skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jun 23, 2021 16:42:12 GMT
Obejrzany 4 sezon. To już nie to co w sezonach poprzednich ale i tak nie nudziłam się. Może faktycznie przesadzili z wątkiem gejowskim i to najnudniejsze fragmenty. Ciekawe co wymyślą w następnym sezonie.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 23, 2021 17:36:03 GMT
Obejrzany 4 sezon. To już nie to co w sezonach poprzednich ale i tak nie nudziłam się. Mi brakowało trochę starych postaci. O ile o Nadii coś wspominali, była nawet gościnnie pokazana tak o Lou, Carlii czy Valerio nic nie wspominali. Po za tym miałem wrażenie, że z tej całej Ari chcieli zrobić podróbkę Lou. Uwielbiałem Lou, ale do Ari nie mogę się przekonać. Czwarty sezon był najsłabszy, choć mimo wszystko bardzo przyjemnie mi się oglądało. Może faktycznie przesadzili z wątkiem gejowskim i to najnudniejsze fragmenty. Mi się poprowadzenie tego wątku w tym sezonie podobało. Tzn. bardzo polubiłem Patricka i bardzo pasuje on do Andera. Kiedyś byłem ship Ander & Omar a teraz jest Ander & Patrick 😍 Choć przyznaję, że w tym sezonie przesadzili ze scenami seksu. Czasami było bardzo na siłę. Ciekawe co wymyślą w następnym sezonie. W następnym sezonie na pewno pociągną wątek zabójstwa Armanda. Tylko Guzman, Samuel i Rebe wiedzą, że on nie żyje i że rozkłada się na dnie jeziora. Reszta myśli, że uciekł.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 3, 2021 22:28:34 GMT
Producent serialu zdradził, że w chwili obecnej nie planuje zamknięcia serialu. Marzy mu się nawet dziesięć sezonów, ale wszystko zależy od Netflixa.
|
|
|
Post by Atahan on Jul 4, 2021 9:20:18 GMT
Zaśmiałem się, bo w środę rozmawiałem z przyjaciółką i sam jej powiedziałem, że przy takich wynikach to żebyśmy się nie zdziwili jak do dziesięciu sezonów dobiją. W takim wypadku chyba nie mam co czekać na finał, tylko muszę się zabrać za oglądanie jak skończę "Książęta". Tym bardziej, że "Love 101" jak nie było, tak nie ma...
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 16, 2021 16:54:47 GMT
Miguel Bernardeau odchodzi z serialu po czwartym sezonie.
|
|
|
Post by Alex on Jul 16, 2021 20:59:41 GMT
Miguel Bernardeau odchodzi z serialu po czwartym sezonie. O kurczę, szkoda. Polubiłam jego postać. Przynajmniej w pierwszym sezonie, w ostatnim odcinku i na początku drugiego sezonu złapał trochę minusów. Ale nadal podoba mi się jego wątek z Nadią. Nie wiem, co tam dalej między nimi będzie, ale jeśli już to wolałabym, żeby odeszli razem. Jakiś wyjazd czy coś... Na pewno nie chciałabym żeby go uśmiercili.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 16, 2021 21:30:36 GMT
Alex, całościowo nie chce ci spoilerować ale Nadia (Mina El Hammani) odeszła z serialu po trzecim sezonie W ogóle z obsadą pożegnało się już całkiem dużo osób. Czwarty sezon jest takim nowym etapem dla serialu. Co do Guzmanita Nie lubiłem go w pierwszym sezonie, polubiłem go w drugim i trzecim, a w czwartym to wszystko zniszczył, także mi jego odejście się troszkę obojętne Najbardziej boję się, że za kilka dni ogłoszą, że z obsadą po czwartym sezonie żegna się Aron Piper 🤐 Oby moje przeczucia się nie sprawdziły 🙏
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 16, 2021 21:38:15 GMT
Alex mnie przekonuje do tego serialu. A tam się dzieją przedziwne rzeczy.
