dandyl13
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by dandyl13 on Apr 30, 2024 21:06:25 GMT
Jestem ciekawy dokąd to wszystko zmierza. Myślę jednak, że całościowo chyba nie ma co liczyć u nich na jakieś większe amory. Też mi się tak wydaje. Chociaż jeśli zamierzają wpakować Bucka w związek z facetem innym niż Eddie to nie wiem, czy im się to czkawką nie odbije. Podejrzewam, że Ci zagorzali shipperzy jeszcze babki u ich boku byliby w stanie znieść, ale facet u boku Bucka, który nie jest Eddiem... 🤷♀️ Zobaczymy, może się okaże, że E pójdzie w odstawkę na rzecz Tommiego. No, Tommy dostaje trochę hejtu na tweeterze, ale jest też spora grupa ludzi, którzy lubią go z Buckiem i jego aktora. Jak dla mnie, to może już nie być Buddie. To co zrobili z Buckiem było naprawdę odważne i niespotykane. Głowna postać (dyskusyjne), męski strażak, ulubieniec fanów okazuje się biseksualny... Zobaczymy jak potoczy się ten wątek.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 30, 2024 21:10:25 GMT
dandyl13,Witaj na Forum jakie seriale oglądasz moze masz jakies ulubione swoje
|
|
dandyl13
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by dandyl13 on May 1, 2024 6:12:23 GMT
dandyl13 ,Witaj na Forum jakie seriale oglądasz moze masz jakies ulubione swoje Cześć! Najczęściej dla relaksu oglądam Will & Grace, więc chyba można powiedzieć, że to mój ulubiony serial. Poza nim jest wiele innych, które bardzo lubię, ale nie mam za bardzo czasu żeby obejrzeć ponownie. Np. How to Get Away with Murder, The Good Wife, The Last of Us, Skam, Yu-Gi-Oh! Duel Monsters, no i oczywiście 9-1-1 i 9-1-1 Lone Star. Nawet jak się nie lubi procedurali, to bohaterowie i scenariusz, to wynagradzają i sprawiają, że warto.
|
|
|
Post by Alex on May 2, 2024 19:08:45 GMT
Cieszę się, że w końcu wątek Buck'a poszedł na przód ale nie z tym, z kim powinien, z drugiej strony mam wrażenie, że to tylko wstęp do głębszej relacji z Eddiem. Ja na razie podczytuję jedynie tt (nigdy się nie przekonam do nazwy "x"...), więc wiem tylko tyle co z komentarzy. Nie skończyłam jeszcze oglądać 6 sezonu, ale to planuję latem nadrobić. W każdym razie widziałam jakiś komentarz, że to wcale nie chodzi o Tommy'ego tylko oczywiście o Eddiego i Buck już wtedy zaczął coś czuć tylko nie umiał tego nazwać, bo cały czas myślał, że jest hetero, a Tommy teraz pojawił się, żeby mu uświadomić, że jednak nie. I może, żeby mu uświadomić też, że faktycznie Eddiego traktuje nie do końca jak przyjaciela. W sumie miałoby to sens... Przecież Maddie pierwsze o co zapytała to czy skoro znalazł sobie nowego crasha to jest gotowy zapomnieć o Abby... Buck przez cały odcinek pokazywał jak bardzo był zazdrosny o Eddiego a na samym końcu od tak stwierdził, że wcale nie chodziło o niego - podejrzewam, że być może to jakaś reakcja wyparcia lub coś w tym stylu. Jestem ciekawy jak to się dalej rozwinie, nawet jeśli ten rozdział zostanie porzucony to i tak miło, że doczekaliśmy się jakiegoś faceta obok Bucka nawet jeśli tylko na chwilę. Może być tak jak pisałam wyżej. Widziałam jakieś fragmenty z tego ostatniego odcinka z nimi i jak nie chodziło o Eddiego to ja nie wiem... Ale rozumiem, że zaprzecza. Przecież nie może być zbyt oczywisty... Coś na zasadzie "domyśl się". Ogólnie to Ryan zaczął ostatnio w wywiadach trochę nakręcać fanów tego shipu, co do tej pory było bardziej domeną Olivera, więc zobaczymy... Według mnie byłaby to świetna historia, ale z tego co widziałam na socialach u Olivera to niektórym się nie spodobało, że Buck jest bi, bo jak to tak - całe życie hetero i teraz nagle mu się "odwidziało"... Więc gdyby teraz zrobili podobnie z Eddie'm to mogłoby być "ciekawie". Chociaż tutaj mogliby zrobić lepszą historię, bo z