jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Oct 2, 2024 12:36:17 GMT
W najbliższy poniedziałek nic nie dojdzie chyba, ale w kolejny będzie mecz Turcji więc wtedy może być ciekawie.
|
|
|
Post by man1000 on Oct 2, 2024 16:00:55 GMT
Tims&B Productions nawiązało współpracę z Inter Medya w celu globalnej dystrybucji ich najnowszych hitów telewizyjnych, „Valley of Hearts” („Siyah Kalp”) i „Loveberry” („Karadut”). Te dwa seriale Tims&B Productions zadebiutują na arenie międzynarodowej na MIPCOM 2024 pod reprezentacją Inter Medya. „Siyah Kalp”, obecnie emitowany w Show TV w Turcji, bada mroczne sekrety i zaciekłe walki o władzę w potężnej rodzinie Şansalan. Wciągająca narracja dramatu ujawnia złożoność więzi rodzinnych, lojalności i zdrady. Jego skomplikowana narracja i głębia emocjonalna oczarowały turecką publiczność, czyniąc go już jednym z najchętniej oglądanych dramatów sezonu. Z drugiej strony „Karadut”, emitowany na antenie atv w Turcji, opowiada historię Zuhal, odnoszącej sukcesy ekspertki od rozwoju osobistego, której pozornie idealne życie przybiera drastyczny obrót, gdy zakochuje się w kimś, w kim nie powinna. Gdy jej ukryta przeszłość zaczyna się ujawniać, Zuhal musi zmierzyć się ze swoimi najgłębszymi pragnieniami i emocjonalnym zamieszaniem związanym z wyborem między rodziną a miłością. „W tym sezonie mamy dwa mocne dramaty, ale mają one różne mocne strony. Podczas gdy jeden jest bardziej tradycyjną i szybką sagą wiejską w stylu 'Bitter Lands' lub nawet 'Dallas', drugi jest miejską opowieścią o współczesnej kobiecie, która zagłębia się w traumy swojej kochającej, ale zmartwionej rodziny” — powiedział Timur Savcı, prezes Tims&B Productions. „Wierzymy, że te historie połączą się z widzami na całym świecie, kontynuując naszą tradycję produkcji wciągających, opartych na postaciach dramatów, wzmocnionych rozległą wiedzą specjalistyczną Inter Medya”. Burak Sağyaşar, współzałożyciel i dyrektor generalny Tims&B Productions, dodał: „Z przyjemnością ponownie nawiązujemy współpracę z Inter Medya, ponieważ konsekwentnie wprowadzają nasze produkcje na rynki globalne z wielkim sukcesem. Te nowe projekty eksplorują tematy, które są głęboko ludzkie i uniwersalnie powiązane, i jesteśmy przekonani, że widzowie wszędzie połączą się z bogatymi postaciami i emocjonalną głębią tych historii, bez względu na to, skąd pochodzą”. „Jesteśmy dumni, że możemy rozszerzyć naszą długotrwałą współpracę z TIMS&B Productions, partnerstwo, które konsekwentnie przynosiło niezwykłe osiągnięcia na arenie międzynarodowej. Współpracując przy wielu uznanych produkcjach, jesteśmy podekscytowani, że możemy kontynuować budowanie na tym solidnym fundamencie. Z przyjemnością wprowadzamy na rynek międzynarodowy dwa wyróżniające się tytuły tego sezonu — „Valley of Hearts” i „Loveberry”. Te potężne historie, ożywione przez doświadczenie TIMS&B Productions w dostarczaniu produkcji światowej klasy, z pewnością znajdą oddźwięk u widzów na całym świecie” — skomentował założyciel i dyrektor generalny Inter Medya, Can Okan. W ramach tej współpracy „Siyah Kalp” i „Karadut” zostaną zaprezentowane globalnym nabywcom na MIPCOM 2024. Inter Medya będzie reprezentować obie serie nabywcom na całym świecie. Tims&B Productions wyprodukowało niektóre z najbardziej znanych dramatów Türkiye, takie jak „Another Love”, „Bitter Lands”, „Deception”, „The Trusted”, „The Oath”, „The Shadow Team” i „Shahmaran”
|
|
|
Post by mira on Oct 3, 2024 9:09:22 GMT
Drugi zwiastun trzeciego odcinka.
