|
Post by lucy on Feb 11, 2022 9:55:33 GMT
Matthias, no bez przesady , piąty sezon, a o czym? Chyba, że postawili sobie za cel doprowadzenie akcji Cukurovej do XXI wieku i będzie to film o Leili, Adnanie i Keremie Alim Co prawda wzrosty bardzo ładne, każdy serial takie chciałby mieć, ale postawienie teraz na , wszechobecne bezprawie mnie się nie podoba, ale Turkom w serialu Kto wie Oni są uczuleni na pocałunki, które ...deprawują , zamordyzm rzezimieszków , najwidoczniej nie. Czy to jest ważne o czym będzie, skoro ma wyniki lepsze od niejednego serialu w Turcji... i do tego jeszcze się świetnie sprzedaje w szerokim świecie? Bo wcale mnie nie zdziwi, jeśli kolejny sezon będzie. Niski poziom AB jest w takim przypadku akceptowalny dla kanalu. Hercai miał chwilami dwa razy mniej i mimo ciągłych spekulacji i plotek, kanal go jakoś nie zamknął.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 11, 2022 21:30:04 GMT
📌 Reytingi za 10.02.2022 - CZWARTEK ТОТАL:1. Mahkum (9 odcinek) - 9.30% ⬇ (-1.16%) 3. Bir Zamanlar Çukurova (123 odcinek) - 6.71% ⬇ (-0.09%)
6. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (19 odcinek) - 5.50% ⬇ (-0.47%) 4. Camdaki Kiz (30 odcinek) - 5.94% ⬆ (+0.71) 18. Emanet (314 odcinek) - 2.40% ⬇ (-0.03%) АВ:1. Mahkum - 10.08% ⬆ (+0.33%) 2. Camdaki Kiz - 7.27% ⬆ (+0.66%) 4. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı- 5.95% ⬆ (+1.20%) 8. Bir Zamanlar Çukurova - 3.61% ⬇ (-0.16%)
22. Emanet - 1.41% ⬇ (-0.14%)
|
|
|
Post by Matthias on Feb 15, 2022 18:09:54 GMT
❥ Na planie serialu "Bir Zamanlar Cukurova" - ekipa filmowa pogratulowała Ibrahimowi Celikolowi urodzin, wręczając mu tort urodzinowy.
|
|
|
Post by julia on Feb 18, 2022 9:15:34 GMT
Zakończenie odcinka wybuchowe , dosłownie. Samochód Hakana wyleciał wraz z nim w powietrze. Czy Zuleyha będzie opłakiwać kolejnego czy też zwyczajem tureckim Hakan w ostatniej chwili wysiądzie z samochodu.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 18, 2022 18:05:57 GMT
📌 Reytingi za 17.02.2022 - CZWARTEK ТОТАL:1. Mahkum (10 odcinek) - 9.01% ⬇ (-0.29%) 2. Bir Zamanlar Çukurova (124 odcinek) - 7.34% ⬆ (+0.63%)
3. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (20 odcinek) - 7.01% ⬆ (+1.51%) 4. Camdaki Kiz (31 odcinek) - 6.58% ⬆ (+0.64) 14. Emanet (320 odcinek) - 3.26% ⬆ (+0.70%) АВ:1. Mahkum - 8.70% ⬇ (-1.38%) 2. Bir Zamanlar Çukurova - 7.90% ⬆ (+0.63%)
3. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 6.48% ⬆ (+0.53%) 10. Camdaki Kiz - 3.58% ⬇ (-0.03%) 24. Emanet - 1.61% ⬆ (+0.12%)
|
|
|
Post by julia on Feb 23, 2022 21:02:31 GMT
Odcinek 121.Są narzekania na nudę, ale mimo ewidentnie nudnych fragmentów , serial można oglądać. Dochodzą nowe motywy : samostanowienie kobiet o sobie, nauka zawodu , samodzielna obrona kobiecej godności, demokratyzacja życia... Miałam nadzieję, że Zuleyha otworzy kopertę ze zdjęciami, ale okazuje się, że była adresowana do Mehmeta i Zuleysze dostało się za chęć zajrzenia do środka. Mehmet obrażony, ale i z lekka przerażony wyszedł z gabinetu. Gdyby tylko...ale udało się, to on zobaczył zdjęcia i przeczytał list z żądaniem 5.milionów za milczenie. Dość szybko się połapał , że to sprawka Betul. Ale od czego ma swoich ludzi? Paryżanka przekonała się, jaki potrafi być Mehmet Kara a raczej Hakan . Bez pardonu wsadził ją do bagażnika samochodu, wywiózł i dał do nastraszenia chłopakom , a później ona grzecznie poszła do skrytki , oddała oryginał zdjęcia. I tak jej marzenia o wygodnym życiu w Stambule rozwiały się , jak poranne mgły. Dla Zuleyhy Hakan przygotował kopertę ze zdjęciem i listem pisanym po arabsku - to rzekomo od dawnej kochanki...Zuleyha łyknęła opowiastkę, tym bardziej, że Haminne przeczytała list i z niego wynikało, że dama z Libanu nigdy nie robiła sobie nadziei, choć kochała Mehmeta, wiedziała, że on jej nie. Pomogła mu w tej mistyfikacji znajoma i to może być postać, która jeszcze zagra w serialu Widać, że świetnie się znają. Betul cały czas wpada w tarapaty. Na Colaka agę zagięła parol Sermin, ale jemu podoba się pani adwokat Z Kadirem też miała kłopoty, Vahab ją wystawił Hakanowi...coś nie ma paryżanka szczęścia w interesach , nie spada na cztery łapy. Mimo, że Vahab odwołał swoje zeznania ogłoszone na głównej ulicy Cukurovej, że Mahmet , to Hakan -. Fikret, jako jedyny nie daje się nabrać nikomu i jest przekonany, że mąci w głowie Zuleysze i manipuluje całą Cukurovą właśnie Hakan Demisoglu, a nie żaden Mehmet Kara. Cetin ma wątpliwości , Fikret nie. Najnudniejsze fragmenty odcinka (długie) , to kłótnie i przepychanki między