|
|
|
Post by Alex on Jul 16, 2021 22:53:34 GMT
Alex, całościowo nie chce ci spoilerować ale Nadia (Mina El Hammani) odeszła z serialu po trzecim sezonie Tak, już wiem. 😂 Kuzynka mi powiedziała. Szkoda, bo to była chyba najnormalniejsza postać. Co do Guzmanita Nie lubiłem go w pierwszym sezonie, polubiłem go w drugim i trzecim, a w czwartym to wszystko zniszczył, także mi jego odejście się troszkę obojętne Mi się on na początku 1 sezonu wydawał takim typowym bogatym dzieciakiem, co to mu się wydaje, że wszystko mu się należy, ale jak zaczął się ten wątek z Nadią to zaczęłam go lubić. I jako przyjaciel też był świetny. W ogóle podoba mi się ta przyjaźń Guzman-Ander-Polo, no ale wiadomo, co Polo zrobił i wiem już też jak skończy (yt mi zdradził 🙄). Szkoda. Może chociaż Guzman-Ander przetrwa... Najbardziej boję się, że za kilka dni ogłoszą, że z obsadą po czwartym sezonie żegna się Aron Piper 🤐 Oby moje przeczucia się nie sprawdziły 🙏 Nie, nie, nie, nie! 🙅♀️ Zapowiada się, że zostanie moim ulubieńcem od 2 sezonu, bo Guzman trochę spadł w hierarchii. 😂 Poza tym jako jedyny z tego całego burdelu miał wyrzuty sumienia z powodu zdrady. To zawsze jakiś plus. 😂 Alex mnie przekonuje do tego serialu. A tam się dzieją przedziwne rzeczy. Aj tam, wymyślasz. 😂 Jak zaczniesz oglądać to ci się spodoba, mówię ci. Ja ci polecam tylko dobre seriale. 😉
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 17, 2021 15:26:34 GMT
Aj tam, wymyślasz. 😂 Jak zaczniesz oglądać to ci się spodoba, mówię ci. Ja ci polecam tylko dobre seriale. 😉 Ja nie mam takiej psychy jak ty. Samo to świadczy że tobie się fazilewt podobała, a mnie nie.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 17, 2021 15:34:24 GMT
Alex, mi się jego duet z Nadią bardzo podobał. Bardzo fajnie się na nich patrzyło. Choć Guzman co chwilę miał przy sobie Lu. Też podobali mi się razem, ale to była bardziej toksyczna relacja w niektórych momentach. Coś czuję, że jej nie lubisz ale Lu była jedną z moich ulubionych postaci 😍 Lu i Valerio ❤️ Ale ona i on też odeszli po trzecim sezonie 😒 Wielu np. zachwycało się Carlą a ja jakimś jej wielkim fanem nie byłem, choć lubiłem ją tzn. zależało chyba od sezonu 😂 http://instagram.com/p/CQ3HpStHDyn Jeśli chodzi z chłopaków to najbardziej polubiłem Andera 😍 Może w czwartym sezonie się trochę popsuł, ale i tak jest moim ulubieńcem Podobał mi się jego duet z Omarem, a w czwartym sezonie z Patrickiem ❤️ Choć Patrickiem chyba nawet bardziej. W ogóle Patrick jest zdecydowanie bardziej przystojniejszy od Omara. Omar ma "fajne" brwi tzn. brew 😂 http://instagram.com/p/CRBvKRPD1ow Next, oglądaj oglądaj To bardzo życiowy i moralizujacy serial 😂 Jak Alex zaczęła to ty też musisz
|
|
|
Post by Alex on Jul 17, 2021 20:59:59 GMT
Coś czuję, że jej nie lubisz ale Lu była jedną z moich ulubionych postaci 😍 Lu i Valerio ❤️ W tym serialu akurat nie dzielę (no dobra, staram się nie dzielić ) bohaterów na tych których lubię a których nie, bo zdecydowana większość (jeśli nie wszyscy) wylądowałaby w tej drugiej grupie. Lu jest mi w zasadzie obojętna. Nie irytuje mnie nawet za bardzo to, że tak ugania się za Guzmanem. Valerio jeszcze za dobrze nie poznałam, widziałam, że czeka go jakiś wątek z Polo, ale to pewnie dopiero w 3 sezonie? No ale Lu i Valerio... Dlaczego mnie nikt nie uprzedził? Jakby to powiedział Next , co za patologia... A skoro 4 sezon ma być jeszcze gorszy to się zaczynam poważnie bać. Może faktycznie zrobię sobie przerwę, przygotuję się i wrócę do tego za 10 lat... Wielu np. zachwycało się Carlą a ja jakimś jej wielkim fanem nie byłem, choć lubiłem ją tzn. zależało chyba od sezonu 😂 Nie no, to już Lu wolę. Carla za dużo się puszcza. Jeśli chodzi z chłopaków to najbardziej polubiłem Andera 😍 U mnie miał minusa w pierwszym sezonie za narkotyki. Guzman dzięki temu złapał plusa, ale skończyło się jak się skończyło... W drugim sezonie to Ander staje się moim ulubieńcem. Strasznie mi go szkoda, bo znalazł się w niezbyt ciekawej sytuacji po tym jak Polo wyznał mu, że to on zabił Marinę. No i w sumie Guzmana też trochę rozumiem... Dobra, obu lubię. Podobała mi się scena w restauracji Guzman-Ander: "Oszczędźmy sobie roboty. Zapytam cię co jest z Polo, ty powiedz, że