Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 2, 2021 21:27:02 GMT
To polecam ci Bridgerton jest świetny. Na podstawie romansów Julii Quinn. Nie wiem kiedy minęły mi te 8 odcinków.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 23, 2021 17:55:15 GMT
|
|
|
Post by julia on Jun 23, 2021 20:43:39 GMT
Oglądałam pierwszy sezon w telewizji. Z tego , co wyczytałam, to nie tylko była słaba oglądalność, ale podobno też starcia na linii Nurgul Erkan. Nurgul nieszczególnie się prezentuje w rolach kobiet robotnic (nic nie ujmując robotnicom). Siermiężne ubrania nie dodają jej uroku. Ona ma coś takiego w sobie, że wygląda pięknie w upiętych włosach lub spadających lekko na twarz. Niezbyt dobrze wygląda, gdy włosy zakłada za uszy. Ale do tej pory jest zgrabna i bardzo ładnie chodzi. Doszło do pozwania przez Nurgul Erkana za molestowanie Nurgul miała ponoć żal do "Keriman",że nie zgodziła się potwierdzić tego w sądzie, choć wcześniej miała taki zamiar. Erkan wystąpił do sądu z wnioskiem o zniesławienie, ale szybko go wycofał. Keriman działała na mnie , jak płachta na byka i dlatego bałam się oglądać "Guvercin" i słusznie Aktorka raz , że ma niezbyt nachalną urodę, to jeszcze sprawia wrażenie baby z magla. Nie cierpiałam także Hazal, tego rozwydrzonego dziewuszyska. Nie polubiłam Aliny i później, zaś Leyla - Cansu był sympatyczniejsza i...ładniejsza, choć trochę namolna, nachodziła Gulseren, kiedy dla nich było lepiej, aby przez pewien czas mieszkała z Dilarą i Cihanem. Z zadowoleniem przyjęłam informację, że zagra w "Sahin Tepesi", ale tam miała rolę nadwrażliwej i nerwowej , więc też mnie niczym nie ujęła.
|
|
|
Post by lucy on Jun 24, 2021 14:17:29 GMT
Z tego , co wyczytałam, to nie tylko była słaba oglądalność, ale podobno też starcia na linii Nurgul Erkan. Słabą oglądalność? Paramparca była hitem z reytingiem ok. 10% (1 sezon). Już na starcie zdmuchnęła Karadayi z piedestału. Nurgul nieszczególnie się prezentuje w rolach kobiet robotnic (nic nie ujmując robotnicom). Siermiężne ubrania nie dodają jej uroku. Ona ma coś takiego w sobie, że wygląda pięknie w upiętych włosach lub spadających lekko na twarz. Niezbyt dobrze wygląda, gdy włosy zakłada za uszy. Ale do tej pory jest zgrabna i bardzo ładnie chodzi. Wg mnie w rolach ubogich kobiet Nurgul się wręcz źle prezentuje. Kiedyś była ładna, zgrabna i powabna, no dzisiaj jest już mało atrakcyjna. Czas w jej przypadku niestety szybciej płynie, niż u innych aktorek i na ekranie to mocno widać. Nurgul dzisiaj:
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 24, 2021 14:42:24 GMT
Z tego , co wyczytałam, to nie tylko była słaba oglądalność, ale podobno też starcia na linii Nurgul Erkan. Niestety w Polsce serial nie cieszył się zbytnią popularnością, natomiast w Turcji był to wielki sukces. Doczekał się 97 tureckich odcinków Co do całej sytuacji Nurgul - Erkan, w ostateczności nie wiem jak się to wyjaśniło. Każdy szedł w swoje. Ja nigdy nie słyszałem, żeby ktoś skarżył się na współpracę z Nurgul tak samo z Erkanem, choć "Gel Dese Ask" z Erkanem znikło po czterech odcinkach, bo protka nie chciała dalej grać. Nurgul z tego powodu w połowie (w 52 tureckim odcinku) odeszła z serialu. Odejście protek z serialu, w trakcie jego trwania, nigdy nie kojarzy mi się dobrze. Scenarzyści często mają problem jak dalej dobrze poprowadzić fabułę np. od razu na myśl przychodzi mi "Por Amar Sin Ley", gdzie fabuła po śmierci protki siadła. "Seferin Kizi" chyba też dobrze na tym nie wyszło (sugerując się większością opinii). Tutaj na szczęście scenarzyści poradzili sobie świetnie. Mimo iż bardzo lubię Nurgul, to jej odjedzie jakoś mną nie wstrząsnęło. Scanariusz był w dalszym ciągu pisany na wysokim poziomie. Mam wrażenie, że to nawet w dalszych odcinkach działo się więcej niż w pierwszym sezonie. Ten sam scenarzysta pracuje aktualnie nad innym hitem "Bir Zamanlar Çukurova". Chętnie bym obejrzał, gdyby nie ilość odcinków.