Bardzo dobry, ale i bardzo przejmujący. Biedna Zuhal...
|
|
|
Post by man1000 on Oct 3, 2024 9:20:14 GMT
Rzeczywiście zwiastun dość mocny i dramatyczny ciekawe czy Turcy sobie wezmą to do serca i zaczną oglądać :/swoją drogą to wydaje mi się że Sukru jest bardziej naszpikowany botoksem niż Irem te policzki wyglądają u niego sztucznie 🤔
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 3, 2024 11:11:22 GMT
Rzeczywiście zwiastun dość mocny i dramatyczny ciekawe czy Turcy sobie wezmą to do serca i zaczną oglądać Znów wyjdę na nie czułą osobę, ale dla mnie to trochę typowe zagranie ratujące. Oglądalność jest kiepska, więc czy tu jeszcze zaszokować widza, może się zainteresuje. Ale nie wiem czy to coś da.
|
|
|
Post by mira on Oct 4, 2024 7:53:40 GMT
Wczorajsza powtórka miała nie najgorsze wyniki. Znaczy trudno to nazwać sukcesem, ale spodziewałam się, że w każdej kategorii będą z przodu zera Total'de 1,47 AB'de 1,05 ABC'de 1,42
|
|
|
Post by man1000 on Oct 4, 2024 15:50:59 GMT
Fragma 3 trzeciego odcinka
|
|
|
Post by Matthias on Oct 4, 2024 17:02:54 GMT
Jak zobaczyłem w zwiastunie spożywanie ziemi z cmentarza - aż mną wstrząsnęło. No tego jeszcze nie grali...
|
|
|
Post by man1000 on Oct 5, 2024 16:19:19 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 6, 2024 10:34:09 GMT
💥💥💥 Naz Elmas dołączyła do obsady serialu ATV #Karadut, produkowanego przez Tims&B Productions. Pojawi się przed publicznością w trzecim odcinku serialu i wcieli się w postać "Nihan".
|
|
|
Post by lucy on Oct 6, 2024 10:59:01 GMT
Obsada..
İrem Helvacıoğlu ............... Zuhal Erdem Şükrü Özyıldız ............... Tayfun Karca Selin Türkmen ............... Aslı Erdem Aslı İnandık ............... Figen Erdem / Yüksel Ebrar Karabakan ............... Begüm Erdem Engin Şenkan ............... Çetin Erdem Burak Dakak ............... Bora Karca Naz Elmas ............... Nihan Akıncı Onur Gürçay ............... Ayhan Yüksel İpek Ayaz Kortunç ............... Hayriye Kılınç Elif Nur Kerkük ............... Eylem Tetik Rami Narin ............... Alp Velioğlu Nursel Köse ............... Rezzan Velioğlu
|
|
|
Post by Matthias on Oct 6, 2024 19:10:34 GMT
Deszcz padał to obejrzałem 1 odcinek. No cóż. Po obejrzeniu odcinka, wciąż mam wrażenie, że mam tutaj do czynienia z kimś pokroju Feride, tylko w wersji męskiej. O ile Nalan nie wiedziała nic o swojej rodzinie, o swojej przeszłości - tak tutaj mamy zupełnie inną sytuację. Po śmierci matki (prawdopodobnie jakiś wypadek), opieka i porządek spoczywają na Zuhal - kobiecie, która staje się opoką rodziny. Zajmuje się swoimi trzema siostrami, ojcem - który pod koniec odcinka wyrzuca jej, że to ona jest morderczynią matki... Ale czy słusznie? Oczywiście w 1 odcinku się nie dowiedzieliśmy, dlaczego senior rodu tak uważa. Mniejsza z tym. Wszyscy chodzą jak w zegarku szwajcarskim. Dopóki Zuhal się nie pojawi i nie zasiądzie przy stole, dopóty nikt inny nie będzie jadł. Urywa się z imprez, ze zorganizowanych przyjęć, po wręczeniu jej zasłużonej nagrody... A gdzie tu jest czas na miłość? Miłość, no właśnie... Po założeniu przez jej przyjaciółkę konta na portalu randkowym, podaje się jako Zeynep. I tak zupełnym przypadkiem, omyłkowo wysyła wiadomość do Tayfuna. Nie powiem. Przez cały odcinek, Sukru tak się wcielał w swoją rolę - że aż chciało się go oglądać. Czas mijał i nie wiem kiedy, pojawiła się ostatnia scena . Irem to mam wrażenie, że idealnie by się sprawdziła w roli dziewczyny w horrorze. Ta jej mimika... Sukru wręcz przeciwnie. Tayfun - szarmancki, dobrze wychowany. "Wybacza" kłamstwo Zuhal w kwestii konta na portalu. A patrzcie - spodziewałem się, że trochę czasu zajmie nim się spikną, i dowiedzą się, że to oni tak naprawdę pisali ze sobą. Dość szybko jednak się poznają. Jedna z sióstr wiemy, że jest zamężna, ma dzieci. Druga ma wyjść za mąż - współczuję takiej teściowej. A tego całego Alpa to pizgnąć o ścianę. Maminsynek. Pewnie coś przed ślubem wymyśli. Oj, dziewczyno. Bierz nogi za pas. Ciężko mi porównywać z innym serialem, bo to inna tematyka, ale lepiej mi się oglądało Leylę. Zobaczymy. Sceny z ojcem są dość mocne i ma cięty język. Zastanawia mnie - jak ta matka zginęła, umarła, skoro ojciec cały czas siedzi przy jej zdjęciach i tak "chłodno" traktuje Zuhal. Jak to stwierdził. Każda opuści to gniazdo, a on pozostanie z Zuhal. Obiecała mu...
