś nie umiem spojrzeć na niego (Hasreta) nieprzychylnym wzrokiem. Widzę w nim dwie skrajnie różne osoby, gdzie jedna jest niczym do rany przyłóż (jakby nie patrzeć wspierał szczerze w chorobie swojego niewdzięcznego pracownika, jest bardzo opiekuńczy dla Ruzgara i ma szczere zamiary względem Leyli), a druga to bezwzględny bandzior. No sama postać jest bardzo ciekawa i charyzmatyczna. Także dopóki nie wyjdą nowe okoliczności, które postawią tę lepszą stronę Hasreta w negatywnym jednak świetle, to będę postać lubić i w jakimś zakresie się nią cieszyć. Największy jak dotąd niepokój budzi we mnie kochanek żony Alpera (ciągle zapominam jak ma na imię). Po co Alper mu wyśpiewał, że jego brat miał kochankę, która ma karton z rzeczami po nim, w tym z jego notatkami? Bratanica też nie próżnuje. Z odcinka na odcinek robi się coraz wredniejsza. Spotkania Engina z Ezgi są coraz częstsze, jednak na razie, oboje się jedynie gryzą. Szczególnie ona z nim. No Alper już go ostrzegł, że jeśli Engin ma jakieś zamiary względem Ezgi to niech lepiej będą dobre. W każdym razie wątek jest na razie w powijakach. Uwielbiam sceny Leyli z matką. No i żal mi Saliha. Wpakował się w niezłą kabałę.
|
|
|
Post by lucy on Jul 14, 2022 11:50:26 GMT
|
|
|
Post by lucy on Aug 11, 2022 15:59:08 GMT
Ankieta na Dizi. Można podawać własne propozycje seriali, które chcielibyście na Dizi. /
|
|
|
Post by lucy on Aug 6, 2023 5:51:30 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jul 27, 2024 15:32:12 GMT
Ze znaleziska..
|
|