Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 11, 2020 23:18:16 GMT
Tytuł: 9-1-1
Twórca: Brad Falchuk, Ryan Murphy, Tim Minear Gatunek: dramat, procedural Rok: od 2018 Ilość odcinków: 10 (S1) + 18 (S2) + 18 (S3) + 14 (S4) + 18 (S5) + 18 (S6) + 10 (S7) +
Kanał: FOX | ABC Emisja w Stanach Zjednoczonych: od 3 stycznia 2018 Emisja w Polsce: od 6 lutego 2018 | FOX Polska
Serial dostępny w całości na platformie Disney+.
Fabuła: Opowiada o pracy oraz życiu prywatnym policjantów, strażaków, ratowników medycznych oraz dyspozytorów telefonu alarmowego 911.
Obsada: Angela Bassett jako Athena Grant-Nash Peter Krause jako Robert „Bobby” Nash Oliver Stark jako Evan „Buck” Buckley Aisha Hinds jako Henrietta „Hen” Wilson Kenneth Choi jako Howard „Chimney” Han Rockmond Dunbar jako Michael Grant (sezony 1–5) Connie Britton jako Abigail „Abby” Clark (sezon 1) Jennifer Love Hewitt jako Maddie Buckley (od 2 sezonu) Ryan Guzman jako Edmundo „Eddie” Díaz (od 2 sezonu) Corinne Massiah jako May Grant Marcanthonee Jon Reis (1-6)/ Elijah M. Cooper jako Harry Grant Gavin McHugh jako Christopher Díaz (od 2 sezonu) John Harlan Kim jako Albert Han i inni.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 14, 2020 2:21:00 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 20, 2020 23:31:41 GMT
Plakat nowego sezonu.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 25, 2020 0:38:29 GMT
Szykuje się crossover "9-1-1" i "9-1-1: Lone Star"
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 25, 2020 19:57:20 GMT
Zwiastun czwartego sezonu:
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 26, 2020 11:33:30 GMT
Nowy zwiastun czwartego sezonu:
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 18, 2021 11:18:50 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 3, 2021 15:59:08 GMT
Premiera czwartego sezonu na FOX POLSKA - 2 marca o 21.05. Emisja w każdy wtorek.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 12, 2021 21:34:54 GMT
|
|
|
Post by Alex on Apr 26, 2021 14:47:58 GMT
Nadrobiłam odcinki i jestem już na bieżąco. Po wyjściu z dizi zawsze bawi mnie ta "poprawność" amerykanów. Koniecznie w każdym serialu musi być para lgbt, tutaj mamy nawet dwie do tego obie czarnoskóre Facetowi po 20 latach przypomina się, że jednak jest gejem i odchodzi od żony... Poza tym często gościnnie w odcinkach pojawiają się również pary lgbt. Normalnie można by pomyśleć, że w USA nie ma już par hetero. Nie żebym ja była jakaś nietolerancyjna, bo ci co mieli już ze mną jakąkolwiek styczność na forum to raczej powinni wiedzieć, że jest wręcz przeciwnie (prawda Next , Mavi ? ), nawet sobie w tym serialu znalazłam ship, ale on jest całkowicie nieshipowalny, a szkoda No amerykanie zdecydowanie przesadzają z tymi wątkami lgbt i czasem może dać to efekt odwrotny do zamierzonego. Nie wiem, czy to dlatego, że po dizi jestem przyzwyczajona do wolniejszej akcji czy to tutaj wszystko dzieje się tak szybko... Ale ja zdecydowanie dałabym wielu wątkom więcej czasu. Pierwszy sezon to był całkowicie taki misz-masz. Wszystko i nic. Sporo się działo u wszystkich, ale u nikogo konkretnie. Zahaczyli historię każdego po trochu, ale tak naprawdę nic z tego nie wynikało. A jedyny wątek na którym się skupili, czyli Abby i Buck delikatnie mówiąc nie przypadł mi do gustu... W drugim sezonie było już trochę lepiej, choć też przemknęli przez niektóre wątki niczym błyskawica, zaczynając od niechęci Eddiego i Bucka, poprzez Shannon (choć ten wątek niezależnie od tego ile by dostał czasu, był dla mnie nieporozumieniem), na problemach z biologicznym ojcem syna Hen i Karen kończąc. Na plus była zdecydowanie zmiana Abby na Maddie. Bardzo ją polubiłam i jej wątek z Chimem również. Trzeci sezon