|
Post by Atahan on Feb 26, 2021 12:42:40 GMT
|
|
|
Post by Alex on Feb 26, 2021 12:51:14 GMT
I już są cyrki, krzyki i rzucanie czym się da. To już w pierwszym odcinku podobno prot rzucał krzesłem Ja się staram nic nie oglądać, zerknęłam trochę na pierwszy odcinek, a teraz omijam jak się da, żeby sobie za dużo nie spoilerować. Chociaż pewnie i tak nic z tego nie wyjdzie, bo jak nie oglądam na bieżąco to w końcu dopadną mnie wszystkie największe spoilery. Widziałam w przerwie MD wczoraj zwiastun, ale to był chyba pierwszy. No typowo jak dla Sirmy. Gokhan z Fazilet gra tutaj ojca protki?
|
|
|
Post by Atahan on Feb 26, 2021 13:03:40 GMT
Gokhan z Fazilet gra tutaj ojca protki? Tak. Chyba, bo zawsze może się okazać ojczymem. {Spoiler} W pierwszej scenie przeglądał sobie nudesy od kochanki. Albo drugiej scenie, tak czy siak obejrzałem tylko na żywo jakieś 17 minut, bo ruszyli i 19:58, a ja 15 po wyłączyłem.
|
|
|
Post by Alex on Feb 26, 2021 13:23:15 GMT
Atahan, ja widziałam dokładniej sceny, jak Ela mówi Ilkerowi o ciąży i potem śniadanie u prota, kiedy w tv mówią o zgwałconej i pobitej dziewczynie. Zachowanie Ilkera aż za bardzo pasuje do jego winy, więc cały czas trzymam się tego, że to nie on. U Sirmy nie może być tak prosto. Ciekawe jak go teraz wyciągną z więzienia, z matki protki zrobią drugą Fazilet, której zależy tylko na kasie?
|
|
|
Post by mira on Feb 26, 2021 13:30:56 GMT
Przejrzałam pierwszy odcinek i wydaje się to całkiem ciekawe, ale nie ciągnie mnie aż tak bardzo. Może zdołam się oprzeć pokusie i dam sobie spokój z tym serialem. Oby moja silna wola naprawdę okazała się silna
|
|
|
Post by Alex on Feb 26, 2021 20:16:30 GMT
Pojawił się pierwszy odcinek z polskimi napisami. Zakątek ma tyle seriali, a i tak idzie z tymi tłumaczeniami jak burza. Nie wiem, jak oni się z tym wszystkim wyrabiają. Szacun
|
|
|
Post by mira on Feb 28, 2021 18:40:48 GMT
Pojawił się pierwszy odcinek z polskimi napisami. Zakątek ma tyle seriali, a i tak idzie z tymi tłumaczeniami jak burza. Nie wiem, jak oni się z tym wszystkim wyrabiają. Szacun Podpinam się. To moja pierwsza grupa i najbardziej przeze mnie lubiana. Seriale są bardzo różne i nie każdy trafia w mój gust, ale i tak oglądam tam teraz aż 3 I podoba mi się, że nie ma jakichś dziwnych zasad typu, że niewolno wstawiać linków do oryginalnych zwiastunów, nie wolno mieszać tematyki postów (administracja daje posty zwiastunowo-dyskusyjne więc nie ma z tym problemu) itd. Kiedyś świetnie czułam się też na TS, teraz zrobiło się tam dziwnie. Nigdy nie napisałam tego na grupie, nigdy nie wdałam się w pyskówkę z obecnym "gangiem", nigdy na nikogo się nie skarżyłam, ale nie czuję się tam już tak dobrze, jak kiedyś. Myślę, że w tej chwili wiele osób nie bierze udziału w dyskusjach i nie komentuje tam seriali czy zwiastunów, bo przez te zakazy i upomnienia po prostu się odechciewa. Z "Niewinności" postanowiłam zrezygnować, nie widziałam tłumaczenia pierwszego odcinka i trzymam się od niego z daleka, bo jeszcze nie daj Boże mnie wciągnie Mam moich pięć seriali i chcę z nimi dociągnąć do końca sezonu, po czym zrobię sobie przerwę. No może zdecyduję się na jakąś jedną letnią komedię, o ile będzie coś ciekawego. Ale na grupie serial zbiera dobre opinie i zauważyłam, że ma więcej komentarzy niż "Marasli"
|
|
|
Post by Alex on Feb 28, 2021 19:43:46 GMT