|
|
|
Post by lucy on Oct 6, 2024 22:29:19 GMT
A czuć tutaj w ogóle złote (jak dla mnie) pióro Sirmy?
|
|
|
Post by mira on Oct 7, 2024 6:27:07 GMT
Matthias , będziesz oglądać dalej? Jeśli tak, to cieszę się, że nie będę jedyna Niestety jeszcze nie zaczęłam, bo wciąż nie dokończyłam "Yali Capkini", ale myślę, że na dniach powinno się udać. Mam przeczucie, że w tym tygodniu oglądalność wzrośnie. Albo to takie moje pobożne życzenie i tak się na tym punkcie zafiksowałam, że mylę z przeczuciami
|
|
|
Post by Matthias on Oct 7, 2024 7:46:13 GMT
lucy Oglądać mi się naprawdę dobrze oglądało, więc myślę, że tak. Nie ma żadnych zbędnych zapychaczy, cioteczek i Bóg wie kogo jeszcze i co potrzebne... Są akcje, jest drama - to czego chcę. I prot, który nie jest głupi . mira - oczywiście, że będę . Produkcja mi się podoba, podobnie jak gra aktorska Sukru, choć to dopiero 1 odcinek . Też jestem ciekaw, czy oglądalność wzrośnie. Po tej scenie na cmentarzu (ale mi zapadła w pamięć) - czekam z niecierpliwością i ciekawością.
|
|
|
Post by man1000 on Oct 7, 2024 20:54:25 GMT
Zwiastun 4 odc
|
|
|
Post by Matthias on Oct 8, 2024 7:40:28 GMT
❥ Reytingi za 07/10/2024:▪TOTAL:1. Kızıl Goncalar (21 odcinek) - 5.55% ⬆ (+0.23) 5. Güzel Aşklar Diyarı (3 odcinek) - 3.75% ⬆ (+0.52) 9. Karadut (3 odcinek) - 2.97% ⬆ (+0.19)▪АВ:1. Kızıl Goncalar - 7.85% ⬆ (+1.23) 7. Güzel Aşklar Diyarı - 2.10% ⬆ (+0.56) 10. Karadut - 2.03% ⬇ (-0.26)▪АВС:1. Kızıl Goncalar - 7.35% ⬆ (+0.43) 6. Karadut - 3.16% ⬆ (+0.45)7. Güzel Aşklar Diyarı - 3.03% ⬆ (+0.44)
|
|
|
Post by mira on Oct 8, 2024 7:52:32 GMT
Szału nie ma, liczyłam na więcej, ale myślę, że z tymi wynikami na razie go nie zamkną.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 8, 2024 7:57:53 GMT
mira też na to liczę, wczoraj obejrzałem 2 odcinek i naprawdę serial nie jest zły. Przyjemnie i szybko mi się go obejrzało.
|
|
|
Post by man1000 on Oct 8, 2024 10:16:55 GMT
Ciekawe jaki będzie za tydzień wynik bo ktoś pisał że ma być mecz
|
|
|
Post by Matthias on Oct 9, 2024 15:59:50 GMT
Jestem po drugim odcinku.
Szkoda, że reytingi nie są o ten 1% wyższe w każdej kategorii. Jak dla mnie ten serial na to zasługuje. Wszystko dość szybko się wyjaśnia, akcja płynie nieźle. Żadnych dalej nie ma zapychaczy.
Bora, który kocha się w Asli, robi wszystko, żeby jej nie skrzywdzić. Kiedy zajeżdżają do przyszłej rezydencji Asli i Alpa, Bora wchodzi pierwszy i słyszy rozmowę Alpa z Sebnem - jego kochanką, znajomą Asli. Asli niczego się nie domyśla, kiedy ta dwójka opuszcza hacjendę i wpada na nich... Bora jednak nie czeka na to, aż Asli będzie cierpiała po ślubie. Dzień przed ślubem kontaktuje się z Zuhal, i mówi jej prawdę. Prosi, by zrobiła coś i uratowała siostrę przed smutkiem i rozczarowaniem, Zuhal, oczywiście na złość ojcu, zdobywa nagrania z rezydencji, gdzie Alp się spotykał ze swoimi kochankami potajemnie i pokazuje jedno z nagrań tuż przed rozpoczęciem ceremonii ślubnej. Asli podejmuje decyzję o rozstaniu. Szkoda tylko, że jak to w serialach bywa - nie może odejść ot tak. Będzie szantażowana przez matkę Alpa jak i samego Alpa - rozbieraną sesją zdjęciową. Czy też jednym zdjęciem, na którym jest naga. Skąd to zdjęcie się wzięło? Cholera wie. Pewnie chciała rozpalić Alpa, a Alp rozpalał się w inny zupełnie sposób.