był jak dla mnie najlepszy. Może poza tą dziwną akcją z Aną, która zniknęła równie szybko jak się pojawiła i to tylko po to, żeby w 4 sezonie zrobić wielki come back (podobnie jak Ruda). Nie gnali tak z fabułą i bardzo fajnie przedstawili wszystkie wątki, ale zdecydowanie najbardziej podobał mi się wątek Eddiego i Bucka. Pierwsza część sezonu pod tym względem była świetna. No szkoda, że scenarzyści nie zaglądają na tt czy tam yt. Co do czwartego sezonu to nie umiem być obiektywna, bo jak widzę koronę, maski i płyny dezynfekujące to notowania idą mocno w dół Wystarczająco mam tych wszystkich scen w wiadomościach czy po prostu na ulicy.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 26, 2021 15:22:50 GMT
Alex, mi się w przypadku Hen i Karen, podoba to, że są to już dorosłe kobiety, po ślubie, z dziećmi. Zdecydowanie wolę ten wątek, niż T.K i Carlosa "9-1-1: Lone Star". Jaki ship sobie znalazłaś? Ja akurat lubiłem wątek Abby i Bucka. Choć Connie Britton postanowiła odejść po pierwszym sezonie (potem się pojawiła gościnnie w finale trzeciego sezonu). NA SZCZĘŚCIE znaleziono za nią świetne zastępwo czyli Jennifer Love Hewitt ❤️ Uwielbiam Maddie. Wiele przeżyła, podobał mi się jej wątek z mężem sadystą, z tym porównaniem i koniec końców musiała go zabić w swojej obronie. Teraz ciąża z Chimneyem ❤️ Podoba mi się też, że każdy sezon zaczyna się jakąś większą katastrofą. Drugi sezon trzęsienie ziemi, trzeci sezon tsunami i czwarty lawina błotna, choć to ostatnie podobało mi się najmniej. Mi w sumie ten koronawirus w serialu nie przeszkadza tzn. na początku sezonu jakoś bardziej o nim gadali teraz to zeszło trochę na dalszy plan. Aż musiałem się trochę zastanowić kto to był Shannon, ale już pamiętam że to żona Eddiego. W zasadzie nie zwróciłem na ten wątek uwagi, choć było mi szkoda Christophera. Bardzo lubię Bucka, więc mam nadzieję, że spikną z kimś kogo polubię, niekoniecznie z tą prezenterką. Co do szybkości scanariusza w sumie nie zwróciłem na to uwagi tzn. akcja idzie do przodu bardzo szybko, ale jakoś nie czułem by mi to przeszkadzało. Tak czy inaczej jest to mój ulubiony serial z gatunku procedural ❤️ Oglądasz na bieżąco z USA czy z lektorem na FOX Polska? Różnica jest chyba dwóch odcinków.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 26, 2021 15:47:53 GMT
Alex ten frag mnie przekonał bym szybciej nadrobił sezony.
|
|
|
Post by Alex on Apr 26, 2021 15:54:51 GMT
w przypadku Hen i Karen, podoba to, że są to już dorosłe kobiety, po ślubie, z dziećmi Tak, to zdecydowanie. Ich wątek mi zupełnie nie przeszkadza, no poza tą zdradą w pierwszym sezonie. Bardziej wątek byłego męża Atheny wydaje mi się wciśnięty na siłę Jaki ship sobie znalazłaś? Na pewno chcesz wiedzieć? Buck i Eddie. Uwielbiam Maddie. Wiele przeżyła, podobał mi się jej wątek z mężem sadystą, z tym porównaniem i koniec końców musiała go zabić w swojej obronie. Teraz ciąża z Chimneyem ❤️ W wątku Maddie akurat nie ma niczego, co by mi się nie podobało. Podobnie w jej relacji z Chimem. Chociaż nie... Nie podobało mi się, że przez tyle lat ukrywała przed Buckiem prawdę o jego dzieciństwie i o Danielu. Moim zdaniem powinna powiedzieć mu to wszystko wcześniej, bo widziała jaki wpływ na niego ma relacja z rodzicami. Ale mimo wszystko jest to moja ulubiona postać kobieca w tym serialu i dobrze prowadzona. Podoba mi się też, że każdy sezon zaczyna się jakąś większą katastrofą. Drugi sezon trzęsienie ziemi, trzeci sezon tsunami i czwarty lawina błotna, choć to ostatnie podobało mi się najmniej. Mi zdecydowanie najbardziej podobało się otwarcie sezonu 3. Chyba w dużej mierze przez świetne sceny z Buckiem i Chrisem. W czwartym czułam, że dali coś bardziej z obowiązku i na