|
Post by lucy on Dec 15, 2021 11:31:22 GMT
A taki ładny post mi rano uciekł przy wstawianiu ikonek Trzeba zacząć od nowa - trudno. Ojj. I który to już raz? Może pisz w Notatniku, albo otwórz obok zakładkę dokumentu google ( LINK) i pisz w nim (zmiany zapisują się automatycznie i nie ma opcji, że coś zniknie), a potem skopiuj.
|
|
|
Post by julia on Dec 16, 2021 21:30:35 GMT
lucy, wiem , co trzeba zrobić, ale nie chce mi się zapisywać , a potem wklejać. Chyba nic złego w związku z tym się nie dzieje, moja strata Odcinek 115.Cukurova w rozpaczy, ponieważ pani rezydencji walczy ze śmiercią. Zuleyha przeżywa śmierć kliniczną, ma wizje...szuka Hakana Gumisogulu...długo dochodzi do siebie. U jej łóżka czuwa Hakan - Mehmet. Grunt pod wszystko przygotowuje Kadir i aby odwrócić uwagę od Vahaba, podstawia niejakiego Mahmuta, który ma winę wziąć na siebie w zamian za szybkie wyciagnięcie z więzienia i opiekę nad rodziną. To jest bardzo częste w serialach i niezmiennie zastanawia , ta chęć odbywania kary za kogoś. Tak , chodzi o pieniądze dla rodziny, ale często zleceniodawcy nie wywiązują się z obietnic Mahmut robi show na ulicy w Cukurovej, strzela w powietrze, wykrzykuje imię Zuleyhy, nazwisko Yamanów...Vahab jest kryty. Ale Abdul nie jest taki prędki w dotrzymywaniu słowa, posiedzi sobie Mahmut w więzieniu. Fikret powoli przyzwyczaja się do myśli bycia z Betul, nawet wyjeżdżają razem do Antalyi, gdzie niebieskooka z troskliwością zajmuje się Keremem Alim, kolejny raz przekonuje Fikreta do tego, że powinni już wziąć ślub, zanim przeniosą się do Stambułu. Jednak na przeszkodzie znów stanęła sprawa Hakana ( artykuł w prasie) i narzeczony wraca do Cukurovej. I ona , i Lutfiye są złe. Ciotka zarzuca mu, że gdy tylko rzecz tyczy Zuleyhy, rzuca wszystko i stawia się na każde jej skinienie. Każe mu się opamiętać. Po artykule w prasie, jest zapowiedź programu telewizyjnego, wszyscy siedzą przed telewizorem, Hakan także i czekają na to co powiedzą o zabójcy Demira Yamana. Hakan uśmiecha się z politowaniem i już się wydawało, że Hamine sobie przypomni...ale ona znów zobaczyła w nim Abdi pasę Oczywiście nic konkretnego z programu nie wynikło, na zdjęciu jest domniemany Hakan Gumisogulu , ale tyłem Hakan obiecuje Zuleysze, że zrobi wszystko, aby była szczęśliwa. Ogłaszają prasie , że się pobierają. Muszę powiedzieć, że jako para pięknie się prezentują Czarne chmury się gromadzą, ale zapewne się rozpłyną . Betul, pomagając Hamine w szukaniu zdjęcia , odnajduje to kluczowe, na którym są dwaj przyjaciele z Berlina : Demir Yaman i Hakan Gumisogulu Nie przypuszczam, aby Betul się do tego przyznała, bo wtedy Fikret zacząłby od nowa zabiegać o Zuleyhę, a tego ona nie chce. Jestem bardzo ciekawa , co zrobi. Wie, po konszachtach z Kadirem że szantaż takich graczy się nie uda.... co jej się roi w pięknej główce? Zobaczymy.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 17, 2021 16:00:41 GMT
📌 Reytingi za 16.12.2021 - CZWARTEKТОТАL:2. Camdaki Kiz (24 odcinek) - 7.62% ⬇ (-0.77) 4. Bir Zamanlar Çukurova (117 odcinek) - 7.30% ⬇ (-0.18)5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (13 odcinek) - 6.28% ⬇ (-0.92) 6. Mahkum (2 odcinek) - 6.22% ⬇ (-0.14) 16. Emanet (274 odcinek) - 2.59% ⬆ (+0.03) АВ:1. Camdaki Kiz - 8.95% ⬇ (-0.82) 3. Mahkum - 6.94% ⬆ (+0.78) 4. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 6.09% ⬇ (-0.82) 10. Bir Zamanlar Çukurova - 3.68% ⬆ (+0.03)30. Emanet - 1.18% ⬇ (-0.14)
