|
Post by Onedine on May 4, 2024 8:50:38 GMT
Tytuł: DNA Lover Inne tytuły: DNA Reobeo Gatunek: komedia, romans, tajemnica Reżyseria: Sung Chi Wook Scenariusz: : Jung Soo Mi Stacja: TV Chosun Liczba odcinków: 16 Kraj: Korea Południowa Emisja: od 17 sierpnia 2024 Opis by Onedine Han So Jin jest badaczką w centrum genetycznym, która wykorzystuje swoją wiedzę zawodową, aby znaleźć odpowiedniego partnera. Po wielu nieudanych związkach So Jin szuka pomocy genów, aby znaleźć swoją bratnią duszę. Shim Yeon Woo jest utalentowanym, wrażliwym ginekologiem-położnikiem, który odnosi sukcesy pracując we własnej klinice. Jego inteligencja społeczna nie tylko przewyższa inne umiejętności, ale także skutecznie podbija serca kobiet. Jednak Yeon Woo szybko kończy związki, gdy czuje, że jego partnerka jest zbyt kontrolująca lub obsesyjna. Seo KangHoon jest przystojnym strażakiem, dla którego jego przyjaciółka So Jin jest najważniejszym priorytetem i jest na jej każde zawołanie, kiedy tylko go potrzebuje. Nie zmienia raz podjętej decyzji, czy to dotyczącej pracy, czy osoby. Jang Mi Eun jest byłą dziewczyną Yeon Woo. Jest felietonistką zajmującą się działem związków i romansu. Wierzy, że jeśli kobieta we wszystkim w swoim życiu polega na jednym mężczyźnie, zostanie zraniona. Obsada: Choi Si Won - Shim Yeon Woo Jung In Sun - Han So Jin Lee Tae Hwan - Seo Kang Hoon Jung Eugene - Jang Mi Eun
|
|
|
Post by Onedine on May 4, 2024 8:53:55 GMT
Główna 4 aktorów.
|
|
|
Post by lucy on May 5, 2024 21:49:30 GMT
To chyba jeszcze nie wszyscy główni? W opisie są 3 parki.
|
|
|
Post by Onedine on May 6, 2024 15:51:53 GMT
To chyba jeszcze nie wszyscy główni? W opisie są 3 parki. Jest 4 głównych bohaterów, tych z opisu. Ale chyba wiem o co chodzi. Ja tam w opisie najpierw pisałam ich nazwiska i imiona, a potem przy niektórych tylko imiona. Jest ich czwórka: 1. protka- genetyczka, 2. prot- ginekolog-położnik, 3. strażak- ten drugi, przyjaciel protki, pewnie tak naprawdę zakochany w protce 4. dziennikarka- była dziewczyna prota Pierwsze jest nazwisko, potem zwykle są 2 imiona u Koreańczyków. Niektórzy mają tylko jedno, ale raczej rzadko. Np protka tutaj to Shim Yeon Woo. Shim to jej nazwisko, Yeon Woo to imiona. Mąż i żona mogą nie mieć tego samego nazwiska, bo żony zostają z klanowymi nazwiskami. Dlatego też czasami mogą mieć te same nazwiska, bo tych klanów w Korei tak naprawdę było kiedyś niewiele i Koreańczycy czasami żartują, że większość ma na nazwisko Kim czy Park. Rodzeństwo moze mieć podobne imiona np (Park) Yeon Woo, a brat mógłby mieć (Park) Yeon Soo. Daję taki przykład, bo nie jestem pewna czy imię Yeon i Soon to są imiona, które mogą być zarówno żeńskie jak i męskie, bo takie też istnieją w Korei. Jak u nas nie ma takich, muszą być albo żeńskie, albo męskie.
|
|
|
Post by Onedine on Jun 10, 2024 14:47:24 GMT
Emisja dramy będzie od 17 sierpnia.