Gaffurem oraz Rasidem. Ten drugi pretenduje do bycia głównym służącym w Cukurovej. Nie wykonuje poleceń, stawia się , a siostrzyczka Cevryie utwierdza go w tym przekonaniu. Obydwaj starają się przekabacić służbę i pracowników czworaków na swoja stronę, a poproszona o rozstrzygnięcie sporu Zuleyha proponuje ...demokratyczne wybory. To mieszkańcy wybiorą nowego zarządzającego. Zobaczymy , który z nich ma większą siłę przekonywania. Ani jeden, ani drugi nie grzeszą pracowitością, jeden jest pyszałkiem i drugi, jeden kocha plotki, drugi również, są wiecznie głodni, kręcą, macą, ale....wolę Gaffura. W końcu 20 lat u Yamanów nauczyły go czegoś, zarządzał on, później charyzmatyczna Saniye i on współuczestniczył w zarządzaniu. Rasid niewiele umie, poza machaniem grabiami i szczotkowaniem koni... Jak wspominałam wcześniej, końcówka wybuchowa. samochód z Hakanem ( ) wyleciał w powietrze , a ładunek wybuchowy podłożył...jeden z tych którzy straszyli Betul. Zobaczymy czy wzorem innych seriali Hakana w środku nie było i co on zamierza Ale to przed nami...
|
|
|
Post by Matthias on Feb 25, 2022 20:39:35 GMT
📌 Reytingi za 24.02.2022 - CZWARTEKТОТАL:1. Mahkum (11 odcinek) - 8.79% ⬇ (-0.22%) 2. Bir Zamanlar Çukurova (125 odcinek) - 7.00% ⬇ (-0.34%)
3. Camdaki Kiz (32 odcinek) - 7.00% ⬆ (+0.42) 5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (21 odcinek) - 5.51% ⬇ (-1.50%) 16. Emanet (324 odcinek) - 2.83% ⬆ (+0.05%) АВ:1. Camdaki Kiz - 8.35% ⬆ (+0.45%) 2. Mahkum - 8.27% ⬇ (-0.43%) 5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 4.71% ⬇ (-1.77%) 7. Bir Zamanlar Çukurova - 3.37% ⬇ (-0.21%)
14. Emanet - 1.64% ⬇ (-0.11%)
|
|
|
Post by julia on Feb 27, 2022 17:57:42 GMT
Odcinek 122."Cukurova", choć bardzo krytykowana za czwarty sezon, ma się całkiem dobrze, gdy popatrzymy na rating - o wiele lepiej niż inne seriale. Owszem, za dużo jest kadrów , poświęconych zapleczu, czyli Gaffurowi i innym, głosowanie i przepychanki trwały i trwały...To jest nudne, bo za długie. Gaffur koniec końców wygrywa wybory na zarządzającego, co bardzo boli Rasida. Fadik ma dość szwagierki, która na dobre rozpanoszyła się w kuchni. W rozdziale :"Państwo" - Betul szlag trafił, gdy dostała pozew do sądu. przyszła z buzią do Zuleyhy, ale za bezpodstawne pyskowanie zaliczyła liścia i , jak zwykle poprzysięgła zemstę. Bezczelne, bo przecież wyprowadzała majątek firmy i samowolnie sprzedawała ziemię Yamanów. Została adwokatem Hasmeta Colaka, który też ma swój własny plan, jak poskromić obecną panią Cukurovej, która za impertynencję uznała propozycję partnerstwa. Ciekawe, co obydwoje wymyślą? Na linii Zuleyha Mehmet Kara, dalej pewne napięcie. On przestał ją błagać o wybaczenie i gdy coś mu się nie podoba , wstaje i wychodzi . Załatwił Vahaba, skutecznie go zastraszył , ale Fikret nie wierzył i nie wierzy w jego nową wersję, że Mehmet, to tylko Mehmet. Udało się mu w końcu wydębić z Vahaba adres człowieka w Libanie. Nie udałoby się , gdyby nie fanty znalezione w jego daczy :"A co jeśli powiem Mehmetowi, że masz rzeczy Zuleyhy, zabrane z jej domu"?! Vahab został przyparty do muru. Dwaj samotnicy wybierają się do Bejrutu. Wskazany przez Vahaba znajomy, zaprowadził ich do antykwariatu i tam dostali kilka egzemplarzy gazet z przeszłości, a w nich fotografia , na której mamy Hakana Demisoglu, poszukiwanego przemytnika i gangstera w towarzystwie Kadira i Vahaba. Bój się Mehmecie! I gdy już uśmiechy triumfu pojawiają się na twarzach, cały antykwariat się trzęsie, ostrzał, bombardowanie , trudno powiedzieć.... Nie wiemy czy Fikret i Cetin wrócą cali i z dowodem w ręku do Cukurovej
|
|
|
Post by Matthias on Mar 2, 2022 17:58:37 GMT
💥💥💥 Kolejny skandal z udziałem Ibrahima Celikkola na planie...Według ujawnionych informacji Birsen Altuntas donosi, że w zeszłym tygodniu wybuchła poważna bójka na planie Bir Zamanlar Çukurova. İbrahim Çelikkol, który w tym sezonie pojawił się w serialu jako Hakan Gumusoğlu, powodował nie raz napięcie w zespole. Wreszcie Furkan Palali, jeden z głównych bohaterów serialu, zbuntował się przeciwko zaistniałej sytuacji. Po wymianie zdań, obaj aktorzy przeszli do czynów i wdali się w bójkę. Ci, którzy interweniowali, zapobiegli eskalacji walki. Stwierdzono również, że Çelikkol groził Palaliemu. Furkan Palali opuścił plan i pierwszym samolotem poleciał do Stambułu i poskarżył się producentowi na Ibrahima Celikkola. Producent pogodził strony... Przypomnijmy, że to nie pierwsza nieprzyjemna sytuacja z Ibrahimem Celikkolem. Podobno na planie "Domu", kazał na siebie czekać...