|
|
|
Post by Matthias on Dec 24, 2021 8:54:42 GMT
Jakie wzrosty Czy będzie 5 sezon? julia📌 Reytingi za 23.12.2021ТОТAL:1. Bir Zamanlar Çukurova (118 odcinek) - 8.05% ⬆ (+0.75)3. Camdaki Kiz (25 odcinek) - 7.44% ⬇ (-0.18) 4. Mahkum (3 odcinek) - 7.36% ⬆ (+1.14) 6. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (14 odcinek) - 6.46% ⬆ (+0.18) 17. Emanet (279 odcinek) - 2.55% ⬆ (+0.12) АВ:1. Camdaki Kiz - 8.37% ⬇ (-0.58) 3. Mahkum - 6.67% ⬇ (-0.27) 4. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 5.42% ⬇ (-0.67) 8. Bir Zamanlar Çukurova - 4.33% ⬆ (+0.65)31. Emanet - 1.11% ⬇ (-0.08)
|
|
|
Post by julia on Dec 27, 2021 18:46:39 GMT
Odcinki 116, 117, 118.Czas przedświąteczny i całe to zamieszanie sprawiły, że się opuściłam w komentowaniu. Dziś tytułem wstępu. Co ciekawe, wieszczono rychły upadek serialu, ja sama byłam bardzo sceptyczna, ale oglądam z przyzwyczajenia , no i słupki oglądalności rosną W Cukurovej cały czas się coś dzieje, coraz bardziej agresywni stają się Abdul Kadir i Vahab, całkiem zawojował Zuleyhę Hakan,. Jego zdjęcie było u Hamine, ale zabrała je siłą Betul....Hamine choć z demencją , to ma przebłyski świadomości, ale nikt nie traktuje jej słów poważnie... Lutfyie na widok Kadira dostaje dreszczy... Pracownicy rezydencji mają swoje małe i większe problemy, Gaffur tym razem z Rasidem rezydują w kuchni i podjadają, gdy nikogo nie ma . A Saniyie odkrywa podczas pełnienia obowiązków zarządzającej ,że na ziemi należącej do Yamanów rezydują inni właściciele
|
|
|
Post by Matthias on Dec 27, 2021 22:12:28 GMT
✔ Selin Yeninci i Selin Genç opuszczają projekt "Pewnego razu w Cukurovej".
|
|
|
Post by julia on Dec 28, 2021 11:41:54 GMT
Matthias , szkoda, ale one chyba już miały dosyć braku pomysłu scenarzystów na ich postaci. Jeszcze Saniye ma coś do zagrania, ale Gulten całkiem zeszła na dalszy plan. Tyle tylko co będzie dalej z serialem? Dlatego też, mimo oglądalności, należy serial zakończyć na tym sezonie, bo dalej naprawdę nie będzie dobry A moje przyzwyczajenie ma też swoje granice Wróćmy do serialuZuleyha postrzelona przez Vahaba walczyła o życie, Mehmet- Hakan wie, że celem był on, więc szuka i bacznie obserwuje Kadira , a Vahabowi każe zniknąć raz na zawsze. Jednak Kadir postawił na swoim i kolejny psychopata zostaje w Cukurovej. Gdy Zuleyha wyzdrowiała i zajęła się firmą, miło spędza czas z narzeczonym, a narzeczeństwo Betul z Fikretem trwa , bo trwa, to z kolei w szpitalu znalazła się Hammine. Wszyscy zawsze bardzo o nią dbali i mimo, iż jest chora , to traktowano ją z szacunkiem, choć babcia wiele razy robiła rzeczy nieobliczalne. A teraz bidula , popchnięta przez Betul ( szarpanina o zdjęcie) z rozbitą głową wylądowała w szpitalu. Do akcji wkroczyła Sermin i nastraszyła, że naprawdę ją zabije, gdy piśnie słowo. Hammine próbuje opowiedzieć Zuleysze całą historię ze zdjęciem, na widok Betul i Sermin krzyczy ze strachu, ale wiadomo, że ją się uspokaja ,a nie wsłuchuje w to, co chce przekazać. Nie jest to łatwe, gdyż babcia miesza fakty , imiona... w