Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Nov 11, 2020 16:59:00 GMT
Tytuł : Halka - Pierścień „Wszystko wraca do miejsca, w którym się zaczęło!” Wytwórnia: Es Film Producent Yusuf Esenkal Reżyser: Volkan Kocatürk Scenariusz: Levent Cantekin Kanał: TRT1 Emisja: 15 styczeń 2019 - 28 maj 2019 Dzień tygodnia: Wtorek 20:00 Gatunek Dramat Policyjny, Detektywistyczny Ilość odcinków: 1 sezon - 19 odcinków Opis: (by Julia)Serial opowiada historię zemsty za przeszłość, która wciąż boli i krwawi. Dwóch młodych ludzi - Cihangir i Kaan, różniących się od siebie, wychowywanych nie przez biologicznych rodziców - w różnych warunkach materialnych , pewnego dnia spotyka się w dziwnym dla siebie miejscu. Z czasem nawiązuje się między nimi nić przyjaźni i chcą dojść do prawdy,do tego kto zastawił przed laty pułapkę, uznawaną za wypadek... Zaczną dowiadywać się o przeszłości, która nie pozwala im normalnie żyć- zwłaszcza Cihangirowi . Młodzi ludzie zażądają rachunku za stare sprawy ich bliskich, brudne czyny, wielkie i małe kłamstwa. Ich życie,jest pełne niespodziewanych sytuacji,tkwią w świecie, w którym rządzą mafia, pieniądze i intryga. Otaczają ich dziwne i zdeprawowane osobowości... Zaś symbolem grupy przestępczej jest tajemniczy Pierścień - przed nimi trudne i niebezpieczne zadanie rozpracowania.... Obsada:Serkan Çayoğlu (Cihangir) Hande Erçel (Müjde) Kaan Yıldırım (Kaan) Hazal Subaşı (Bahar) Nazan Kesal (Hümeyra) Serhat Midyat (Altan Demiröz) Ahmet Mümtaz Taylan Burak Sergen (İlhan) Umut Karadağ (İskender) Turhan Kaya (Cengiz Erkmen) Mehmet Yılmaz Ak (Çağatay Erkmen) Hasan Yalnızoğlu (Özcan) Erdal Yıldız (Terzi) Dilan Telkök (İrem) Alptekin Ertürk (Nadir) Banu Fotocan (Nurten) Şehsuvar Aktaş (Vekilharç) Uğur Taşdemir Funda İlhan (Gülay) Deniz Hamzaoğlu
|
|
|
Post by lucy on Nov 27, 2020 11:19:41 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 17, 2020 23:08:06 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 17, 2020 23:08:18 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 17, 2020 23:08:29 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 17, 2020 23:19:16 GMT
💣🔥 Yusuf Esenkal ogłosił, że nie wycofał się z obietnicy złożonej widzom Halki. O ile rok 2020 okazał się dość trudnym rokiem i nie udało się tej obietnicy spełnić, to wreszcie zrobił pierwszy krok, który zaskoczy fanów serialu w 2021 roku. Marzenia się spełniają!
|
|
|
Post by mira on Dec 18, 2020 7:51:43 GMT
💣🔥 Yusuf Esenkal ogłosił, że nie wycofał się z obietnicy złożonej widzom Halki. O ile rok 2020 okazał się dość trudnym rokiem i nie udało się tej obietnicy spełnić, to wreszcie zrobił pierwszy krok, który zaskoczy fanów serialu w 2021 roku. Marzenia się spełniają! Poważnie? Byłoby super, bardzo lubiłam ten serial, właściwie zaczęłam oglądać ze względu na Hande, ale ostatecznie zapałałam miłością do Serkana i od tamtego czasu obejrzałam już wszystko, w czym dotychczas zagrał W tym serialu bardzo lubiłam tę zagadkowość, sceny akcji i przede wszystkim bardzo podobała mi się więź pomiędzy Kaanem i Cihangirem. Tyle, że teraz pewnie będzie to zupełnie inna obsada. Oby równie ciekawa.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 18, 2020 8:08:59 GMT
Tylko czy po tak dlugim czasie widzowie wrociliby przed telewizory?
