|
Post by Onedine on Jun 5, 2024 15:23:13 GMT
Tytuł: Maxton Hall: The World Between Us Tytuł PL: Maxton Hall: Dwa Światy Kraj: Niemcy Wytwórnia: UFA Fiction Producent: Valentin Debler Reżyser: Martin Schreier, Tarek Roehlinger Scenariusz: Daphne Ferraro, Marc Schießer, Marlene Melchior, Zoe Hagen, Nina Rathke, Anna Schimrigk, Juliana Lima Dehne Gatunek: dramat, romans, młodzieżowy Ilość odcinków: 6 Kanał: Amazon Prime Video Emisja premierowa: od 9 maja 2024 Ekranizacja powieści „Save Me” autorstwa Mony Kasten. Opis:Błyskotliwa i wzorowa uczennica Ruby niechcący odkrywa szokujący sekret, który może wstrząsnąć prywatnym liceum Maxton Hall. Jej szkolny kolega, arogancki milioner James Beaufort jest zdeterminowany, by uciszyć Ruby za wszelką cenę. Ich wybuchowa konfrontacja niespodziewanie budzi iskrę uczuć… Obsada: Harriet-Herbig Matten- Ruby Damian Hardung- James Sonja Weißer- Lydia Beaufort Andrea Guo- Lin Wang Justus Riesner- Alistair Ellington i inni.
|
|
|
Post by Onedine on Jun 5, 2024 15:35:56 GMT
Zwiastun
|
|
|
Post by Onedine on Jun 5, 2024 15:41:56 GMT
Mi się się serial podobał. Był niewyszukany, z banalną fabułą, ale właśnie to mi się w nim podobało. I aktorzy mieli dobrą chemię.Na polskim Amazonie jest bezpłatny miesiąc próbny, ale ja serial widziałam gdzie indziej. Z angielskimi napisami.
|
|
|
Post by Atahan on Jun 5, 2024 21:51:48 GMT
Obejrzałem pierwszy odcinek, ale przez to, że czytałem całą trylogię (niespecjalnie ciekawą, swoją drogą) to łapałem się na tym, że nie potrafię się zaangażować. Myślę, że musi poczekać na moment, gdy będę potrzebował drobnej przerwy od dram. Najbardziej mnie chyba zdziwiło przeniesienie akcji do Niemiec. Prota kojarzę z "Jak sprzedawać dragi w sieci", a aktora grającego Cyrila z "Kitz" - oba seriale są Netflixa, niestety ten drugi skasowany po jednym sezonie, a akurat podobał mi się.
|
|
|
Post by Onedine on Jun 6, 2024 15:00:16 GMT
Obejrzałem pierwszy odcinek, ale przez to, że czytałem całą trylogię (niespecjalnie ciekawą, swoją drogą) to łapałem się na tym, że nie potrafię się zaangażować. Myślę, że musi poczekać na moment, gdy będę potrzebował drobnej przerwy od dram. Najbardziej mnie chyba zdziwiło przeniesienie akcji do Niemiec. (...) Książki napisała niemiecka pisarka, z fabułą osadzoną w Wielkiej Brytanii, o Anglikach. Na razie nie ma angielskiego przekładu, czyli ani WB, ani USA, Kanada, Australia... nie mają swoich wydań. To takie kuriozum, o którym piszą recenzenci tego serialu. Ekranizację zrobili Niemcy i akcja dzieje się w WB i jest o Anglikach, tak jak w książkach. Tylko część zdjęć była kręcona w Niemczech udając WB. Część w WB. To jak polskie autorki romansów piszą o Amerykanach w Nowym Jorku, itp i potem polscy aktorzy udawaliby Amerykanów w USA. Serial nagrywali po niemiecku, lokalnie Netflix jak zwykle robił dubbing lub napisy, lektora. Ja nie znam książek, nawet trailera nie oglądałam przed odcinkami. Wpadłam na ten serial na stronie, na której często oglądam seriale z angielskimi napisami. Był prezentowany jako jeden z największą ilością wyświetleń. To mnie zainteresowało co to jest i tak obejrzałam 1 odcinek, potem następne. Nie mając pojęcia co to będzie, czy będzie niecenzuralne czy cenzuralne. Ostatecznie myślę, że to coś w stylu typowych romansów o młodych bohaterach, ale podobał mi się. Ostatnio mało widziałam takich zwykłych historii miłosnych, on bogaty, ona niezamożna, on arogancki, ona przykładna.Następuje zderzenie ich światów i się zakochują, napotykają przeszkody.
|
|
|
Post by Onedine on Jun 13, 2024 14:47:37 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Jun 13, 2024 14:49:01 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 17, 2024 19:31:40 GMT
Ruszyły nagrania do 2. sezonu.
Serial okazał się najchętniej oglądaną produkcją serialową w historii platformy Amazon Prime Video.
|
|