To moja pierwsza grupa i najbardziej przeze mnie lubiana. Seriale są bardzo różne i nie każdy trafia w mój gust, ale i tak oglądam tam teraz aż 3 I podoba mi się, że nie ma jakichś dziwnych zasad typu, że niewolno wstawiać linków do oryginalnych zwiastunów, nie wolno mieszać tematyki postów (administracja daje posty zwiastunowo-dyskusyjne więc nie ma z tym problemu) itd. Kiedyś świetnie czułam się też na TS, teraz zrobiło się tam dziwnie. Moją pierwszą grupą była TS, więc do niej mam większy "sentyment", ale mam wrażenie, że kiedyś bardziej skupiali się na tym, co biorą do tłumaczenia pod względem fabuły serialu, a teraz jadą tylko z wybranymi aktorami. To zdecydowanie plus dla ich fanów, bo mają wszystkie produkcje ze swoimi ulubieńcami w jednym miejscu, ale jest też sporo innych, ciekawych seriali, których mogliby się podjąć... Zakątek to była za to druga grupa i faktycznie ma chyba najbardziej różnorodne seriale i nie wybierają ich tylko ze względu na aktorów, ale też samą fabułę. Bardzo mi się podobają posty Do każdego serialu są określone emotki i pomiędzy nimi większą czcionką tytuł, fajnie to wygląda No i szybkość tłumaczenia. Jak pojawiały się zapowiedzi to myślę sobie: kiedy oni chcą to wszystko ogarnąć, przecież nie ma szans, żeby wyrobić się z tym wszystkim i odcinki na pewno nie będą się pojawiały z tygodnia na tydzień... A potem patrzę i Marasli cztery dni po premierze, Masumiyet dwa dni... Ekipa musi być świetnie zorganizowana
|
|
|
Post by lucy on Mar 1, 2021 10:17:33 GMT
Ja na tą grupę, o której piszecie już dawno nawet nie wchodzę (grubo ponad rok). Były tam adminki, które nie pozwalały pisać o serialach co się myśli i dla mnie to jakieś nieporozumienie. Oglądam serial i nie mogę wyrazić własnego zdania, bo to się kłóci z ich postrzeganiem? Dla mnie coś takiego to śmiech na sali.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Mar 1, 2021 11:45:45 GMT
Ja to się nie wypowiadam na grupach. Bo przeważnie ma odmienne zdanie. A po co sobie wrogów robić. Tu piszę i tu sobie wrogów robię.
|
|
|
Post by Alex on Mar 1, 2021 12:28:46 GMT
Ja też się na grupach nie udzielam. Właśnie przez to mnie z jednej wyrzucili (każdy chyba wie z której ). Jedynie czytam sobie czasem komentarze. No jedyna grupa na której powiedzmy, że się udzielam to Czar na temat MD, ale to i tak w gronie forumowym, więc obchodzi się bez żadnych afer
|
|
|
Post by lucy on Mar 1, 2021 12:58:35 GMT
A po co sobie wrogów robić. Tu piszę i tu sobie wrogów robię. Na naszym forum każdy ma prawo wyrazić własne zdanie, bez względu, czy się ono innym podoba, czy nie. Jest o tym w Regulaminie. Wszelkie polemiki i walki na argumenty są tu dozwolone. Wiec gdzie tu miejsce na wrogość? niemoc Alex, która grupa Ci się naraziła ?
|
|
|
Post by Alex on Mar 1, 2021 13:19:46 GMT
Alex, która grupa Ci się naraziła ? Serialowa kawiarenka czy jakoś tak. Nie lajkowałam postów niemoc
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Mar 1, 2021 13:25:19 GMT
A po co sobie wrogów robić. Tu piszę i tu sobie wrogów robię. Na naszym forum każdy ma prawo wyrazić własne zdanie, bez względu, czy się ono innym podoba, czy nie. Jest o tym w Regulaminie. Wszelkie polemiki i walki na argumenty są tu dozwolone. Wiec gdzie tu miejsce na wrogość? Alex , która grupa Ci się naraziła ? lucy ale nie każdemu się moje zdanie podoba. Serialowa kawiarenka czy jakoś tak. Nie lajkowałam postów Tam mieli różne schizy, usunęli grupę i teraz tylko na zaproszenie. Jeżeli się im nie kłaniałeś w pas to byłeś tym niedobrym.
