Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Mar 10, 2021 21:53:59 GMT
Będą jechać po bandzie.
|
|
|
Post by Alex on Mar 10, 2021 22:03:17 GMT
Mi w sumie mało który serial się nie podoba. To znaczy jedne podobają się bardziej, drugie mniej, ale potrafię obejrzeć prawie każdy gatunek, oczywiście oprócz historycznych (czas II wojny i po jeszcze przejdzie), fantastycznych i science fiction. Po takiej Fazi na przykład było dobrze wrócić do świata realnego i docenić, że ma się normalną rodzinę i środowisko wokół 😄 No ale żeby oglądać serial to muszę mieć zdecydowanie ulubionego bohatera, który używa swojego rozumu i ciągnie historie albo ulubioną parę, takim sposobem przebrnęłam przez HBT, gdyby nie ta parka z mojego podpisu, która pociągnęła serial to w życiu bym go nie dokończyła. No ale tutaj zapowiada się chyba na to, że wszyscy będą równo stuknięci... Atahan, Boże... Sirme chyba powinni przebadać. Widziałam, że Ilker przyszedł do Eli do szpitala, miłość kwitnie... Ciekawe czy ona nie pamięta, że ją zgwałcił; wie, że to nie on czy wie, że to on, ale jest tak zakochana (głupia), że jest w stanie mu to wybaczyć... 🤔 W takim razie w lipcu zaczynamy oglądanie. Albo czerwcu...
|
|
|
Post by Matthias on Mar 11, 2021 15:35:01 GMT
Reytingi za 10.03.2021 - ŚRODAТОТАL:1. Kuruluş: Osman (49 серия) - 12.76%⬇(-0.41) 2. Sadakatsiz (21 серия) - 9.12%⬇ (-1.57) 10. Dogdugun ev Kaderindir (35 серия) - 4.61%⬇ (-0.30) 11. Masumiyet (3 серия) - 4.50%⬇(-0.26)
14. Benim Adim Melek (56 серия) - 3.75%⬇(-0.25) AB:1. Kuruluş: Osman - 9.68%⬇(-0.34) 2. Sadakatsiz -9.17%⬇(-2.07) 5. Masumiyet - 4.89%⬇(-0.02)
6. Dogdugun ev Kaderindir - 4.76%⬆(+0.08) 16. Benim Adim Melek - 2.75%⬇(-0.28)
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Mar 11, 2021 15:54:29 GMT
Teraz będzie równia pochyła. Finał w maju.
|
|
|
Post by Alex on Mar 11, 2021 15:54:44 GMT
Jak się nie ogląda serialu to te odcinki jakoś szybko idą. Już trzeci odcinek, a dopiero co czekałam na premierę...
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Mar 11, 2021 16:00:49 GMT
Zawsze jest tak że jak się na serial nie czeka te odcinki szybko idą.
|
|
|
Post by Atahan on Mar 11, 2021 16:09:00 GMT
Teraz będzie równia pochyła. Finał w maju. Chyba finał sezonu.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Mar 11, 2021 16:10:38 GMT
Może być i tak.
|
|
|
Post by Alex on Mar 11, 2021 16:23:22 GMT
Jak się serial zacznie sprzedawać na fali Fazi to na spokojnie do końca następnego sezonu pociągnie.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 11, 2021 17:35:57 GMT
Wczoraj to wszystkie seriale zanotowały spadki. Jedynie DOM w AB coś tam drgnął.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Mar 11, 2021 17:41:42 GMT
Prawie połowa marca i seriale też maja przesilenie wiosenne.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 11, 2021 19:10:46 GMT
I pokończą się co niektóre
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Mar 11, 2021 19:34:01 GMT
Matthias nareszcie, bo poziom seriali w tym roku jest tragiczny. I nie chodzi mi tylko o poziom oglądalności.
|
|
|
Post by mira on Mar 12, 2021 10:05:53 GMT
A ja jestem zaskoczona, że spadek. Myślałam, że cały czas powoli będzie się piął w górę. Chociaż widziałam, że część osób jest zawiedziona po trzecim odcinku. Ja akurat lubię tajemnicze seriale, ale jak jest tych tajemnic za dużo i nic nie układa mi się w całość, to zaczynam się irytować.
