|
Post by man1000 on Oct 22, 2024 10:52:23 GMT
Jeszcze takie foto z Cannnes
|
|
|
Post by lucy on Oct 23, 2024 7:05:54 GMT
Wczorajszy odcinek niby wzrósł, ale nadal jest cienko.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Oct 23, 2024 7:33:13 GMT
Konkurencja jest mocna za długo czekali chyba poza tym wtorek jest mocny. 2 miejsce w AB ma Mehmet 7 punktów.
|
|
|
Post by lucy on Oct 23, 2024 11:27:02 GMT
Cd. z Cannes Tutaj jest już o wiele lepiej stylistycznie..
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 23, 2024 15:58:10 GMT
On faktycznie jest za chudy.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 23, 2024 17:14:47 GMT
❥ Reyting za 22/10/2024:▪TOTAL:1. Bahar (21 odcinek) - 6.45% ⬆ (+0.29) 2. Bir Gece Masalı (8 odcinek) - 6.18% ⬆ (+0.50) 7. Mehmed Fetihler Sultanı (20 odcinek) - 4.14% ⬆ (+0.64) 11. Gizli Bahçe (2 odcinek) - 3.40% ⬆ (+0.04)▪АВ:1. Bahar - 8.43% ⬆ (+0.77) 2. Mehmed Fetihler Sultanı - 7.02% ⬆ (+1.86) 6. Bir Gece Masalı - 3.55% ⬆ (+0.45) 8. Gizli Bahçe - 2.93% ⬆ (+0.86)▪АВС:1. Bahar - 8.37% ⬆ (+0.16) 3. Mehmed Fetihler Sultanı - 5.59% ⬆ (+1.12) 4. Bir Gece Masalı - 5.23% ⬆ (+0.90) 7. Gizli Bahçe - 3.92% ⬆ (+0.83)
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Oct 23, 2024 21:50:17 GMT
Hitem to nie będzie, ale są szansę że może dożyją do końca roku. Albo i dłużej, zależy czy stacja produkuje już potencjalnego następcę. Albo się serial dobrze sprzeda, lub wynik podskoczy.
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 23, 2024 22:02:08 GMT
Pierwszy odcinek za mną. Początek trochę jak romcom. Ale później już łapie poważniejsze tony. Od razu kupiłam postać Nazli. Można mieć jakiś pretensje do Ebru, ale zawsze dobrze sprzedaje swoją bohaterkę jaką odgrywa. Murat też jest dobry. Ale brakuje mi w nim czegoś. Fabuła przewidywana. Ale odbieram tego jaki ogromny minus.
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Oct 24, 2024 5:36:45 GMT
Next , Faktycznie wyleciał mi początek tamtego serialu z głowy. To nie był tylko początek. Hazan kręciła dramę przez pół serialu (dokładnie chyba 24 odcinki (a było 50)) o tę sytuację z hotelu. w Fazilet to przezcale 50 odc bylo walkowane to spotkanie w hotelu, przesada level one
|
|
|
Post by Matthias on Oct 24, 2024 15:12:53 GMT
Ebru nawet nieźle wygląda:
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 24, 2024 15:30:56 GMT
Ebru w serialu wygląda lepiej niż on. Niestety.
|
|
|
Post by julia on Oct 25, 2024 20:15:53 GMT
Jestem, mam zaległości, ale zaczynam rzecz jasna od "Gizli Bahce".
Nie snuję spekulacji, jak długo i czy dotrwa do końca sezonu? Ile odcinków będzie, to będzie.
Fabuła niby taka sama, a jednak inna , jak to z tureckimi serialami bywa. Dwa odcinki za mną i czekam na trzeci. O "wartości" serialu , jak zawsze zdecydują widzowie, bardzo zmienni i chimeryczni. Oczywiście, życzyłabym sobie, aby przetrwał i...trwał, bo choć opinię wydać można po siedmiu, ośmiu odcinkach, to "Tajemniczy Ogród" podoba mi się już teraz. Mam nadzieję, nie zmieniać zdania.