siłę... Swoją drogą gdyby w LA katastrofy naturalne zdarzały się z taką częstotliwością to miasto zmiotłoby już z powierzchni ziemi. Aż musiałem się trochę zastanowić kto to był Shannon, ale już pamiętam że to żona Eddiego. W zasadzie nie zwróciłem na ten wątek uwagi, choć było mi szkoda Christophera. Dla mnie ten wątek to była porażka. Odnalazła się po kilku latach (chyba było powiedziane, że 2 czy mi się wydaję? Bo to nie nijak nie zgadza, sądząc po wieku Chrisa ), po dwóch spotkaniach z Eddiem od razu wylądowali w łóżku i znowu była wielka miłość, cudowna rodzina, wspaniała mama. No nie, nie, zdecydowanie nie Może gdyby faktycznie rozłożyli to na kilka odcinków i pokazali, jak ona naprawdę się stara, żeby odzyskać zaufanie i syna i męża to jeszcze bym to jakoś przełknęła, ale tak... Dobrze, że z tą dramą po jej śmierci poszło tak szybko, bo wielkiej rozpaczy bym nie zniosła. Bardzo lubię Bucka, więc mam nadzieję, że spikną z kimś kogo polubię, niekoniecznie z tą prezenterką. Zdecydowanie nie z tą prezenterką! Nie znoszę jej odkąd tylko się pojawiła w bodajże 2 sezonie. Taka typowa dziennikareczka szukająca taniej sensacji. Z wskoczeniem Buckowi do łóżka też zbyt długo nie czekała. Co do szybkości scanariusza w sumie nie zwróciłem na to uwagi tzn. akcja idzie do przodu bardzo szybko, ale jakoś nie czułem by mi to przeszkadzało. Czyli to pewnie moje przyzwyczajenie do rozciągniętego do granic możliwości scenariusza na 2,5 godzinny odcinek dizi. Oglądasz na bieżąco z USA czy z lektorem na FOX Polska? Jestem po 8 odcinku 4 sezonu. 9 jeszcze nigdzie nie znalazłam.
|
|
|
Post by Alex on Apr 26, 2021 16:04:09 GMT
Alex ten frag mnie przekonał bym szybciej nadrobił sezony. Nadrabiaj, nadrabiaj, bo nowy ship czeka
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 26, 2021 16:28:01 GMT
Na pewno chcesz wiedzieć? Buck i Eddie. Wiedziałem! Od razu pomyślałem o nich 😂 Co jak co ale też przez jakiś czas chciałem, by ich spikneli, szczególnie że dawali takie znaki, że coś może być na rzeczy, ale koniec końców nic nie wyszło Ale mimo wszystko jest to moja ulubiona postać kobieca w tym serialu i dobrze prowadzona. Dla mnie też jest to ulubiona postać kobieca. Uwielbiam ją. Jest bardzo dobrze poprowadzona plus uwielbiam Jennifer Love Hewitt od czasu filmu "Koszmar minionego lata" i seriali "Zaklinaczka duchów" i "Lista klientów" Mi zdecydowanie najbardziej podobało się otwarcie sezonu 3. Chyba w dużej mierze przez świetne sceny z Buckiem i Chrisem. Uwielbiam ich relacje, a rozpoczęcie trzeciego sezonu było świetne ❤️ W czwartym czułam, że dali coś bardziej z obowiązku i na siłę... Swoją drogą gdyby w LA katastrofy naturalne zdarzały się z taką częstotliwością to miasto zmiotłoby już z powierzchni ziemi. Też mi się tak wydaje, że chcą iść drogą tradycji. Ciekawe co w piątym sezonie wymyślą. Tornado w LA się raczej nie pojawi 😂 Zdecydowanie nie z tą prezenterką! Nie znoszę jej odkąd tylko się pojawiła w bodajże 2 sezonie. Taka typowa dziennikareczka szukająca taniej sensacji. Z wskoczeniem Buckowi do łóżka też zbyt długo nie czekała. To się zaczęło chyba w drugim sezonie, od tego reportażu co miała zrobić w ich jednostce, a ich w zasadzie łączył tylko seks, on chciał zapomnieć o Abby. W ogóle ona potem znikła i wyskoczyła nagle w czwartym sezonie, nie? 🤔 Myślałem, że skończy się na tym spotkaniu, co ona ją zaprosił, a wygląda na to że nie... Jestem po 8 odcinku 4 sezonu. 9 jeszcze nigdzie nie znalazłam. Ja oglądam na FOX Polska. Emisja zawsze we wtorki o 21.05. Jutro będzie 9 odcinek sezonu 4 (w USA dzisiaj poleci 10). W zasadzie na początku zaczęłem oglądać wraz z emisją w USA, ale polski FOX szybko dogonił amerykańskiego i przerzuciłem się na lektora.