|
|
|
Post by lucy on Mar 1, 2021 13:30:23 GMT
lucy ale nie każdemu się moje zdanie podoba. Next, moje zdanie się tez nie wszystkim podoba, ale takie życie. Poza tym gdybyśmy się wszyscy we wszystkim zgadzali, byłoby nudno.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Mar 1, 2021 13:33:30 GMT
Racja, lepiej być wyrazistym niż nijakim.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 4, 2021 12:00:02 GMT
Ladny wzrost wczoraj. Prawie o 1 punkt ratingowy.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 4, 2021 16:51:12 GMT
Reytingi za 03.03.2021 - ŚRODA ТОТАL:
1. Kuruluş: Osman (48 odcinek) - 13.17%⬇(-0.29) 2. Sadakatsiz (20 odcinek) - 10.69%⬇ (-0.11) 9. Dogdugun ev Kaderindir (34 odcinek) - 4.91%⬇ (-0.75) 10. Masumiyet (2 odcinek) - 4.76%⬆(+0.79)12. Benim Adim Melek (55 odcinek) - 4.10%⬆(+0.22) AB:
1. Sadakatsiz -11.24%⬆(+0.04) 2. Kuruluş: Osman - 10.02%⬆(+0.24) 4. Masumiyet - 4.91%⬆(+0.07)5. Dogdugun ev Kaderindir - 4.68%⬇(-1.04) 12. Benim Adim Melek - 3.03%⬆(+0.13)
|
|
|
Post by Atahan on Mar 4, 2021 21:42:54 GMT
Trendy w Turcji na YT: 1. Masumyiet - 2. odcinek 2. Masumiyet - 3. odcinek 1. zwiastun Stało się to, na czym zależało FOXowi, czyli serialowi, który się sprzeda za granicą, stąd też nowy serial Sirmy zakupiła akurat ta stacja. Pod względem ratingów pewnie 5,5%-6% to będzie max maxów jakie ten serial wyciągnie. "Fazilet Hanim ve Kizlari", czy pisane we współpracy z Melis Civelek "Gullerin Savasi" i "Tylko z Tobą" zostały sprzedane już do ponad 50 państw. Nie mówiąc o jeszcze jednym serialu pisanym z Melis Civelek, czyli "Adini Feriha Koydum", który pomimo wieku znowu zaczął się sprzedawać na fali "Kadin". Jeśli tylko taki rating się utrzyma, to serial może trwać nawet do czerwca 2022, tym samym mnożąc absurdy do potęgi n-tej, jak to u Sirmy bywa.
|
|
|
Post by mira on Mar 5, 2021 8:05:10 GMT
Informacja o możliwości nagrywania tak wielu odcinków mnie osobiście zniechęca, a nie zachęca. Dałam sobie spokój z tym serialem i zamierzam się tego trzymać, chociaż czasem mnie coś pokusi i wchodzę na FB w posty poświęcone tej produkcji. Ludziom się podoba, choć jednocześnie piszą o patologicznych zachowaniach. Chyba wolę obejrzeć coś normalnego, bez psycholi, zdrad, przemocy w związkach.
|
|
|
Post by lucy on Mar 5, 2021 10:55:49 GMT
Atahan, wg mnie aż tak kolorowo wcale tu nie musi być. Ostatnie dwa seriale Sirmy niestety nie pomogą. Oba się pożegnały z ekranem krótką piłką, pomimo że na początku miały bardzo ładny reytig. Przy scenariuszu w Zalimie nawet Sirma powiedziała "dość" i za chwilę był finał. Tak więc ani na jednym, ani na drugim zarobić się zbytnio nie da (za mała ilość odcinków). To, że się bardzo dobrze sprzedaje Wojna Kobiet to raczej zasługa Cataya, a nie Sirmy. A drugiego życie Ferihy to bym upatrywała prędzej w sukcesie Protectora, a nie Kadin. Ale zobaczymy jak długo Fox się będzie cackał z ta patologią. Zdaje się, że to pierwszy serial Sirmy na tym kanale.
