|
Post by Atahan on Aug 16, 2024 11:35:07 GMT
Tytuł: Summer Night Inne tytuły: ความลับในคืนฤดูร้อน Gatunek: komedia, romans, dramat Reżyseria: Captain Rawiphon Hong-ngam Scenariusz :Captain Rawiphon Hong-ngam, Mook Jarinee Thanomyat, Inthira Thanasarnsumrit, Nichakorn Pairachwatin Odcinki: 10 Stacja: GMM 25 Emisja: 5.08.2024 - 7.10.2024 Opis: Sekretna historia miłosna, która zaczęła się w noc przed wakacjami, między nikomu nie znanym Lunem i szkolną księżniczką Star. Ich relacja musi pozostać tajemnicą, ponieważ w Star zakochany jest również szkolny książę White, który zaprosił Luna do swojej grupy przyjaciół. Wydarzenia z tej nocy stają się punktem wyjścia do chaotycznej historii o miłości, przyjaźni i nienawiści. Obsada: Phuwin Tangsakyuen - Lune Nontharat Phuwananon Dunk Natachai Boonprasert - White Thiwakorn Phonkitkamol Parn Nachcha Chuedang - Star Darika Jittraphiphatkul Lookjun Bhasidi Petchsutee - ivy Irin Phrimkittikorn Ryu Phudtripart Bhudthonamochai - Jewel Java Bhobdhama Hansa - Tan Bimbeam Praekwan Phongskul - Sera Mymé Nichapa Praepeerakul - Nana Tui Kiatkamol Lata - Alex Amm Preeyasuda Akkarasrisawad - Duean AJ Chayapol Jutamas - Zen Pream Nutnicha Sangmanee - Milk Paul Tanan Lohawatanakul - Ice
|
|
|
Post by Atahan on Aug 16, 2024 11:44:10 GMT
Nie oglądałem żadnej dramy z Phuwinem, ale jedna, w której grał główną rolę skończyła się zaledwie w połowie lipca. Dunka znam z "Hidden Agenda i wypadł tam w porządku. Parn debiutuje w GMM i to od razu w głównej roli, ma już też zaklepaną drugoplanową rolę w "Ossan's Love"
|
|
|
Post by Onedine on Aug 18, 2024 8:00:25 GMT
To jest drama, gdzie są tylko heteroseksualne pary ? Trójkąt miłosny, gdzie w głównej bohaterce jest zakochanych dwóch bohaterów?
|
|
|
Post by Atahan on Aug 19, 2024 11:37:10 GMT
To jest drama, gdzie są tylko heteroseksualne pary ? Trójkąt miłosny, gdzie w głównej bohaterce jest zakochanych dwóch bohaterów? Nie i tak. Drama zaczyna się od tego, że Lune skradł pierwszy pocałunek White'owi, bo się na niego przewrócił, a ich usta się zetknęły w pocałunku, ale to wszystko u nich. Obaj są zakochani w Star (chociaż trzymają to w tajemnicy) i po dwóch odcinkach obstawiam, że to Lune zdobędzie jej serce. Myślałem, że to będzie wszystko, ale przyjaciel White'a - Jewel, który zmienia dziewczyny jak rękawiczki najprawdopodobniej zakocha się w Tanie, przynajmniej na to się zapowiada, bo mają dosyć wymowne sceny. Sama drama jest dosyć słodka i urocza, ale porusza też poważniejsze tematy jak przemoc rówieśników czy wysokie wymagania rodzica podczas gdy owy rodzic sam jest nieobecny w życiu swojego dziecka. Pojawiają się też zabawniejsze sceny, w 2. odcinku przyjaciele Star udawali jej matkę przez telefon w rozmowie z pielęgniarką i ta scena im się akurat bardzo udała
|
|
|
Post by Onedine on Aug 20, 2024 15:42:05 GMT