|
|
|
Post by Alex on Apr 26, 2021 20:18:32 GMT
Wiedziałem! Od razu pomyślałem o nich 😂 Co jak co ale też przez jakiś czas chciałem, by ich spikneli, szczególnie że dawali takie znaki, że coś może być na rzeczy, ale koniec końców nic nie wyszło Oo! No niestety nie wyszło. A może jeszcze nie wszystko stracone... Za zostawienie tego wątku po tych wszystkich scenach z 3 sezonu (sklep, kuchnia, to pogodzenie i wszystkie inne ) i tych wszystkich sugestiach (nawet Maddie) scenarzyści powinni dostać po głowie Uwielbiam ich relacje, a rozpoczęcie trzeciego sezonu było świetne ❤️ Ja się bałam, że po tym tsunami pójdą w jakieś absurdy, w sensie że może Eddie będzie winił Bucka o to co się stało, ale na szczęście znaleźli im inny powód do kłótni. Za dużo dizi widziałam, tam to byłby temat na kilka odcinków. Relacja Bucka i Chrisa jest świetna i bardzo wymowne było to, że to do niego pojechał, jak uciekł z domu. Tornado w LA się raczej nie pojawi 😂 Nie byłabym taka pewna. Skończą się pomysły to wszystkiego się będą łapać. To się zaczęło chyba w drugim sezonie, od tego reportażu co miała zrobić w ich jednostce, a ich w zasadzie łączył tylko seks, on chciał zapomnieć o Abby. W ogóle ona potem znikła i wyskoczyła nagle w czwartym sezonie, nie? 🤔 Myślałem, że skończy się na tym spotkaniu, co ona ją zaprosił, a wygląda na to że nie... Chyba jednak się nie skończy. Tak, ona pojawiła się przy okazji tego reportażu i o ile dostałaby może ode mnie jakąś szansę, gdyby się okazało, że to faktycznie ona nie przekazała tych materiałów z naćpanym Bobbym do redakcji, tak straciła ją, kiedy powiedziała (jeszcze z wyrzutem), że to jej szefostwo nie zgodziło się ich opublikować. Jestem w takiej sytuacji, że nie wiem kogo musieliby dać Buckowi albo Eddiemu, żeby mi się ten wątek spodobał. Jutro będzie 9 odcinek sezonu 4 (w USA dzisiaj poleci 10). Widziałam właśnie, że jutro poleci 9 odcinek. Jak nie zapomnę to obejrzę, bo potem będzie problem z dokopaniem się do odcinka w internecie. Fox chyba nigdzie nie wrzuca seriali?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 27, 2021 8:42:24 GMT
Alex, udostępniają odcinki na bieżąco na Player, Ipla i Canal+ Online, ale trzeba wykupić pakiet. Niestety wątpię, by spikneli Bucka i Eddiego razem Choć ostatnio w internecie zastanawiali się czy może Buck nie jest bi. Był clossover z "9-1-1: Lone Star". Buck dobrze dogadywał się z T.K, gdy wracał do LA powiedział T.K, że ma wpaść do niego do miasta, a T.K że dzięki ale ma już chłopaka 😆 To nie pierwszy raz gdy ktoś bierze Bucka za geja 🧐 Gdy Christopher uciekł od Eddiego odrazu wiedziałem, że będzie u Bucka. Choć ostatnio ich relacja zeszła na dalszy plan. Fajnie jednak, że gdzieś tam nadal jest widoczna ich relacja ❤️ A co myślisz o wypadkach w serialu? Ponoć większa ilość z nich jest na prawdziwych wydarzeniach 🧐 Co jak co ale niektóre mnie śmieszą 😂
|
|
|
Post by Alex on Apr 27, 2021 12:36:21 GMT
Niestety wątpię, by spikneli Bucka i Eddiego razem To jest oczywiste odkąd tylko zaczęłam ich shippować, bo ja ostatnio tylko w takie niemożliwe shipy się pakuję. Dlatego też, żeby to przerwać zabiorę się za "Lone star", ale na razie czekam aż Next skończy nadrabiać 911 Choć ostatnio w internecie zastanawiali się czy może Buck nie jest bi. Też widziałam takie komentarze. No nie wiem... Chyba bym nie powiedziała, ale wszystko możliwe. Mężowi Atheny po 20 latach małżeństwa się przypomniało, że jest gejem, więc jeszcze wszystko przed Buckiem. Ma czas Tego odcinka z 911 w Teksasie nie widziałam, bo zamierzam obejrzeć cały serial i nie chciałam tak wyrywkowo się zabierać za drugi sezon. To nie pierwszy raz gdy ktoś bierze Bucka za geja 🧐 I go oraz Eddiego za parę. I to jest wkurzające, bo po co dają takie sceny, skoro i tak wlepią mu Rudą, a tamtemu nauczycielkę? Jeszcze tamta rozmowa z