|
|
|
Post by Atahan on Mar 5, 2021 11:56:29 GMT
"Kardes Cocuklari" nie było stricte serialem Sirmy Yanik. I myślę, że ludzi bardziej przyciągnęła fabuła, którą wymyślił Faruk. W jego założeniu to miał być bardziej serial o sile kobiet, bo zarówno matka (Umran), jak i córka niecórka były przedstawiane, jako te, które pomimo ciężkiego życia na wsi z psychopatą potrafią znaleźć promyk szczęścia... do czasu. Zaś siostra Umran i matka swojej siostrzenicy pomimo egoistycznych pobudek też była pokazywana, jako silna kobieta biznesu, wzór dla innych itp. I dopóki historię tworzył Faruk, to jeszcze się jakoś klarowało, ale gdy cały serial przejęła Sirma Yanik, to zrobiła z tego swój klasyczny cyrk. Co chwilę ktoś dostawał z liścia, wskrzeszano nieboszczyków, żeby ich później zabić, facet zabija żonę, która zmartwychwstaje, a wcześniej nawiązuje romans z pokojówką. I przede wszystkim dodała nowe postaci, które już całkiem zagmatwały to wszystko. Z pokazania silnych kobiet zostały tak naprawdę ciągłe sekrety, intrygi i kłótnie o byle co. Moim zdaniem widzowie, którzy wciągnęli się w początek KC z czasem się rozczarowali, stąd takie spadki. Co do "Zalim Istanbul" to ten serial wcale nie został zdjęty szybko. Od 11. odcinka (S02E02) oglądalność kręciła się w granicach 3,8%-4,5%, czasem podskoczyło do 5%, ale za tydzień znowu spadło na 4%. Tym sposobem dociągnęli do 36. odcinka i gdyby nie pandemia, to tych odcinków wyszłoby więcej. Po pandemii w czerwcu wszystkie seriale, które wróciły zaliczyły spadek, a "Zalim Istanbul" mając 4% nie miał z czego spadać, to spadł całkiem. Madd powstało w 2018 roku, a "Gullerin Savasi" już wtedy było sprzedane do prawie 50 państw. Jeśli przez ostatnie 2 lata Kerem Catay dołożył swoje trzy grosze do dystrybucji tego serialu, to ta liczba może być już sporo większa. Ja bym nie stawiał "The Protector" i "Adini Feriha Koydum" na jednej szali. Najpierw świetnie się sprzedało "Kadin", później zaczęto się interesować kolejnymi serialami Medyapim: "Bizim Hikaye" i "Yasak Elma". Sprzedaż "Adini Feriha Koydum" była prędzej kierowana Hazal, a nie samym Cagatayem, bo dostała główną rolę w "Bizim Hikaye" i po latach znowu wróciła sprzedaż AFK. Co do "Masumiyet" to dalej trzymam się tego, że wystarczy tu ok. 5%, żeby serial był rentowny. Gdyby FOXowi nie zależało, to dalej miałby gdzieś produkcje Sirmy, jak przez ostatnie 10 lat. Fabuły, które tworzyła, bądź które współtworzyła świetnie się sprzedają i to jest akurat fakt. "Fazilet Hanim ve Kizlari", czy "Tylko z Tobą" dostało II sezon, pomimo wyników na poziomie 3,5%-4%. Ważne, żeby nie przekombinowała fabuły w taki sposób, że nie będzie mieć sił na pisanie dalszych odcinków, jak to było przy "Zalim Istanbul", a nawet jeśli tak się stanie, to wystarczy dodać kogoś do pomocy... kogoś kto umie pisać. Turgut już znajdzie sposób, jak go dobrze sprzedać, wystarczy po Polsce zobaczyć, ile przewinęło się u nas seriali Gold Film.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Mar 5, 2021 13:26:27 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Mar 10, 2021 20:53:52 GMT
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Mar 10, 2021 21:29:15 GMT
Wyczuwam klimaty fazilet. Alex tobie się ten serial spodoba.
|
|
|
Post by Alex on Mar 10, 2021 21:34:56 GMT
Też tak czuję. 😄 Wczoraj akurat myślałam o tym, że tęsknię za Fazi, ale... No tutaj nie będzie takiego Yagiza czy YagHaz 😒
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Mar 10, 2021 21:35:35 GMT
Alex nie będziesz oglądać.
|
|
|
Post by Alex on Mar 10, 2021 21:38:38 GMT
Obejrzę w wakacje pierwszy sezon albo poczekam do zakończenia i od razu się za całość zabiorę. Trochę się jednak boję co tam Sirma nawymyśla.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Mar 10, 2021 21:42:59 GMT
Ja mówię pas. W fazilet była taka patola. Ja to jestem jakiś inny, nie lubię patrzeć na patole.
|
|
|
Post by Atahan on Mar 10, 2021 21:51:28 GMT
Obejrzę w wakacje pierwszy sezon albo poczekam do zakończenia i od razu się za całość zabiorę. Trochę się jednak boję co tam Sirma nawymyśla. Tak, jak ja. Chyba nawet tak się umawialiśmy kiedyś. Czytałem komentarze, że fabuła podobno ryje beret i to bardzo. Podpis zwiastuna do 3. odcinka to "Ela jest nimfomanką/erotomanką", więc już wiem, że będą niezłe akcje. Nie powiem, serial ma potencjał do tego, by wbić się w TOP5 moich ulubionych seriali, a nie jest to łatwe.
|
|