|
|
|
Post by mira on Dec 18, 2020 8:19:32 GMT
Tylko czy po tak dlugim czasie widzowie wrociliby przed telewizory? Ten serial nigdy nie miał dużej widowni, więc kontynuacja projektu jest ryzykowna. Dotychczas leciał na TRT, tam oglądalność nie jest taka ważna, ale ciekawe, gdzie teraz Yusuf planuje go upchnąć. Przypuszczam, że albo wciąż TRT, albo platforma.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 18, 2020 8:34:12 GMT
Tylko czy po tak dlugim czasie widzowie wrociliby przed telewizory? Ten serial nigdy nie miał dużej widowni, więc kontynuacja projektu jest ryzykowna. Dotychczas leciał na TRT, tam oglądalność nie jest taka ważna, ale ciekawe, gdzie teraz Yusuf planuje go upchnąć. Przypuszczam, że albo wciąż TRT, albo platforma. Wlasnie ze wzgledu na te mala widownie tez jest dziwne, ze chca wracac, ale ok. w sumie mogliby sprobowac zrobic “drugi sezon” tak na powaznie - z nowym watkiem, nowymi twarzami... Ale moze to wcale nie o serial chodzi, moze po prostu wydadza komisk na podstawie serialu albo cos
|
|
|
Post by Alex on Dec 18, 2020 8:51:33 GMT
w sumie mogliby sprobowac zrobic “drugi sezon” tak na powaznie - z nowym watkiem, nowymi twarzami... Tylko że wtedy to będzie już zupełnie inny serial I według mnie, jak mają przy "kontynuacji" wymienić całą obsadę to już lepiej na samym początku sobie odpuścić... Hande, Serkan i Hazal (nie wiem jak inni) są teraz zajęci, więc musieliby na nich poczekać, chyba że poszliby na platformę to może dałoby się to jakoś pogodzić z ich zobowiązaniami.
|
|
|
Post by lucy on Dec 18, 2020 10:02:00 GMT
Ten serial nigdy już nie poleci na Trt. I nie tylko o reyting chodzi, ale także o fabułę. Kiedy po pierwszym sezonie kanał wywalił Halkę, chodziły słuchy, że Esenkal negocjuje z platformami. Nic z tego nie wyszło, ale zaraz wchodzi Exxen i coś tak czuję, że serial będzie kontynuowany na niej. Za czasów emisji serial cieszył się dużym powodzeniem w internecie, więc to kolejny argument. Co do obsady to też bym się nie martwiła. Obstawiam, że wielu wróci do serialu i to w podskokach.
|
|
|
Post by mira on Dec 18, 2020 10:07:23 GMT
w sumie mogliby sprobowac zrobic “drugi sezon” tak na powaznie - z nowym watkiem, nowymi twarzami... Tylko że wtedy to będzie już zupełnie inny serial I według mnie, jak mają przy "kontynuacji" wymienić całą obsadę to już lepiej na samym początku sobie odpuścić... Hande, Serkan i Hazal (nie wiem jak inni) są teraz zajęci, więc musieliby na nich poczekać, chyba że poszliby na platformę to może dałoby się to jakoś pogodzić z ich zobowiązaniami. Kaan też zajęty. I z tych młodych to w sumie już wszyscy najważniejsi. Matka mogłaby zginąć, została postrzelona, podobnie brat Kaana, Cagatay. Ale przydałoby się, żeby nadal grał komisarz Cemal (w tej chwili gra w serialu Ariza), ojciec Cihangira (w te chwili w serialu Niewierny) i ojciec Mujge (zdaje się, że w tej chwili gra w Osmanie). Nie wyobrażam sobie tego serialu bez tych postaci, no ale zobaczymy. Jeśli platforma i krótsze odcinki, to może jakoś to pogodzą. Albo serial wystartuje później, po zakończeniu sezonu w TV.
|
|
|
Post by lucy on Dec 18, 2020 11:05:12 GMT
Kto wie jakie jest Motto/ Hasło tego plakatu??
|
|
|
Post by Alex on Dec 18, 2020 11:12:37 GMT
lucy "Jeśli masz przed sobą Pierścień, musisz mieć oczy z tyłu/dookoła głowy" - chyba coś w tym stylu
|
|
|
Post by lucy on Dec 18, 2020 15:49:51 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 18, 2020 16:24:17 GMT
Reyting do 14 odcinka
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 18, 2020 19:10:10 GMT
Smuteczek... Scenariusze pisza na biezaco, ale nie naniosa poprawek, by odzyskac widzow. Ech!
