|
Post by Atahan on May 10, 2024 15:52:16 GMT
Tytuł: Love in the Air Inne tytuły: Love Storm , Love Sky , Banyakat Rak the Series , พายุรักโถมใจ , พระพายหมายฟ้า Gatunek: komedia, romans, dramat Reżyseria: Ne Neti Suwanjinda Stacja: GMM 25 Liczba odcinków: 13 Kraj: Tajlandia Emisja: 18.08.2022 - 10.11.2022 Opis:Kiedy chmury na niebie i padający deszcz wpędzają w kłopoty dwójkę bliskich przyjaciół - Rain'a i Sky'a, spotykają Payu i Prapai'a, którzy nie tylko są przebiegłymi wybawicielami, lecz także dwójką chłopaków, która sieje burzę w sercach dwójki najlepszych przyjaciół. Wojna o miłość może toczyć się w ciepłą wiosnę, upalne lato, samotną jesień i mroźną zimę. Obsada:Boss Chaikamon Sermsongwittaya - Payu Noeul Nuttarat Tangwai - Rain Fort Thitipong Sengngai - Prapai Peat Wasuthorn Chaijinda - Sky Tonnam Piamchon Damrongsunthornchai - Sig Nut Nattapong Prompinit - Por Pepper Pongpat Unhapipatpong - Saifah Nan Sujitra Hemhiran - Ple Diamond Thanawat Sutthijaroen - Plerng Holland Apsaralaila Pechploychomphu - Phan Lerm Chalerm Yamchamang - Aon Cartoon Benyapon Chimsud - Nui
|
|
|
Post by Atahan on May 10, 2024 15:54:54 GMT
Teledysk jednego z OST z aktorami:
Drugi motyw przewodni:
Dramę obejrzałem pierwszy raz jakiś czas temu, jednak zdarza mi się czasami do niej wracać. To jedna z tych pozycji, której nie potrafię odpowiednio ocenić, bo bardzo mi się podobała, jednak wiem też, że miała sporo niedociągnięć. Udźwiękowienie jest robione momentami po łebkach, dialogi raz są głośniej, raz ciszej i bardzo mi to przeszkadzało podczas oglądania, bo zalatywało amatorszczyzną. Sama fabuła także nie jest odkrywcza, a scenariusz mógłby być bardziej dopracowany, bo poziom niektórych dialogów jest niski. Ale urzekli mnie bohaterowie, to dla ich historii nie mogłem się oderwać od ekranu i przymykałem oczy na wszelkie słabe punkty. Rain i Payu są wątkiem z typowej komedii romantycznej. Autentycznie Rain to przykład niezbyt inteligentnego bohatera (kłócił się z nadchodzącą burzą). Natomiast historia Sky'a i Prapai'a ma trochę więcej głębi i moim zdaniem była ciekawsza. Prapai jest jednym wielkim lekkoduchem, który zarządza firmą, zaś Sky boryka się z bolesną przeszłością i zdecydowanie rozwój ich relacji bardziej mnie przejął, biorąc pod uwagę jak się zaczął. Rain i Payu byli po prostu bardziej odprężają częścią dramy.
Na dalszym planie za wiele się nie dzieje i reszta bohaterów dużo nie wnosi do dramy. Sam opis sporządzony przez producentów też taki, że za bardzo nie wiadomo o co dokładniej chodzi.
|
|
|
Post by Atahan on Aug 20, 2024 12:23:20 GMT
Ruszyły prace nad japońską adaptacją. W obsadzie Shoma Nagumo, który wcieli się w postać Arashi Hayase - odpowiednik tajskiego Phayu, którego grał Boss Chaikamon Sermsongwittaya. Shoma ostatnio grał w "25 Ji, Akasaka de". W rolę Raina (Noeul Nuttarat Tangwai) wcieli się Takuto Hamaya. Nowa tajska drama z udziałem Neoula i Bossa jest już w nagraniach - "The Boy Next World" - emisja będzie na Amarin. https://www.instagram.com/p/C-4stJzvGKR
|
|
|
Post by Atahan on Aug 21, 2024 12:50:59 GMT
Japońscy Sky i Prapai też już obsadzeni. Premiera w listopadzie. Myślę, że Japończycy sporo powycinają, bo u nich odcinki będą zapewne trwać 24 minuty, w Tajlandii na ogół trwały powyżej 50 minut, a finał ponad godzinę.
|
|
|
Post by Atahan on Oct 13, 2024 20:11:46 GMT
Plakat japońskiej adaptacji (raczej jeszcze nie ostateczny). Logo jest bardzo podobne do oryginału.
|
|
|
Post by Atahan on Nov 8, 2024 15:15:09 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Nov 9, 2024 14:57:13 GMT
Ruszyła już japońska adaptacja, na zdjęciach aktorzy z obu wersji. Japończycy to ci bardziej "formalnie" ubrani, Tajowie przeciwnie. Te dwie nacje dosyć łatwo jest odróżnić, typy urody mają całkiem inne. Japończycy zwykle są dosyć formalnie ubrani. Tak wszelkie odstępstwa od poprawnego stylu są widziane niczym przestępstwo. Jest pod tym względem najgorzej z krajów Azji Południowo-Wschodniej.
|
|
|
Post by Atahan on Nov 11, 2024 9:25:48 GMT
Te dwie nacje dosyć łatwo jest odróżnić, typy urody mają całkiem inne. Oczywiście, że tak, a przynajmniej tak mogłoby się wydawać. Wśród części osób, które znam nie byłoby to takie oczywiste i nie dostrzegają żadnych różnic. Wynika to bardziej z ignorancji, bo tę różnicę widać, ale dla nich nawet Koreańczycy i Tajowie będą wyglądać tak samo...
|
|