|
|
|
Post by mira on Mar 3, 2022 7:46:47 GMT
Matthias, kazać na siebie czekać, a bić się z drugim aktorem, to jednak spora różnica, przynajmniej według mnie. Wydaje mi się, że na planie "Domu" nie było większych spięć, a kiedy Ibo odszedł, to wielu aktorów publicznie i w pięknych słowach dziękowało mu za współpracę. Na pewno widziałam podziękowania Demet, Naz, aktorek grających Cemile i Benal. Ibo ma czasem chmurne, groźne spojrzenie, to prawda, ale o przejawach agresji nigdy nie czytałam. Aczkolwiek nie znamy tych ludzi, nie wiemy, jacy są prywatnie. A Furkana to już nie znam kompletnie, podjęłam kiedyś próbę obejrzenia "No 309" i porzuciłam w połowie 1 odcinka.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 4, 2022 21:12:54 GMT
📌 Reytingi za 03.03.2022 - CZWARTEK ТОТАL:
1. Mahkum (12 odcinek) - 8.60% ⬇ (-0.19%) 2. Camdaki Kiz (33 odcinek) - 6.77% ⬇ (-0.23) 3. Bir Zamanlar Çukurova (126 odcinek) - 6.51% ⬇ (-0.49%)
5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (22 odcinek) - 5.39% ⬇ (-0.12%) 20. Emanet (329 odcinek) - 2.26% ⬇ (-0.21%) АВ:1. Camdaki Kiz - 8.38% ⬆ (+0.03%) 2. Mahkum - 8.19% ⬇ (-0.08%) 4. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 4.97% ⬆ (+0.26%) 10. Bir Zamanlar Çukurova - 3.11% ⬇ (-0.26%)
28. Emanet - 1.20% ⬇ (-0.52%)
|
|
|
Post by Matthias on Mar 11, 2022 17:32:49 GMT
📌 Reytingi za 10.03.2022 - CZWARTEKТОТАL:1. Mahkum (13 odcinek) - 8.58% ⬇ (-0.02%) 2. Bir Zamanlar Çukurova (127 odcinek) - 6.86% ⬆ (+0.35%)
3. Camdaki Kiz (34 odcinek) - 6.43% ⬇ (-0.34) 5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (23 odcinek) - 6.14% ⬆ (+0.75%) 21. Emanet (334 odcinek) - 2.40% ⬇ (-0.33%) АВ:1. Mahkum - 8.21% ⬆ (+0.02%) 2. Camdaki Kiz - 7.27% ⬇ (-1.11%) 5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 5.69% ⬆ (+0.72%) 12. Bir Zamanlar Çukurova - 3.04% ⬇ (-0.07%)
33. Emanet - 1.27% ⬇ (-0.42%)
|
|
|
Post by Matthias on Mar 11, 2022 19:53:30 GMT
💥💥💥 Kiedy serial "Bir Zamanlar Cukurova" doczeka się finału?Byłem ciekaw, czy serial dotrze do finału w tym sezonie. Mówią, że jeśli w ostatnim momencie nie nastąpią żadne zmiany, to zostanie nakręconych 10 ostatnich odcinków serialu, a projekt, który od 4 lat z powodzeniem kontynuuje swoją ekranową ścieżkę, pożegna się z ekranem w 140. odcinku...
