|
Post by lucy on Nov 9, 2020 21:12:40 GMT
m.media-amazon.com/images/M/MV5BNDliNmMzNjEtZWI0Ni00ZDVkLTgwZTItYWE1NjJjN2VjMDc3XkEyXkFqcGdeQXVyMTAwMzM3NDI3._V1_.jpgTytuł: Bay Yanlış - Pan Niedoskonały Wytwórnia: Gold Film Producent: Faruk Turgut Reżyseria: Deniz Yorulmazer Scenariusz: Aslı Zengin i Banu Zengin Kanał: Fox Emisja: 26 czerwca 2020 - 2 października 2020 Dzień tygodnia: piątek Gatunek: Komedia romantyczna Ilość odcinków:14 Opis: (Liam) To romantyczna komedia opowiadająca historię Ozgura (Can Yaman) - właściciela baru. Mężczyzna prowadzi bogate acz puste życie i nie wierzy w miłość. Ezgi (Özge Gürel) nie ma szczęścia w miłości, ale postanawia za wszelką cenę znaleźć odpowiedniego partnera i wyjść za mąż. Ozgur widząc, jak nieporadna w swoich podrywach jest Ezgi postanawia jej pomóc i zostaje jej nauczycielem podrywu. Wkrótce Ozgur i Ezgi zostają sąsiadami i okazuje się, że miłość czeka na nich tam, gdzie zupełnie się jej nie spodziewają. Obsada:Can Yaman (Özgür Atasoy) Özge Gürel (Ezgi İnal) Gürgen Öz (Levent Yazman) Fatma Toptaş (Cansu Akman) Suat Sungur (Ünal Yılmaz) Lale Başar (Sevim Atasoy) Cemre Gümeli (Deniz Koparan) Serkay Tütüncü (Ozan Dinçer) Sarp Can Köroğlu (Serdar Öztürk) Taygun Sungar (Soner Seçkin) Feri Baycu Güler (Nevin Yılmaz) Ece İrtem (Gizem Sezer) Emre Eren (Anıl Çelik) Kimya Gökçe Aytaç (İrem Doğan)
|
|
|
Post by lucy on Nov 15, 2020 22:02:06 GMT
Linki zewnętrzne:
Zwiastuny
Plakaty
Reytingi
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 16, 2020 1:20:48 GMT
Ozge Gurel, Can Yaman oraz "Bay Yanliş" nominowani do Produ Awards 2020.
|
|
|
Post by lucy on Nov 20, 2020 20:34:57 GMT
BY zakupiły Węgry.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 20, 2020 21:03:52 GMT
Polska na pewno nie kupi.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 22, 2020 22:43:32 GMT
Po klapie EK wątpię by ktoś od nas chciał zaryzykować i kupić BY
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 23, 2020 15:45:33 GMT
Też mi się tak wydaje.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 23, 2020 19:11:27 GMT
Mi sie wydaje, ze serial jest po prostu za krotki, aby TVP wyrazilo zainteresowanie... Z tych naprawde krotkich (od 30 do 60 odcinkow) seriali byly chyba tylko 2 + Kurt Seyit?
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 23, 2020 19:15:01 GMT
A mnie się wydaje że tvp patrzy na cenę. A skoro grał tu can to cena pewnie nie jest niska, co nie znaczy że jest adekwatna.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 23, 2020 19:39:33 GMT
Nie zgodze sie, bo idac tym tropem np. “Kara sevda” i “Tylko z Toba” musialy byc prawie za darmo, a emitowano je u nas prawie rownolegle z Turcja (mam na mysli, ze to swieze seriale, a nie kilkuletnie). Wg mnie kupili “Elif” (ktory dobrze sie za granica sprzedawal) - ten ma bardzo dobra ogladalnosc i dlatego postawili na “Przysiege”. A “Wiezien...” no coz, moze mial fajne proma. Nie wiem co ich sklonilo do zakupu i w sumie nie gdybam, na wiele tytulow i tak juz nie licze, a wiele i tak nie mialoby szans.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 23, 2020 19:55:14 GMT
Kurski pieniądze na seriale przewalił na drugim ślubie.