nic. Ja będę nalegał i spytam co z tobą, ty się wkurzysz, powiem, żebyś spieprzał i spędzimy miło czas.". W tym serialu zdecydowanie lepiej wychodzą im przyjaźnie niż związki. Fajna też była scena w pierwszym sezonie, kiedy siedzieli sobie na korytarzu i Guzman uświadamiał Polo i Andera, co się dzieje u nich nawzajem. Podobał mi się jego duet z Omarem, a w czwartym sezonie z Patrickiem ❤️ Choć Patrickiem chyba nawet bardziej. W ogóle Patrick jest zdecydowanie bardziej przystojniejszy od Omara. Z Patrickiem na pewno wizualnie będzie zdecydowanie lepiej. Ander i Omar mają fajnie napisany wątek nawet, ale ten aktor od Omara mi się jakoś nie podoba. Już wolałabym Andera z Polo. Omar ma "fajne" brwi tzn. brew 😂 I to jest chyba jeden z głównych powodów, dlaczego mi się ten aktor nie podoba. Drugi to na pół zamknięte oczy. A trzeci... Taki trochę przymulony jest. Next, oglądaj oglądaj To bardzo życiowy i moralizujacy serial 😂 Cały czas mu to mówię, ale nie słucha... Wmówił sobie, że patologia i nie przegadasz.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 18, 2021 14:22:25 GMT
Alex, dlaczego od razu patologia? 😒 Po prostu niektórzy mają ze sobą inne, nietuzinkowe relacje. Ogólnie nie uważam, żeby czwarty sezon był najgorszy. Powiem tak. Najmniej podobał mi się sezon pierwszy. Moim ulubionym jest sezon trzeci, potem drugi, następnie czwarty no i ten pierwszy na końcu Choć nie da się ukryć, że w czwartym sezonie trochę dużo pogrzebali i zrobili trochę taką telenowele 😂 Mi właśnie wygląd Omara też przeszkadza, ale całościowo bardzo podobał mi się ich wątek. Omar jednak nagrabił sobie w trzecim sezonie. Dlatego podobało mi się w czwartym pojawienie Patrica i sparowanie go z Anderem (z Omarem w zasadzie też 😂). Choć wtedy Ander też sobie trochę nagrabił. Cóż tu tyle się dzieje, że trudno przez cały serial mieć swojego ulubieńca, który nie popełnia błędów 🥺 Z resztą postać, która nie popełnia błędów to jak żołnierz bez karabinu 😩 Next, oglądaj oglądaj To bardzo życiowy i moralizujacy serial 😂 Cały czas mu to mówię, ale nie słucha... Wmówił sobie, że patologia i nie przegadasz. Nie powinno oceniać się książki po okładce 😔 To naprawdę wartościowy serial! 🥺
|
|
|
Post by Alex on Jul 18, 2021 20:36:04 GMT
Alex, dlaczego od razu patologia? 😒 Po prostu niektórzy mają ze sobą inne, nietuzinkowe relacje. Nietuzinkowe... Trochę za bardzo nietuzinkowe. Rozbawiła mnie mina Nadii, jak Valerio jej o tym powiedział. Doskonale oddawała moją reakcję na ten wątek. Niech oni się tam bawią jak chcą, z chłopakami, z dziewczynami, trójkąty, czworokąty, pięciokąty... No ale nie z rodzeństwem. Są pewne granice. Chociaż Valerio lubię. Mi właśnie wygląd Omara też przeszkadza, ale całościowo bardzo podobał mi się ich wątek. Dokładnie, mam tak samo. Gdyby dali innego aktora to byłby to najbardziej interesujący wątek (no może na równi z Nadią i Guzmanem ), a tak to... Nie przekonam się do niego. Oni tam chyba jako jedyni się jeszcze nie zdradzili, pomijając tę sytuację z Polo... I na plus dla postaci Andera jest to, że miał po tym wszystkim jakieś wyrzuty sumienia, bo reszcie się to nie zdarza. Cóż tu tyle się dzieje, że trudno przez cały serial mieć swojego ulubieńca, który nie popełnia błędów 🥺 Po tej małej akcji na początku 2 sezonu Guzman wrócił do wąskiego grona moich ulubieńców. Świetna była scena, kiedy wyręczał Polo w zerwaniu z Kajetaną (chyba tak ona ma na imię?). No i Ander też mi się podoba. I nawet mimo tego, co zrobił, lubię też Pola. Samuel za to mnie nudzi niemiłosiernie. Podobnie jest z Carlą. Jak ich widzę na ekranie to mam ochotę wyłączyć albo chociaż przewinąć dalej. Nie powinno oceniać się książki po okładce 😔 Właśnie, Next. Próbuję go przekonać wątkiem Nadii i Guzmana, ale nie wiem czy działa. Od teraz będę pisała same pozytywy o tym serialu, bo pewnie nas czyta.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 18, 2021 20:53:07 GMT
Właśnie, Next. Próbuję go przekonać wątkiem Nadii i Guzmana, ale nie wiem czy działa. Od teraz będę pisała same pozytywy o tym serialu, bo pewnie nas czyta. Co to za wymuszenia.
|
|
|
Post by Alex on Jul 18, 2021 21:16:24 GMT
Człowiek chce polecić coś fajnego do obejrzenia i takie podziękowania...