|
|
|
Post by Atahan on Mar 12, 2021 10:33:59 GMT
A ja jestem zaskoczona, że spadek. Myślałam, że cały czas powoli będzie się piął w górę. Teraz już nic nie będzie szło w górę, chyba że premiery, które dopiero wejdą np. "Camdaki Kiz". W marcu ratingi generalnie zaczynają już lecieć w dół. Wyjątkiem była tylko ubiegłoroczna wiosna, bo wszystkich pozamykali, to i wyniki poszybowały do góry. Co z tego, skoro w kwietniu już seriali nie było. Moim zdaniem "Masumiyet" do końca sezonu może spaść nawet poniżej 4% w okolicach czerwca. I tak więcej w środę nie zdziała. W nowym sezonie powinni przenieść ten serial na sobotę, a w środę wstawić ten nowy serial Fatiha Aksoy.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 14, 2021 12:12:57 GMT
Nie wiem w sumie czemu, ale wlasnie obejrzalem pierwszy odcinek. Fakt, ze FOX kolejny swoj serial wstawia z przeroznymi napisami online, robi swoje. Generalnie takich historyjek byly juz setki, nie ma tu nic nowego. Z kazda minuta ogladania Elżunia wydaje sie coraz bardziej psychopatyczna - predzej to Ilker jest jej ofiara, niz ona jego. Jako bohaterka jest naprawde irytujaca, a jej monologi, zwlaszcza z Ilkerem, draznia. Im bardziej powtarza, ze jest dorosla, tym wieksza niedojrzalosc z niej wychodzi. Nie dziwie sie Ilkerowi, ze tak szybko mial jej dosc, chociaz nie wiem, czemu nie powiedzial jej “bye, bye” i to tak, zeby smarkula zrozumiala. Tragedia wydarzyla sie niestety rowniez z powodu jego biernosci. Bahar, matka Elżuni, to taka typowa bohaterka dalszego planu tureckiego serialu. Niczego sie nie domysla, daja soba pomiatac, nawet corce, jedynie w rozmowach z przyjaciolka potrafi wyrazic swoje zdanie. Nic nowego. I, o z grozo, kiedy sie dzieje cos, czego sie nie spodziewala, to upuszcza przedmiot, ktory wlasnie dzierzy w dloni. Wow, oryginalnie. Rodzine Ilkera musimy jeszcze poznac, ale on sam jest bardzo, bardzo na plus. Lajdak, ale slodki kiedy trzeba, a takze cyniczny, ale i ludzki. Wybrali swietnego aktora do tej roli. Brawo! Reasumujac: jest ciekawie, ale fajerwerkow nie ma. Jest ochota na kolejny odcinek, ale ze swiadomoscia, ze nie wydarzy sie nic, czego bysmy nie widzieli. A skoro piszecie, ze to taka scenarzystka, a nie inna, to nie wiem, czy jest sens sie wciagac, skoro za kilka odcinkow i tak wyjdzie z tego “Moda na sukces” i oni wszyscy beda sie na zmiane kochac i rozstawac, bez wiekszej logiki. Nie wiem, gdzie znalezc i w kim te “niewinnosc” z tytulu. Na plus fakt, ze poprzedni tytul, “19 lat”, mial bardzo ladne wytlumaczenie w serialu. Jesli skusze sie na kolejny odcinek, to dla Ilkera, ktory mnie poki co najbardziej intryguje. Ale i tak to bedzie ogladanie na przewijaku, jak 1. odcinek zreszta.
