|
Post by lucy on Nov 11, 2020 15:15:19 GMT
Tytuł: Lost Romance Gatunek: romans, komedia, biznes, fantazja, dramat Reżyseria: Eri Hao Scenariusz: Chen Jie Ying Stacja: Set Tv Kraj: Tajwan Ilość odcinków: 20 Emisja: 07.06.2020-17.10.2020 Opis by Onedine Zheng Xiao En pracuje jako edytorka teksów w wydawnictwie zajmującym się powieściami romantycznymi. Jej marzeniem jest zakochać się, tak jak wiele bohater wydawanych w jej pracy książek, w bogatym, przystojnym, młodym prezesie wielkiej firmy. Większość wolnego czasu poświęca na marzeniem o He Tian Xing-u, prezesie firmy, której siedziba mieści się niedaleko wydawnictwa. Pewnego dnia Xiao En jest świadkiem upadku He Tian Xing'a z dachu jego firmy. Do sytuacji doprowadziło przyrodnie rodzeństwo młodego prezesa, które chce przejąć władzę w rodzinnym biznesie. He Tian Xing zapada w śpiączkę, a Xiao En bojąc się o swoje życie nie ujawnia prawdy o wydarzeniu. Niebawem dziewczyna budzi się w innej rzeczywistości gdzie pracuje w firmie, którego prezesem jest Si Tu Ao Ran wyglądający jak He Tian Xing. Xiao En uświadamia sobie, że znalazła się w rzeczywistości jednej z czytanych przez nią książek. Pechowo dla niej jest tutaj jednak nie jest główną bohaterką, którą ma pokochać Si Tu Ao Ran, ale pobocznym czarnym charakterem. Xiao En postanawia zmienić jednak fabułę powieści, w której znalazła się z niewiadomej przyczyny i stać się miłością głównego bohatera. Tymczasem w prawdziwej rzeczywistości Xiao En trafia nieprzytomna do szpitala, gdzie lekarze nie mają pojęcia co jest przyczyną jej stanu. Szybko okazuje się, że cokolwiek złego ze zdrowiem dziewczyną dzieje się w drugiej rzeczywistości ma swoje konsekwencje w jej prawdziwym życiu. Obsada: Marcus Chang- He Tian Xing/Si Tu Ao Ran Vivian Sung- Zheng Xiao En
|
|
|
Post by lucy on Nov 11, 2020 15:19:23 GMT
Protka w sukni ślubnej na ślubie, który zakończył się w nieoczekiwany sposób. Jak ktoś planuje oglądać to niech nie czyta jak się zakończył ten ślub, bo będzie super spoiler. W odcinku 15 w trakcie ceremonii ślubnej protka zniknęła ze świata książki i wróciła do rzeczywistości, czyli odzyskała świadomość. To samo stało się z protem, tylko on na razie nie ma pamięci tego, co działo się w powieści. Serial nie porywa super akcją, ale cały czas bardzo go lubię i oglądam każdą scenę.
|
|
|
Post by lucy on Nov 15, 2020 20:41:57 GMT
Jeszcze dwa odcinki, 19 i 20 i jest finał serialu. Ciągle to piszę od nowa, że drama nie jest z tych szybko się rozgrywających, a ogląda mi się bardzo fajnie. Przez cały czas. Liczę, że finał będzie pasował do całej fabuły. Drama jest tajwańska, ale już kilka razy zdarzyło się twórcom nawiązać do dram koreańskich. Ostatecznie te są w Azji i na świecie najbardziej popularne (w chińskich też lubią wspominać o dramach z Korei i aktorach). W jednym odcinku w wyobrażeniu bohaterki ona i jej prot odgrywali sceny z tych największych superhitów koreańskich, mi.in z Goblina. Zabawnie to wypadło. W 18 odcinku była scena z wymienianiem 3 (według scenarzystów Lost romance) najpopularniejszych aktorów z Korei, m.im Lee Min Ho.
|
|
|
Post by lucy on Nov 15, 2020 20:42:23 GMT
Jeszcze tydzień i drama się kończy. Tak naprawdę ostatni odcinek jest w sobotę, ale z angielskim tłumaczeniem będzie kilka dni później. Co prawda nie oglądałam mnóstwa seriali tajwańskich, ale z tych co widziałam, ten jest moim numerem 1. 8)
|
|
|
Post by lucy on Nov 15, 2020 20:42:51 GMT
Drama dostała od mnie 9.5 punktów na mydramalist. Do ideału 10 zabrakło przez tempo akcji, ale w fabule podobało mi się wszystko. Tym sposobem "Lost romance" stała się moją ulubioną dramą z Tajwanu 8)
|
|
|
Post by lucy on Nov 15, 2020 20:43:13 GMT
|
|
aneka1984
Nowicjusz
|
Post by aneka1984 on Nov 4, 2022 15:03:34 GMT
Świetna drama warta obejrzenia, a wiec polecam. Moja ocena 10/10
|