|
|
|
Post by lucy on Jun 24, 2021 15:22:47 GMT
Tez uważam, że odejście protki/ prota z serialu jest niepoważne i świadczy, ze aktorka/ aktor nie ma szacunku do widza. Tutaj na szczęście scenarzyści poradzili sobie świetnie. Mimo iż bardzo lubię Nurgul, to jej odjedzie jakoś mną nie wstrząsnęło. Scanariusz był w dalszym ciągu pisany na wysokim poziomie. Mam wrażenie, że to nawet w dalszych odcinkach działo się więcej niż w pierwszym sezonie. Ten sam scenarzysta pracuje aktualnie nad innym hitem "Bir Zamanlar Çukurova". Chętnie bym obejrzał, gdyby nie ilość odcinków. Liam , Yildiz Tunc to kobieta, więc scenarzyst ka. I to prawda, ona ma świetne pióro, czego się nie tknie zamienia w złoto. Ona ma podpisany kontakt z Tims&B. Miała pisać dla nich jeszcze jeden serial, ale kanały tureckie go zablokowały i projekt poszedł na półkę. Może po wielkim sukcesie Cukurovej, Atv, albo inny kanał go odmrozi? Yildiz Tunc:
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 24, 2021 15:52:27 GMT
Tez uważam, że odejście protki/ prota z serialu jest niepoważne i świadczy, ze aktorka/ aktor nie ma szacunku do widza. Zgadzam się choć nie do końca. Moim zdaniem są różne sytuacje, które wpływają na odejście. Jeśli aktor/aktorka odchodzą w trakcie trwania serialu (mam na myśli nie tylko głównych bohaterów ale i poboczne postacie) to niech dadzą scenarzystką czas na sensowne wygaszanie postaci a nie z gruchy i pietruchy odchodzą, zostawiając scenarzystów z ręką w nocniku. Niech scenarzysta ma czas do namysłu. Największe takie akcje dzieją się w Turcji. Mam wrażenie, że tu nikt nie ma żadnych kontraktów i kiedy tylko chcą mogą olać projekt i od razu rzucić się na kolejny.
|
|
|
Post by lucy on Jun 24, 2021 16:04:41 GMT
Liam, wg mnie tylko śmierć i choroba (w sensie nie "katar") są usprawiedliwieniem dla przerywania przez aktorów projektów. Niestety w Turcji przez to, że produkcja seriali się odbywa na wariackich papierach, gdzie nikt niczego nie ma zagwarantowane, bo o długości projektów (także tej minimalnej) decyduje tylko kanał telewizyjny w trakcie emisji serialu, jakość turkiszów bardzo na tym cierpi. Seriale są coraz to gorsze, coraz bardziej nieskładne i chaotyczne.
|
|
|
Post by lucy on Oct 7, 2021 10:27:31 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 10, 2022 14:00:28 GMT
Odcinki ze śmiercią protki w Hiszpanii z rekordami oglądalności.
|
|
|
Post by julia on Jan 11, 2022 20:35:12 GMT
Kiedyś była ładna, zgrabna i powabna, no dzisiaj jest już mało atrakcyjna. Czas w jej przypadku niestety szybciej płynie, niż u innych aktorek i na ekranie to mocno widać. Nurgul dzisiaj: lucy, cóż robić, natura nie jest łaskawa dla wszystkich U Nurgul widać, upływający czas, to prawda, Co do oglądalności, to ja miałam na myśli Polskę, gdyż wtedy jeszcze moje oglądanie było w powijakach i nie miałam pojęcia o czymś takim, jak tureckie ratingi
|
|
|
Post by Matthias on Jun 18, 2022 18:56:27 GMT
📸✨Aktorzy serialu „ Paramparca” spotkali się na galowym wieczorze platformy cyfrowej Disney Plus.
|
|
|
Post by man1000 on Aug 28, 2023 23:26:49 GMT
|
|