|
|
|
Post by elysa7 on Nov 24, 2020 19:27:49 GMT
BY na pewno nie jest tani. Z resztą np. tvp raczej nie zagląda do internetu i nie patrzy co z turkiszów jest popularne. Kupują od swojego zaufanego dostawcy Eccho Rights po taniości i tyle
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 24, 2020 20:16:54 GMT
Idą po taniości nie patrzą czy coś jest dobre. Najlepiej tanie i z dużą ilością odcinków.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 24, 2020 21:39:55 GMT
Idą po taniości nie patrzą czy coś jest dobre. Najlepiej tanie i z dużą ilością odcinków. Bez przesady. Znawca tematu nie jestem, ale przed „Wiezniem milosci” i „Przysiega” lecialy glownie seriale 100-odcinkowe (krotsze lub dluzsze) i raczej wybierali dobre tytuly. ”Elif” sie nie czepiam, bo ten tytul byl/jest emitowany w bardzo wielu krajach i oewnie popularnosc przesadzila o zakupie. A, ze sie przyjal, to stacja poszla za ciosem i znalazla kolejny serial z historia o dzieciaku („Przysiega”).
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 28, 2020 0:53:55 GMT
Już niedługo emisja na Nova w Hiszpanii.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 28, 2020 11:58:26 GMT
Hiszpania kocha Cana. A raczej Hiszpanki to będą bić rekordy oglądalności.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 28, 2020 12:32:14 GMT
No nie wiem czy “Dolunay” byl az takim hitem tam? To, ze serial trafi do Hiszpanii bylo pewne juz na samym poczatku, dlatego tez FOX przestal wstawiac odcinki z napisami na Youtube.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 6, 2020 18:52:03 GMT
Oczywiście nie mogło być inaczej: serial został zakupiony przez Włochy. Emisja w 2021 roku przez Canal 5.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 6, 2020 18:53:29 GMT
Hiszpania i włochy kupują każdy serial z canem. Wcale mnie to nie zdziwiło.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 6, 2020 21:20:06 GMT
Hiszpania i włochy kupują każdy serial z canem. Wcale mnie to nie zdziwiło. Mnie również. Te kobity mają obsesje na punkcie Cana. Ale zobaczymy jaka będzie oglądalność. Bo w Polsce też Can jest lubiany, a EK było klapną na tvp.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 6, 2020 21:40:54 GMT
Oczywiście nie mogło być inaczej: serial został zakupiony przez Włochy. Emisja w 2021 roku przez Canal 5. Nie zdziwiłem się . W końcu Can to Idol we Włoszech
|
|
|
Post by mira on Dec 7, 2020 7:47:28 GMT
Mi sie wydaje, ze serial jest po prostu za krotki, aby TVP wyrazilo zainteresowanie... Z tych naprawde krotkich (od 30 do 60 odcinkow) seriali byly chyba tylko 2 + Kurt Seyit?
W polskiej telewizji wyemitowano też "Czarną Perłę, a wersja turecka ma zaledwie 20 odcinków.
No właśnie ciekawi mnie, dlaczego EK okazało się w Polsce klapą? Wydaje się, że mamy tutaj wiele fanek Cana, a serialu chyba nawet raz nie dokończono, miał aż tak słabą oglądalność?
BY jest krótki, ale jak rozbiją każdy odcinek na trzy krótsze to aż tak mało tego nie jest.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 7, 2020 9:37:22 GMT
mira, też nie wiem skąd ta słaba oglądalność EK. Wątpię, aby telewizja kupiła serial głównie pod naciskiem widzów... Może początek pierwszego odcinka, który wygląda jak cukierkowy teledysk, zniechęcił kilku widzów - sam miałem ciarki wstydu na skórze jak to widziałem i myślałem tylko "o nie, tego to ja oglądać nie będę" (ale obejrzałem cały odcinek i spodobał mi się).
