heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on Oct 25, 2024 14:59:08 GMT
mira, tak, urywają serial... Nie będzie zakończenia… Mamy pecha do seriali… YC nam spieprzyli… KB nie wypaliło pomimo baśniowej historii…
|
|
|
Post by Matthias on Oct 25, 2024 16:50:44 GMT
Myślałem, że przeniosą choć na inny dzień. No ta informacja mnie totalnie zaskoczyła. Ale najwidoczniej jest tak jak lucy pisze - nie dopisała sprzedaż, zatem kończymy projekt. Szkoda. Ale nie żałuję, że zacząłem. Bardzo mi się podoba ta produkcja.
|
|
|
Post by man1000 on Oct 26, 2024 20:22:13 GMT
Zakończono zdjęcia do serialu Kara Dut Ostatni odcinek zostanie wyemitowany w najbliższy poniedziałek
|
|
|
Post by man1000 on Oct 28, 2024 11:09:59 GMT
|
|
|
Post by mira on Oct 28, 2024 11:25:58 GMT
Do końca miałam nadzieję, ale nic z tego... Ostatnio równie przykro było mi przy zakończeniu "Ruhun Duymaz", w którym też Sukru występował. Ale tam było tych odcinków chociaż 9 i wcześniej zapowiedziano finał, więc ostatni był w miarę dopracowany.
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 28, 2024 13:43:18 GMT
Wielka szkoda, bo Sukru jest taki przystojny. Napatrzeć się nie mogę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Oct 28, 2024 16:41:40 GMT
Wielka szkoda, bo Sukru jest taki przystojny. Napatrzeć się nie mogę. Nie jest on może wybitnym aktorem ale daje radę. Nie ma chłopak szczęścia do projektów, kolejny serial i kolejny jest klapą.
|
|
dizifreak
Początkujący
Member is Online
|
Post by dizifreak on Oct 28, 2024 17:43:55 GMT
Szkoda tego serialu. Protka nie była idiotką pomimo tego poczucia winy i opresyjnego ojca- mimo wszystko trwała przy swojej decyzji bycia z Tayfunem. Tajfun też stanowczy wobec tej walniętej eks. No i fajna historia się zapowiadała między Begun a Baranem. Uwielbiam Merta- sama nie wiem czy on jest brzydki czy przystojny ale ma coś w sobie pociągającego i uwielbiam jego uśmiech. Szkoda, że to się kończy zanim się zaczęło.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 28, 2024 19:45:22 GMT
Liczyłem do końca, że jeszcze coś się zmieni. W końcu przy zapowiedzi 2 odcinka 6 nie było słowa Final. Ale no cóż. Takie są koleje losu. Dokończę serial z czystej ciekawości. Jak zakończyli, ile pourywali wątków... Szkoda, że inne dna i tandety ciągną dalej.
|
|
dizifreak
Początkujący
Member is Online
|
Post by dizifreak on Oct 28, 2024 20:45:38 GMT
Aaaaaa ale zakończenie🙈 Tego jeszcze nie grali😄
|
|
|
Post by mira on Oct 29, 2024 7:49:01 GMT
Aaaaaa ale zakończenie🙈 Tego jeszcze nie grali😄 Ja właśnie nie wiem, jak się skończyło, ale na Twitterze widziałam wiele komentarzy, że niezły plot twist, że tego się nie spodziewali, że zakończenie szokujące, ale generalnie odcinek dopracowany jak na tak szybki finał i skończyli najlepeij jak mogli w tej sytuacji.
W weekend obejrzę sobie ten serial. Planuję cały
|
|
dizifreak
Początkujący
Member is Online
|
Post by dizifreak on Oct 29, 2024 8:39:37 GMT
Z jednej strony smutno mi, że się to tak skończyło. W sumie, że wogole się skończyło. Ciekawe jakby się potoczyły losy relacji sióstr z ich mężczyznami gdyby nie podjęto decyzji o zakończeniu serialu. No i chętnie bym sobie popatrzyła na Sukru i Merta😄 Z drugiej strony zakończenie jest interesujące, takie "nie tureckie" i może dobrze, że jest takie a nie sztampowe.
