Next
Moderator
|
Post by Next on May 13, 2021 18:51:56 GMT
Akinci tłumaczyła ts ale przestała istnieć.
|
|
|
Post by mira on May 13, 2021 19:22:13 GMT
Next, wiem, że tłumaczyła i wiem, że przestała, ale myślałam, że może to była jakaś współpraca. Okazuje się, że jednak nie Ja nadal w tej grupie jestem, jeszcze mnie nie wywalili, ale usunęli wszystkie pliki, więc i tak nie da się nic zrobić. Kwestia czasu, kiedy mnie wywalą, bo sukcesywnie każdego dnia wywalają kolejnych grupowiczów, liczba zmniejszyła się już o połowę
|
|
|
Post by lucy on May 13, 2021 19:46:26 GMT
Ta grupa zawsze była problematyczna. Od dawien dawna na nią nie wchodziłam, bo adminkom odwalało. Usuwały posty i nie można było pisać co się myśli. No chore.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 13, 2021 19:50:29 GMT
Next, wiem, że tłumaczyła i wiem, że przestała, ale myślałam, że może to była jakaś współpraca. Szkoda bo na fałszywych ludziach tracą inni ludzie którzy chcieli by serial zobaczyć.
|
|
|
Post by Matthias on May 14, 2021 18:57:07 GMT
Na chwilę obecną nie ma możliwości obejrzenia tej produkcji z przekładem polskim. Należy czekać jak wrócą, albo jakaś inna grupa postanowi wziąć... Porobiło się.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 14, 2021 19:37:49 GMT
Niestety dużo jest takich ludzi. Byle ci nóż po żebra wsadzić. To jest chyba domena polek. Bo to kobieta kobiecie dowali nie facet.
|
|
|
Post by mira on May 14, 2021 19:42:43 GMT
Na chwilę obecną nie ma możliwości obejrzenia tej produkcji z przekładem polskim. Należy czekać jak wrócą, albo jakaś inna grupa postanowi wziąć... Porobiło się. Raczej nie wrócą. Dziś na grupie pojawiło się pożegnanie i choć administratorki nie podają wprost powodów decyzji, to piszą, że są szczęśliwe, iż mogą wrócić do rodzinnego życia i normalności. Może i jakieś donosy też były, ale wydaje się, że jednak pojawiła się niechęć do dalszego prowadzenia grupy, zmęczenie, znużenie. W ogóle myślę sobie, że grupy, które tłumaczą tylko turkisze, mogą czuć się w miarę bezpiecznie. Na TS było sporo tłumaczeń produkcji pochodzących z innych krajów i nie raz były już z tego powodu problemy. Nie sądzę, by ktokolwiek zainteresował się tym serialem, także pozostaje oglądać w innym języku, albo sobie darować...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 14, 2021 19:45:45 GMT
też były, ale wydaje się, że jednak pojawiła się niechęć do dalszego prowadzenia grupy, zmęczenie, znużenie. Dziwisz się. Tyle roboty zrobili, by inni mogli sobie zobaczyć serial z napisami. To przyjdą życzliwe osoby i zniszczą to co tyle lat tworzyły.
|
|
|
Post by lucy on May 14, 2021 20:58:36 GMT
A co się stało? Znowu ktoś udostępnił odcinki poza grupę?
|
|
|
Post by Matthias on May 15, 2021 12:14:15 GMT
Reytingi za 14.05.2021 - PIĄTEK ТОТАL:1. Kirmizi Oda (36 odcinek) - 7.87%⬇(-0.25) 6. Akinci (20 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 3.38%⬆(+0.43)
15. Payitaht: Abdülhamid (151 odcinek) - 2.18%⬇(-0.08) AB:1. Kirmizi Oda - 10.11%⬇ (-1.53) 6. Akinci (FINAŁ SEZONU) - 2.64%⬆(+0.16)
15. Payitaht: Abdülhamid - 2.18%⬇(-0.85)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 15, 2021 18:01:36 GMT
A kto w drugim sezonie.? Nadal Şükrü . Czy nasz kochany amant tolga.
|
|
|
Post by mira on May 17, 2021 6:53:55 GMT
A co się stało? Znowu ktoś udostępnił odcinki poza grupę? Teraz co się stało, to nie mam pojęcia, ale wcześniej były problemy np. z Passionflix
|
|
|
Post by lucy on Jun 18, 2021 8:55:38 GMT
💥 6 ostatnich odcinków Akinci ukaże się po zakończeniu emisji serialu Bozkır Arslanı Celaleddin. Zdjęcia nie będą wznowione. Serial dotrze do finału w odcinku 26.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 18, 2021 17:49:38 GMT
A co się stało? Znowu ktoś udostępnił odcinki poza grupę? Teraz co się stało, to nie mam pojęcia, ale wcześniej były problemy np. z Passionflix Passionflix strasznie się burzyło na TT na nieoficjalne tłumaczenia ich produkcji, czy rozpowszechnianie. Nie raz pisali, że będą robić z tym porządek.