To jest drama, gdzie są tylko heteroseksualne pary ? Trójkąt miłosny, gdzie w głównej bohaterce jest zakochanych dwóch bohaterów? Nie i tak. Drama zaczyna się od tego, że Lune skradł pierwszy pocałunek White'owi, bo się na niego przewrócił, a ich usta się zetknęły w pocałunku, ale to wszystko u nich. Obaj są zakochani w Star (chociaż trzymają to w tajemnicy) i po dwóch odcinkach obstawiam, że to Lune zdobędzie jej serce. Myślałem, że to będzie wszystko, ale przyjaciel White'a - Jewel, który zmienia dziewczyny jak rękawiczki najprawdopodobniej zakocha się w Tanie, przynajmniej na to się zapowiada, bo mają dosyć wymowne sceny. Sama drama jest dosyć słodka i urocza, ale porusza też poważniejsze tematy jak przemoc rówieśników czy wysokie wymagania rodzica podczas gdy owy rodzic sam jest nieobecny w życiu swojego dziecka. Pojawiają się też zabawniejsze sceny, w 2. odcinku przyjaciele Star udawali jej matkę przez telefon w rozmowie z pielęgniarką i ta scena im się akurat bardzo udała Z tym przypadkowym "pocałunkiem" (w dramach to tak zaliczają jako pocałunek, kompletnie nienaturalne sytuacje do tego doprowadzają) to nie jest wyznacznik, że oni się w sobie zakochają i to oni dwaj ostatecznie będą parą ? Albo być może tu będzie prawdziwy trójką miłosny i cała trójka będzie w sobie zakochana ? Możliwe to jest tutaj ? Tak mi się kojarzy, że w "Hormones" był wątek, że dziewczyna najpierw była zakochana w chłopaku, przespała się z nim, rzucił ją i po jakimś czasie zakochała się w swojej przyjaciółce, ale sporo czasu trwało zanim one stały się parą. I był inny wątek, gdzie byli oni dwaj i jeden z nich długo kręcił się tylko wokół dziewczyn, jeśli dobrze pamiętam. Albo to było w innym serialu od tych samych twórców.
|
|
|
Post by Atahan on Aug 21, 2024 13:06:13 GMT
Z tym przypadkowym "pocałunkiem" (w dramach to tak zaliczają jako pocałunek, kompletnie nienaturalne sytuacje do tego doprowadzają) to nie jest wyznacznik, że oni się w sobie zakochają i to oni dwaj ostatecznie będą parą ? Albo być może tu będzie prawdziwy trójką miłosny i cała trójka będzie w sobie zakochana ? Możliwe to jest tutaj ? Myślę, że nie, ale może się zaskoczę. W 3. odcinku wszystkie uczucia zostały już ujawnione. Myślę, że ten odtrącony (White) może na końcu związać się z przyjaciółką głównej - Ivy, która chyba też coś do niej czuje. Chyba, że pojawi się ktoś nowy w obsadzie, bo we wspomnieniach Luna przewija się Sera i pojawiła się w zwiastunie do nowego odcinka. Na upartego można też twierdzić, że jest coś między samymi chłopakami (znowu mieli kilka bliższych ujęć), ale dla mnie to maksymalnie bromance, który twórcy wykorzystują z faktu, że obaj aktorzy grają w BLach... patrząc na ramówkę GMM25 to i tak mają coraz mniej okazji, żeby grać w nie BLach. Czytałem komentarze jak fani obstawiali, że to Jewel jest zakochany w Whitcie i dlatego był zazdrosny, gdy ten wolał spędzać czas z Lunem. Dla mnie to było oczywiste, że po prostu czuje się zepchnięty na drugi plan i w tym najnowszym odcinku potwierdzono, że Jewel nic do Whita nie czuje. Biorąc pod uwagę obecny rozwój wydarzeń, on raczej na pewno zwiąże się z baristą. Tak, ta sceny z "przewracanym pocałunkiem" widziałem już nie raz w dramach, ale za każdym razem nie potrafię nie przewrócić oczami... Nie widziałem "Hormones", ale tutaj twórcy idą raczej w stronę słodkiego, w miarę lekkiego romcoma (tam chyba tak nie było) i myślę, że nie namieszają aż tak u bohaterów.