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 19, 2020 16:27:38 GMT
Aż jestem w szoku, że w ogóle producent pamiętał o tym serialu Mam nadzieję, że w drugim sezonie pojawi się choć trochę postaci z pierwszego sezonu i jakoś wyjaśnią ten cliffhanger z finału pierwszego sezonu
|
|
|
Post by mira on Dec 21, 2020 8:12:54 GMT
Pamiętam, jak śledziłam te wyniki w trakcie oglądania serialu. Pamiętam też, że wiele osób twierdziło, że jest to za trudny serial dla tureckiego widza, może i coś w tym było. Jeśli ruszy drugi sezon, to pewnie obejrzę, nawet jeśli wymienią obsadę, chociaż mam nadzieję, że zostanie choć kilka osób z pierwszego sezonu.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 21, 2020 20:47:04 GMT
Myślę, że drugi sezon mógłby ruszyć z paroma bohaterami z 1 sezonu. Pytanie co z Hande . SCK ją trzyma teraz .
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Dec 21, 2020 21:54:23 GMT
Wydaje mi się że serial nie potrwa dłużej jak do lutego.
|
|
|
Post by mira on Feb 4, 2021 8:56:30 GMT
Dzisiaj pojawiła się informacja, nie wiem czy prawdziwa, że seria Halka, w której wystąpią Serkan Cayoğlu, Hande Erçel, Kaan Yıldırım, Hazal Subaşı i Burak Sergen, zostanie wyemitowana na nowej międzynarodowej platformie cyfrowej, którą utworzy TRT. Mnie się wydaje, że część obsady mogłaby tu jednak wrócić. Seriale Kaana i Hande pewnie skończą się przed wakacjami. Hazal ma teraz coś krótkiego. Największy problem z Serkanem, bo dopiero zaczął pracę i to jeszcze poza Turcją.
Edit. OK, doczytałam z innego źródła, że póki co chodzi o emisję starych odcinków, które "redaktor brytyjskiego serialu z epoki Peaky Blinders, jednego z najczęściej oglądanych seriali telewizyjnych na świecie, zrekonstruuje w szybkim tempie do wersji nadającej się do transmisji cyfrowej". Odcinki będą nadawane na międzynarodowej platformie cyfrowej TRT.
Może dopiero wtedy, gdy ocenią odbiór serialu na platformie, ruszą nagrania drugiego sezonu?
|
|
|
Post by lucy on Feb 4, 2021 10:51:41 GMT
Tyle, że to info jest od bloggera, którego informacje okazują się najczęściej żółtą prasą.
|
|
|
Post by mira on Feb 4, 2021 11:02:57 GMT
Tyle, że to info jest od bloggera, którego informacje okazują się najczęściej żółtą prasą. Dlatego napisałam, że nie wiem czy to prawdziwa informacja Aczkolwiek o tym, że ktoś tam w Stanach ma się zająć przerobieniem tego serialu, skróceniem odcinków i dostosowaniem do formatu cyfrowego, czytałam jeszcze w 2019 roku.
|
|
|
Post by julia on Feb 4, 2021 11:39:55 GMT
Nazan Kesal jest zajęta , bo gra w "Cukurovej", a jej rola była kluczowa w "Halce".
|
|
|
Post by lucy on Feb 4, 2021 11:49:36 GMT
mira, wg mnie ten blogger najprawdopodobniej połączył to co było kiedyś mówione o przeróbce formatu telewizyjnego Halki na format "platformowy" i to co kilka dni temu powiedział generalny Trt podczas prezentacji strategii rozwoju kanału, że ma powstać platforma Trt o zasięgu międzynarodowym. Niedługo się przekonamy, ale z tego co pamiętam Halka się nie podobała Trt. julia, do tego czasu Nazal może być już wolna. Halki jeszcze nie kręcą. Ja jestem ciekawa co powie Hande.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Feb 4, 2021 18:16:20 GMT
Ja bym chętnie jeszcze kiedyś zobaczył duet Erçel & Çayoğlu.
|
|
|
Post by lucy on Feb 6, 2021 12:51:03 GMT
💥 Sezon 1 serialu Halka zostanie wydany na nowej platformie cyfrowej TRT 0, którą przygotowuje turecki kanał telewizyjny TRT. Data uruchomienia platformy nie jest jeszcze znana, ale mówi się, że będzie dostępna nie tylko w Turcji, ale także za granicą, czyli projekty będą miały napisy (i ewentualnie dubbing) w różnych językach.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 6, 2021 14:55:54 GMT
Nie liczę na te napisy. Dzis właściwie każda stacja ma swoją platformę, są dostępne za granicą, a większość nie ma nawet opcji napisów dla osób niesłyszących...
|
|