|
|
|
Post by lucy on Sept 2, 2021 20:08:45 GMT
💥 Pomimo, że serial Akıncı zakończył się finałem sezonu, nigdy nie wróci na ekrany. Zakończenie trzeba sobie samemu dopowiedzieć.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 2, 2021 20:51:52 GMT
To juz klasyka w tureckich serialach.
|
|
|
Post by mira on Sept 2, 2021 20:54:04 GMT
Decyzja zrozumiała, oglądalność była słaba i raczej bez szans na wzrosty w drugim sezonie. Ale szkoda, że bez finału, doświadczyłam tego samego przy "Pierścieniu"
|
|
|
Post by Matthias on Aug 25, 2022 19:24:40 GMT
Reytingi uzupełnione. Wciąż nie mogę wyjść z podziwu, że to miał być taki wielki HIT . A skończył jak skończył.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 6, 2023 22:05:03 GMT
🎬🔥Drugi sezon serialu „Akıncı” zostanie wydany na kanale ATV jako kreskówka
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 6, 2023 22:35:40 GMT
Ha ha ha
|
|
|
Post by Matthias on Jan 17, 2023 20:40:40 GMT
💥 2. sezon serialu „ Akıncı”, który zamienił się w kreskówkę, startuje na kanale ATV oraz na platformie MinikaGO 21 stycznia
|
|
|
Post by Matthias on Jan 21, 2023 13:26:00 GMT
💥 Dziś na kanale ATV będzie miała swoją premierę pierwsza turecka kreskówka o superbohaterze „Forward / Akıncı”, która jest kontynuacją serii o tej samej nazwie
|
|
|
Post by lucy on Jan 22, 2023 11:29:38 GMT
Ten animowany serial zrobił na wstępie takie wyniki:
TOTAL; 1,37 AB; 1,74 ABC1; 1,20
Emisja była o 12:00.
|
|
jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Jun 14, 2023 16:17:45 GMT
A już myślałem że znacznik w emisji jest zbędny a tu kolejny sezon animacji startuje.
|
|
|
Post by lucy on Jun 27, 2023 8:54:45 GMT
|
|
|
Post by mira on Aug 24, 2023 8:28:30 GMT
Nie wiem, jak się wyrobię z serialami, które chcę obejrzeć jesienią, ale póki co za bardzo nie mam czego oglądać, więc postawiłam spróbować z "Akinci". TS się zwinęła, ale Suku najwyraźniej stał się ulubieńcem innej grupy - pojawiło się "Nefes Nefese", a teraz "Akinci". Włączyłam wczoraj pierwszy odcinek no i cóż, zaczęło się trochę drętwo. Po pierwszych trzydziestu minutach zastanawiałam się, po co to oglądam, czy nie szkoda czasu i że może lepiej wyłączyć. Ale akurat naprawdę nie miałam co robić (w pracy ) więc brnęłam dalej. Druga połowa była już całkiem spoko, akcja przyspieszyła, była bijatyka, było spotkanie protów, poznaliśmy trochę lepiej bohaterów i ich rodziny. Natomiast zakończenie nijakie, bo wszyscy zmierzają w jakimś kierunku, ale jeszcze nikt nie wpadł w tarapaty i nie zdołano zbudować należytego napięcia. Po pierwszym odcinku mam mieszane uczucia. Superbohater porusza się tandetnym pojazdem, nosi maskę, która zakrywa tylko część twarzy i używa swojego głosu. Według mnie bardzo łatwo go rozpoznać. Nie wierzę, że znając kogoś tak blisko, nie jesteśmy w stanie rozpoznać jego sylwetki, sposobu poruszania się, głosu. Tymczasem rodzina ogląda Akinci w telewizji i nie widzi, że to ich Fatih. Ślepi, czy co? Ojciec dziennikarki nie przypadł mi do gustu. Wiadomo, że to czarny charakter, ale czarne charaktery też czasem da się lubić, da się podziwiać, doceniać ich inteligencję, sarkazm. Natomiast ten gość jest nieciekawy pod każdym względem i już wiem, że sceny z nim będą mnie męczyć i irytować. W serialu jest wielu bohaterów i to w różnym wieku. Musiałam się chwilę zatrzymać i pomyśleć, żeby sobie poukładać kto jest kim. Akinci, czyli Fatih jest nauczycielem. Mieszka z matką i rodzeństwem. Brat chodzi do liceum, a Fatih jest jednym z jego nauczycieli. Siostra to również młoda dziewczyna, ale nie jestem pewna, czy licealistka, czy studentka, tu się zgubiłam. W szkole jest młoda nauczycielka zakochana w Fatihu. Są też dzieciaki, koledzy i koleżanki brata Fatiha, w tym nowa dziewczyna, której ojca Akinic wsadził do więzienia. Ojciec Fatiha był policjantem, nie żyje. Z rodziną Fatiha mieszka też ciotka (siostra