tym mężczyzną i słowa: "You don't find it, son. You make it.". Nasiane tych par lgbt, a tu problem robią. Gdy Christopher uciekł od Eddiego odrazu wiedziałem, że będzie u Bucka. Choć ostatnio ich relacja zeszła na dalszy plan. Fajnie jednak, że gdzieś tam nadal jest widoczna ich relacja ❤️ I coś mi się wydaje, że coraz bardziej będzie to odstawiane na trzeci albo i czwarty plan... Skupią się na wątku z Aną i Bucka z Rudą i zbyt dużo czasu nie zostanie na ich relację. Mam nadzieję, że się mylę. A co myślisz o wypadkach w serialu? Ponoć większa ilość z nich jest na prawdziwych wydarzeniach 🧐 Co jak co ale niektóre mnie śmieszą 😂 Często się zastanawiam, dlaczego do niektórych wydarzeń wzywana jest straż, a nie pogotowie czy policja, ale doszłam do wniosku, że chyba funkcjonuje to trochę inaczej niż w Polsce. Sporo mnie śmieszy, chociaż często nie powinno Ale najdziwniejszym mi się wydaje to, że jest to serial o strażakach, a pożar pamiętam... Jeden? Najbardziej utkwiły mi w pamięci te wypadki z pierwszego odcinka. Akcja z wężem i dzieckiem w rurze. I tam mi brakowało jakiejś kontynuacji, ok, uratowali i matkę i dziecko, ale co dalej? Można się domyślić, ale wolałabym, żeby coś o tym wspomnieli.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 27, 2021 20:41:37 GMT
Alex i co oglądałaś dzisiaj odcinek? Jeśli nie to nie spoileruję, choć sam odcinek bardzo mi się podobał Mnie też niektóre przypadki śmieszą choć nie powinny Oprócz noworodka w rurze czy węża, na myśl przychodzi mi jeszcze, ten kawałek asteroidy czy czegoś tam co spadł na ziemię i przeleciał przez brzuch człowieka zastawiając mu tam dziurę 😆 Tak, przy niektórych przypadkach brakuje trochę kontynuacji, ale cóż... W ogóle oglądając dzisiejszy odcinek patrzyłem się przez ciebie co chwilę na Bucka i Eddiego, jak stali obok siebie czy coś, i miałem takie aww 😍 hahahaha Teraz będę miał fazę na nich 😂 Co do "9-1-1: Lone Star" to dla mnie osobiście, do pięt nie dorasta "9-1-1". Jakieś takie sztuczne troszkę, ciemniejsze kolory, akcja w zasadzie skupia się w głównej mierze na jednym bohaterze. Brakuje mi tego czegoś co ma "9-1-1". Widzowie chyba też to zauważyli bo "Lone Star" nie jest takim sukcesem jak "9-1-1", ale nie chce cię zniechęcić i warto samemu się przekonać, czy się spodoba czy nie Ja nadal oglądam "Lone Star" z przyzwyczajenia po za tym serial leci zaraz po "9-1-1"
|
|
|
Post by Alex on Apr 27, 2021 21:47:33 GMT
Alex i co oglądałaś dzisiaj odcinek? Jeśli nie to nie spoileruję, choć sam odcinek bardzo mi się podobał Oglądałam. Odcinek był świetny, choć strasznie dramatyczny. W pewnym momencie byłam niemal pewna, że chcą uśmiercić Alberta. Całe szczęście tak się nie stało. Poruszył mnie też powrót do przeszłości Bobbiego po tym jak Athena powiedziała, że przez głupotę tej kobiety zginęło i zostało rannych mnóstwo ludzi. Z jednej strony miała rację, ale szkoda mi go było. Pod koniec to się w ogóle rozkleiłam przy scenie z Maddie i Chimem, kiedy mówiła mu jakie imię wybrała dla małej. Wkurza mnie, że chcą zabrać Hen i Karen Nię. Traktują to dziecko trochę jak zabawkę, matka jej nie chciała to przerzucimy je do rodziny zastępczej dopóki sobie nie przypomni i nie będzie chciała jej z powrotem. Mała już się do nich przyzwyczaiła, a teraz wyrywają ją stamtąd i znowu wywracają świat do góry nogami. Mam nadzieję, że ostatecznie jednak zostanie z Hen i Karen. Przyzwyczaiłam się już do niej, jest śliczna i przesłodka. Nie wiem dlaczego, ale po tym odcinku mam wrażenie, że będą chcieli sparować córkę Atheny z Albertem. I w sumie fajnie by było, ale... No nie mam ostatnio szczęścia do shipów. Oprócz noworodka w rurze czy węża, na myśl przychodzi mi jeszcze, ten kawałek asteroidy czy czegoś tam co spadł na ziemię i przeleciał przez brzuch człowieka zastawiając mu tam dziurę 😆 Aa tak. O tym