Ebru i Murat pasują do siebie, a sylwetka Murata jest super, lubię szczupłych facetów w typie biegaczy.. Ma fajną fryzurę, jest tu po prostu inny i tak powinno być.. Między bajki trzeba włożyć poprawianie twarzy, bo zmarszczki na czole pracują, że aż miło.
Nazli i Demir - łączy ich Memo. Ona została jego mamą, bo obiecała to siostrze na łożu jej śmierci. Kocha małego, ale bieda zagląda jej w oczy i dwukrotnie zgadza się towarzyszyć w rozmowach biznesowych, pieniędzy jej to nie daje, tylko insynuacje , jakoby była prostytutką, zatrują jej życie. Memo jest mądrym chłopcem, ale zbyt rozpieszczonym, wiele wymusza, co mnie denerwuje.
Demir, to architekt po przejściach, głęboko zraniony i zamknięty w sobie , chwilami zrezygnowany. Odeszła od niego kobieta, którą kochał i która usunęła ciążę. To w nim tkwi i powoduje, że nie ufa kobietom. Jego rodzinny dom jest chory , pełen kłamstw. Zmarły brat Ates, hazardzista, podły typ - ojciec Memo, wraz z seniorem rodu doprowadzili firmę do bankructwa. Matka, cierpi na częściowy zanik pamięci spowodowany upadkiem ze schodów ( dzieło ukochanego Atesa), nie chciała wnuka, a teraz chce go zabrać Nazli. Podobnie senior Akcinar, który prowadzi podwójne życie, związany jest z Seval, prowadzącą agencję, ale on też chce mieć wnuka w swoim domu. Demir będzie musiał stawić im czoła, bo rodzice nie zrezygnują, a on chce być dla bratanka prawdziwym ojcem, a nie wprowadzać go do domu pełnego gęstej atmosfery, gdzie mały, na pewno nie będzie szczęśliwy. Na razie matka i ojciec są o pół kroku z przodu. Zapowiada się rodzinna walka.
Niby wszystko jest przewidywalne, sąd, pedagog, psycholog, ocena Nazli, jej bieda....to działa na korzyść Akcinarów , ale Nazli choć boi się, że może się wydać, iż nie jest biologiczną matką Memo, to ma asa w rękawie i ciekawa jestem, jak szybko go wyciągnie.
Ścieżka dźwiękowa może nie porywająca, ale jest przyjemna dla ucha. Zdjęcia bez fajerwerków.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Oct 25, 2024 21:22:05 GMT
Ebru w serialu wygląda lepiej niż on. Niestety. Może dla tego że jest w miarę naturalna, nie przesadziła z upiększaniem się.
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 25, 2024 22:00:40 GMT
Tak. Dobrze się na nią patrzy. Ale Murat w scenach retrospekcji, gdzie miał być młodszy to wyglądał na okropnie starego. Bardzo niefortunny zabieg. Na razie obejrzałam jedynie pierwszy odcinek. Ale wygadał jakby był zmęczony.
|
|
|
Post by lucy on Oct 26, 2024 6:56:37 GMT
Między bajki trzeba włożyć poprawianie twarzy, bo zmarszczki na czole pracują, że aż miło. Naprawdę? Przecież aż się rzuca w oczy jak bardzo zmieniła mu się uroda twarzy (buzia) przez to nieustanne ostrzykiwanie, czy co on tam sobie dokładnie robi. Między zdjęciami jest tylko 4 lata różnicy, a Murat wygląda na nich jakby był innym facetem. Był taki przystojny, a robi się coraz bardziej plastikowy. Znam go dobrze, oglądałam w różnych rzeczach, w tym w serialach i bardzo mi to przeszkadza jak się powoli przeobraża w wypacykowanego Kena.