matki czy ojca???), dość młoda - irytuje się, gdy Fatih mówi do niej "ciociu". Jest też druga ciotka (też nie wiem, czy od strony ojca, czy matki) oraz jej mąż - glina Kemal. Kemal ściga Akinci, żeby było ciekawiej Rodzina Fatiha prowadzi restaurację, a także ma do wynajęcia dom po drugiej stronie ulicy. Rodzina spokojna, wesoła, normalna. Dom, wraz z dwojgiem przyjaciół, wynajmuje Nergis, czyli protka. Ale zanim do tego dojdzie, Nergis traci pracę i rzuca ojcu pod nogi klucze do domu. To był jakiś drugi dom, bo w rodzinnym od dawna nie mieszkała. W rodzinnym domu mieszka właśnie jej ojciec z nową żoną, oraz brat i siostra Nergis. Nergis nie wchodzi do tego domu, bo nie znosi nowej żony ojca, która najprawdopodobniej była jego kochaną i rozbiła małżeństwo rodziców Nergis. Matka Nergis nie żyje. Rodzina zajmuje się produkcją biżuterii, a przynajmniej oficjalnie, bo ojciec Nergis prowadzi lewe interesy i przemyca broń. Jest osobą nieznoszącą sprzeciwu, bardzo wtrąca się w życie dzieci. Mamy jeszcze współpracowników Cevdeta (tak ma na imię ojciec Nergis). To dwóch panów około sześćdziesiątki. Jest też młody, ambitny glina, który został wezwany do Stambułu, by pomóc w schwytaniu Akinci. Jest też Orhan, czyli przyjaciel i pomocnik Fatiha/Akinci. Ewidentnie wpadła mu w oko młodsza ciotka Fatiha (chyba z wzajemnością). Bohaterów jest tak wielu, że nie jestem w stanie spamiętać ich imion. Mam nadzieję, że po którymś odcinku to się zmieni. Zamierzam oglądać dalej.
Serial ma bardzo niską ocenę w serwisie IMDB. Chyba nigdy nie oglądałam tureckiego serialu z tak niską oceną - 2,3/10.
|
|
|
Post by mira on Sept 22, 2023 7:10:59 GMT
Odcinek 2.Częstotliwość, z jaką pojawiają się tłumaczenia, jest tak zabójcza, że prawdopodobnie będę oglądać ten serial do końca przyszłego roku A w zasadzie, jeśli liczyć jeden odcinek na miesiąc, wychodzi gdzieś do marca 2025... Ale ok, w zasadzie nie jest to w tej chwili problem, bo mam wystarczająco dużo bieżących seriali do oglądania. "Akicni" obejrzę sobie raz w miesiącu, niech będzie Sporą część drugiego odcinka zajęła akcja, którą nakreślono w odcinku pierwszym. Porwanie statku, rozmowy z terrorystami, bijatyka, pościg, strzały... Ostatecznie okazało się, że cała akcja była zorganizowania wyłącznie po to, by Akinci wpadł w pułapkę i został zabity. To się oczywiście nie udaje, a Cevdet, który strzelał do Akinci, o mało nie zabił własnej córki. Nergis znów się przyplątała i znowu stanęła na drodze Akinci. Potem znowu musiała zeznawać, ale tym razem przesłuchiwał ją ten nowy policjant. Okazało się, że on i Nergis mają jakąś wspólną przeszłość, on za nią kiedyś latał, a ona chyba nie była zainteresowana. Zdaje się, że jemu wciąż nie przeszło... Okazuje się też, że pocisk, którym strzelano do Akinci, jest identyczny z tym, jakim zabito jego ojca. W tej chwili wiedzą to zarówno Fartih/Akinci, jak i jego szwagier (w zasadzie wuj), czyli szef policji Kemal. Można zatem sądzić, że ten kto poluje na Akinci, jest zabójcą jego ojca. Nergis jest coraz częstszym gościem w domu Akinci. Jego mama jest bardzo miłą kobietą i a to częstuje nową sąsiadkę ciastem, a to zaprasza na śniadanie... Fatih niezupełnie jest z tej sytuacji zadowolony, w końcu Nergis ściga Akinci. Natomiast nie da się nie zauważyć, że dziewczyna robi na nim wrażenie. Rodzeństwo Fatiha też powoli wplątuje się w jakieś relacje miłosne. Siostra wpada w oko bratu Nergis, niby spotkali się tylko raz, ale z pewnością będzie tu ciąg dalszy. Z kolei brat Fatiha zaczyna się umawiać z nową koleżanką ze szkoły. Trochę słabo, bo Akinci wsadził jej ojca do paki. Generalnie nic więcej nie da się napisać na temat tego odcinka. Czy to mi się podoba? Tak sobie. Dłużą mi się sceny akcji, gdzie ja w zasadzie całkiem lubię takie sceny. Ale tu są jakieś takie niespieszne. Czekam, kiedy rozkręci się znajomość Fatiha i Nergis.