zapomniałam. To też dobre było. Jak tak pomyślę to trochę by się tego znalazło. Jeszcze ten gościu, co się zabetonował w mikrofalówce (btw. to chyba było pierwsze wspólne wezwanie Eddiego i Bucka ), laska z głową w rurze wydechowej, facet przyklejony taśmą do bilbordu... Niektórzy ludzie to naprawdę idioci Najbardziej mi się podobało (chociaż nie powinno ), jak w jednym z ostatnich odcinków dostali wezwanie do mężczyzny na dachu, który groził, że skoczy. Spędzili tam pół dnia, aż w końcu jego sąsiad (chyba sąsiad?) się wkurzył, wszedł na ten dach i sam go z niego zepchnął W ogóle oglądając dzisiejszy odcinek patrzyłem się przez ciebie co chwilę na Bucka i Eddiego, jak stali obok siebie czy coś, i miałem takie aww 😍 hahahaha Teraz będę miał fazę na nich 😂 Hahahahaha No i fajnie, dlaczego mam być jedyna... Dzisiaj to ich za dużo nie było. Tylko jakieś spojrzenie w remizie, kiedy rozmawiali z Chimem o imieniu dla dziecka i później chyba razem wyciągali Alberta z samochodu. Może to i dobrze, że ich tak mało, bo obyło się bez Rudej i Any. W "Lone star" mnie najbardziej ciekawi wątek TK i Carlosa i ze względu na to obejrzę. Nie ma aż tak dużo do nadrabiania, więc szybko pójdzie, a później jeden odcinek w tygodniu to na spokojnie obejrzę. Dzisiaj się chwilę zatrzymałam na foxie po 911 i widziałam fragment, ale wyłączyłam, bo to był chyba odcinek wspominkowy, a takich akurat nie lubię. I tak sobie zdążyłam zaspoilerować, że ten kapitan jako małolat spowodował wypadek i zabił swojego kumpla, a później miał wypadek z dziewczyną.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 27, 2021 22:31:27 GMT
Alex, tak ten odcinek był świetny! Co prawda bardzo dramatyczny, ale chyba jest to mój ulubiony z tego sezonu. Dużo się działo. Przy tej scenie karambolu jakoś ciarki mi przeszły Tyle osób zostało rannych/zginęło bo jakaś babka musiała się nawalić 🤦♂️ Athena miała rację i nic dziwnego, że tak zareagowała choć faktycznie było szkoda Bobbiego. Choć fajnie, że mimo wszystko jest tego świadomy, jak kiedyś u niego to wyglądało. Ja się tak domyśliłem, że go nie uśmiercą, bo aktor dopiero w tym sezonie dołączył do stałej obsady. W poprzednim sezonie w zasadzie za wiele go nie było. Choć akcja ratowania go świetna. Chimney i Maddie są słodcy ❤️ W ogóle w dzisiejszym odcinku mieli wiele fajnych scenek, ala poród, próba wyboru imienia, Maddie rodząca i twierdząca, że najpierw skończy swoją zmianę i potem pójdzie rodzić, prawdziwy poród i ta końcowa scena, gdy Maddie powiedziała, że dała jej imię bo jego mamie 😍 TAK! To jest takie przykre, że małe dziecko, które dopiero się przyzwyczaiło do rodziny zastępczej, choć trzeba przyznać że Hen i Karen się świetnie spisują, to nagle biologicznej matce się przypomniało, że ma dziecko i chce je odzyskać. Przykre, że w ogóle taki system działa, bo wbrew pozorom to nie do końca pomaga dziecku. A dziewczynka faktycznie słodka ❤️ W sumie była by z nich niezła para. W ogóle córka Atheny jest bardzo ładna 😍 Tak, ta akcja gdzie czekają kilka godzin bo ten na dachu im grozi, w międzyczasie jedzą, grają itp. a tu nagle sąsiad wkracza do akcji i od tyłu chłopa była świetna 😂 Czasami to ludzie mają pomysły 🤦♂️😂 W "Lone Star" bardzo dobrze dobrali aktorów do tych ról TK i Carlosa, bardzo fajnie się na ich patrzy razem i mają chemię, choć TK jest trochę irytujący. Dzisiaj odcinek LS był strasznie nudy. Też nie lubię takich odcinków. Po świetnym odcinku "9-1-1" dostałem nudny odcinek "Lone Star", że nawet nie pamiętam co się działo 😂 ---- Do końca czwartego sezonu zostały cztery odcinki. Finał 24 maja. No i będzie trzeba czekać do września/października na piąty sezon 😕 http://instagram.com/p/COL4J1dM3YZ
|
|
|
Post by Alex on Apr 27, 2021 23:23:31 GMT