Hakanie na zdjęciu widzi swojego Abdi paszę.... Zdjęcie - dowód ,że Mehmet, to Hakan jest u Betul. Ciekawe , kiedy go użyje Kadir nie odpuszcza Betul i domaga się współpracy :" Paryżanko, nie myśl sobie ,że nasza umowa nie obowiązuje. Mieliśmy razem zabrać po kawałku majątek Yamanów, a ty co?!" Odrażającą postacią jest Vahab, który na punkcie Zuleyhy też ma obsesję. Jest fetyszystą, zbiera "pamiątki". W kasetce ma pantofel Zuleyhy, zabraną z restauracji serwetkę, którą wycierała usta, a nawet - o zgrozo - wyjętą igłę z kroplówki Leży na łóżku i ...marzy ....Kompletny świr i jeszcze może namieszać. Fikret postanawia wziąć ślub, ponieważ widzi, że już nic nie zdziała , organizuje przyjęcie, przychodzi także Zuleyha z narzeczonym. Sermin triumfuje, rozsyła uśmiechy wyższości przyjaciółkom. Lutfyie też jest zadowolona, że wreszcie Fikret przestanie myśleć o Zuleysze.... Wszystko byłoby cudownie, gdyby nie to, że w klubie pojawił się coraz bardziej zuchwały Abdul Kadir z Vahabem, na ich widok Betul zrzedła mina, a Lutfyie całkiem straciła humor. Ona nadal nie otrząsnęła się z "seansu kinowego", podczas którego poczuła lufę pistoletu Kadira na swojej skroni, słyszała jego groźby, wie do czego jest zdolny. Trwają przygotowania do ślubu, koleżanki Sermin podziwiają suknię, tańczą, a tu : puk, puk do drzwi....Fikret z kamienną twarzą wkracza do domu , zdejmuje obrączkę z palca i oddaje osłupiałej Betul Szok! Powód? Saniyie podczas objazdu włości Yamanów zobaczyła, że ich ziemie obrabiają obcy. Od słowa , do słowa okazało się, że mają akty własności. Poszła z tym do Zuleyhy, a ta po konfrontacji z księgowym i przejrzeniu dokumentów zrozumiała, że to dzieło Betul. Lutfyie załamana, bo to ona nastawała na to małżeństwo, Fikret wściekły....
|
|
|
Post by Matthias on Dec 31, 2021 15:32:33 GMT
Reytingi za 30.12.2021 - CZWARTEKТОТАL:1. Mahkum (4 odcinek) - 7.82% ⬆ (+0.46) 3. Bir Zamanlar Çukurova (119 odcinek) - 7.63% ⬇ (-0.42)4. Camdaki Kiz (26 odcinek) - 7.00% ⬇ (-0.44) 7. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (15 odcinek) - 5.94% ⬇ (-0.52) 19. Emanet (284 odcinek) - 2.16% ⬇ (-0.03%) АВ:1. Mahkum - 8.76% ⬆ (+2.11) 2. Camdaki Kiz - 8.44% ⬆ (+0.07) 6. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 4.92% ⬇ (-0.50) 10. Bir Zamanlar Çukurova - 3.66% ⬇ (-0.67)35. Emanet - 0.94% ⬇ (-0.22%)
|
|
|
Post by julia on Dec 31, 2021 16:42:47 GMT
Odcinek 119W odcinku zabrakło już Sanyie i to chyba bezpowrotnie. Uzum pyta o powrót mamy, a Fadik odpowiada, że wróci lada dzień. Do odejścia prawdopodobnie szykuje się Gulten, która zaszła w ciążę i wszyscy się z tego faktu bardzo cieszą. Lutfyie ofiarowała jej piękną broszę, a Zuleyha okazałą złotą monetę. Cetin jest przeszczęśliwy i chciałby mieć córeczkę, Gaffur cieszy się , że będzie wujkiem To tyle wieści od kuchni. A na pokojach? Mehmet specjalnie wszczął bójkę z prokuratorem, aby dostać się do więzienia, ponieważ podejrzewa, że zdanie się Mahmuta , to dzieło Kadira. Niestety , Kadir był szybszy, zapłacił za otrucie koronnego świadka swoich niecnych poczynań. Tym razem Vahab nie zbiera pamiątek po Zuleysze , nie kręci się wokół niej , chooociaż Niestety, zmarła siostra Hakana Hulyia, nie było go w Cukurovej, więc Zuleyha po telefonie od