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 29, 2024 11:32:40 GMT
Może na weekend strzelę sobie maraton Bo Bajkę znowu zaczęłam oglądać.
|
|
|
Post by lucy on Oct 29, 2024 14:04:01 GMT
Pomimo, że nie widziałam ani jednego odcinka, nie chce mi się wierzyć, że serial nie spełnił oczekiwań Turasów. Toż tutaj po stronie twórców stoją same wybitne nazwiska turk dizi: Timur Savci, Sirma Yanik, Murat Saracoglu. Pióro Sirmy znam dobrze i ubóstwiam, także nie wierzę, że już jej wyschło. Natomiast reżyser ma na koncie same hity (Karagul, Fazilety, Savasci, Cukurovą), gdzie wielokrotnie czytałam, że jego seriale są realizacyjnie na wysokim poziomie. Szkoda, szkoda, że pod ich (Turków) nosem poległ kolejny, potencjalnie bardzo dobry serial. Może aktorzy nie podołali?
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 29, 2024 14:45:59 GMT
Turasy potrafią oglądać beztalencia. Więc po prostu serial miał pecha.
|
|
dizifreak
Początkujący
Member is Online
|
Post by dizifreak on Oct 29, 2024 14:50:38 GMT
Nie wiem co nie zaskoczyło...Wielka szkoda. Jak dla mnie aktorzy super. Sukru super. Irem jest jaka jest ale jako Zuhal mi się podobała- wiedząca czego chce, nie ulegała szantazowi emocjonalnemu ojca. Pozostałe siostry też mi się dobrze oglądało. Begum taka rozwydrzona ale silny charakter. Figen wredna taka, wiecznie się chciała przypodobać ojcu. Asli jak dla mnie też w porządku- nie dała się zdrajcy narzeczonemu i wstrętnej teściowej. Szkoda mi tej pary protów, serio. Ciekawe czy scenarzyści od razu kieli w zamyśle, że Tayfun będzie tym kim był czy to wymyślono na poczet tego szybkiego finału...
|
|
|
Post by Matthias on Oct 29, 2024 17:20:14 GMT
Końcówki nie skomentuję nawet... ❥ Reytingi za 28/10/2024:▪TOTAL:1. Kızıl Goncalar (24 odcinek) - 5.70% ⬇ (-0.38) 3. Kalpazan (2 odcinek) - 4.14% ⬆ (+0.26) 6. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi (30 odcinek) - 3.63% ⬇ (-0.63) 11. Güzel Aşklar Diyarı (6 odcinek, FINAŁ) - 2.64% ⬇ (-0.20) 17. Karadut (6 odcinek, FINAŁ) - 2.10% ⬇ (-0.43)▪АВ:1. Kızıl Goncalar - 6.22% ⬇ (-2.65) 2. Kalpazan - 4.24% ⬆ (+0.33) 4. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 3.52% ⬇ (-0.22) 20. Karadut - 1.35% ⬇ (-0.28)22. Güzel Aşklar Diyarı - 1.18% ⬇ (-0.04) ▪АВС:1. Kızıl Goncalar - 6.38% ⬇ (-2.15) 2. Kalpazan - 5.17% ⬆ (+0.51) 5. Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi - 3.85% ⬇ (-0.38) 14. Karadut - 1.94% ⬇ (-0.46)15. Güzel Aşklar Diyarı - 1.94% ⬇ (-0.18)
|
|
|
Post by mira on Oct 30, 2024 9:02:00 GMT
Matthias, wszyscy tak piszą o tej końcówce i strasznie mnie korci, by spojrzeć, a jednocześnie nie chcę sobie psuć zabawy. Znaczy widziałam tę ostatnią scenę, gdzie główna bohaterka odjeżdża i czytałam, że Tayfun okazał się taki, a nie inny, ale nie wiem dokładnie, co się wydarzyło i sceny konfrontacji nie widziałam. Potrenuję silną wolę i nie spojrzę
|
|
|
Post by man1000 on Oct 30, 2024 16:21:33 GMT
Miałem zamiar wycofać się z ostatniego odcinka, bo spodziewałem się otwartego zakończenia, a tu był szok, szok, szok, szok Jak udało im się zmienić scenariusz wszystkiego i zakończyć pracę z takim zakończeniem? Co najważniejsze, uszanowali sceny i nie zostawili ich z otwartym zakończeniem 👏🏻👏🏻👏🏻 Należy do najpiękniejszych krótkich utworów Tak pisza Araby o ostatnim odcinku
|
|
|
Post by Mavi on Oct 30, 2024 16:58:32 GMT
Weź ktoś walnij tu spoilera, bo nie chce mi się oglądac, a z twittera nie wiele zaczaiłam. Z góry dzięki. man1000, elysa7, Next, dizifreak, ktoś coś?