tego co pamiętam to rodzina Eddiego to w miarę religijna, więc w ten sposób mogliby wyjaśnić ślub z Shanon (?), potem długo nikogo nie miał, Ana bo była Chrisa nauczycielką, a Marisol to nie wiem skąd się wzięła, bo zgubiłam gdzieś po drodze wątek. Ale też pewnie dałoby się to jakoś wyjaśnić... Może tym, że Buck mu powiedział, że ta babka od śmierci "jako jedyna mnie naprawdę widzi"... No, Tommy dostaje trochę hejtu na tweeterze, ale jest też spora grupa ludzi, którzy lubią go z Buckiem i jego aktora. Właśnie widziałam też, że sporo osób już się przerzuciło na Tommy'ego... No ja jestem wierna swoim shipom. Przez nich zaczęłam w ogóle ten serial oglądać, bo mi wyskoczył na yt jakiś fragment z nimi, jak szukałam czegoś ciekawego do oglądania i tak jakoś poszło... Co mnie zaskoczyło to to, że ludzie którzy "przerzucili" się na ship Buck-Tommy teraz wyciągają ten tekst z 3 sezonu, kiedy Eddie zrobił Buckowi awanturę w sklepie o pozew i powiedział coś w stylu "jesteś wyczerpujący/męczący"... Ja chyba zaczęłam oglądać mniej-więcej w czasie, kiedy w USA leciał ten trzeci sezon i podczytywałam komentarze na tt po odcinkach i pamiętam, że wtedy wszyscy byli tą sceną zachwyceni, bo ta awantura oznaczała, że Eddiemu zależy + jeszcze ten tekst, że Chris tęskni itd... Ale jak widać punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. No nic, zobaczymy, co tam ciekawego wymyślą. Dzisiaj w nocy w USA będzie odcinek z wieczorem kawalerskim Chima, więc może być ciekawie, bo po zwiastunie widać, że niezła impreza była... No i karaoke...
|
|
|
Post by Alex on May 10, 2024 19:15:35 GMT
Nieźle się w tym serialu odwala ostatnio... Liam wiadomo ile ten sezon ma mieć odcinków?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 12, 2024 19:25:53 GMT
Alex, będzie 10. odcinków w tym sezonie. Finał 30 maja
|
|
|
Post by Alex on May 12, 2024 19:29:33 GMT
Alex, będzie 10. odcinków w tym sezonie. Finał 30 maja Czyli zostały jeszcze trzy odcinki... ciekawe co się jeszcze odje... no. 🙄
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 20, 2024 16:23:02 GMT
Alex, jestem ciekawy co się tam dzieje 🤨 Ale chyba wolę sobie nie spoilerować 🤔 Ruszyła emisja nowego sezonu na FOX Polska. Jestem po dwóch odcinkach. Na razie bez szału szczerze mówiąc. Czekam na rozwinięcie się innych wątków
|
|
|
Post by Alex on May 22, 2024 15:47:29 GMT
Alex, jestem ciekawy co się tam dzieje 🤨 Ale chyba wolę sobie nie spoilerować 🤔 No jestem ciekawa twojej reakcji na tę akcję z Eddiem z ostatniego odcinka (7?)... Jak przeczytałam na tt, co wymyślili to myślałam, że ktoś sobie żarty robi. Nie wiem, kto to pisze albo co bierze... Ja się z oglądaniem wstrzymuję do końca sezonu. Zobaczę, czy wrzucą na disneya. Jeśli tak to może zrobię sobie powtórkę całości latem.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 3, 2024 18:59:52 GMT
Alex, jestem po tym odcinku co Buck się pocałował z Tommym. Nadal nie wierzę, że to się dzieje haha Widziałem wywiad Olivera Starka, który mówił że jest bardzo zadowolony, że Buck jest bi. Powiedział też, że już wcześniej chcieli ten wątek wprowadzić, ale ktoś z góry go zablokował. Dawaj. Możesz mi powiedzieć o co chciało w tej akcji z Eddim z 7. odcinka
|
|
|
Post by Alex on Jun 6, 2024 5:23:58 GMT
Liam tak, akurat Oliver to się bardzo cieszy 😄 pewnie jeszcze bardziej, gdyby mój ship się sparował... Ale pamiętam, jak dodał na instastory komentarz krótko po odcinku, że jak się komuś nie podoba taki obrót wydarzeń to może przestać oglądać. 🙈 Eddie poznał sobowtóra swojej zmarłej żony i wdał się z nią w romans. A w finale to już się namieszało, nawet nie wiem o co dokładnie poszło.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 6, 2024 12:09:23 GMT