|
|
|
Post by Atahan on Jul 19, 2021 9:43:25 GMT
Nawet ty Alex, wzięłaś się za ten serial szybciej niż ja. Miałem oglądać po skończeniu "Young Royals" to mi wyskoczyła na telewizorze plansza z "Trzynaście powodów" i jak zwykle moje plany się zepsuły (tym bardziej, że dwa dni temu skończyła się na dodatek subskrypcja i oglądam sobie "SKAM"). Ale widzę , że masz całkiem pozytywne reakcje, więc może po tych "13 powodach" wreszcie uda mi się obejrzeć. Chociaż wątpię, bo wyjdą nowe sezony "Sky Rojo", "Jak sprzedawać dragi w sieci (szybko)" i "Control Z"... no i tak to właśnie wygląda oglądanie seriali na Netflixie... Ale w końcu obejrzę, żeby chociaż dokładnie poczytać o czym pisaliście bez obawy przed spojlerami. Tak, za pomocą emotek stwierdziłem, że raczej są pozytywne reakcje.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 19, 2021 13:18:48 GMT
Alex, ale oni są tylko przybranym rodzeństwem. To bardzo ich tłumaczy! 🥺 Oni tam chyba jako jedyni się jeszcze nie zdradzili, pomijając tę sytuację z Polo... I na plus dla postaci Andera jest to, że miał po tym wszystkim jakieś wyrzuty sumienia, bo reszcie się to nie zdarza. Nie chwal dnia przed zachodem słońca Na którym sezonie/odcinku w ogóle już jesteś? Samuel to była najbardziej intrygująca postać, moim zdaniem. Strasznie wkurzał i był nudny. Carle tzw. Markizę przy nim to można uznać za świetną postać 😂 Swoją drogą, co się stało z Christianem bo nie pamiętam? 🤔 Co do Andera,to w ogóle podobał mi się ten aktor, jego gra itp. ma w sobie coś, dlatego potem szukałem z nim jakiś innych propozycji ale filmografii nie ma za dużej. Widziałem go jeszcze w miniserialu (8 odcinków) "Bałagan jaki zostawisz" też od Netflix i twórcy "Elite". Oglądało się przyjemnie Na Netflix jest jeszcze "Ktoś musi umrzeć", gdzie gra nasza kochana Carla czyli Ester Expósito To też miniserial (3 odcinki). Rzekomy związek młodego mężczyzny i meksykańskiego tancerza baletowego wzbudza ogromne kontrowersje w konserwatywnej Hiszpanii lat 50. Również przyjemnie się oglądało choć zdecydowanie jest to za krótka produkcja.
|
|
|
Post by Alex on Jul 19, 2021 15:35:11 GMT
Nawet ty Alex, wzięłaś się za ten serial szybciej niż ja. Szok, nie? A tak się upierałam, że nie będę tego oglądała... Miałem oglądać po skończeniu "Young Royals" to mi wyskoczyła na telewizorze plansza z "Trzynaście powodów" i jak zwykle moje plany się zepsuły (tym bardziej, że dwa dni temu skończyła się na dodatek subskrypcja i oglądam sobie "SKAM"). Oo, Young royals też oglądałam, ale zapomniałam chyba napisać komentarz w temacie serialu. Trzynaście powodów mam w planach odkąd tylko wyszedł pierwszy sezon, czyli długo... Ale jakoś nie mogę się zabrać. Skam oglądałam, ale wersję niemiecką. Kiedyś mi się na yt wyświetlił filmik z parą stamtąd i zerknęłam sobie. Ale nigdy więcej nic niemieckiego, nie mogę słuchać tego języka. Poza tym napisy polskie były chyba tylko do 3 sezonu i na tym trzeba było skończyć, ale ja oczywiście chciałam obejrzeć całość i znalazłam napisy angielskie... I tylko się wkurzyłam, bo jeden wątek zakończyli mi zupełnie nie tak jak chciałam. Tak, za pomocą emotek stwierdziłem, że raczej są pozytywne reakcje. Różnie bywa. To bardziej na zasadzie: skoro coś mnie denerwuje, a nie mogę tego zmienić to chociaż się pośmieję. Ale poważnie to spodziewałam się czegoś gorszego. Jest (przynajmniej na razie) ok. Nie chwal dnia przed zachodem słońca Ohoo... Mam się bać? Na którym sezonie/odcinku w ogóle już jesteś? Zostały mi 2 odcinki 2 sezonu. Miałam wczoraj obejrzeć, ale wzięłam się za dramę wietnamską i nie wyszło. Ale dzisiaj już na 99% dokończę ten 2 sezon. Yt mi podpowiedział, że szykuje się chyba ciekawy wątek u Andera w 3 sezonie, więc muszę tam w miarę szybko dobrnąć. Swoją drogą, co się stało z Christianem bo nie pamiętam? 🤔 Christian chciał wyznać prawdę policji i kiedy jechał na komisariat, miał wypadek. Potem ojciec Carli wysłał go na leczenie do Stanów bodajże. Ten wypadek wydaje mi się podejrzany, coś czuję, że Carla albo Polo są w to zamieszani, ale na razie jeszcze nic nie wyszło na jaw. Może to ja się mylę. Co do Andera,to w ogóle podobał mi się ten aktor, jego gra itp. ma w sobie coś, dlatego potem szukałem z nim jakiś innych propozycji ale filmografii nie ma za dużej. Widziałem go jeszcze w miniserialu (8 odcinków) "Bałagan jaki zostawisz" też od Netflix i twórcy "Elite". Oglądało się przyjemnie Ja już mam dość wyszukiwania informacji o aktorach, bo za dużo by tego było, gdybym chciała się dowiedzieć wszystkiego o każdym. Ale dobra, przyznam się, że przejrzałam ich konta na insta. Yt mi oczywiście wyświetlił filmik, więc coś tam się dowiedziałam. Więcej nie chce mi się szukać. Przynajmniej na razie. A na ten serial może zerknę po zakończeniu Elity. Na Netflix jest jeszcze "Ktoś musi umrzeć", gdzie gra nasza kochana Carla czyli Ester Expósito To też miniserial (3 odcinki). Rzekomy związek młodego mężczyzny i meksykańskiego tancerza baletowego wzbudza ogromne kontrowersje w konserwatywnej Hiszpanii lat 50. Next , to może na to się skusisz, co?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 19, 2021 15:38:13 GMT
Next , to może na to się skusisz, co? Ty sadystko.