|
|
|
Post by Matthias on Oct 30, 2024 19:25:11 GMT
Mavi zamieszczam tak w skrócie. {Spojler finałowy! }Była żona Tayfuna myślała, że zabłyśnie informując wszystkich, że jest byłą żoną tego faceta, a tu zonk, bo o wszystkim Zuhal wiedziała. To nie przypadek, że kluczyki do jej samochodu znalazły się w dłoni Tayfuna... Poprosiła o nagranie z tego dnia i doskonale była uwieczniona sytuacja, jak Tayfun - po prostu wyciąga z jej torby kluczyki, a nie, że wypadły jej... Odkryła, że Tayfun zainstalował na jej telefonie program szpiegujący i monitorujący każdy ruch, rozmowę, sygnał...
Dziecko, które przyprowadził pewnego dnia do szkoły (Zuhal to widziała i myślała, że to jego córka), w ogóle nie znała Tayfuna... Obcy człowiek przyprowadził ją pod szkołę. Zorientowała się, że Nihal jest w jakiś sposób związana z Tayfunem.
Skontaktowała się z kimś z policji, by pomógł jej dowiedzieć się czegoś na temat Tayfuna... I wyszło, że jest ojcem Bory.
I przy okazji - wszystko było kłamstwem. Ani dom, ani samochód - nic tak naprawdę do niego nie należało. Nie był wcale lekarzem. Nie uczył się na takiej jednej uczelni. Nawet blizna była kłamstwem. Kłamstwem w sensie, że nie stało się to, gdy był lekarzem. Ta rana/blizna to pamiątka, kiedy przebywał w więzieniu w Bułgarii... Poszedł siedzieć, bo oszukał dziesiątki osób. Kiedy wyszedł, postanowił wrócić do Turcji. Zbliżyć się do Bory... I w tym celu, Zuhal była punktem zaczepienia.
A ona wiedziała o tym wszystkim, i chciała udowodnić ojcu, że może zatroszczyć się o siebie, i pokazać, że jest niezależną osobą.
|
|
|
Post by lucy on Nov 3, 2024 18:05:58 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 3, 2024 18:09:21 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 3, 2024 18:12:06 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Nov 9, 2024 10:15:09 GMT
Obejrzałem pozostałe dwa odcinki - i powiem tak. Serial mi się podobał, ale finał zrobiony jak zrobiony... Nie dziwię się. Musieli coś wymyśleć. Ale takiego zakończenia dawno nie widziałem. Wątki pozamykane.
Szkoda, że serial nie spodobał się widzom.
|
|
|
Post by lucy on Nov 9, 2024 15:17:08 GMT
Szkoda, że serial nie spodobał się widzom. Nie dali mu szansy, więc nawet nie wiadomo, czy jest w ich guście, czy nie. Bo nie da się ocenić serialu, którego się nie oglądało. Już prędzej o Bajce można to powiedzieć, że rozczarowała Turków.
|
|