opiekunki zostawiła wiadomość w recepcji hotelu z informacją , że ona jedzie do Izmiru na pogrzeb. Gdyby tego nie dodała, to zapewne stanęłaby oko w oko z samym Mehmetem - Hakanem Pojechała z Fikretem, a Hakan stał w oddali . Po smutnej ceremonii, Zuleyha położyła się spać, a operator pokazał mam nogi, zbliżającego się do pokoju mężczyzny ...Hakan to czy....Vahab Nauczkę postanowiono dać Betul i przy okazji Sermin . Cała obsada rezydencji wyrzuca Sermin z Yamanów z willi , łącznie z rzeczami. Gaffur oddaje jej tylko porcelanową żabę Obydwie, wściekłe i żądne zemsty mieszkają w jakimś domku , Sermin odpada lakier od paznokci, bo musi prać ręcznie, paparazzo ma gratkę, uchwyciwszy w obiektywie ten obrazek.. Następuje seria zdjęć i artykułów, Zuleyha wywołuje konferencję prasową... A Kadir z Betul uściskiem dłoni pieczętują kolejny podstęp, mający na celu puszczenie Zuleyhy z torbami....
|
|
|
Post by Matthias on Jan 6, 2022 12:43:23 GMT
💥 Przełożono kręcenie zdjęć do serialu „Pewnego razu w Cukurovej”.Według najnowszych informacji wynik testu na koronawirusa Ibrahima Celikkola i Erkana Bektasa, który wciela się w rolę jego prawej ręki, był pozytywny. Okazało się, że Ibrahim Celikkol, który przechodzi obecnie burzliwy okres w życiu osobistym, przebywa w Stambule na izolacji. Stwierdzono, że Hilal Altinbilek, przez pewien czas przebywała na kwarantannie. Po tych wszystkich wydarzeniach kręcenie serialu zostało zatrzymane po raz drugi.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 6, 2022 13:51:07 GMT
Ibrahim Celikkol, który przechodzi obecnie burzliwy okres w życiu osobistym Matti a co się stało.? Ja ostatnio jestem mało w tureckich rewirach.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 6, 2022 14:17:21 GMT
Next - w ciekawostkach dawałem informację, że rozwód
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 6, 2022 14:25:29 GMT
Next - w ciekawostkach dawałem informację, że rozwód O kurde, dziecko mu się niedawno urodziło, tacy szczęśliwi byli.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 6, 2022 14:27:02 GMT
Niestety. Nie mogli się dogadać między sobą, coś jednak nie pyknęło i cóż. Rozwód wszedł pomiędzy nich
|
|
|
Post by Matthias on Jan 6, 2022 19:03:13 GMT
💥 Nowy odcinek serialu "Bir Zamanlar Çukurova" zostanie wyemitowany w czwartek, 20 stycznia!
|
|
|
Post by mira on Jan 7, 2022 7:54:03 GMT
Niestety. Nie mogli się dogadać między sobą, coś jednak nie pyknęło i cóż. Rozwód wszedł pomiędzy nich Celebryci to co chwilę wchodzą w nowe związki. Nie mówię, że wszyscy, ale jednak wielu zmienia partnerów bardzo szybko i często.
Bardzo podoba mi się relacja Ozge i Serkana oraz Barisa i Gupse. Mam nadzieję, że tak już zostanie
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 7, 2022 19:34:55 GMT
Jeszcze jest Ozge i Gökberk. Ale oni mają krótki starz.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 18, 2022 18:36:53 GMT
❥ Do obsady projektu dołączył były mąż Vahide Percin, która pojawiła się przed publicznością w postaci Hünkar w serialu "Bir Zamanlar Çukurova".Altan Gördüm zagra w serialu postać Hasmeta Colaka, znanego również jako Colak Aga. Colak Aga był więziony przez 20 lat, wróci do Cukurovej by domagać się odpowiedzi za wszystkie swoje cierpienia.