|
|
|
Post by Atahan on Mar 14, 2021 12:34:24 GMT
A skoro piszecie, ze to taka scenarzystka, a nie inna, to nie wiem, czy jest sens sie wciagac, skoro za kilka odcinkow i tak wyjdzie z tego “Moda na sukces” i oni wszyscy beda sie na zmiane kochac i rozstawac, bez wiekszej logiki. Zależy co kto lubi. Sirma Yanik stworzyła swój przepis na międzynarodowy sukces i teraz w każdej swojej telenoweli tworzy poplątane związki i polewa to ciasto polewą patologii posypując jeszcze kruszonką krzyków. W "Fazilet Hanim ve Kizlari" stworzyła trójkąt, do którego dołączały inne osoby: - Hazan kochała się w Sinanie, później zakochała się w Yagizie - jego bracie niebracie. - Yagiz zakochał się w Hazan, choć ta była z jego bratem niebratem, więc fikcyjnie związał się z jakąś laską, której imienia już nie pamiętam, bo za wiele to nie wniosło. - Sinan był z Nil, później się zakochał w Hazan, chociaż jej przemijała miłość do niego, bo zaczęła kochać się w Yagizie. - Siostra Hazan wzięła ślub z ojcem Sinana i Yagiza, bo zaszła w ciążę z chłopakiem, który stał się mężem siostry Sinana i Yagiza. W "Zalim Istanbul" był czworokąt: - Ceren zakochała się w Cenku, Cenk zakochał się w jej siostrze Cemre, Cemre zakochała się w kuzynie Cenka, Nedimie, chociaż do samego Cenka też coś tam czuła. Ceren zaszła w ciążę z Cenkiem, ale wszyscy myśleli, że to dziecko sparaliżowanego Nedima. Do tego brat Cemre i Ceren - Civan, który miał nieciekawy wątek z siostrą Cenka - Damlą - byli jedną wielką zapchajdziurą. Do tego dochodzi matka tej trójki na C., która od początku do końca była ślepą cierpiętnicą, która nie widziała poczynań swojej najmłodszej córeczki. W "Kardes Cocuklari" to już nie wiem, co było, bo: - Siostry, które myślały, że są kuzynkami zakochały się w facecie, który nawiązał romans z siostrzenicą ojca jednej z sióstr, chociaż miał w Kanadzie żonę, która spodziewa się jego dziecka. A ten ojciec w przeszłości nawiązał romans z siostrą swojej przyszłej żony, która wmawiała mu, że ma syna, a nie córkę. Tu będzie pewnie tak samo. A jak dostanie zgodę na II sezon, to obsada powiększy się o kilku nowych bohaterów, albo zaczną się jeszcze bardziej krzyżować drogi tych, którzy są obecnie. Sirma Yanik tworzy na swój sposób poplątane relacje związkowe, chociaż swojej przyjaciółce jeszcze nie dorównała w tym aspekcie.
|
|
|
Post by Alex on Mar 14, 2021 16:25:04 GMT
Jaka tam "Mooda na sukces"... Ja się teraz zagłębiłam w temat tego serialu i serialom Sirmy mimo wszystko do niej baaardzo daleko. Ostatecznie mają one przeważnie jakikolwiek sens i postaci nie puszczają się z kim popadnie... fikcyjnie związał się z jakąś laską, której imienia już nie pamiętam, bo za wiele to nie wniosło. No jak to za wiele nie wniosło? W końcu dzięki niej Hazan zrozumiała, że kocha jednak Yagiza. Miała na imię Farah.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 18, 2021 15:28:10 GMT
Reytingi za 17.03.2021: - ŚRODA ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (50 odcinek) - 12.65%⬇(-0.11) 2. Sadakatsiz (22 odcinek) - 10.35%⬆ (+1.27) 11. Dogdugun ev Kaderindir (36 odcinek) - 4.46%⬇ (-0.15) 12. Masumiyet (4 odcinek) - 4.33%⬇(-0.17)
13. Benim Adim Melek (57 odcinek) - 4.18%⬆(+0.43) AB:1. Sadakatsiz - 12.10%⬆(+2.93) 2. Kuruluş: Osman - 9.21%⬇(-0.47) 5. Masumiyet - 5.11%⬆(+0.22)
6. Dogdugun ev Kaderindir - 4.65%⬇(-0.11) 9. Benim Adim Melek - 3.90%⬆(+1.15)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 18, 2021 19:00:27 GMT
Mam wrazenie, ze Turecki widz mantak samo jak ja z tym serialem: pierwszy odcinek zainteresowal, chociaz obawiam sie, ze w kolejnym nie bedzie nic oryginalnego, a tylko oklepane schematy i akcje bez logiki, a jednak mnie kusi, zeby na niego zerknac. A potem pewnie jeszcze dam szanse 3. odcinkowi i bede sie ludzil, ze moze jednak 4. bedzie w koncu lepszy... ...a w miedzyczasie bedzie juz pewnie rayting odcinka 5. i bedzie wiadomo bardziej, czy serial wyleci w czerwcu, czy dostanie drugi sezon.