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 26, 2024 7:35:46 GMT
To nawet już nie chodzi o samą twarz. Nie wiem, ale nie kupuje na razie jego na ekranie
|
|
|
Post by julia on Oct 26, 2024 15:39:04 GMT
Między zdjęciami jest tylko 4 lata różnicy, a Murat wygląda na nich jakby był innym facetem. Był taki przystojny, a robi się coraz bardziej plastikowy. Znam go dobrze, oglądałam w różnych rzeczach, w tym w serialach i bardzo mi to przeszkadza jak się powoli przeobraża w wypacykowanego Kena. lucy, czasami tylko cztery lata , to aż cztery lata. Osobiście nie widzę dużej różnicy - no , ale może to przez moją zaćmę i jak powiesz - brak obiektywizmu. Dopóki nie będzie miał zdeformowanej twarzy, mnie nie przeszkadza. Myślę, że troszkę przesadzacie , ale każdy patrzy po swojemu Mnie on w tym serialu podoba się np., bardziej niż w "Azizie". Przepraszam Was, jeśli kogoś uraziłam - wolę, gdy ludzie, którzy mają pieniądze, kosmetycznie oszukują czas ( oczywiście bez robienia z siebie karykatur - jest w Polsce taki blond Ken)), niż gdy oszukują swoją płeć, mówiąc, że są :Ona- Jego" albo Ono - Ona, gdyż to jest problem społeczny. Czas i ręka chirurga mogą w każdej chwili się zemścić, a wtedy Murat pożegna się z rolami pierwszoplanowymi. W tym serialu, ja kupuję jego postać Demira, taki ma być, on go sobie nie wymyślił. tylko scenarzysta. Owszem, przyznaję, że ta postać raz bywa narcystyczna, raz zrezygnowana, jakby ktoś z niej spuścił powietrze, momentami nadpobudliwa, ale to wynik jego przeszłości - niekochany tak jak Ates przez matkę, zaniedbywany przez ojca, zdradzony przez kobietę (pozbawiony dziecka) , z którą chciał budować przyszłość. Nie znaczy to, że nie zmienię o nim zdania podczas projekcji serialu o ile będzie miał cały sezon.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Oct 26, 2024 18:45:13 GMT
Nie będę wchodził w polemikę kto ma racje. Ale dla mnie to klasyczny kryzys wieku średniego. Kasy ma jak lodu młoda żonę i dziecko. I trochę na siłę się chce odmłodzić. Dla mnie on stracił autentyczność w przekazie z obecnym wyglądem. Wolałem Murata z zakolami i kilka kilogramów większego. Był jakiś, a teraz się stał wydmuszką. Rozumiem że można zadbać o siebie, ale to przeszło na złą stronę. On nie wzbudza zainteresowaniem tym kogo gra i co ma do sprzedania swoją postacią. A to że facet wygląda jak jakiś nieudany klon starego Murata. Zmarszczki też są super, dodają charakteru że ktoś coś przeżył. ludzie przynajmniej widzą że jest on takim samym człowiekiem śmiertelnikiem jak my.
|
|
|
Post by julia on Oct 27, 2024 12:18:37 GMT
Nie będę wchodził w polemikę kto ma racje. Ale dla mnie to klasyczny kryzys wieku średniego. Kasy ma jak lodu młoda żonę i dziecko. I trochę na siłę się chce odmłodzić. Dla mnie on stracił autentyczność w przekazie z obecnym wyglądem. Wolałem Murata z zakolami i kilka kilogramów większego. Next , być może masz rację, patrzysz na Murata, jak facet - nie upieram się przy swoim. Każdy patrzy inaczej. Każdy inaczej przeżywa kryzys wieku średniego. Kurczę , nurtuje mnie jedno, te zakola , kiedy on je miał? Ma z natury mocno kręcone włosy, które, gdy są dłuższe można różnie czesać. Co do żony, to Imane jest od niego młodsza tylko o trzy lata (1982). Najważniejsze, aby nie wpadł w paranoję I poza tym, nie patrzmy na Murata przez taki pryzmat przy ocenie jego ról. Ileż to razy reżyser czy producent stawiają konkretny wymóg. Tak było np. w przypadku "Aziza:, kiedy mu powiedziano, że ma schudnąć dziesięć kilo. Taki sam wymóg postawiono przed laty Hande Ercel... Ponadto jest coś takiego, jak charakteryzacja o czym często zapominamy. Oglądam "Tajemniczy Ogród" dla aktorów - to prawda i jak na razie kupuję ich Demira i Nazli . Jak długo - nie wiem. Skoro przekonuję się do aktorów, na których kiedyś nie mogłam patrzeć przez pryzmat ich wyglądu (Deniz Ozcan, Kaan Urcianogulu), po grze aktorskiej, to tym bardziej Murat w tej roli nie może mi przeszkadzać
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Oct 27, 2024 17:36:33 GMT
Next , być może masz rację, patrzysz na Murata, jak facet - nie upieram się przy swoim. Każdy patrzy inaczej. Każdy inaczej przeżywa kryzys wieku średniego. Ja wyraziłem kulturalnie swoją opinie. A ty wyraziłaś swoją i super, niech sobie każdy ma swoje zdanie. Murat nigdy nie był moim pierwszym wyborem jeśli chodzi o oglądanie z nim serialu. A skoro się tobie podoba to najważniejsze.