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 12, 2022 14:16:53 GMT
Ciekawe czy zobaczymy „Bir Zamanlar Çukurova” w Polsce. Wręcz idealny serial dla TVP. Wielki hit w Turcji i na świecie. Do tego TIMS&B i produkcja kostiumowa. Przywodzi na myśl inny hit „Wspaniałe stulecie” tych twórców. Żaden turecki serial nie powtórzył już w Polsce takich wyników jakie miało „Wspaniałe stulecie”. Może BZC miało by na to szansę, gdzieś w access prime-time.
|
|
|
Post by julia on Mar 16, 2022 21:17:42 GMT
Ibo ma czasem chmurne, groźne spojrzenie, to prawda, ale o przejawach agresji nigdy nie czytałam. Aczkolwiek nie znamy tych ludzi, nie wiemy, jacy są prywatnie. A Furkana to już nie znam kompletnie, podjęłam kiedyś próbę obejrzenia "No 309" i porzuciłam w połowie 1 odcinka. Choć to bardzo nieprzyjemny incydent, wręcz chuligański, ale wpisuje się w konwencję jawnej niechęci serialowych bohaterów - Fikreta i Mehmeta Ibo zupełnie nie znałam do tej pory, a z Furkanem, podobnie jak Ty odpuściłam sobie serial "No 309", bo tam bardzo mi się nie podobał, może przez te jasne włosy Liam, oglądam serial od pierwszego odcinka i zgadzam się, że ten serial mógłby się spodobać w Polsce.
|
|
|
Post by julia on Mar 18, 2022 10:49:08 GMT
Odcinek 127.Fikret żyje dzięki...Mehmetowi. I co ma zrobić? Powiedzieć prawdę czy płacić dług honorowy milczeniem? Usuwa się ... Hakan na jakiś czas czuje się bezpieczny. Vahab, ten miłośnik kobiecych fantów Robi awanturę Fikretowi i Cetinowi, bo zabrali mu cenne pamiątki , dostaje za swoje, ale...nie rezygnuje. Gdy Zuleyha z narzeczonym udają się na ogłoszenie konkursu i przyznanie dotacji najlepszemu holdingowi, znów zakrada się do sypialni Zuleyhy, wącha jej suknie i przymierza się do kolejnych pantofli..., gdy strącona torebka budzi Fikreta, pilnującego dzieci Świr ląduje związany i zakneblowany w warsztacie braciszka, dodatkowo zalicza tez łomot od Kadira... Betul zupełnie upadła. Nie dość, że została "narzeczoną " Colaka Agi (znów myślała, że go przechytrzy), ale ten nie jest dżentelmenem, trzyma ją na krótkiej smyczy. Paryżanka nie jest przyzwyczajona do takiego traktowania. Na jego gniew zasłużyła dodatkowo za to, źle przygotowała przekręt i konkurs wygrał holding Adnana Yamana. To policzek dla Hasmeta, ledwie powstrzymuje swą złość. Odbije się to oczywiście na Betul. Mamy też nowy smaczek - Abdul Kadir zakochał się w...Betul , ale ma adwokatka wzięcie Wzięło Abdula na amory "Kadir, co ty wyprawiasz"? Zastanawiam się czy RTUK nie nałoży kary za wsysanie się Abdula w usta Betul Zuleyha decyduje się kolejny raz na ślub z Mehmetem...., a Lutfyie bierze Fadik i jadą do domu Fikreta, aby zrobić porządki, bo coś nam się chłopak nieco zapuścił. I tam w kieszeni marynarki cioteczka znajduje gazetę ze zdjęciem Hakana i spółki, skazanych za przestępstwa Zdąży??? - Zuleyha ten ślub nie może się odbyć !
|
|
|
Post by Matthias on Mar 18, 2022 17:59:55 GMT
📌 Reytingi za 17.03.2022 - CZWARTEKТОТАL:1. Mahkum (14 odcinek) - 7.28% ⬇ (-1.30%) 2. Bir Zamanlar Çukurova (128 odcinek) - 6.15% ⬇ (-0.71%)
6. Camdaki Kiz (35 odcinek) - 4.98% ⬇ (-1.45) 39. Emanet (344 odcinek) - 1.30% ⬇ (-1.14%) АВ:1. Camdaki Kiz - 6.22% ⬇ (-1.05%) 2. Mahkum - 6.07% ⬇ (-2.14%) 8. Bir Zamanlar Çukurova - 2.99% ⬇ (-0.05%)
57. Emanet - 0.63% ⬇ (-0.81%)
|
|
|
Post by julia on Mar 24, 2022 9:57:00 GMT
Odcinek 128.Nadal nie ma tłumaczenia na rosyjski, dlatego też piszę na podstawie tego co zrozumiałam po turecku i domyśliłam się z obrazu. Lutfyie zdążyła...ślubu nie będzie. Hakan kolejny raz dostał arbuza , a Zuleyha załamana. - Ty, ty ...Hakan Gumisoglu... Jak migawki przelatują w pamięci Zuleyhy napady, pożary, zamachy ....to wszystko było dziełem Hakana Ciotka wścieka się na Fikreta, że jednak nie powiedział prawdy. - Co miałem robić Nie mogłem! Hakan wyciągnął go rannego i przywiózł do domu, poza tym widział jak bardzo Zuleyha jest zakochana... Cała Cukurova ma nową pożywkę, a najbardziej się udzielają dwaj zwaśnieni plotkarze : Gaffur i Rasid. Zuleyha udziela wywiadu , w którym podkreśla, że od tego momentu zrywa współpracę z Mehmetem Karą vel Hakanem Gumisoglu i nie wychodzi za niego za mąż. Tymczasem Betul jest pod groźnymi skrzydłami Colaka agi i nie ma szans na wyrwanie się spod tej opieki. Boi się go, bo wie, że on nie żartuje. Dziadyga jest przebiegły, jeszcze nie przeżył klęski przegranej w przetargu i konkursie, a tu Betul dostarcza