|
Post by Atahan on Aug 31, 2024 9:05:05 GMT
Tytuł: Never Let Me Go Inne tytuły: เพื่อนายแค่หนึ่งเดียว Gatunek: akcja, romans Reżyseria: Jojo Tichakorn Phukhaotong Scenariusz:Game Kirati Kumsat, Best Kittisak Kongka, Chim Sedthawut Inboon, Chalermpong Udomsilp Odcinki: 12 Stacja: 13.12.2022 - 28.02.2023 Emisja: GMM 25 Opis: Nuengdiao jest spadkobiercą majątku prestiżowej rodziny. Dorastał odizolowany od świata, daleko od wszystkich niebezpieczeństw. Do czasu, gdy jego ojciec zostaje zamordowany na oczach chłopaka. Teraz on i jego matka żyją w niebezpieczeństwie. Do ochrony nad Nuengdiao zostaje zatrudniony Palm - syn lojalnego pracownika rodziny Kiattrakulmethee. W pełnym niepewności życiu Nuengdiaa, Palm zapewni mu nowych doświadczeń. Obsada: Pond Naravit Lertratkosum - Palm Pannakorn Jannaloy Phuwin Tangsakyuen - Nuengdiao Kiattrakulmethee Organ Rasee Wacharapolmek - Thanya Kiattrakulmethee Nat Sakdatorn - Kit Suphakit Chimon Wachirawit Ruangwiwat - Ben Perth Tanapon Sukumpantanasan - Chopper Tae Pitisak Yaowananon - Chanon Panadda Ruangwut - Mam June Wanwimol Jaenasavamethee - Maggie Pawin Thanik Kamontharanon - Phum Man Supakit Tungtatsawat - Phiphop Kiattrakulmethee Fluk Pisith Nimitsamanjit - An
|
|
|
Post by Atahan on Aug 31, 2024 9:20:51 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Sept 2, 2024 15:10:11 GMT
Kojarzę plakat dramy, musiał mi się wiele razy gdzieś przewinąć na stronach z dramami i go zapamiętałam.
|
|
|
Post by Atahan on Sept 12, 2024 16:11:01 GMT
Kojarzę plakat dramy, musiał mi się wiele razy gdzieś przewinąć na stronach z dramami i go zapamiętałam. Z tego co wiem ona była dosyć popularna, ale startowała, gdy poruszałem się w dramach nic o nich nie wiedząc (a już szczególnie tajskich). Długo ją odkładałem i okazała się dla mnie zaskoczeniem. Wychodzi na to, że te które startują w grudniu na GMM25 są "najlepszej" jakości, "Not Me" też było dla mnie zaskoczeniem, bo to dobra, wielowątkowa drama, która na GMM25 okazała się klapą.
|
|
|
Post by Atahan on Sept 17, 2024 13:22:04 GMT
Przez chwilę myślałem, że postawię pierwszą 10, bo do tej pory największa ocena jaką dałem dramom to 9,5 i tutaj też leci 9,5. Ostatnie 20 minut finału jest całkowicie niepotrzebne, bo po wszystkich nieszczęściach, które tutaj miały miejsce już można było sobie darować scenę pt "tak bardzo cię kocham, więc z tobą zrywam, odchodzę i mnie nie szukaj". GMM rzadko kręci coś, co nie ma po drodze specyficznych scen typowych dla gatunku. W "KIDNAP" wrzucili już w 1. odcinku scenę ze swetrem, tutaj takich absurdów nie ma. Są inne, np. to że z czasem trwania serialu szkoła zaczęła tracić na znaczeniu i gdzieś po drodze mało kto już do niej chodził. Ale podczas oglądania miałem poczucie, że od początku do prawie końca oglądam coś przemyślanego, dopracowanego i po prostu dobrego. Z jednej strony akcja toczy się spokojnie i pozwala zżyć z bohaterami, w innych rejonach biegnie nieco szybciej. Jest też trochę przemocy, trochę często do siebie strzelają, wielu bohaterów ucierpiało, bo umarli lub zostali postrzeleni, ale ostatecznie dobro zwycięża. Przywiązałem się do tej produkcji, nie była doskonała i gdybym zaczął nad nią dokładniej rozmyślać to doszukałbym się, ale przez wszystkie odcinki i teraz też pozytywnie o niej myślę i tak już najpewniej pozostanie.
|
|