Alex, no właśnie ostatnio mi się wyświetlił tiktok z tym sobowtórem mówię co się tu dzieje. Myślałem, że matka Chrisa jednak żyje. W tym serialu wszystko możliwe haha W ogóle oglądałem ten 5. odcinek 7. sezonu i mówię skąd się wzięła ta Marisol w wątku Eddiego. Kompletnie jej nie pamiętałem, a pojawiła się już w poprzednim sezonie a teraz było, że wprowadza się do Eddiego. I doczytałem sobie, że to jest ta laska, której pomagali podczas ocieplania poddasza i potem przyssała się do Eddiego. Zapomniałem o jej istnieniu W ogóle w tym odcinku podobała mi się rozmowa Bucka i Maddie, który radził się jej ale o swojej randce na początku mówił w damskich zaimkach potem się zapomniał i powiedział w męskim zaimku, Maddie się zorientowała, była w lekkim szoku ale wsparła go. I na końcu odcinka rozmowa Bucka z Eddim, gdzie Buck powiedział mu prawdę i Eddie go wsparł. Kocham ten duet.
|
|
|
Post by Alex on Jun 6, 2024 18:47:40 GMT
Myślałem, że matka Chrisa jednak żyje. W tym serialu wszystko możliwe haha Jak Taylor w "Modzie na sukces", która zmartwychwstała po x latach i się okazało, że była przetrzymywana przez jakiegoś szejka (z kfc)... W ogóle oglądałem ten 5. odcinek 7. sezonu i mówię skąd się wzięła ta Marisol w wątku Eddiego. Kompletnie jej nie pamiętałem, a pojawiła się już w poprzednim sezonie a teraz było, że wprowadza się do Eddiego. I doczytałem sobie, że to jest ta laska, której pomagali podczas ocieplania poddasza i potem przyssała się do Eddiego. Zapomniałem o jej istnieniu O popatrz, też się cały czas zastanawiałam, skąd ona się wzięła... Ale na to bym nie wpadła. W ogóle po tej akcji z Aną i atakami paniki na myśl o ślubie to takie nagłe wprowadzanie kobiet do wątku Eddiego jest dosyć... dziwne. Btw. skoro jej ocieplili poddasze to niech tam siedzi. Dużo pieniędzy i pracy w to włożyła i teraz taka wyprowadzka... Słabo.
I na końcu odcinka rozmowa Bucka z Eddim, gdzie Buck powiedział mu prawdę i Eddie go wsparł. No jak mógłby mieć coś przeciwko, skoro później będzie chciał z nim stworzyć związek? Trochę o hipokryzję by to zakrawało. Widziałam, że na tt porównywali tę scenę do tej z 3 sezonu, kiedy Eddie powiedział, że nikomu nie ufa bardziej jeśli chodzi o Chrisa niż Buckowi. Jestem ciekawa 8 sezonu, bo ten finał dosyć mocny dla Eddiego.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 7, 2024 13:03:35 GMT
Jak Taylor w "Modzie na sukces", która zmartwychwstała po x latach i się okazało, że była przetrzymywana przez jakiegoś szejka (z kfc)... To był książę Omar z Maroka i porwał ją bo przypominała mu jego zmarłą narzeczoną Te odcinki chyba leciały z 20 lat temu a pamiętam do dzisiaj 🥲 Btw. skoro jej ocieplili poddasze to niech tam siedzi. Dużo pieniędzy i pracy w to włożyła i teraz taka wyprowadzka... Słabo. Niestety to był dom jej brata i mu pomagała 😭 Chociaż po tym co dla niego zrobiła mógł jej zaproponować jakąś klitkę na poddaszu... No jak mógłby mieć coś przeciwko, skoro później będzie chciał z nim stworzyć związek? Trochę o hipokryzję by to zakrawało. 🤨 Mówisz teraz na poważnie? Czyli Eddie zacznie walczyć z Tommym o serce Bucka? Bo ja już nie wiem co się w tym sezonie wyprawia 😭 Jestem ciekawa 8 sezonu, bo ten finał dosyć mocny dla Eddiego. Widziałem na tiktoku, że mu Chrisa chyba zabiorą 🤔 Nie skończyłem jeszcze 7. sezonu a już się nie mogę doczekać 8. Mam nadzieję, że ABC zamówiło pełen sezon czyt. 18 a może nawet 22 odcinki i premiera we wrześniu/październiku. Bo teraz z powodu strajków premiera była w marcu, a „9-1-1: Lone Star” w ogóle miało rok przerwy. Swoją drogą mówi się, że „Lone Star” zakończy swój żywot na 5. sezonie. Ja chyba utknęłem na 3. sezonie ale planuję kiedyś dokończyć. Mimo wszystko pojazdu do zwykłego „9-1-1” nie ma...