|
|
|
Post by Alex on Jul 19, 2021 15:44:44 GMT
No o co ci znowu chodzi? "Szkoła dla elity" nie, "Ktoś musi umrzeć" też nie... To co ty chcesz oglądać?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 19, 2021 23:55:02 GMT
Nic nie zdradzę 🤐 Christian chciał wyznać prawdę policji i kiedy jechał na komisariat, miał wypadek. Potem ojciec Carli wysłał go na leczenie do Stanów bodajże. Ten wypadek wydaje mi się podejrzany, coś czuję, że Carla albo Polo są w to zamieszani, ale na razie jeszcze nic nie wyszło na jaw. Może to ja się mylę. Dzięki! W ogóle nie moge skojarzyć, chyba czas na powtórkę od pierwszego sezonu 😌 Mi się trzeci sezon podobał najbardziej ❤️ Choć kurde teraz się zastanawiam, czy nie był na równi z drugim 🤔 Choć dobra, nie pamiętam co w jakim sezonie się już działo, więc zostaje przy tym, że trzeci najlepszy 😂 Ja obserwuje wszystkich z "Elity" na Instagramie, ale ich życie prywatne średnio mnie interesuje. Wiem tylko co dzieje się u Danny Paoli (Lu). W zasadzie tylko ją znałem wcześniej, przed "Elitą" bo grała w latynoskich telenowelach. Wiem jeszcze, że Ester Expósito rozstała się z chłopakiem. Podobno wyrzuciła go z chaty. Ponoć teraz spotyka się z Itzanem Escamilla (Samuel) Miguel Bernardeau nagrywa nowy międzynarodowy serial dla Netfxa z Maciejem Musiałem. Czasami mignie mi jakiś serial/film z kimś z "Elite" to go sobie obejrzę http://instagram.com/p/CKWYY-VjoXn
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jul 20, 2021 9:20:51 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Jul 20, 2021 10:55:56 GMT
Szok, nie? A tak się upierałam, że nie będę tego oglądała... Czytałem właśnie, że jak coś jest za popularne to masz problem się za to wziąć. To w kolejce został ci jeszcze hit Velanzueli. Oo, Young royals też oglądałam, ale zapomniałam chyba napisać komentarz w temacie serialu. Trzynaście powodów mam w planach odkąd tylko wyszedł pierwszy sezon, czyli długo... Ale jakoś nie mogę się zabrać. Skam oglądałam, ale wersję niemiecką. "Young Royals" jest świetne i ciekawi mnie ile Netflix będzie potrzebował czasu, żeby przedłużyć serial na II sezon. Może nie był to hit nad hity, ale do topki w prawie 40 krajach wszedł, a przykładowo "Atiye" takich wyników nie osiąga i dostało 3 sezony. "Trzynaście powodów" jest takie sobie moim zdaniem. Niby poruszyli ważny problem, ale główna bohaterka to taka typowa atencjuszka, która chciałaby być w centrum uwagi, a przy okazji nie jest pokazywana jako antagonistka i tym samym jest denerwująca. O niemieckiej wersji "SKAM" to ja nawet nie słyszałem, ale z racji, że Ich mag Deutsch to będę musiał zerknąć. Różnie bywa. To bardziej na zasadzie: skoro coś mnie denerwuje, a nie mogę tego zmienić to chociaż się pośmieję. Ale poważnie to spodziewałam się czegoś gorszego. Jest (przynajmniej na razie) ok. Jak odnowię Netflixa i nadrobię to, co już oglądam to się wezmę za tą "Szkołę dla elity". Prawie po "Toy Boyu" będzie jak znalazł, bo to też hiszpańskie. Najwyżej poczekają dalsze sezony tych seriali, które zaraz wyjdą. No o co ci znowu chodzi? "Szkoła dla elity" nie, "Ktoś musi umrzeć" też nie... To co ty chcesz oglądać? Akurat "Ktoś musi umrzeć" to tylko 3 odcinki... niestety. Moim zdaniem dobre, chociaż mogło być więcej odcinków. Chociaż tak 6 po te 50 minut. Oczywiście wszystkie moje plany co do połączenia bohaterów legły w gruzach na końcu, ale chociaż Babka z wiatrówką wszystkich nie wystrzelała. I nie, to nie była komedia. Norweski serial młodzieżowy. Ale jest przedstawiany bardzo realistycznie i chyba dzięki temu zdobył bardzo dużą popularność poza Norwegią, że inne kraje zaczęły tworzyć własne adaptacje np. Francja, Włochy czy Niemcy. Z tego, co przeczytałem każdy sezon opowiada historię innych bohaterów, ale większość przewija się od początku tylko po prostu są na drugim planie np. Noora, czy Isak o których są dalsze sezony, bo pierwszy opowiada o Evie i Jonasie. Są odcinki z napisami na CDA, szkoda że nigdy nikt tego u nas nie kupił. Jestem ciekawy jak by się sprawdził ten serial na Netflixie. Na Filmwebie też ma bardzo dobre opinie: www.filmweb.pl/serial/Skam-2015-770296 Odcinki są krótkie, więc szybko się ogląda, ale to raczej zupełnie inne klimaty, niż "Szkoła dla elity".