|
|
|
Post by Onedine on Aug 21, 2024 15:55:03 GMT
]Myślę, że nie, ale może się zaskoczę. W 3. odcinku wszystkie uczucia zostały już ujawnione. Myślę, że ten odtrącony (White) może na końcu związać się z przyjaciółką głównej - Ivy, która chyba też coś do niej czuje. Chyba, że pojawi się ktoś nowy w obsadzie, bo we wspomnieniach Luna przewija się Sera i pojawiła się w zwiastunie do nowego odcinka. Na upartego można też twierdzić, że jest coś między samymi chłopakami (znowu mieli kilka bliższych ujęć), ale dla mnie to maksymalnie bromance, który twórcy wykorzystują z faktu, że obaj aktorzy grają w BLach... patrząc na ramówkę GMM25 to i tak mają coraz mniej okazji, żeby grać w nie BLach. (...) Tak, ta sceny z "przewracanym pocałunkiem" widziałem już nie raz w dramach, ale za każdym razem nie potrafię nie przewrócić oczami... (...) Nie widziałem "Hormones", ale tutaj twórcy idą raczej w stronę słodkiego, w miarę lekkiego romcoma (tam chyba tak nie było) i myślę, że nie namieszają aż tak u bohaterów. W takim razie ten "pocałunek" to może chodziło o przypodobanie się fanom, aby mieli gify na pocieszenie. Z tymi 'pocałunkami" to jest jeszcze jeden typ "pocałunku", który jest bardziej dziwaczny tak to określać. Chodzi mi o resuscytację. Czasami postacie uznają ratowanie życia po przez metodę "usta usta' za pocałunek. To już jest kompletnie dziwne. "Hormones" było bez autocenzury. Tam było właściwie wszystko co mogło być kontrowersyjnego/"kontrowersyjnego", łącznie ze sceną aborcji po tabletce poronnej, scenami brania narkotyków, prób samobójczych, nakręconymi tak jakby to był dokument, nie fabuła.
|
|
|
Post by Atahan on Aug 22, 2024 9:54:29 GMT
Z tymi 'pocałunkami" to jest jeszcze jeden typ "pocałunku", który jest bardziej dziwaczny tak to określać. Chodzi mi o resuscytację. Czasami postacie uznają ratowanie życia po przez metodę "usta usta' za pocałunek. To już jest kompletnie dziwne. My się śmiejemy, ale jak widzę reakcje fanów na tego typu sceny to widzę w znaczniej większości, że się tym jarają i im się to podoba. Powiedzmy, że mnie też się podobają, ale bardziej w obserwowaniu do czego posuwają się twórcy w przemyceniu pocałunku w najbardziej dziwnych momentach. "Hormones" czeka u mnie na moment, w którym będę miał ochotę na coś poważniejszego/ambitniejszego. Zauważyłem, że ostatnio lecę prawie na samych romcomach i romansach - w każdym razie w większości to lekkie historie.
|
|
|
Post by Onedine on Aug 24, 2024 7:46:29 GMT
Pewne rzeczy są tylko robione pod fandomy. Mi się to czasami nie podoba, jeśli fabularnie to niczemu nie służy. Jest tylko taką "pułapką" na fana, a przeciętny widz daje się zmylić, ze taka scena coś znaczy. Kiedyś oglądałam jakąś dramę, gdzie były tego typu sceny dla fanów i nie rozumiałam po co one się pojawiły w fabule. Pod zakończeniu dramy przeczytałam, gdzieś przypadkiem, że aktor i aktorka grali wcześniej w innej dramie parę i to było takie "puszczenie oczka do widza". Tylko to było zrozumiałe dla kogoś kto znał tamtą wcześniejsza dramę. Dla innych to był zapychacz czasu, wątek do niczego nie prowadzący. Z tym wymyślaniem scen, aby usprawiedliwić fanserwis to jeszcze czasami są sny lub wyobrażenia postaci. To już kompletnie nic nie wnosi do fabuły i zabiera minuty z odcinka.
|
|
|
Post by Atahan on Sept 5, 2024 14:06:19 GMT
Po połowie na 100% jestem pewny, że Jewel i Harry Potter będą razem, co do reszty nie mam pojęcia. Do Tajlandii wróciła Sera, była sympatia Luna, a w Star oprócz White'a i Lune'a zakochana jest też Ivy. Niemal pewny jestem, że finalnie Star będzie z Lunem, ale nie wiem co się zadzieje między White'em, Serą i Ivy... i Naną, bo jej ewidentnie podoba się White. Gdy zabierałem się za tą dramę myślałem, że to będzie typowa GMM-owa drama romcomowo-młodzieżowa i że gdzieś przy 5 odcinku będę przewracać oczami przez zgubiony przez twórców klimat, a tutaj sporo się cały czas miesza. W dodatku jest też często zabawnie, nadal mam w pamięci scenę udawania matki Star, czy teraz scena ze składaniem klocków w najnowszym odcinku.
|
|
|
Post by Atahan on Sept 21, 2024 18:23:36 GMT
|
|