|
|
|
Post by julia on Jan 21, 2022 16:35:18 GMT
O królu złoty, tam , to idzie robota w kadrach. Jedni się zwalniają, innych przyjmują Nie oglądałam wczoraj, żałuję ,bo wiedziałabym o co chodzi. Jeszcze, jakby Hilal z "Gaffurem" odeszła , to byłby komplet
|
|
|
Post by Matthias on Jan 21, 2022 17:33:16 GMT
Reyting za 20.01.2022 - CZWARTEKТОТАL:1. Mahkum (6 odcinek) - 9.39% ⬇ (-1.78%) 3. Bir Zamanlar Çukurova (120 odcinek) - 6.83% ⬇ (-0.80%)
4. Camdaki Kiz (27 odcinek) - 6.75% ⬇ (-0.25) 7. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı(16 odcinek) - 5.83% ⬇ (-0.11%) 20. Emanet (299 odcinek) - 2.19% ⬇ (-0.32) АВ:1. Mahkum - 9.99% ⬇ (-1.25%) 2. Camdaki Kiz - 8.62% ⬆ (+0.18%) 6. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı- 5.13% ⬆ (+0.21%) 9. Bir Zamanlar Çukurova - 3.56% ⬇ (-0.10%)
26. Emanet - 1.09% ⬇ (-0.10)
|
|
|
Post by julia on Jan 25, 2022 9:55:37 GMT
Odcinek 120.Altan Gordum, były mąż Vahide - Hunkar w przytupem wkroczył do akcji w roli byłego właściciela dużych obszarów ziemi, które po dwóch latach od jego uwięzienia , zgodnie z prawem , sprzedano. Hasmet Colak, wyszedł z więzienia po dwudziestu latach za dobre sprawowanie. Zabił trzy osoby. Pyszałek, który sam sobie ustanawia prawo i zamierza rozliczyć się z tymi, którzy kupili jego ziemie. Mało tego, chce ich jeszcze rozliczyć z dochodów ,jakie uzyskali, sprzedając plony Niektórzy sami zwracają akty własności, ale od Yamanów trzeba będzie "dług" wyegzekwować, oni kupili 250 hektarów. Zuleyha wystawiła za drzwi Hasmeta wraz z jego roszczeniami, czym naraziła się na gniew i obietnicę zemsty.. Aga wysyła pracowników do sadów i każe zbierać "swoje" mandarynki Hasmet jest wyznawcą zasady, że kobieta nie ma prawa głosu, a tu w sadzie pojawiła się Saniyie z Gulten , która kazała się wynosić i nie kraść Zamaskowanym mężczyzną w hotelu, okazał się być Mehmet - Hakan . Wyszeptał Zuleysze do ucha, że Hakan nie ma nic do niej i żeby się nie bała ani o siebie, ani o dzieci.. W ten sposób urobił sobie grunt pod rychły ślub. Betul jest wściekła, że musi z matką mieszkać byle gdzie , a że jest sprytna i szczęście jej sprzyja, usłyszała rozmowę Kadira z Vahabem i już wie, że nie dość, iż Vahab spreparował fałszywe nagranie ( Fikret wyrzucał podrzucone narkotyki, zaś na filmie widać, ze je pakuje do samochodu ), to jeszcze sporządził kopię spreparowanego nagrania, którym szantażowano ciotkę Fikreta i...Betul. Co za cudna okazja. Vahab lubi miłe towarzystwo, więc paryżanka , jak ją nazywa Kadir, złożyła mu wizytę, wsypała usypiacz do wina , poprosiła o pokazanie kopii , a potem zabrała szpulę i wyszła . Nagranie poszło do prokuratora ....To jej zemsta na Fikrecie za zerwane zaręczyny. Kadir rozpanoszył się do tego stopnia, że wprowadza się do willi Sermin i Betul , to wszystko w dniu ślubu Zuleyhy. Jej radość mąci Lutfyie, która wraca po krótkiej nieobecności i, widząc wredne gęby Kadira i Vahaba , opowiada Zuleysze o porwaniu i szantażu. No, a Mehmet jest przecież przyjacielem Abdula... Tak więc pan młody, słyszy :"Mehmet, ja nie mogę ..." Teraz zapewne Hakan weźmie za kudły Kadira i będzie się rehabilitował, także poprzez próbę sił z Hasmetem. Gaffur, ten obibok, żarłok, krętacz, kupuje dom, jako własność Saniyie, radość miesza się z rozterką. Saniyie urodziła się w Cukurovej, tam wyszła za mąż, pracowała, była powierniczką Hunkar...ale dom tez kusi. Gulten z Cetinem oczekują narodzin dziecka, są szczęśliwi Szwagierka pokazuje dom Gulten w drodze powrotnej zahaczają o sad, w którym grasuje złodziej Hasmet, muszą zmienić koło, które toczy się na środek drogi....nadjeżdża samochód , kierowca zajęty rozmową z ojcem.... . Dwa ciała leżą bezwładnie . Samochód odjeżdża, Hasmet kazał synowi uciekać z miejsca wypadku. Tak odeszły z serialu dwie kolejne bohaterki Saniyie i Gulten... Szkoda , ale twórcy "Cukurovej" postawili teraz na gangsterkę....do kiedy
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2022 13:05:54 GMT
Szkoda , ale twórcy "Cukurovej" postawili teraz na gangsterkę....do kiedy O Matko! Współczuję. Niestety Turcy lubią takie klimaty. ATV rozpoczął przygotowania do nowego serialu (tej samej wytwórni) z Vahide Persin w głównej obsadzie - myślę, że to serial, który wejdzie na miejsce Cukurovej, czyli jest szansa, że nie będzie kolejnego sezonu.