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jul 20, 2021 11:51:54 GMT
Czyli SKAM to tytuł a ja nieświadoma myślałam, że to jakiś skrót nazwy.
|
|
|
Post by Alex on Jul 20, 2021 13:50:20 GMT
Czytałem właśnie, że jak coś jest za popularne to masz problem się za to wziąć. To w kolejce został ci jeszcze hit Velanzueli. O, nie słyszałam jeszcze nawet tego tytułu. Trochę tego będzie. Ktoś chętny, żeby mi zrobić listę seriali, które widzieli wszyscy poza oczywiście mną? 😂 Oprócz "Gry o tron", tego naprawdę nie będę oglądała. Nigdy przenigdy. O niemieckiej wersji "SKAM" to ja nawet nie słyszałem, ale z racji, że Ich mag Deutsch to będę musiał zerknąć. SKAM to ma swoje wersje chyba w każdym możliwym kraju. Poza Polską oczywiście. 😂 W zasadzie oglądałam tylko dla wątku Mii i Alexandra. I to dzięki temu filmikowi (u mnie bardzo często w taki sposób zaczyna się zainteresowanie serialem 😄):
Pierwszy sezon przemęczyłam bez suwaka, drugi był poświęcony ich wątkowi, a trzeci to już przesuwałam ile się dało. 😂 Z czwartego tylko sceny z tą parką przejrzałam. Norweska odpowiedniczka Mii to Nora, jeśli dobrze pamiętam. A Alexandra William? Widziałam filmiki na yt z tym wątkiem z (chyba) każdej wersji SKAMu, więc myli mi się już kto, gdzie i jak się nazywał. Dzięki! W ogóle nie moge skojarzyć, chyba czas na powtórkę od pierwszego sezonu 😌 Kuzynka wczoraj mi to samo powiedziała. Spojrzała na ekran, akurat była scena z Nadią i jej rodzicami, kiedy mówiła im o filmiku i pyta mnie co się stało to jej wytłumaczyłam. A ona "to oni ze sobą spali? Muszę obejrzeć jeszcze raz, bo już nic nie pamiętam, a za chwilę 5 sezon". 😂 Mi się trzeci sezon podobał najbardziej ❤️ Choć kurde teraz się zastanawiam, czy nie był na równi z drugim 🤔 Choć dobra, nie pamiętam co w jakim sezonie się już działo, więc zostaje przy tym, że trzeci najlepszy 😂 Dla mnie zdecydowanie 3. ❤️ Drugi mnie trochę znudził, a trzeci zapowiada się świetnie. Na drugim odcinku 3 razy beczałam, także... Dalej też pewnie będzie ciekawie. 😂 Podoba mi się wątek Andera. Bardzo. Co prawda już wcześniej mi yt (😤) podsunął jakiś fragment z nim i się domyśliłam, że zachoruje na nowotwór (w końcu prawie w każdym języku jest to "cancer", poza polskim jak zwykle 😂). Trochę zdziwiło mnie to, że Rebeca się o tym dowiedziała jako pierwsza. Jakoś za nią nie przepadam, ale właściwie zachowała się bardzo fajnie, idąc z nim do szpitala. Ander został praktycznie sam, chociaż poza Guzmanem i Polo wcześniej też nie był z nikim zbyt blisko. Teraz Guzman się wścieka, bo ukrywał przed nim prawdę o śmierci Mariny (okropna była scena, kiedy zasugerował mu, że chciałby, żeby umarł), a Polo... Polo to nawet nie wiem do końca. Żyje swoim życiem, starając się wywinąć od więzienia. No i teraz scena, która mnie wzruszyła. 😂 Czyli jak Ander zrywał z Omarem. Jeśli ten idiota (za przeproszeniem) go posłucha to się bardzo, bardzo wkurzę. 😐 Kolejna scena, która mnie wzruszyła to moment, kiedy Guzman mówi Nadii, że jest powodem dla którego żyje, codziennie wstaje z łóżka. ❤️ No i co ona na to? Że przez filmik, który krąży w sieci nie otrzymała stypendium. Cierpliwości. 🙄 No i ostatnia to ta, kiedy Guzman podbiega do leżącego na ziemi Polo. Ale zdaje sobie sprawę, że był to pewnie tylko fragment i całość tej sceny czeka mnie dopiero w finale 3 sezonu. Trzeba przyszykować chusteczki.
