|
Post by Atahan on May 10, 2024 16:24:24 GMT
Tytuł: Cutie Pie Inne tytuły: Cutie Pie Series , Ning Hia Ko Ha Wa Sue Gatunek: komedia, romans, dramat, biznes Reżyseria: Aoftion Kittipat Jampa Scenariusz: May Piangpaitoon Satrawaha, Ploy Preechaya Prayongsap Stacja: Workpoint Liczba odcinków: 12 Kraj: Tajlandia Emisja: 19.02.2022 - 14.05.2022 Obsada:NuNew Chawarin Perdpiriyawong - Kuea Keerati / Kirin Zee Pruk Panich - Lian Kilen Weng Nat Natasitt Uareksit - Khondiao Thacha Wongtheerawit Max Kornthas Rujeerattanavorapan - Yi Phayak Chatdecha Chen Yim Pharinyakorn Khansawa - Syn / Sinsamoe Tutor Koraphat Lamnoi - Nuer Perth Nakhun Screaigh - Gemini / Jay Poppy Ratchapong Anomakiti - Foei Tonnam Piamchon Damrongsunthornchai - Ton-Rak / Ton Opis:Lian Kilen Wang i Kuea „Kirin” Keerati stoją w obliczu dylematu. Dzięki obietnicy złożonej rodzicom i dziadkom zmierzają w stronę zaaranżowanego małżeństwa. Ten drugi jest muzykiem wolnym duchem – wokalistą i perkusistą – podczas gdy ten pierwszy jest pozornie wyluzowanym biznesmenem. Chociaż Kuea pragnie szczęśliwego i romantycznego życia razem z Lianem, to uczucie nie jest odwzajemnione – przynajmniej nie na początku. Lian jest chłodny wobec Kuei i traktuje go lekceważąco. W końcu daje do zrozumienia, że nie ma zamiaru zawierać aranżowanego małżeństwa i chce zerwać zaręczyny. Kuea niechętnie się zgadza. Jednak wkrótce po oficjalnym rozstaniu Lian zaczyna darzyć Kueę uczuciami.
|
|
|
Post by Atahan on May 10, 2024 16:28:21 GMT
Powstał "2 sezon" o tytule "Cutie Pie 2 You", ale tak naprawdę to tylko 4 odcinki i nawet nie poszły do emisji w telewizji. Głównie to przygotowania do ślubu głównej pary oraz rozwój związków par drugoplanowych. W życiu nie pomyślałbym, że komedie romantyczne mogą być przepełnione dziwnymi relacjami. Często mam wrażenie, że bohaterowie mają problem z płynną rozmową, albo jakąkolwiek rozmową. Nie wiem czy relacja między Khondiao i Yi jest toksyczna, tak z samymi Yi jest coś nie tak. :lol: Ale ogólnie ci bohaterowie są moim zdaniem sztuczni/sztywni. W wielu scenach ich mimika wyraża naprawdę śladowe ilości emocji, a rozmawiają ze sobą w taki sposób, że niektóre odcinki musiałem oglądać na przyspieszeniu. Mimo wszystko jestem w stanie pojąc fenomen tej dramy; fabuła jest banalnie prosta, sporo klisz, ładne widoki i bardzo dobrze wyglądająca obsada. Motywy przewodnie:
|
|
|
Post by Atahan on Jul 25, 2024 8:20:16 GMT
Przykład lokowania produktu w tajskiej dramie... Zauważyłem, że w serialach azjatyckich reklamy są dużo powszechniejsze niż w innych krajach, chociaż w produkcjach japońskich się z nimi nie spotkałem - w przeciwieństwie do Korei i Tajlandii. https://www.instagram.com/reel/C91N0vDC_EE
|
|