|
|
|
Post by julia on Jan 26, 2022 16:25:15 GMT
O Matko! Współczuję. Niestety Turcy lubią takie klimaty. ATV rozpoczął przygotowania do nowego serialu (tej samej wytwórni) z Vahide Persin w głównej obsadzie - myślę, że to serial, który wejdzie na miejsce Cukurovej, czyli jest szansa, że nie będzie kolejnego sezonu. Lubią i owszem, ale muszę powiedzieć, że jeszcze nie zetknęłam się z sytuacją, w której bandyta po wyjściu z więzienia , chce dodatkowo ściągać "długi" za zyski wyniesione z uprawiania ziemi, którą ktoś nabył, legalnie , zgodnie z prawem Przypuszczalnie, kolejnego sezonu już nie będzie, a do końca tego może poświęcą i resztę bohaterów. Zostanie może jedynie Haminne, która cały czas ma się dobrze i marzy o swoim Abdi paszy
|
|
|
Post by julia on Jan 28, 2022 9:25:27 GMT
Odcinek 121.Działo się dużo i cały czas było smutno, łzawo oraz...irytująco. Na drodze leżą dwa ciała - Sanyie i Gulten, pozostawione przez sprawców wypadku. Hasmet ma gdzieś życie ludzkie, poza swoim oczywiście i każe uciekać z miejsca wypadku. Synek z wyglądu o niskim IQ ( nie zapamiętałam jeszcze jego imienia ) wpadł w panikę, ale tatuś policzkiem przywołuje go do porządku. W Cukurovej rozpacz ,Saniyie zginęła na miejscu, Gulten operowano, ale i ona nie przeżyła wypadku. Turcy są bardzo emocjonalni to wiemy, a gdy do tego dodamy świetną grę aktorów, to łzy same napływają do oczu Tyle już było pogrzebów w Cukurovej, ale ten podwójny był bardzo poruszający i beczałam Bulent Polat, to świetny aktor , pokazuje w "Cukurovej" całą gamę swoich umiejętności. Jest leniem, obibokiem, żarłokiem, krętaczem, lizusem, złodziejaszkiem, kłamcą i... szczerze rozpaczającym mężem Saniyie. Czujemy ten ból. Saniyie, którą tyle razy zawodził , wyprowadzał z równowagi była jego opoką, opiekunką, częścią jego duszy, której teraz zabrakło. Jak on sobie z tym poradzi? Musi, bo jest Uzum. Jego rozpacz jest tym większa, ponieważ stracił także siostrę. Podobnie Cetin, który tak bardzo kochał swoją Różyczkę , jest zdruzgotany....niszczy kołyskę , którą przygotował dla dziecka, na grobie kładzie buciki wydziergane przez Gulten Załamana jest Zuleyha, Fatik, wszystko zaczyna się od nowego rozdziału :"Nowy początek", to tytuł odcinka. Nowy początek także i dlatego, że swoje rządy zaczyna wprowadzać w Cukurovej Hasmet Colak. dołączył do niego przepędzony przez Abdula Kadira Vahab. Ten dureń dał się wykiwać Betul, która zabrała mu kopię spreparowanego nagrania , ale Betul ma także haka na Kadira - wie przecież, że Mehmet, to Hakan. Kolejny szantaż i małą willę Kadir przekazuje Sermin i Betul. Zuleyha nadal podtrzymuje rezygnację ze ślubu, ale Hakan nie zamierza się poddać i ( o dziwo razem) z Fikretem próbuje odwetu na Hasmecie za zniszczoną osadę pracowników Yamanów. Z "Cukurovej" powoli robi się horror . Scenarzyści poszli na całość i serwują widzowi bezkarną gangsterkę. Akcja serialu toczy się w latach siedemdziesiątych XX wieku, system prawny działa bez przeszkód, a tu zjawia się kryminalista i sieje postrach oraz zniszczenie. Nikogo się nie boi. Spaceruje główną ulicą Cukurowej ,obnosi się ze świtą z przygłupem Vahabem na czele, który staje na krześle i obwieszcza nowość, że od teraz najważniejszy w Cukurovej jest Hasmet aga , to on rozdaje karty i będzie rozliczał każdego, kto mu się przeciwstawi Prawie , jak na Dzikim Zachodzie, nawet strzelanie w powietrze było Żenada