|
|
|
Post by Alex on Jul 22, 2021 12:53:45 GMT
Skończyłam 3 sezon. I chyba faktycznie był najlepszy z dotychczasowych, głównie ze względu na wątek Andera. W trakcie większości scen z nim beczałam jak głupia. 😂 Omar mi za to strasznie działał na nerwy. Najpierw tym, że rozpowiadał niemal wszystkim o chorobie Andera, mimo że ten wielokrotnie mówił, że nie chce, aby ktoś wiedział, a potem... To wiadomo. Nie chciałam też, żeby Guzman się tak szybko dowiedział. I wkurzył mnie tekstem "co takiego ci zrobiłem, że o niczym mi nie mówisz?". Serio? Poza tym, że z nim nie rozmawiał, udawał że go nie zna i właściwie to życzył mu śmierci... No to faktycznie nic. Każdy na miejscu Andera od razu leciałby mu powiedzieć, że najprawdopodobniej umiera. Dlatego wkurzyłam się, jak Omar mu powiedział. Wcześniej widziałam na yt (oczywiście... 🙄) scenkę, kiedy Ander mówi przy całej klasie, że jest chory i miałam nadzieję, że Guzman się dowie w taki sposób. Swoją drogą to poruszenie było tak realne... 🙄 Czy ktokolwiek w ogóle zamienił z nim słowo zanim wyznał, że ma białaczkę? Poza Polo i Guzmanem to sobie za bardzo nie przypominam. Wiem, wiem, że taka informacja zawsze porusza, ale bez przesady... Wszyscy dużo mówili, ale mało robili. Podobała mi się scena, kiedy przyszedł do niego Polo. No ale oczywiście na ten sam pomysł w tym samym czasie wpadł też Guzman. I znowu strzelił focha. Ale ogólnie podobało mi się jego zachowanie w stosunku do Andera. Kiedy przyszedł do szpitala, mimo że wiedział, że będzie tam Polo (chyba wiedział?)... I później, kiedy pojechał z nim po wyniki badań, bo Omara nie było... Ale właśnie. Wracając do tematu Omara. No ku*wa (innych słów nie znajdę), naprawdę? Z chłopakiem swojej siostry? I to w momencie, kiedy jego własny chłopak przechodzi chemioterapię i nie wiadomo właściwie czy wyzdrowieje? Jeszcze nie zaczęłam 4 sezonu, ale wiem, że zdecydowanie nie chcę, żeby Ander był dalej z Omarem, więc pewnie będę za Patrickiem. Choć to jeszcze zależy od tego, jak będzie napisana ta postać. Ander jest teraz zdecydowanie moim ulubieńcem. Wkurzył mnie w tym sezonie tylko tym, że przyznał się Omarowi, że kłamał, kiedy mówił, że spotyka się z kimś innym i, że go potrzebuje. Do ostatniej chwili trzymałam kciuki, żeby Omar jednak poleciał do tego NY, ale... Trudno. 😔 Wątek Ander-Polo-Guzman już w większości skomentowałam, ale dodam, że strasznie wzruszyła (nie pamiętam, kiedy ostatni raz tak bardzo płakałam na jakimkolwiek filmie 😂) mnie scena, kiedy Guzman podbiega do leżącego Polo i mówi, że mu wybacza. I jeszcze moment, kiedy Guzman i Ander przychodzą na cmentarz. Piękne. ❤️
Polubiłam w tym sezonie Lu i Carlę. Podobał mi się wątek Lu z Nadią. Końcówka mnie trochę zdziwiła, że wszyscy tak solidarnie stanęli po jej stronie. No ale tak pewnie było lepiej. Carla została właścicielką winiarni... W końcówce, kiedy mówiła ojcu, że znalazła kogoś, kto jej pomoże, byłam pewna, że mówiła o Samuelu. Ewentualnie Guzmanie... Ale że Valerio? Jak, gdzie, kiedy, jakim cudem? O ile dobrze pamiętam to poza momentami, kiedy sprzedawał jej narkotyki, nie zamienili ze sobą nawet słowa. Troszkę szok.
Co dalej? Polo-Valerio-Cajetana nie komentuje. Pewnie się każdy domyśli, co o tym myślę. 😂 Samuel, Rebeka mnie nudzili, więc też sobie odpuszczę. Nawet nie wiem, co mogłabym o nich napisać. 😂 Aa! No przecież jeszcze mój ulubiony (był 😐) wątek, czyli Nadia i Guzman. Nadia mnie wkurzała w tym sezonie niemal tak bardzo jak jej braciszek. Najpierw sama nawija o tym życiu w prawdzie i tak dalej, a potem umawia się z Malickiem i udaje, że jest super szczęśliwa i zakochana. 🙄 Guzman na szczęście nadrobił za nią. Podobało mi się, kiedy przyszedł do sklepu jej rodziców, żeby niby przez przypadek powiedzieć im, że Nadia ma problemy z nauką. ❤️ No i końcówka. 😍 Ciekawa jestem tylko, jak długo będzie na nią czekał... Włączyłam sobie zwiastun 4 sezonu i widziałam, że tam niezły bajzel się zrobi, więc wątpię, żeby Guzman się uratował. Może lepiej by było zakończyć moją przygodę z tym serialem na sezonie 3. 🤔
To chyba na tyle. Wrócę po sezonie 4. To znaczy, mam nadzieję, że wrócę. 😂
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 23, 2021 10:16:30 GMT
Alex, dobra po przypominałaś mi co się działo, w trzecim sezonie, do tego po oglądałem sobie filmiki i zostaje przy tym, że to mój ulubiony sezon ❤️ Wątek Andera... Było mi go bardzo szkoda. Bardzo fajnie napisany wątek. Co do Omara. Właśnie chyba dlatego co wyprawiał w trzecim sezonie, w czwartym sezonie byłem #TeamPatrick. Omar w tym sezonie okazał się po prostu debilem. Właśnie w trzecim sezonie uwielbiałem duet Lu i Nadii 😍 Chociaż kurde nie pamiętam już jak wyglądał wątek Nadii i Guzmana w tym sezonie 😒 Chyba naprawdę czas na powtórkę 😌 Ja Cayetany nie lubiłem w trzecim sezonie. Tzn. nie tyle co nie lubiłem, co była mi obojętna. Za to polubiłem ją w czwartym. Ruszyłaś już z czwartym sezonem?