mu nowych kłopotów. Zauważył maślane oczy Abdul Kadiraroootfl No nie daruje mu tego! Przystawia do nieodrodnej córeczki Sermin swojego człowieka. A zakochany Abdul porywa pannę do Mersin na wycieczkę....oj gorzko tego pożałujecie. Hakan jedzie do Ankary , gdzie zna wysokiej rangi urzędniczkę państwową, z którą od długiego czasu współpracuje i która jest doskonale zorientowana w sytuacji, ale sprawy w Cukurovej zaszły za daleko, został zdemaskowany, więc ona nie chce już się w to mieszać. Radzi Hakanowi zrezygnować : - Nie, nie mogę...czy była pani kiedyś zakochana? -Hakan cim to nie ma nic do rzeczy... Hakan zakochany jest naprawdę, ale to mu nie przeszkadza przejąć części majątku firmy. Poza tym nie zamierza rezygnować z tej miłości : - Zuleyha , nie odejdę, jestem partnerem w firmie, nie poddam się... Zakochany pozna zakochanego Hakan jest inteligentny i od razu zauważył, że Kadir jest dziwnie rozkojarzony: -Jesteś zakochany. -Szefie , ja?! W życiu! Jaki zakochany.... - Zakochanie , miłość , to dziwne uczucie prawda Abdul? Prawda jest taka, że i Abdula trafiła strzałą Amora , wydawało się to niemożliwe. A swoją drogą to paryżanka ma powodzenie Zuleyha po rozmowie z adwokatem postanawia wziąć sprawy w swoje ręce, organizuje zasadzkę i próbuje przy pomocy broni wymóc na Hakanie podpis na dokumencie : -Podpiszesz zrzeczenie się praw do majątku Yamanów i wyniesiesz się raz na zawsze z Cukurovej
|
|
|
Post by julia on Mar 25, 2022 10:47:20 GMT
Odcinek 129.Nie wiem, jak notowania, ale przypuszczam, że na skutek powielania tego, co już było, będą dalsze spadki. Zuleyha nadal odmawia kontaktów z Hakanem, nie chce mieć z nim nic wspólnego, nawet w firmie, ale on uparcie twierdzi, że jest jej wspólnikiem. Ma udziały w firmie, temu nie można zaprzeczyć. A tymczasem przekręty Betul skutkują tym, że w rezydencji pojawiaja sie komornicy. Przykry obrazek, gdy wszyscy mają się spakować, wyjść, a na drzwi zakładają plombę. Co będzie dalej Nie radzi sobie z tym Zuleyha ani Fikret. Wyjątkowo naiwna jest scena, gdy Zuleyha powierza torbę złotych precjozów Gaffurowi, aby je sprzedał i jak najszybciej przywiózł pieniądze, zanim pojawi się komornik. NIe przypuszczam, że puściła go na żywioł, bez umówienia się z jubilerem, ale mimo wszystko, to Gaffur Nie zdążył... Gadzią naturę kolejny raz pokazuje Sermin, robi zdjęcia z pierwszej wizyty komornika, obnosi po całej Cukurovej, a potem idzie do wydawcy gazety. Ale tu spotkał ją zawód - redaktor naczelny, odmówił Jak to, samej Sermin Yaman, no coś takiego Jej córeczka nie jest lepsza. Siedzi u Hasmeta, randkuje z Abdul Kadirem.... Myśli, że gdy postawi Colaka pod ścianą i wyprowadzi się do mamusi, to gbur zmięknie i przyleci skruszony. Owszem, przyszedł, ale co zaproponował? Wcale nie małżeństwo; - Mam propozycję, skoro boisz się plotek w Cukurovej, możemy spotykać się potajemnie w Adanie, Mersinie, Antakyi ... - Słuuucham Sermin omal się nie udławiła z wściekłości. Oczywiście , ma rację. Wstrętny dziad, no i cwany. Nie ma zamiaru dzielić się swoim majątkiem. Oj Betul, Betul, ale się urządzasz. Wydaje ci się, że wszystkie rozumy pozjadałaś... Zuleyha i Fikret, mimo całej ostrożności i przewidywalności dali się podejść kolejnym oszustom Pojawili się wysłannicy, prawnicy, którzy w imieniu rodziny Mujgan ze Stanów, domagają się albo małego Kerema Ali, albo dziesięciu milionów. Sceny od razu trącą fikcją. Co to za prawnicy, którzy nie spotykają się w jakiejś kancelarii - po uprzedniej korespondencji oczywiście - tylko w magazynie i sprawy załatwiają, siedząc na stołkach . Pachnie to na milę przestępstwem. Fikret nie zamierza oddawać dziecka, które traktuje i kocha , jak własne, więc daje pieniądze. Wszystko w obecności adwokatów obydwu stron. Tamci oddają dokumenty i paszport Kerema , dostają pieniądze, ale jeden z nich - znany trick - idzie do toalety. Panowie znikają, znika też Kerem Ali Wszystkie biedy na Cukurovą. Ale , kto ich wybawi z kłopotu? Hakan Gumisoglu staje przed porywaczami Zbiera kolejne punkty
|
|
|
Post by mira on Mar 25, 2022 11:17:37 GMT
julia, nie oglądam tego serialu, ale lubię czytać Twoje streszczenia No i odkąd gra w serialu Ibo, zdarza mi się zerknąć na jakieś pojedyncze scenki z jego udziałem, ale jak się nie oglądało poprzednich sezonów, a i teraz nie ma pojęcia, o co chodzi w fabule, to dziwnie się na te scenki patrzy. A Tobie jak się podoba Ibo w roli Hakana?