|
|
|
Post by Matthias on Jan 28, 2022 16:45:58 GMT
julia - 5 sezon nadchodzi! Reytingi za 27.01.2022 - CZWARTEKТОТАL:1. Mahkum (7 odcinek) - 9.38% ⬇ (-0.01%) 2. Bir Zamanlar Çukurova (121 odcinek) - 8.07% ⬆ (+1.24%)
5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (17 odcinek) - 7.04% ⬆ (+1.21%) 6. Camdaki Kiz (28 odcinek) - 6.60% ⬇ (-0.15) 19. Emanet (304 odcinek) - 2.56% ⬇ (-0.27%) АВ:1. Mahkum - 9.49% ⬇ (-0.50%) 2. Camdaki Kiz - 7.84% ⬇ (-0.78%) 3. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 7.17% ⬆ (+2.04%) 7. Bir Zamanlar Çukurova - 4.77% ⬆ (+1.21%)
33. Emanet - 1.39% (+0.17%)
|
|
|
Post by julia on Jan 28, 2022 17:18:01 GMT
Matthias, no bez przesady , piąty sezon, a o czym? Chyba, że postawili sobie za cel doprowadzenie akcji Cukurovej do XXI wieku i będzie to film o Leili, Adnanie i Keremie Alim Co prawda wzrosty bardzo ładne, każdy serial takie chciałby mieć, ale postawienie teraz na , wszechobecne bezprawie mnie się nie podoba, ale Turkom w serialu Kto wie Oni są uczuleni na pocałunki, które ...deprawują , zamordyzm rzezimieszków , najwidoczniej nie.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 4, 2022 10:10:53 GMT
📌 Reytingi za 03.02.2022 - CZWARTEKТОТАL:1. Mahkum (8 odcinek) - 10.46% ⬆ (+1.08%) 3. Bir Zamanlar Çukurova (122 odcinek) - 6.80% ⬇ (-1.27%)
5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (18 odcinek) - 5.97% ⬇ (-1.07%) 8. Camdaki Kiz (29 odcinek) - 5.23% ⬇ (-1.37) 19. Emanet (310 odcinek) - 2.21% ⬇ (-0.06%) АВ:1. Mahkum - 9.75% ⬆ (+0.26%) 2. Camdaki Kiz - 6.59% ⬇ (-1.25%) 5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı- 4.75% ⬇ (-2.42%) 8. Bir Zamanlar Çukurova - 3.77% ⬇ (-1.00%)
27. Emanet - 1.09% ⬇ (-0.28%)
|
|
|
Post by julia on Feb 10, 2022 14:20:19 GMT
Odcinek 122.Niewiele się działo w ostatnim odcinku, ale zupełnego marazmu tez nie było. Zuleyha zajęła się Uzum, kupuje jej nowe buciki, prowadzi do kawiarni, oprawiła w ramki zdjęcie... Gaffur nadal jest zrozpaczony po śmierci Saniye , podobnie, jak Cetin. Są przygnębieni, rozpamiętują dawne chwile . Fikret przypadkiem usłyszał rozmowę Lutfyie i Zuleyhy o tym, że oto zabójca Alego Fekelego stał się właścicielem małej willi i wydzierżawił ją Sermin. Nie udało się go uspokoić. Przyłapał Kadira w jego własnej sypialni, wywlókł za miasto , związał i pod groźbą pistoletu wymusił przyznanie się do winy, potem rozlał benzynę i...podpalił, ale wcześniej rzucił scyzoryk , aby Abdul mógł się uwolnić - jeśli zdąży. Zdążył, złego diabli nie biorą. Vahab nie na