|
|
|
Post by Alex on Jun 7, 2024 17:50:29 GMT
To był książę Omar z Maroka i porwał ją bo przypominała mu jego zmarłą narzeczoną Te odcinki chyba leciały z 20 lat temu a pamiętam do dzisiaj 🥲 No dokładnie. Pamiętam, że byłam dzieciaczkiem i pamiętam moment, w którym Taylor wróciła do domu. Tak jak wypadek i śmierć jednej z tych bliźniaczek... I że druga była wtedy na imprezie i miała "przeczucie". Niestety to był dom jej brata i mu pomagała 😭 A to nie było tak, że to był jej dom i on jej pomagał? I dlatego Eddie i Buck pojechali jej pomóc? Mówisz teraz na poważnie? Czyli Eddie zacznie walczyć z Tommym o serce Bucka? W przyszłym sezonie mam nadzieję. Swoją drogą mówi się, że „Lone Star” zakończy swój żywot na 5. sezonie. Ja chyba utknęłem na 3. sezonie ale planuję kiedyś dokończyć. Ooo! Właściwie to chyba też jakoś skończyłam na trzecim sezonie. Niby przykro, ale skoro zakończą na 5 sezonie to może kiedyś dokończę. Szkoda trochę wątku TK i Carlosa, ale u nich też ostatnio się naodwalało, więc trudno. No i mój ship też się nie zshipował... Myślałam, że główny problem w moich shipach to orientacja, ale ten był hetero i też lipa...
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 8, 2024 12:09:09 GMT
A to nie było tak, że to był jej dom i on jej pomagał? I dlatego Eddie i Buck pojechali jej pomóc? Mi się wydaje, że ona pomagała bratu w remoncie poddasza. Był jakiś wypadek z tym bratem. Ona zadzwoniła na 911. Straż musiała zniszczyć całe poddasze, które remontowała. Po jakiś czasie Eddie i Buck pojawili się późnej już u niej prywatnie, pomóc jej wszystko naprawić. Potem ona i Eddie przypadkowo spotkali się w sklepie i tak się zaczął romans. W przyszłym sezonie mam nadzieję Oby, oby 🤞🏻 Chociaż ciekawe jak czuli by się aktorzy, jakby po 7 latach znajomości nagle musieli by się zacząć całować haha Oliver raczej nie miał by z tym problemu 🫣 No dokładnie. Pamiętam, że byłam dzieciaczkiem i pamiętam moment, w którym Taylor wróciła do domu. Tak jak wypadek i śmierć jednej z tych bliźniaczek... I że druga była wtedy na imprezie i miała "przeczucie". W ogóle pamiętam te emocje jak Ridge poszedł odkopać grób Taylor. A gdy odkopał była tam kukła. Potem nagle blask światłości i wyłoniła się z niego Taylor. Też pamiętam te bliźniaczki. Albo jak Ridge wpadł do rozpalonego pieca, a i tak przeżył haha No i mój ship też się nie zshipował... Myślałam, że główny problem w moich shipach to orientacja, ale ten był hetero i też lipa... Hetero ship u ciebie? 😮 O kim mowa?