|
|
|
Post by Onedine on Jun 13, 2024 14:45:25 GMT
taeser
|
|
|
Post by Onedine on Jun 18, 2024 15:42:23 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Jul 6, 2024 7:54:09 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Jul 8, 2024 15:10:37 GMT
nowy teaser
|
|
|
Post by Onedine on Jul 28, 2024 9:54:45 GMT
Jung Yoo Jin Is A Dating Columnist Who Advocates For Polyamory In Upcoming Rom-Com "DNA Lover" Jul 23, 2024 by R Suhaila TV Chosun’s upcoming drama “DNA Lover” has unveiled new stills of Jung Yoo Jin! Helmed by Sung Chi Wook of “Tomorrow” and written by Jung Soo Mi of “Born Again,” “DNA Lover” is a romantic comedy that follows the story of Han So Jin (Jung In Sun), a genetic researcher who has numerous failed relationships, as she searches for her destined partner through genes. Choi Siwon takes on the role of Shim Yeon Woo, a highly talented and sensitive obstetrician who excels at social intelligence and always wins women’s hearts. Jung Yoo Jin stars as Jang Mi Eun, a leading dating columnist. She advocates for polyamory, believing that loving only one person leads to failure. Confident and passionate, she excels in both dating theory and practice and has deep psychological insight. She also serves as a soulmate-like figure who understands the laid-back lifestyle of her ex Shim Yeon Woo. The newly released stills depict Jung Yoo Jin’s eye-catching look as Jang Mi Eun, a dating columnist with a distinctive style. Jang Mi Eun is seen on the phone with bluetooth earbuds, wearing a stylish and relaxed outfit. Her long, flowing hair complements her one-shoulder knit top and elegant coat with a scarf, showcasing both comfort and sophistication. The stills generate excitement about how Jung Yoo Jin will portray the confident, provocative, and cool character of Jang Mi Eun.Jung Yoo Jin shared her excitement about the unique concept of the drama, saying, “When I first got the script, the idea of using DNA to determine a soulmate felt really fresh.” She added, “The characters have very different approaches to love, and I was eager to see how their stories would intersect. Even though portraying polyamory might be challenging, I was excited to take on such a distinctive role.” She explained, “At first, Jang Mi Eun’s way of loving was hard to understand. But through books and YouTube, I learned more about polyamory. I imagined how I could portray her and developed the character from there. I want to show viewers not just her cool demeanor but also the inner pain and growth she experiences.” The production team said, “Jung Yoo Jin brings a unique presence with her expressions and gaze, hinting at a compelling romantic story.” They added, “Expect an exceptional performance from Jung Yoo Jin as Jang Mi Eun, a polyamorous character, showcasing her outstanding portrayal.” “DNA Lover” is set to premiere on August 17 at 9:10 p.m. KST.
|
|
|
Post by Onedine on Jul 28, 2024 9:55:01 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Jul 28, 2024 9:55:41 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Jul 30, 2024 18:46:59 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Jul 31, 2024 8:03:00 GMT
Tutaj gra Jung Eugene, kojarzę ją z dwóch dram i w obu podobała mi się jej gra. TV Chosun chyba jest mniej popularną stacją? Najbardziej kojarzy mi się z "Love ft. Marriage & Divorce". Na Viki pojawiła się zakładka, więc najpewniej zerknę kiedyś, gdy już będą wszystkie odcinki i będę mieć zaległości nadrobione.
|
|
|
Post by Onedine on Jul 31, 2024 15:58:51 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Jul 31, 2024 16:01:41 GMT
Tutaj gra Jung Eugene, kojarzę ją z dwóch dram i w obu podobała mi się jej gra. TV Chosun chyba jest mniej popularną stacją? Najbardziej kojarzy mi się z "Love ft. Marriage & Divorce". Na Viki pojawiła się zakładka, więc najpewniej zerknę kiedyś, gdy już będą wszystkie odcinki i będę mieć zaległości nadrobione. Ta stacja istnieje dopiero kilkanaście lat, powstała w 2011 roku (wtedy dostały prawa do nadawania jeszcze 3 inne prywatne stacje kablowe, JTBC, MBN, Channel A, starszy jest kanał tvN, który nadaje od 2006, jest jeszcze ENA, która to stacja nadaje dramy od dwóch lat, reszta to chyba dramy z platform, streamingów internetowych) i jest jedną z młodszych stacji koreańskich. Np publiczne MBC i KBS mają po przeszło 50 lat, SBS ma przeszło 30 lat. Tv Chosun nie zawsze ma dramy w ramówce. Jak ma to w paśmie sobotnio-niedzielnym i ma przerwy w emisji między jedną a druga dramą po tygodnie, nawet miesiące. Oni do tej pory wyemitowali niewiele dram, sprawdziłam, że mniej niż 30. Największą oglądalność ta stacja ma z programów rozrywkowych, muzycznych o trocie (takie trochę koreańskie disco polo), sporcie, wiadomościach. I w tym często biją większe stacje. Jak mają dramy to mniej tradycyjne, z różnymi kontrowersyjnymi tematami, z innym podejściem, niż w dramach np stacji publicznych. Ja lubię ich dramy takie jak Durian's Affair, My Happy Ending. Uncle, The Red Balloon, podobno były dobre.
|
|
|
Post by Onedine on Aug 1, 2024 15:44:55 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Aug 5, 2024 17:35:30 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Aug 7, 2024 15:50:42 GMT