Przy tej scenie karambolu jakoś ciarki mi przeszły Tyle osób zostało rannych/zginęło bo jakaś babka musiała się nawalić 🤦♂️ Athena miała rację i nic dziwnego, że tak zareagowała Niestety najgorsze jest to, że tak naprawdę nic się z tym nie robi i takie osoby sądzą, że skoro raz im się udało to uda się i drugi, i trzeci, i czwarty... Aż w końcu musi dojść do tragedii. TAK! To jest takie przykre, że małe dziecko, które dopiero się przyzwyczaiło do rodziny zastępczej, choć trzeba przyznać że Hen i Karen się świetnie spisują, to nagle biologicznej matce się przypomniało, że ma dziecko i chce je odzyskać. Przykre, że w ogóle taki system działa, bo wbrew pozorom to nie do końca pomaga dziecku. A dziewczynka faktycznie słodka ❤️ Zdecydowanie nie pomaga. Dziecko potrzebuje stabilności i bezpieczeństwa, a nie takiego przerzucania z rąk do rąk. Kompletnie nie rozumiem tego "przywileju" biologicznych rodziców, bo to że kobieta urodziła dziecko wcale nie oznacza, że się na matkę nadaje i nigdy nie oddałabym z powrotem dziecka kobiecie, która je zostawiła, bo tak naprawdę nigdy nie ma pewności, że nie zrobi tego ponownie. Oglądając ten odcinek od razu mi się przypomniała ta sytuacja sprzed kilku tygodni z Łodzi, gdzie kobieta zostawiła kilkumiesięcznego chłopca w oknie życia, a za dwa dni stwierdziła, że jednak za nim tęskni i chce go z powrotem 😠 W sumie była by z nich niezła para. W ogóle córka Atheny jest bardzo ładna 😍 Też tak uważam. Ciekawe czy w to pójdą... Jak ona w ogóle ma na imię? 😂 W "Lone Star" bardzo dobrze dobrali aktorów do tych ról TK i Carlosa, bardzo fajnie się na ich patrzy razem i mają chemię, choć TK jest trochę irytujący. Właśnie sobie poszperałam w sieci, bo miałam oglądać jakiś film, ale zanim bym wybrała to by mnie ranek zastał 😂 i widziałam już, że fandom nie tylko shippuje TK i Carlosa, ale też aktorów wcielających się w te role 🤣 Wyskoczył mi jakiś krótki wywiad (q&a bardziej) z nimi na yt i tak szczerze mówiąc to bym się nie zdziwiła, gdyby to była prawda 😂 W "Lone star" 2 w 1, a w 911 nic, zero... 😌 Do końca czwartego sezonu zostały cztery odcinki. Finał 24 maja. No i będzie trzeba czekać do września/października na piąty sezon 😕 Kurczę, szybko. 😔 Może chociaż dają jakąś bombę na finał sezonu... Nadzieja umiera ostatnia 😂
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 28, 2021 11:58:50 GMT
Zdecydowanie nie pomaga. Dziecko potrzebuje stabilności i bezpieczeństwa, a nie takiego przerzucania z rąk do rąk. Kompletnie nie rozumiem tego "przywileju" biologicznych rodziców, bo to że kobieta urodziła dziecko wcale nie oznacza, że się na matkę nadaje i nigdy nie oddałabym z powrotem dziecka kobiecie, która je zostawiła, bo tak naprawdę nigdy nie ma pewności, że nie zrobi tego ponownie. Oglądając ten odcinek od razu mi się przypomniała ta sytuacja sprzed kilku tygodni z Łodzi, gdzie kobieta zostawiła kilkumiesięcznego chłopca w oknie życia, a za dwa dni stwierdziła, że jednak za nim tęskni i chce go z powrotem Niestety... Taki system w ogóle nie powinien funkcjonować. Mam też taką sytuację z życia, gdzie znajomi zostali rodziną zastępczą dla małego chłopca. Po dłuższym czasie jego matka się odezwała, że żałuję, że już nie pije, leczyła się. Dziecko zaczęło żyć na dwie rodziny, przyzwyczaił się a po jakimś czasie biologiczna matka znowu zaczęła pić 😕 Oby mała wróciła do Hen i Karen ❤️ Jak ona w ogóle ma na imię? Ona ma na imię May, ale nie pamiętam w ogóle jak się nazywa syn Atheny, go prawie w ogóle chyba nie ma 😂 Może chociaż dają jakąś bombę na finał sezonu... Nadzieja umiera ostatnia. A jaką bombę masz na myśli? 😂 Może tak naprawdę Buck i Eddie są już razem ale nie chcą się ujawniać, a te wszystkie baby co się kręcą wokół nich to przykrywka? 🧐 Hahaha a tak na serio, to chyba w serialu nie ma jakiś mocnych cliffhanger'ów na koniec sezonu? Nie? Bo już nie pamiętam. Tzn. finały są mocne jako odcinek, np. w poprzednim sezonie ten pociąg, powrót Abby, pobicie Atheny ale sama końcowka jest raczej spokojniejsza, wiesz o co chodzi, w poprzednim okazało się, że Maddie jest w ciąży, Buck pogadał z Abby i sobie wszystko wyjaśnili i nie pamiętam co było dalej 😂