|
|
|
Post by Alex on Jun 8, 2024 18:43:05 GMT
Chociaż ciekawe jak czuli by się aktorzy, jakby po 7 latach znajomości nagle musieli by się zacząć całować haha Oliver raczej nie miał by z tym problemu 🫣 Myślę, że na luzie. Z tego co pamiętam to Oliver zawsze był fanem tego shipu, Ryan coś na początku marudził, że B i E to tylko przyjaciele i nic z tego nie będzie, ale z tego co widziałam ostatnio to zaczął podpuszczać dziennikarzy w wywiadach bardziej niż Oliver, więc może zmienił zdanie. Ogólnie obstawiam, że nie mieliby z tym większego problemu. W ogóle pamiętam te emocje jak Ridge poszedł odkopać grób Taylor. A gdy odkopał była tam kukła. Potem nagle blask światłości i wyłoniła się z niego Taylor. Też pamiętam te bliźniaczki. Albo jak Ridge wpadł do rozpalonego pieca, a i tak przeżył haha Aa, faktycznie! Było coś z tą kukłą. Ale aż tak dokładnie nie pamiętam tego wszystkiego. Wiem, że leciało na tvp jakoś ok. 16:00 i mama oglądała. 🙈 Hetero ship u ciebie? 😮 O kim mowa? No jaka sensacja! 🙈 Tak, też mi się takie zdarzają. U mnie chyba ważniejszym kryterium jest to, że ship nie ma prawa się zshipować, czyli musi być niemożliwy. 😂 W lone star chciałam żeby Marjan i ten młody byli parą... Ale jego spiknęli z tą ratowniczką, a ona coś kręciła z tym czarnoskórym, więc lipa...
|
|
|
Post by Alex on Aug 31, 2024 13:12:16 GMT
Wiadomo, kiedy startuje kolejny sezon?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 31, 2024 15:30:14 GMT
Wiadomo, kiedy startuje kolejny sezon? 26 września. Będzie 18 odcinków w tym sezonie
|
|
|
Post by Alex on Aug 31, 2024 15:32:54 GMT
Wiadomo, kiedy startuje kolejny sezon? 26 września. Będzie 18 odcinków w tym sezonie Już nie wiem, czy czekać, czy olać ten serial...
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 6, 2024 13:58:37 GMT
26 września. Będzie 18 odcinków w tym sezonie Już nie wiem, czy czekać, czy olać ten serial... Ja się wręcz doczekać nie mogę. Ciekawe na co jeszcze wpadną scenarzyści Zapowiedź 8. sezonu. Nowy sezon rozpocznie się 3-odcinkową premierą. Motywem przewodnim tych odcinków będzie atak roju pszczół na Los Angeles.
|
|
|
Post by Alex on Sept 7, 2024 13:10:24 GMT
Ja się wręcz doczekać nie mogę. Ciekawe na co jeszcze wpadną scenarzyści No właśnie tego się najbardziej boję. Najgorsze jest to, że ja kompletnie nie pamiętam, co oglądałam a co nie przez to, że czytam komentarze na tt... I nawet jakbym chciała nadrobić to nie wiem od czego zacząć, bo niby wiem co się wydarzyło, ale nie wiem czy to widziałam czy tylko o tym czytałam... Zresztą na razie i tak nie będę miała czasu na żadne nadrabianie, więc zostanę przy czytaniu komentarzy ludzi na tt. Może kiedyś w końcu się zbiorę i obejrzę jeszcze raz całość.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 24, 2024 13:50:49 GMT
Trailer 8. sezonu:
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 4, 2024 21:24:26 GMT
Ryan Murphy ogłosił, że powstanie kolejny spin-off „9-1-1”. Emisja jesienią 2025 na ABC. Akcja ma się toczyć w Las Vegas ale miejsce akcji może jeszcze ulec zmianie.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 13, 2024 1:07:53 GMT
3. odcinek 8. sezonu z najwyższym wynikiem od czasu finałowego odcinka sezonu 5.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 7, 2024 9:47:20 GMT
Ryan Murphy ogłosił, że powstanie kolejny spin-off „9-1-1”. Emisja jesienią 2025 na ABC. Akcja ma się toczyć w Las Vegas ale miejsce akcji może jeszcze ulec zmianie. Zmieniono miejsce akcji na Hawaje.
|
|