|
|
|
Post by mira on Nov 13, 2023 20:01:30 GMT
Odcinki 3 i 4.
Oglądam ten serial powoli, bardzo powoli, ale mam nadzieję kiedyś go skończyć... Póki co uważam, że nie jest wcale taki zły, chociaż trochę schematyczny. Praktycznie każdy odcinek kończy się przygotowaniami do akcji, albo samą walką. Nergis zawsze pakuje się w kłopoty i prawie zawsze jest ratowana z opresji przez Akinciego. Tajemniczy wojownik przypadł jej do gustu, chociaż syn sąsiadki, czyli Fatih, także się spodobał. Nergis oczywiście nie ma pojęcia, że to ta sama osoba. Tymczasem Fatih także wydaje się nią zauroczony.
Fatih ma całkiem fajną rodzinę, dużą, pełną kobiet. Każda ma swoje problemy. Ale szczerze najbardziej zasmucił mnie los ciotki, której mężem jest Kemal. W tej roli, dotąd uważałam, że pozytywnej, nasz Vural z serialu "Safir". Aż byłam w szoku, że facet gra tu pozytywną postać. No i chyba słusznie, bo okazuje się, że taki kryształowy wcale nie jest - na boku ma drugą rodzinę, córkę... A prawowita żona, bardzo dobra i oddana kobieta, najwyraźniej nie może mieć dzieci, chciałaby adoptować, ale Kemal zwleka.
Sukru fajnie gra, ma w sobie dużo luzu. Podoba mi się też jego towarzysz Orhan. Ogólnie serial jest całkiem przyjemny, dość lekki, nawet jak porusza trudne zagadnienia, to nie w taki przygnębiający sposób. W sumie nie żałuję, że się w niego wkręciłam.
|
|
|
Post by mira on Nov 22, 2023 12:26:09 GMT
Odcinek 5.
Ten odcinek był dla mnie nudny. Co prawda było jakieś porwanie, była walka, był mecz koszykówki, były pogawędki Nergis i Fatiha, ale wszystko takie mdłe, żadnych silniejszych emocji. W zasadzie w niczym nie posunęliśmy się do przodu. Tak, Akinci i Orhan wiedzą o powiązaniach ojca Nergis z organizacją, ale podejrzewali go już wcześniej. Nic więcej się tutaj nie wydarzyło. Przez prawie cały odcinek trwały poszukiwania Lukasa, a szukał go zarówno ojciec Nergis, Orhan, jak i skorumpowany glina Cuneyt. Nergis została porwana, a potem ocalona przez Akinciego (jak zwykle). Facet zdecydowanie nie jest jej obojętny. Tymczasem Fatiha nazywa przyjacielem. Nergis w ogóle jakoś przystopowała w swoich działaniach i w tym odcinku nie wmieszała się w żadną strzelaninę, ani nic podobnego. Zajęła się urządzaniem studia.
Niezmiennie zastanawia mnie, jak to możliwe, że bliscy Fatiha nie rozpoznają go w Akincim. Właściwie nie zastanawia, a śmieszy. Przecież każdy człowiek ma charakterystyczną dla siebie sylwetkę, sposób poruszania się, chód, gestykulację, sposób wypowiedzi. Fatih nie ma na sobie pancerza, który całkiem zmieniłby jego wygląd. Nosi maskę, która zakrywa jedynie oczy. Mówi własnym głosem. To po prostu głupie, że bliscy go nie rozpoznają. OK, nie mieli okazji bezpośrednio porozmawiać a Akincim, ale Nergis? Jak ona może nie widzieć, że Aknici to Fatih?
|
|