|
|
|
Post by mira on Oct 28, 2024 8:08:57 GMT
Nie widzę różnicy, może odrobinę się postarzał, a z całą pewnością schudł. Pierwsze zdjęcie jest też mocniej obrobione, twarz wygładzona. Na drugim widać zmarszczki na czole, widać pieprzyki.
Wiele razy czytałam tu, że Murat nie przypomina siebie, ale ja naprawdę niczego takiego nie widzę, wygląda zupełnie normalnie, naturalnie.
A tu kadry z nowego serialu. Gdzie on niby jest wygładzony?
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Oct 28, 2024 8:24:08 GMT
No właśnie te gładkie zdjęcia to plakatówki więc 150% retusz i photoshop. W serialu czy na ściankach widać jedynie jakby był nie naturalnie wychudzony.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 28, 2024 19:55:53 GMT
mira to jest Murat z tego serialu? Myślałem, że to całkiem inny aktor.
|
|
|
Post by elysa7 on Oct 28, 2024 20:42:42 GMT
Muszę obejrzeć drugi odcinek. Bo w pierwszym jakby Murat grał nierówno.
|
|
|
Post by mira on Oct 29, 2024 7:41:31 GMT
mira to jest Murat z tego serialu? Myślałem, że to całkiem inny aktor. Tak, to Murat z nowego serialu. Jest chudy i postarzał się, ale nie widzę tu żadnych wypełniaczy, powiększonych ust, przeszczepów włosów ani niczego takiego.
|
|
|
Post by lucy on Oct 29, 2024 12:55:09 GMT
lucy, czasami tylko cztery lata , to aż cztery lata. julia, ja nigdzie nie napisałam, że Murat się postarzał, ale że jego buzia uległa nienaturalnej zmianie. Ten botoks, który mu aplikują zmienił, i to bardzo jego rysy twarzy i rozmył urodę. Pierwszą bardzo widoczną, co więcej nagłą zmianę można było zauważyć w Azizie. Bo w Ramo był jeszcze sobą. I nikt mi nie wmówi, że mi się wydaje, bo za dobrze go znam, żeby tej zmiany nie zauważyć. Być może julia już się przyzwyczaiłaś do jego "nowej" twarzy, bo go oglądasz systematycznie od czasów Ramo.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Oct 29, 2024 14:54:46 GMT
Jeśli chodzi o wygląd faktycznie mega upodobnił się do innego aktora moim zdaniem mogli by grać bliźniaków z Tanselem Öngelem. Szczególnie z wersji Tansela z serialu Yaz'in Öyküsü.
|
|
|
Post by julia on Oct 29, 2024 18:42:57 GMT
Nie widzę różnicy, może odrobinę się postarzał, a z całą pewnością schudł. Pierwsze zdjęcie jest też mocniej obrobione, twarz wygładzona. Na drugim widać zmarszczki na czole, widać pieprzyki.
Wiele razy czytałam tu, że Murat nie przypomina siebie, ale ja naprawdę niczego takiego nie widzę, wygląda zupełnie normalnie, naturalnie.