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 7, 2020 20:31:04 GMT
W polskiej telewizji wyemitowano też "Czarną Perłę, a wersja turecka ma zaledwie 20 odcinków.
No właśnie ciekawi mnie, dlaczego EK okazało się w Polsce klapą? Wydaje się, że mamy tutaj wiele fanek Cana, a serialu chyba nawet raz nie dokończono, miał aż tak słabą oglądalność?
BY jest krótki, ale jak rozbiją każdy odcinek na trzy krótsze to aż tak mało tego nie jest. Fanki cana są w sieci, i również w sieci na grupach oglądają jego seriale.
|
|
|
Post by mira on Dec 8, 2020 7:48:36 GMT
BY jest krótki, ale jak rozbiją każdy odcinek na trzy krótsze to aż tak mało tego nie jest. Fanki cana są w sieci, i również w sieci na grupach oglądają jego seriale. Tak napisałam o fankach Cana ale przecież nie tylko one decydują o popularności serialu. W Polsce najwyraźniej serial się nie spodobał, chociaż trudno powiedzieć dlaczego. Te godziny emisji też jakieś dziwne, na oglądanie serialu o 10 czy 13 mają czas tylko osoby na emeryturze i może kobiety w ciąży/na macierzyńskim.
W Polsce BY na pewno się nie pojawi, już prędzej spodziewałabym się SCK, bo z Hande leciały już dwa seriale i oba nieźle się u nas przyjęły.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 8, 2020 8:39:31 GMT
Fanki cana są w sieci, i również w sieci na grupach oglądają jego seriale. Tak napisałam o fankach Cana ale przecież nie tylko one decydują o popularności serialu. W Polsce najwyraźniej serial się nie spodobał, chociaż trudno powiedzieć dlaczego. Te godziny emisji też jakieś dziwne, na oglądanie serialu o 10 czy 13 mają czas tylko osoby na emeryturze i może kobiety w ciąży/na macierzyńskim.
W Polsce BY na pewno się nie pojawi, już prędzej spodziewałabym się SCK, bo z Hande leciały już dwa seriale i oba nieźle się u nas przyjęły.
Jakoś inne seriale w tym samym paśmie sobie radziły... Zgadzam się z Next, że to klątwa fanek Cana.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 11, 2020 0:13:08 GMT
W polskiej telewizji wyemitowano też "Czarną Perłę, a wersja turecka ma zaledwie 20 odcinków. W Polsce TVP emitowało jeszcze krótsze jak "Królowa jednej nocy" (15 odcinków tureckich) i romcom "Marzę o tobie" (13 odcinków tureckich). "Bay Yanliş" miało by w Polsce 43 odcinki. Myślę, że odpada głównie przez to, że po prostu polskie stacje nie celują w romcomy.
|
|
|
Post by lucy on Dec 11, 2020 10:00:12 GMT
"Bay Yanliş" miało by w Polsce 43 odcinki. Myślę, że odpada głównie przez to, że po prostu polskie stacje nie celują w romcomy. Był moment, że celowały, jednak po EK celować przestały. 💥 Can Yaman, serial BY i Ozge Gurel weszli do hasztagów TOP10 włoskiego twittera.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 11, 2020 19:42:28 GMT
Nigdy nie zrozumiem zachwytu nad Canem, czy ogólnie serialami z nim. Jest kiepskim aktorem, a seriale z nim również takie są. Na marginesie SCK mogłoby być u nas hitem, gdyby puścić serial wieczorem. BY za krótkie dla polskich stacji i pewnie za drogie
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 11, 2020 20:47:33 GMT
Nigdy nie zrozumiem zachwytu nad Canem, czy ogólnie serialami z nim. Jest kiepskim aktorem, a seriale z nim również takie są. Odbiorcy cana, a raczej odbiorczynie bo to kobiety. One są jak reksio na szynkę jak widzą mięśniaka to zadowolone. Can nigdy nie był wybitnym aktorem, ale teraz co pokazuje zrównał się z protem z więźnia miłości.
|
|