|
|
|
Post by Matthias on Mar 25, 2022 21:46:51 GMT
📌 Reyting za 24.03.2022 - CZWARTEKТОТАL:2. Mahkum (15 odcinek) - 7.52% ⬆ (+0.24%) 3. Bir Zamanlar Çukurova (129 odcinek) - 6.70% ⬆ (+0.55%)
5. Camdaki Kiz (36 odcinek) - 5.96% ⬆ (+0.98) 6. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (24 odcinek) - 5.61% ⬇ (-0.53%) 21. Emanet (349 odcinek) - 2.00% ⬇ (-0.16%) АВ:2. Mahkum - 7.76% ⬆ (+1.69%) 3. Camdaki Kiz - 7.16% ⬆ (+0.94%) 5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 4.84% ⬇ (-0.85%) 11. Bir Zamanlar Çukurova - 2.68% ⬇ (-0.31%)
43. Emanet - 0.79% ⬇ (-0.28%)
|
|
|
Post by Matthias on Mar 26, 2022 17:21:36 GMT
💥💥💥 Kradzież na planie serialu "Pewnego razu w Cukurovej".W starym szpitalu, gdzie w Adanie kręcono szpitalne sceny serialu, ekipa filmowa przyłapała złodzieja kradnącego klimatyzatory. Według otrzymanych informacji incydent miał miejsce w dzielnicy Yenidam w dystrykcie Seyhan. Podobno ekipa filmowa serialu, która kręci w Adanie od 4 lat i opowiada o latach 70. Adany, trafiła do starego szpitala, gdzie po przygotowaniach w szpitalu i poza nim zaczęła kręcić. W pewnej chwili ekipa zauważyła hałas dochodzący z dolnego piętra szpitala. Potem, gdy członkowie ekipy filmowej zeszli na dół, zobaczyli uciekającego mężczyznę. Ekipa filmowa podążyła za mężczyzną i złapała go w ogrodzie szpitala. Następnie zgłosili się na policję. Ustalono, że podejrzany nazywał się Abuzer K., że wybił okno i ukradł szpitalne klimatyzatory. Strażnik szpitalny podszedł do złodzieja i powiedział: „Złapaliśmy cię już wcześniej. Dlaczego kradniesz, obiecałeś, że nie zrobisz tego ponownie. Tym razem zgłosimy sprawę do sądu." Gdy zabrano złodzieja, ekipa filmowa wróciła do kontynuowania kręcenia serialu.
|
|
|
Post by julia on Mar 27, 2022 10:51:27 GMT
julia, nie oglądam tego serialu, ale lubię czytać Twoje streszczenia No i odkąd gra w serialu Ibo, zdarza mi się zerknąć na jakieś pojedyncze scenki z jego udziałem, ale jak się nie oglądało poprzednich sezonów, a i teraz nie ma pojęcia, o co chodzi w fabule, to dziwnie się na te scenki patrzy. A Tobie jak się podoba Ibo w roli Hakana? mira, miło mi, że moje streszczenia nie nudzą Co do Ibo, to nie znałam go do tej pory z żadnej produkcji, a w "Cukurovej" robi na mnie dobre wrażenie. Jego aktorstwo jakoś szczególnie nie wyróżnia się na tle pozostałych aktorów, ale w tym serialu wszyscy grają bardzo dobrze, nie ma słabych ogniw. Co jednak widać w ocenach, mimo krytyki kolejnego sezonu, ale to już kwestia scenariusza, a nie warsztatu. Co mi się w Ibo podoba? Jego , chwilami nieodgadniony uśmiech a i pokerowa twarz, którą potrafi przybrać.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 1, 2022 21:05:09 GMT
📌 Reytingi za 31.03.2022 - CZWARTEKТОТАL:1. Bir Zamanlar Çukurova (130 odcinek) - 7.02% ⬆ (+0.32%)
2. Camdaki Kiz (37 odcinek) - 6.17% ⬆ (+0.21) 3. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (25 odcinek) - 5.63% ⬆ (+0.02%) 20. Emanet (354 odcinek) - 1.88% ⬇ (-0.37%) АВ:1. Camdaki Kiz - 7.25% ⬆ (+0.09%) 2.Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 5.48% ⬆ (+0.64%) 6. Bir Zamanlar Çukurova - 3.54% ⬆ (+0.86%)
41. Emanet - 0.74% ⬇ (-0.44%)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 4, 2022 17:35:46 GMT
💥 Umit Beste Kargin dołączyła do obsady serialu „Bir Zamanlar Çukurova” jako Zeynep. Przypominamy, że serial ma swój finał pod koniec tego sezonu.
