|
Post by Atahan on Oct 11, 2024 13:16:04 GMT
Tytuł: Love in the Big City Inne tytuły: Daedosiui Sarangbeob, 대도시의 사랑법 Gatunek: romans, dramat Reżyseria: Hur Jin Ho, Hong Ji Young, Son Tae Gyum, Kim Se In Scenariusz: Park Sang Young Fabuła: Park Sang Young Odcinki: 8 Stacja: TVING Emisja: 21.10.2024 Opis: Go Young, oczami swojej współlokatorki Mi Ae, wyrusza w podróż wewnętrznego rozwoju. Chłopak zmaga się z trudną relacją z matką, która nie akceptuje jego orientacji seksualnej i musi rozstać się z ukochanym Gyu Ho z powodu presji społecznej. Chcąc poradzić sobie z rozstaniem wyrusza, z pewnym nieznajomym, do Tajlandii, aby dowiedzieć się więcej o samym sobie. Obsada: Lee Soo Kyung - Mi Ae Nam Yoon Su - Go Yeong Jin Ho Eun - Gyu Ho Oh Hyun Kyung - Eun Suk Kwon Hyuk - Nam Gyu Byun Jun Seo - Park Ji Tae Na Hyun Woo - Yeong Su
|
|
|
Post by Atahan on Oct 11, 2024 13:21:04 GMT
Premiera w Polsce 21 października na Viki: www.viki.com/tv/40771c-love-in-the-big-cityWypatrywałem tej dramy, ale nie byłem pewny czy będzie do niej legalny dostęp ze względu na TVING. "Dreamig of Freaking Fairy Tale" się nigdzie nie pojawiło, "Unintentional Love Story" zresztą tak samo. Dobrze, że Viki chociaż o Big City się pokusiło. Powstała też adaptacja filmowa, ale czy dotrze ona kiedyś do polskich kin to nie wiadomo.
|
|
|
Post by Onedine on Oct 12, 2024 10:21:23 GMT
Czytałam zarówno o dramie, jak i o filmie. Drama ma reklamę, która jest klarowna dla widza. Film jest reklamowany jakby to była historia miłosna między kobietą i mężczyzną. W sensie, że sceny w trailerze, materiały promocyjne, zdjęcia aktorów z sesji fotograficznych są jak dla pary. Jest to kwestią polemiki, bo tak naprawdę taki ten film nie będzie. To tak jakby producenci okłamywali widzów, bo bali się reklamować, jaki film będzie. W dramie są mniej znani aktorzy, a filmie są bardzo znani aktorzy. Co już pokazuje jakie są standardy promowania tego samego materiału w dramach i filmach. Z drugiej strony fani aktorów z filmu nie mają problemu z tematyką. Oboje są znani z grania w odważnych scenach, etc. Niektórzy fani głównego aktora z dramy za to mają problem z jego wyborem roli.
|
|
|
Post by Atahan on Oct 19, 2024 8:24:08 GMT
Jeszcze nie było premiery, a mnie ostatnio pokazała się w mediach informacja o protestach związanych z emisją tej dramy. www.newstnt.com/news/articleView.html?idxno=420000Dopiero po przeczytaniu tego artykułu obejrzałem zwiastun (i wiem, że to odrębne kultury), ale w porównaniu do zwiastunów tajskich serii, to tutaj nie ma się do czego przyczepić.
|
|
|
Post by Onedine on Oct 19, 2024 12:52:04 GMT
Jeszcze nie było premiery, a mnie ostatnio pokazała się w mediach informacja o protestach związanych z emisją tej dramy. www.newstnt.com/news/articleView.html?idxno=420000Dopiero po przeczytaniu tego artykułu obejrzałem zwiastun (i wiem, że to odrębne kultury), ale w porównaniu do zwiastunów tajskich serii, to tutaj nie ma się do czego przyczepić. Zwiastun jest zwykły. Protesty są o samą treść, że jest o związku homoseksualnym. Zwykle są to bardziej niszowe produkcje, o których zbytnio nie pisze się/ mówi w mediach większych. W Korei Południowej jest wiele protestów. Nawet słynny film feministyczny był oprotestowany swojego czasu i do tej pory jak ktoś znany go poleca to od razu antyfani "kancelują" taką osobę. Są też takie fora anyfeministyczne/antygejoweskie w Korei, które są mocno radykalne. Niektóre z nich były zamykane z nakazów władz z powodu treści nienawiści, wzywania do przemocy. Ostatnio jest afera z idolem (on ma teraz chyba 20 lat), który na rok został zawieszony, a teraz wyrzucono go z grupy (RIIZE), tylko dlatego, że randkował (z dziewczyną), przeklinał, miał życie prywatne. Czyli prowadził zwykłe życie nastolatka przed byciem w zespole. Prawdziwa paranoja, że jego hejtrzy (niby niektórzy fani zespołu, ale głośni) zniszczyli mu karierę, na którą pracował od dziecka, bo wtedy trzeba zacząć trenować.
|
|
|
Post by Atahan on Oct 29, 2024 7:57:33 GMT
Drama dobiła do 1. miejsca na Viki. Nie oglądałem jej jeszcze. Zobaczyłem, że tutaj gra aktor w roli drugoplanowej, który kiedyś grał główną w krótszej webdramie "The New Employee" Kwon Hyuk, fajnie wtedy zagrał i jestem ciekawy jego nowej roli.
|
|