|
|
|
Post by Alex on Apr 28, 2021 20:26:10 GMT
Ona ma na imię May, ale nie pamiętam w ogóle jak się nazywa syn Atheny, go prawie w ogóle chyba nie ma 😂 Chyba Harry, ale nie jestem pewna. W tym sezonie był może w jednym odcinku? Wysłali go do ojca i mają problem z głowy. A jaką bombę masz na myśli? 😂 Może tak naprawdę Buck i Eddie są już razem ale nie chcą się ujawniać, a te wszystkie baby co się kręcą wokół nich to przykrywka? 🧐 O to, to, to, to! A tak poważnie to mogliby zrobić jakąś mocniejszą końcówkę, bo faktycznie raczej zawsze w finale jest spokojnie. Nawet nie pamiętam co się wydarzyło w 1 i 2 sezonie, 3 mi bardziej utkwił w pamięci. Przy takiej formule serialu mają sporo opcji do wyboru i dziwi mnie, że z tego nie korzystają. Powinni zawsze dać coś takiego, żeby widz nie mógł się doczekać nowego sezonu. Chociażby to pobicie Atheny, porwanie Maddie przez byłego męża i zranienie Chima, przygniecenie Bucka przez wóz, wybuch budynku, kiedy Buck był w środku czy przysypanie Eddiego (btw. rozpacz Bucka była wtedy przepiękna ) by się idealnie nadawały.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 29, 2021 16:56:41 GMT
Harrego wywalili do ojca, ale tego ojca jakoś dużo też nie ma. Była chyba tylko akcja z nim z tym sąsiadem zna przeciwka 😂 Alex, pierwszy sezon skończył się niespodziewaną randką Atheny i Bobbiego, pożegnaniem i wyjazdem Abby, powrotem Karen do Hen. Drugi skończył się wspólnymi scenami bohaterów na uroczystości z okazji oficjalnego dołączenia Eddiego do jednostki (czy coś w tym stylu) i ślubem Atheny i Bobbiego. Trzeci informacją o ciąży Maddie, rozmową i wyjaśnieniem wszystkiego między Abby i Buckiem oraz imprezą z okazji skończenia szkoły przez May. Mam na myśli te ostatnie minuty ostatnich odcinków w sezonie. Też się w sumie dziwię, że nie walną jakiegoś mega cliffhangera w finale. Czasami by się przydało Mi się bardzo podobał finał trzeciego sezonu. Mam nadzieję, że w tym sezonie finał też będzie mi się podobał. Akcja z pociągiem była świetna, plus podobał mi się powrót Abby (co prawda na chwilę). Ciekawe czy w tym sezonie finał też będzie dwuodcinkowy. http://instagram.com/p/CAA9DynDKDc
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 29, 2021 19:08:21 GMT
O wróciła. Czytam co wy tu tak piszecie, i idę oglądać 2 sezon.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 29, 2021 20:27:29 GMT
Next, i jak wrażenia po pierwszym?
|
|
|
Post by Alex on Apr 29, 2021 21:44:22 GMT
Next, i jak wrażenia po pierwszym? Next się wkręca w mój ship, nie przeszkadzajmy mu 😂
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 30, 2021 15:15:46 GMT
Next , i jak wrażenia po pierwszym? Pierwszy sezon to taki miszmasz. Trochę wszystkiego i wątki trochę po macoszemu nie pozamykane. W drugim sezonie Przyszedł Eddie i od razu mi tętno poskoczyło. I Jennifer Love Hewitt jak ja ją uwielbiam. Zaklinacz dusz, lista klientów. Wspomnienia wróciła. Jestem po 7 odc 2 sezonu. Jak się uprę to do końca długiego weekendu skończę trzy sezony. Ale to lepiej się powoli degustować. Shipy się klarują. Jak dla mnie ship nr 1 to Eddie i Buck. Next, i jak wrażenia po pierwszym? Next się wkręca w mój ship, nie przeszkadzajmy mu 😂 Zasnąłem przy 8 odcinku, nie że nudny po prostu zasnąłem.
|
|
|
Post by Alex on Apr 30, 2021 16:10:20 GMT
Shipy się klarują. Jak dla mnie ship nr 1 to Eddie i Buck. No to was już wkręciłam, teraz pozostają jedynie scenarzyści. Zasnąłem przy 8 odcinku, nie że nudny po prostu zasnąłem. Ja to akurat doskonale rozumiem. I tak idzie ci błyskawicznie, nawet ja tak nie pędziłam.
|
|