|
|
|
Post by julia on Apr 6, 2022 17:27:56 GMT
Odcinek 130.W grupie AB widać zwyżkę i ogólnie trzeba powiedzieć, że mimo narzekań na czwarty sezon widownia "Cukurovej" jest na dobrym poziomie. Kerema Ali porwano, pieniądze wzięto i Fikreta oraz Zuleyhę wystawiono do wiatru. Jakby tego było mało, do drzwi rezydencji zapukał komornik. Dom zapieczętowano, Sermin z córcią dała pokazówkę, sprowadzając fotografa i z oskarżycielsko wyciągniętym palcem w kierunku Zuleyhy, wskazuje, że ta....ta....nie ma prawa do dziedzictwa Wybawcą małego okazał się Hakan. Szczęście, szczęściem, ale Zuleyha jedzie za nim i kolejny raz robi mu awanturę. Porywacze, znaleźli się w areszcie też za sprawą Hakana. Podczas przesłuchania , okazało się ,że panowie mają kartotekę w Chicago, ale tym razem akcja spaliła na panewce. Pieniądze podobnie , jak i dziecko odebrał im właśnie Gumisoglu. Cała wielka rodzina z Cukurovej jest zmuszona nocować w hotelu, Sermin zaciera rączki, ale...dług został spłacony (to pieniądze zabrane porywaczom) , wszyscy mogą wrócić. Dwie zołzy niepocieszone Dalej nie wiadomo, co z Gaffurem, który nie dotarł do jubilera z kosztownościami. Znajdują ich zakneblowanych i związanych w samochodzie, oczywiście bez pieniędzy . Ojej, ojej, ojej ratunku, napadli na nas, omal nie straciliśmy życia....nasz bohater lamentuje bez końca.... To zagrywka Colaka Agi, Betulka jest razem z nim... Ona chętnie uciekłaby spod jego kurateli w ramiona zakochanego Kadira, ale Colak , to "co jego" nie oddaje. Abdul cierpi męki , gdy widzi, że oblech trzyma w ramionach paryżankę, chciały strzelić mu w łeb, ale przychodzi mamusia i Hasmet niezadowolony udaje , że niby nic nie było.... Swoją drogą, to gdzie RTUK, taka scena, a oni nic żadnych kar Hasmet przypuszcza, że Hakan ma chęć na przejęcie wpływów w Cukurovej i niemal go "wyzywa na pojedynek", bo on nie ma zamiaru rezygnować z tego, co kiedyś posiadał , a stracił zgodnie z prawem. Zuleyha nie może się pogodzić z oskarżeniami Betul i jej groźbami , więc przy pomocy Fikreta przygotowuje rewanż. Mieszkańcy Cukurovej są zaproszeni do kina, a tam...na ekranie nagrana rozmowa z popisem Betul, księżniczka jest skompromitowana przed miasteczkiem, ale ona tak , jak mamusia , szybko przychodzi do siebie i udaje , że nic się nie stało Spokój jednak nie jest wpisany w życie Cukurovej, Zuleyha dalej nie przyjmuje przeprosin ani zwrotu akcji od Hakana i dostaje... list polecony...
|
|
|
Post by julia on Apr 8, 2022 16:10:15 GMT
Odcinek 131.Zuleyha nadal nie odpuszcza Hakanowi i przez cały odcinek nie ustępuje na krok. Nie pomaga nawet ściągniecie jej wraz z Fikretem do urzędu w Ankarze, gdzie dobra, wysoko postawiona znajoma Hakana usiłuje wyjaśnić, że on dla nich wykonywał misję. Nie i kropka, nawet w obliczu publicznego oświadczenia na radzie Cukurovej ("Jedynym właścicielem holdingu jest Zuleyha Yaman"), której przewodniczącą została Lutfyie, Zuleyha jest jak kamień. Co prawda , wychodzi za nim , ale tego dowiemy się za tydzień.... Ona coraz bardziej przekonuje się do Fikreta, który zaczyna bywać w holdingu i sprawdza dokumenty... Razem organizują przyjęcie urodzinowe dla dzieci, prowadzą rodzinne rozmowy. Sporo było tym razem Colaka agi i jego ukochanej Hasmet nadal nie odpuszcza kwestii własności Cukurovej i napada na rezydencję....szyby lecą , jest krzyk, rwetes, ale na szczęście nikt nie ucierpiał. Pewnego dnia Hasmet zjawił się z kwiatami , czekoladkami i ..."zgodnie z wolą proroka poprosił Sermin o rękę córeczki. Karaty błyszczą na palcu, Sermin dostaje ciężką bransoletkę (dobra lokata kapitału ) i ślub tuż tuż. Fusun nie mogła się powstrzymać od złośliwości : - To teraz, Colak będzie całował cię w rękę i mówił mamo" Zgoda na szybki ślub, zastanawiająca, choć z drugiej strony Betul chce naprawić swój wizerunek w Cukurovej, jednak knuje dalej po swojemu. Załatwia preparat , który ma uśpić albo otruć Hasmeta. Nie może go podać ani w kawie, ani w herbacie, najlepiej w lemoniadzie Tymczasem Abdul Kadir cierpi, tym bardziej, że kolejny raz Hakan uzmysławia mu , że jest zakochany....a gdy już wiadomo o ślubie, nie wytrzymuje i zamaskowany, wraz ze swoimi ludźmi podejmuje próbę odbicia panny młodej , Sermin i Fusun. Niestety, na jego drodze staje brat - stuknięty Vahab i niestety strzela.... trafił w prawą stronę klatki piersiowej... Betul rozpacza. Wygląda na to, że Kadir przeniósł się na łono Abrahama, ale to nic pewnego w tureckich serialach, może wyżyje. Vahab, choć brat, zemścił się za to, że często od Kadira dostawał łomot, postawił na lojalność względem Hasmeta Colaka.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 8, 2022 16:18:24 GMT