|
|
|
Post by Alex on Mar 18, 2021 21:29:51 GMT
Moim zdaniem na pewno dostanie drugi sezon. Żeby go zakończyli to wyniki muszą być naprawdę tragiczne. On będzie ciągnięty pod sprzedaż zagraniczną, podobnie jak teraz robią z SCK. Staram się unikać wszelkich spoilerów, ale jak oglądam live'a na FOXie to w przerwach pokazują zwiastuny, więc sobie zerkam... I jak dla mnie są one beznadziejne. Cały czas mowa o procesie i to w sumie tyle. Mało krzyków, żadnego policzka, tylko raz rzucali krzesłami... Sirma, co się z tobą dzieje?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 19, 2021 12:22:43 GMT
Policzki sa tylko dla wybrancow, czyli tych ogladajacych odcinki. 😁
|
|
|
Post by Alex on Mar 19, 2021 14:09:53 GMT
Trzeba oglądać w takim razie.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 19, 2021 19:15:39 GMT
Obejrzalem wlasnie 2. odcinek i nie ciagnie mnie dalej - ja po prostu chcę dalej ogladac. Dziwie sie szczerze, ze po takim odcinku ogladalnosc w totalu spadla, ale widocznie bylo zbyt dobrze to wszystko opowiedziane i nie tak, jak sam sie spodziewalem, a co niektory Turek moze wlasnie na to liczyl - na kolejna oklepana historyjke. Bahar - matka Elżuni - przestala mnie intrygowac. Jest slaba, mialka, a sam jej wyraz twarzy wzbudza we mnie jako widzu zmeczenie. 😂Ona w ogole mnie nie interesuje nawet. Za to matka Ilkera wybila sie na pierwszy plan. Jest jakas taka sztuczna, plastikowa, ale intryguje, tzn. wzbudza zainteresowanie. Kocha syna i walczy o niego, jak sie da, ale nie mozna o niej powiedziec, ze jest zla. Kiedy zaoferowala pieniadze Bahar (nie, ona ich nie przyjela), to wytlumaczyla jej to tak, ze na miejscu Bahar sam bym wzial. Nie chodzilo jej o wolnosc dla syna, ale o spokoj dla obu rodzin, bo inaczej media ich wszystkim rozszarpia, a one jako matki najbardziej wiedza, jak to boli, kiedy najblizszym, zwlaszcza dzieciom, dzieje sie cos zlego. W tej kinforntacji Bahar zachowala sie jak nieokrzesana dzikuska. Ilker trafil do wiezienia i co ciekawe, zostaje w nim az do procesu. Sa starania, by jakos go wyciagnac, nawet jest slub za kratkami, ale o dziwo, nie ma litosci. Sama historia jest naprawde fajnie opowiedziana - wydarzenia sprzed 3 miesiecy i terazniejszoscia sie przeplataja, ale zrozumiale. Jest dany bohater teraz i jego watek 3 miesiace wstecz. Wlasciwie wszyscy jakos wiedzieli o romansie Elżuni i Ilkera. Nie wiem wciaz, czemu Ilker nie dal sobie spokoju z Elżunia, bo to osycholka i on juz 3 miesiace wczesniej to wiedział (a poznali sie pol roku wczesniej od wypadku), a ona sama mu mowila, ze powinien sie jej bac. Przeciez skoro to playboy i tylko chcial ja zaliczyc, to juz dawno powinien dac sobie z nia spokoj wiedzac, co sie kroi. Elżunie niestety nie dedła, ale stracila dziecko. W 3. odcinku bedzie proces i zostanie w nim przedstawiona zapewne jako psychopatka, ale ciekawe, jak pokaza Ilkera. Jako totalna ofiare, a moze jeszcze wiekszego zwyrodnialca, niz to zasugerowano w pierwszym odcinku?
|
|
|
Post by Alex on Mar 19, 2021 19:38:20 GMT
@rafaelcaen, jak ci się podoba to bierz się za Fazilet. To jest tytuł obowiązkowy
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 20, 2021 6:43:08 GMT
Alex, „Fazilet”czeka juz na swoja kolej od jakiegos czasu.