A tu kadry z nowego serialu. Gdzie on niby jest wygładzony? Cieszę się, że nie tylko ja tak uważam. Potwierdzam, że jest dużo szczuplejszy, ale nie wychudzony na twarzy.. Też w serialu nie widzę wygładzania, jest to Murat starszy, inaczej uczesany, ubrany, ale mówienie, że to nie Murat, jest dużą przesadą/ julia, ja nigdzie nie napisałam, że Murat się postarzał, ale że jego buzia uległa nienaturalnej zmianie. Ten botoks, który mu aplikują zmienił, i to bardzo jego rysy twarzy i rozmył urodę. Pierwszą bardzo widoczną, co więcej nagłą zmianę można było zauważyć w Azizie. Bo w Ramo był jeszcze sobą. I nikt mi nie wmówi, że mi się wydaje, bo za dobrze go znam, żeby tej zmiany nie zauważyć. Być może julia już się przyzwyczaiłaś do jego "nowej" twarzy, bo go oglądasz systematycznie od czasów Ramo. Oczywiście, że tego nie pisałaś, tylko o tym, że twarz mu się zmieniła. Tyle tylko, że jeśli w jego wieku w grę wchodzą wypełniacze, to już nie botoks, tylko kwas hialuronowy i nici. Botoks raczej jest dla młodszych.. Przyznaję, że zmiana w wyglądzie nastąpiła w "Azizie:, ale jak wspomniałam, miał schudnąć 10 kg, a to jest bardzo dużo, twarz także się wtedy bardzo zmienia, wydłuża się. Być może, że się przyzwyczaiłam, bo raz w tygodniu oglądałam "Teskilat", teraz "Tajemniczy Ogród", ale słowo daję, poza nowym wizażem i mniejszą wagą nie zauważam nic szczególnego.
|
|
|
Post by lucy on Oct 30, 2024 7:34:52 GMT
Wczoraj Turków wywiało sprzed tv i w rezultacie reyting prawie nie drgnął. I nadal nie ma ani jednej czwórki z przodu, a w AB nawet trójki. Jedynym osiągnięciem w tej kategorii jest pokonanie Bajki (Bir Gece Masali), która wypadła z top 10.
|
|
|
Post by julia on Oct 30, 2024 10:01:19 GMT
mira to jest Murat z tego serialu? Myślałem, że to całkiem inny aktor. Matthias , , jeśli mówisz o facecie ze zdjęcia, Twojego wpisu,, to rzeczywiście nie jest Murat Ten powyżej, na pewno i nie mów, że nie poznałeś. Odcinek 3.
Noty w AB ubogie, czwórki z przodu nie ma. I nie wiadomo czy w ogóle będzie. Osobiście uważam, że zagmatwanie fabuły, związane z odzyskiwaniem dziecka jest ciekawe, na pewno ciekawsze od ulubionych przez Turków opowiastek typu "Czarna Perła" czy "Więzień Miłości" albo "Złoty Chłopak". Walka o prawa do dziecka, to temat trudny, a i w Turcji dość powszechny. dziadkowie, teściowie mogą odebrać matce dziecko stosunkowo łatwo, co już widzieliśmy w serialach. Ale wielu widzów "zapisywało się " na Murata, a on , niestety, działa na zwolnionych obrotach i jako aktor, i jako postać.. Być może to wynika ze scenariusza, ale wychodzi, że jego bohater jest tutaj ofiarą losu. Matka poszła w stronę psychologii, zdobyła rysunki Memo, wysłała psychologa do szkoły. Ojciec próbuje zrobić z Nazli prostytutkę, szantażem wpycha ją w łapy pierwszego z biznesmenów. TO była pułapka, bo oczywiście nasłał policję obyczajową, aby mieć czarno na białym, że Nazli nie może wychowywać Memo. No i tutaj wreszcie naprawdę ruszył się Demir. Do tej pory rodzice go wyprzedzali w działaniach, bo on był zajęty zabawą z Memo, pozyskiwaniem jego uczuć oraz przebudową domu dla bratanka. Nazli miała dowód rzeczowy w postaci aparatu siostry, ale i ten znalazł się w rękach starego Akcinara. Ona działa histerycznie, Demir zbyt flegmatycznie i to mi się nie podoba. Chciałabym, aby ta histeria ( uzasadniona zresztą) Nazli i zbyt powolne reakcje Demira się zmieniły. Czas podjąć wspólne działanie. Co do Ebru i Murata, to ona gra bardziej ekspresyjnie od niego, ale to też wynika z charakteru postaci.
|
|