📌 Reyting za 07.04.2022ТОТАL:1. Mahkum (16 odcinek) - 6.15% ⬇ (-1.37%) 2. Bir Zamanlar Çukurova (131 odcinek) - 6.05% ⬇ (-0.97%)
3. Camdaki Kiz (38 odcinek) - 5.40% ⬇ (-0.77) 6. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (26 odcinek) - 4.73% ⬇ (-0.90%) 25. Emanet (359 odcinek) - 1.84% ⬇ (-0.18%) АВ:1. Camdaki Kiz - 6.53% ⬇ (-0.72%) 2. Mahkum - 5.45% ⬇ (-2.31%) 4. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 4.76% ⬇ (-0.72%) 8. Bir Zamanlar Çukurova - 3.30% ⬇ (-0.24%)
24. Emanet - 1.29% ⬆ (+0.47%)
|
|
|
Post by julia on Apr 15, 2022 8:03:24 GMT
Odcinek 132.Pół odcinka , to łzy Betul, drugie pół to Fikret na granicy życia i śmierci, Abdul Kadir też ma swoje miejsce... A wszystko to, szatański plan Colaka Agi Kryminalista rządzi Cukurovą i to on rozdaje karty przy pomocy swoich ludzi w tym Vahaba. Dowiedział się, o podejrzeniach Fikreta, więc kazał odkręcić śruby w kole jego samochodu. Zielarz przyszedł do niego i powiedział o tym, że Betul była u niego i kupiła truciznę, którą on polecił jej wsypać do szerbetu Pomógł mu Vahab, który , chcąc dowieźć paryżankę na ślub, strzelił do Kadira i ciężko go zranił. Lutfyie , Zuleyha i Cetin czuwają, szans na operację nie ma, do Adany ani Ankary przewieźć go nie można, gdyż nie przetrzyma podróży. I tu wkracza do akcji bohaterski Hakan , który sprowadza z Zurichu neurochirurga - Fikret uratowany Betul nie odstępowała Kadira, który nie chciał jechać do szpitala, ale jego stan był zbyt ciężki, aby pozostawić go w leśniczówce. W szpitalu pojawił się też Vahab, Abdul każe mu się wynosić, ale przesłuchującym go policjantom nie wspomina o bracie. Ma też czas na przemyślenia.... Gdy już wydobrzał i znów Vahab przyszedł do niego, aby się pokajać i wyrzucić z siebie poczucie żalu ; "Ja zawsze byłem tym stukniętym Vahabem, nieobliczalnym, wszyscy mnie tak traktowali, nikt nie pytał , co czuję" Kadir przyznaje mu rację :"Ojciec mi cię powierzył, a ja nie sprostałem zadaniu" Beni affet Teraz wisienka na torcie - Betul. Klęska na całej linii, kocha z wzajemnością Kadira, ale posłusznie jedzie do Colaka na ślub , bo już wie na co go stać. Szybki ślub, fotograf, tango...i pan młody czeka w sypialni. Jest i ona z....szerbetem: - Przygotowałam ci szerbet. - Sama przygotowałaś? Wiesz, ale jakoś nie mam ochoty. - No to najpierw ty... I awantura. Hasmet się nie cacka, bierze żonkę za jedwabny szlafroczek i ciągnie do składziku na pościel. Szarpie, policzkuje, a ona płacze, płacze i...płacze Zaniepokojona Sermin, która nie zastała córki w domu zięcia, idzie na policję, gdzie ją zbywają, potem udziela wywiadu i wtedy policja robi przeszukanie w domu Colaka, ale ten jest cwany, więc się zabezpieczył.... Ciekawe kiedy ją wypuści , a może się pozbędzie, bo po nim można się spodziewać najgorszego , skoro zastrzelił własnego syna. Na koniec Zuleyha - wybaczyła Hakanowi, podziękowała czule za uratowanie Fikreta, który odzyskał przytomność, ale...chyba ma problemy z pamiecią
|
|
|
Post by Matthias on Apr 15, 2022 13:29:25 GMT
📌 Reytingi za 14.04.2022 - CZWARTEK ТОТАL:1. Mahkum (17 odcinek) - 6.40% ⬆ (+0.25%) 2. Bir Zamanlar Çukurova (132 odcinek) - 6.06% ⬆ (+0.01%)
4. Camdaki Kiz (39 odcinek) -5.22% ⬇ (-0.18) 5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (27 odcinek) - 4.46% ⬇ (-0.27%) 25. Emanet (364 odcinek) - 1.70% ⬇ (-0.18%) АВ:1. Camdaki Kiz - 6.44% ⬇ (-0.09%) 2. Mahkum - 6.07% ⬆ (+0.62%) 5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 4.71% ⬇ (-0.05%) 8. Bir Zamanlar Çukurova - 3.47% ⬆ (+0.17%)
43. Emanet - 0.91% ⬆ (+0.12%)
|
|