|
|
|
Post by Alex on Mar 20, 2021 11:38:36 GMT
Alex, „Fazilet”czeka juz na swoja kolej od jakiegos czasu. O Içerde też tak mówiłeś 😄 Jestem ciekawa twojej opinii o tych serialach. Ja niedawno zaczęłam oglądać Fazilet po raz drugi, bo po pierwsze po Teşkilat stwierdziłam, że stęskniłam się za Yağızem, a po drugie mam mało czasu na takie normalne oglądanie i zawsze coś robię w międzyczasie, więc oglądanie czegoś nowego z napisami odpada, a jestem takim wyjątkiem, że nie potrafię się skupić w ciszy, musi mi coś w tle gadać i padło akurat na Fazi. BTW. Wiesz jak tam się ostatecznie skończy ten trójkąt.?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 20, 2021 11:56:35 GMT
Alex, czasu brak. 🙁 Seriale w kolejce stoja i czekaja, co rusz dochodza kolejne... Sa tez takie momenty, ze mam ich wszystkich dosc, nudza mnie i ogladam cos zupelnie innego i potem trzeba nadrabiac.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 20, 2021 19:25:16 GMT
Jestem po 3. odcinku. kurcze, wciagnelo mnie. Cala historia jest naprawde fajnie opowiedziana, wszystko jest spojne, a mimo to wciaz dochodzi cos nowego. Calosc jest opowiedziana z punktu widzenia rodzicow „mlodych”, czyli matki Elżuni, matki Ilkera i ojca jego zony. Jako smaczek dodam, ze momentami pojawia sie narratorka w tle - jest nia ktoras z matek, ale nie wiem, ktora. Ten odcinek tez nie był inny niż sie spodziewałem, to znaczy lepszy. Było trochę procesu i retrospekcji. No i mocno sie zaczelo, bo niektorym pospadaly szczeki, jak oskarzycielka opowiadala, ze Elżunia nekala Ilkera i jest erotomanka (nie znam znaczenia slowa, ale wedlug Turkow to ktos, kto o kims marzy tak silnie, ze mu sie wydaje, ze sa razem i kochaja sie - nawet, jesli jest w tym „zwiazku” trzecia osoba (tu: dziewczyna Ilkera), czyli ktos, kto nie daje tej dwojce zyc). Jako dowod pokazano kilka selfie, w tym to najbardziej wulgarne - z lizaczkiem. W terazniejszosci Elżunia dochodzi do siebie, ale nic nie pamięta - Ilker tez nic nie pamieta, bo ponoć byl zbyt pijany. Wiec nikt go o nic nie pyta, co jest conajmniej dziwne. Ani zona, ani wściekły ojciec, a zwłaszcza matka, która tak jakby stara pokierować procesem. Tak w ogole naprawde podoba mi sie postac Ilkera, ten aktor naprawde go czuje. Caly odcinek wlasciwie milczal, patrzyl sie i zachowywal, jakby do niego nie dotarlo jeszcze, co sie dzieje, albo jakby dotarlo, ale nie calkiem. Tylko pod prysznicem bylo widac, ze mu z tym ciezko. Biedak, nie ma z kim pogadac, komu sie wyzalic, przytulic i tak sam z tym wszystkim chodzi. Bahar walczy o corke, momentami naprawde mi zal, bo to walka z wiatrakami, ale ona sie nie poddaje. Chociaz z drugiej strony czasami zachowuje sie jak wariatka, zwlaszcza w trakcie procesu. Z kolei matke Ilkera kocham. Z kolei o Irem walczy jej ojciec, a ta czuje sie wciaz przez niego zdradzana. Na pierwszy plan wysunela sie Hande, podla kuzynka Elżuni, ktora zawsze zyla w jej cieniu i wszystkiego jej zazdroscila i zdaje sie, ze miala swoj udzial w calej tej tragicznej historii. Naprawde podoba mi sie ten serial. Oby tak dalej.
|
|
|
Post by Alex on Mar 20, 2021 21:32:42 GMT
Ale pędzisz To znaczy, że musi być ciekawie. Dobrze, bo zamierzam obejrzeć. Po filmikach na yt już wiem kto jest główną parą. Wyjaśniło się, dlaczego Sirma porzuciła trójkąty: www.youtube.com/watch?v=5uMA9dB9cj0
|
|