|
|
|
Post by Alex on Jul 23, 2021 16:29:27 GMT
Chociaż kurde nie pamiętam już jak wyglądał wątek Nadii i Guzmana w tym sezonie 😒 Nadia się prowadzała z Malickiem, który dla jej rodziców był idealnym kandydatem do jej ręki tylko, że później okazało się, że jest gejem i sypia z jej bratem. U Guzmana raczej kręciło się wokół tej sprawy z Polo. Ogólnie mówiąc nie mieli ze sobą zbyt wielu scen. Po tym jak Nadia straciła stypendium i miała zostać w Hiszpanii zdecydowali, że spróbują, ale ostatecznie jednak to stypendium dostała. Na lotnisku odebrała wiadomość od Guzmana (był z Anderem w szpitalu), w której mówił jej, że będzie czekał aż do niego wróci. Odpowiedziała, że wróci i na tym się skończyło. Chociaż nie. Na tym powinno się skończyć, ale nadszedł sezon 4 i szlag to wszystko trafił. Ja Cayetany nie lubiłem w trzecim sezonie. Tzn. nie tyle co nie lubiłem, co była mi obojętna. Za to polubiłem ją w czwartym. Ja jej nie lubiłam ani w 3 ani w 4. Dla mnie ona po prostu leci na kasę. Najpierw Polo, teraz księciu... Nie podoba mi się ten wątek. Ruszyłaś już z czwartym sezonem? Niestety. Jednak dobrze przeczuwałam, że powinnam zakończyć swoją przygodę z tym serialem na sezonie 3. 😂 Nie mam siły ani słów, żeby to komentować, więc wrzucę to co napisałam zaraz po obejrzeniu (dlatego mogą pojawić się słowa niecenzuralne 😂) 3 pierwszych odcinków do Next'a i czym go ostatecznie zniechęciłam do obejrzenia Elity. 😂 1. Cajetana puszcza się z księciem francuskim, udaje że wcale nie zależy jej na jego kasie i drze się kiedy dowiaduje się ze nagrał ją podczas seksu (dla jasności wcześniej bawiła się całkiem dobrze w trójkącie (z dilerem i z mordercą)) 2. Guzman żre się z Samuelem nie do końca wiadomo z jakiego powodu ale chodzi niby o nowa laskę ze szkoły, tylko że debil zapomniał że ma dziewczynę. Nadia siedzi w Stanach na studiach i domyśliła się ze coś jest nie tak więc z nim zerwała a ten cały hepi poleciał do tej nowej. 3 sezony pie**olił o tym jaki to jest zakochany w Nadii. To mnie najbardziej wku**iło bo Nadia i Guzman to świetna para była. 3. Do szkoły przyszedł Patrick i zarywa do Andera. Ander jest z Omarem ale stwierdzili że zabawią się w trójkącie, tylko potem Omarowi przeszło i w sumie to zabronił gadać Anderowi z tym Patrickiem (dla przypomnienia kiedy Ander miał białaczkę i przechodził chemioterapię Omar puszczał się z chłopakiem swojej siostry). Ander nie do końca posłuchał i przespał się z Patrickiem, ten mu powiedział że będzie o niego walczył, a później puścił się z Omarem. 4. Rebeka nagle stwierdziła że jest lesbijką i spotyka się z laską, która jest... prostytutką. Chyba to wszystko. Ogólnie podczas oglądania tych 3 odcinków użyłam więcej przekleństw niż w całym moim dotychczasowym życiu. Nie mów, że Aron też odchodzi? 😔 http://instagram.com/p/CRg1tAvit-u
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 23, 2021 23:41:15 GMT
Alex, wygląda na to, że tak 😒 Co prawda finał na to wskazywał ale miałem jakąś nadzieję... Czy Caye leciała na hajs? Wydaje mi się, że końcówka czwartego sezonu powiedziała, że jednak nie. Oj, tam przesadzasz. Nie był taki zły 😂 Nie potrzebnie w ogóle tyle namieszali. Bo było to zamieszanie na zasadzie zniszczenia niektórych postaci. Zepsuli Guzmana. Samuel zawsze był głupi, ale Guzman... Walka o byle jaką dziewczynę, która była podróbą Lu, coś w stylu "Lu po roku w Rosji...". Ander w tym sezonie też nazbierał sobie minusów. Choć podobał mi się z Patrickiem ❤️
|
|