żarty przestraszył Betul, gdy zakradł się cichcem do domu. Rozliczał ją za ukradzioną taśmę z nagraniem, ale paryżance udało się wybrnąć z sytuacji . Ona go nie usypiała, Vahab sam jej dał nagranie i mówił, że powinna zanieść je do prokuratora :"No jak to, nie pamiętasz Vahab? Nie pamiętasz , jak było miło? Ojej sprawiasz mi tym przykrość" Zuleyha zrobiła publiczną awanturę Hasmetowi przy aplauzie mieszkańców Cukurovej Hasmet dyszy chęcią zemsty, ale od czego Colak ma przygłupa Vahaba . Ten diabeł wie , co podpowiedzieć - Zuleyha ma najcenniejszą wartość , dzieci. Diabelski plan już działa , wieczorny telefon , pracownik mówi, że ona musi koniecznie przyjechać, bo pożar...wiadomo, że biedaczyna miał przystawioną lufę do głowy...Pułapka
|
|
|
Post by julia on Feb 10, 2022 22:21:16 GMT
Karty prawie odkryte. Co zrobi Zuleyha "To, co potrzebne, jest w środku" - taki jest tytuł odcinka 123.
|
|
|
Post by julia on Feb 11, 2022 9:49:39 GMT
Odcinek 123.Zuleyha zdjęła żałobę po Saniyie i Gulten, życie w samej Cukurovej toczy się ciszej, Gaffur ciągle jest zamyślony, chodzi z opuszczonymi ramionami, podobnie Cetin, robi wszystko z przygaszonym wzrokiem. Jedynie w kuchni toczy się cicha wojna między Fadik i Cevryie, jej szwagierką, która zjawiła się nieproszona, wlazła z marszu do kuchni, rozstawia wszystkich po kątach. Mało tego, śpi w jednym łóżku z Fadik, bo Rasid wspaniałomyślnie miejsce jej odstąpił. Mało tego, sama bez pytania, wczesnym rankiem, piecze borek i zanosi Zuleysze i Lutfyie. Fadik szlag trafia, tym bardziej, że nie ma wsparcia od męża. Jej cel jest wiadomy, wkręcić się na stałe do rezydencji i objąć rządy w kuchni, a Fadik pozostanie opieka nad Haminne . Nawiasem, ta, gdy pojawia się Cevryie krzyczy, macha rękami i każe jej wyjść. W swoim niesprawnym umyśle wyczuwa, że to hetera. Zuleyha nadal odsuwa od siebie Mehmeta, ale ten nie zamierza się poddawać :"Asla"! Hasmet żądny zemsty wysyła syna z kumplem, aby porwali Zuleyhę, zgodnie z planem Vahaba. Koleżka czynił niestosowne uwagi w pewnym momencie zatrzymał samochód i wlókł ją do lasu, bo mu się spodobała, ale Gokhan na szczęście go powstrzymał, powiedział o tym ojcu. Ten, jak zawsze, spoliczkował syna, a potem na oczach wszystkich ,pobił. Tego dla wiecznie poniewieranego Gokhana było za dużo - strzelił sobie w głowę Hasmet w rozpaczy, ale po kilku dniach dalej robił swoje. Śmierć syna niczego go nie nauczyła.. Porwanie Zuleyhy się nie udało, uratował ją Fikret, a gdy się o tym dowiedział Mehmet , na głównej arterii Cukurovej urządził bratu Kadira niekontrolowany łomot. Vahab, który ma nierówno pod sufitem, bez namysłu wykrzyczał za nim, żeby cała Cukurova słyszała : - To nie jest Mehmet Kara, to Hakan Cemisoglu , ten który przyjechał się mścić na Demirze Yamanie... Szok, szok, szok....wieść niesie się lotem błyskawicy. Betul widzi w tym swoją szansę. Robi odbitki ze zdjęcia, które wyrwała Haminne i wysyła na adres biura Zuleyhy....
|
|