Wciąż nie wiemy nic więcej o śmierci matki Zuhal i dziewczyn. Ojciec jest cięty na najstarszą. Co ona takiego zrobiła, że nie prawa zaznać teraz szczęścia w miłości? Widać chemię pomiędzy Zuhal a Tayfunem - ale ojciec chyba zrobi wszystko, żeby to szczęście zniszczyć. Wszystkie siostry starają się jakoś trzymać razem. Czy uda im się przetrwać to całe wydarzenie z odwołanym ślubem, cierpieniem Asli? Zobaczymy...
Po dwóch odcinkach mogę spokojnie oznajmić, że nie ma tutaj scen, które mogłyby drażnić albo można byłoby je uznać za mało znaczące. Protka wcale nie jest taka głupia jak w Camdaki Kiz - oj, będę jeszcze ten serial porównywał do niego. Cieszę się, że na złość ojcu, Zuhal spotyka się i spędza czas z ukochanym. W końcu, według mnie, nawet jeśli zawiniła - ma prawo do miłości.
|
|
|
Post by mira on Oct 10, 2024 7:13:32 GMT
Aktualnie mam remont i u siebie w domu, i u rodziców, także nie wiem, kiedy w końcu usiądę do tego serialu "Leyla" też już nazbierała kilka odcinków, a ja wciąż jestem przy pierwszym... Szkoda że doba jest taka krótka Irem w scenkach z pierwszego odcinka (widziałam kilka) wydawała mi się drażniąca, ciągle z tą samą miną, ale mam wrażenie, że się rozkręca, a w ostatnim odcinku pokazała się z naprawdę dobrej strony.
|
|
|
Post by man1000 on Oct 10, 2024 20:14:37 GMT
2 fragma 4 odc
|
|
|
Post by man1000 on Oct 13, 2024 10:32:30 GMT
Mert Dugan (gwiazda „Nazywam się Farah”) i Nergis Kombashar (gwiazda „Love for Rent”) dołączają do serialu Kara Dut 💥
|
|
|
Post by man1000 on Oct 13, 2024 21:05:36 GMT
3 fragma 4 odc
|
|
|
Post by mira on Oct 14, 2024 7:57:51 GMT
Super, że Mert dołącza. W "Adim Farah" pokazał się od dobrej strony.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 14, 2024 16:54:07 GMT
I kolejny zwiastun - ale rzucają nimi. Choć jest podobny do poprzedniego, 3 - to pojawiają się w tym wszystkie postacie, które miały dołączyć do Karadut .
|
|
|
Post by Matthias on Oct 15, 2024 7:38:02 GMT
❥ Reytingi za 14/10/2024:▪TOTAL:2. Kızıl Goncalar (22 odcinek) - 5.90% ⬆ (+0.35) 10. Güzel Aşklar Diyarı (4 odcinek) - 2.66% ⬇ (-1.09) 11. Karadut (4 odcinek) - 2.37% ⬇ (-0.60)▪АВ:2. Kızıl Goncalar - 8.20% ⬆ (+0.35) 17. Karadut - 1.50% ⬇ (-0.53)27. Güzel Aşklar Diyarı - 0.89% ⬇ (-1.21) ▪АВС:2. Kızıl Goncalar - 8.13% ⬆ (+0.78) 13. Karadut - 2.10% ⬇ (-1.06)15. Güzel Aşklar Diyarı - 2.03% ⬇ (-1.00) Islandia & Turcja 📌 Total | (1) | 11,72 AB | (1) | 15,45 ABC1 | (1) | 15,20
|
|
|
Post by lucy on Oct 15, 2024 10:23:12 GMT
Za nami już 4 odcinki, a serialowi nie udało się pobić reytingów 1.Odcinka (jeden raz się zdarzyło uzyskać w kategorii Total cyferkę wyższą o 0,01). Co więcej, w wczoraj serial się nawet nie dostał do TOP 10. Czarno to widzę. Jedyne co go dzisiaj ratuje to prestiż wytwórni i jej owocna współpraca z ATV.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 15, 2024 11:08:32 GMT
To jest ATV więc myślą że do tych dziesięciu odcinków dobiją. Chodź jak by mieli w totalu chodź te 3% to by pewnie do końca roku dotrwali.
|
|