Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 13, 2020 0:13:21 GMT
Tytuł: Cafe con Aroma de Mujer Tytuł PL: Aromat miłości Remake „Cafe con aroma de mujer” z 1994 roku. Powstały już dwie meksykańskie wersje tej historii - „Kiedy będziesz moja” z Silvią Navarro TV Azteci i „Miłość jak tequila” z Angélicą Riverą Televisy. Wytwórnia: RCN | Telemundo Producent: Yalile Giordanelli Reżyseria: Mauricio Ortiz, Olga Lucía Rodríguez Scenariusz: Javier Giraldo, Paola Cazares, Cecilia Percy Twórca historii: Fernando Gaitan Gatunek: melodramat Ilość odcinków: 88 Kanał: RCN Emisja: 10 maja 2021 - 24 września 2021 Emisja w Polsce: od 26 sierpnia do 27 grudnia 2022 (Novelas+) Fabuła: „Café con aroma de mujer" opowiada historię Gavioty, pięknej zbieraczki kawy, która jak co roku przyjeżdża w towarzystwie swojej matki na hacjendę 'Casablanca', aby pracować przy zbiorach. Mają nadzieję, że ten rok będzie ostatnim, ponieważ odtąd mają zostać panami własnej ziemi. Jednak los ma inne plany. Zmarł właśnie Octavio Vallejo, właściciel hacjendy. Ten sam człowiek, którego Gaviota uratował przed porwaniem, i ten sam, który obiecał jej w nagrodę podarowanie hektara ziemi na uprawę własnej kawy. Próbując nakłonić rodzinę Vallejo do dotrzymania umowy, Gaviota spotyka Sebastiána, syna Octavio. Rodzi się między nimi wielka miłość. Obsada:William Levy ............... Sebastián Vallejo Laura Londoño ............... Teresa Suárez «La Gaviota» Carmen Villalobos ............... Lucía Sanclemente de Vallejo Diego Cadavid ............... Iván Vallejo Lincoln Palomeque ............... Leonidas Salinas Luces Velásquez ............... Julia Vallejo Katherine Vélez ............... Carmenza Suárez Andrés Toro ............... Aurelio Díaz Mabel Moreno ............... Lucrecia Valencia Ramiro Meneses ............... Carlos Mario Alzate María Teresa Barreto ............... Marcela Vallejo Laura Archbold ............... Paula Vallejo Juan David Agudelo ............... Bernardo Vallejo Laura Junco ............... Margarita Briceño Dailyn Valdivieso ............... La Maracucha Caterin Escobar ............... Marcia Luis Eduardo Motoa ............... Octavio Vallejo Mario Duarte ............... Pablo Emilio Jorge López ............... Javier i inni.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 13, 2020 0:15:04 GMT
Tytuł roboczy „Cafe”.
Do obsady dołączyła Mabel Moreno.
Postać villany (Carmen Villalobos) będzie się nazywać Lucia.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 20, 2020 23:40:50 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 20, 2020 23:43:11 GMT
Mam wrażenie, że Willy się wcale nie postarzał.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 23, 2020 14:10:33 GMT
Mam wrażenie, że Willy się wcale nie postarzał. Ja tez. Czyzby jakis botoksik? Swoja droga temat powinien zostac przeniesiony do dzialu “Kolumbia” bo to koprodukcja RCN z Telemundo, a zdjecia beda odbywac sie w Kolumbii i tam tez bedzie toczyc sie akcja, wiec...
|
|
|
Post by lucy on Nov 26, 2020 16:14:47 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 26, 2020 17:28:16 GMT
Im starszy, tym lepszy.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 28, 2020 0:43:13 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 28, 2020 12:17:54 GMT
William wyglada na tych zdjeciach gorzej niz na selfie Jestem zawiedziony wizerunkiem Laury - to zupelnie nie jest Gaviota / Paloma. Proste wlosy, luksusowe buty... Mam nadzieje, ze to dopiero przymiarki.
|
|
|
Post by lucy on Nov 28, 2020 12:21:28 GMT
Mnie się podoba villana.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 28, 2020 12:49:35 GMT
Swoja droga, dlaczego Laura i William krocza na tym zdjeciu? Czyzby chcieli wstawic pole plantacji kawy w tle?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 4, 2020 9:56:17 GMT
Zdjecia w koncu ruszyly!
W telenoweli zobaczymy takich aktorow jak: Laura Londono (Gaviota), William Levy (Sebastian Vallejo), Carmen Villalobos (Lucia), Mabel Moreno (Lucrecia de Vallejo), Andres Toro (Aurelio), Luces Velasquez (Julia de Vallejo), Katherine Velez (Carmenza), Lincoln Palomeque (Leonidas Salinas), Diego Cadavid (Ivan Vallejo), Laura Archbold (Paula), Yarlo Ruiz, Juan David Agudelo (Bernardo Vallejo). Rezyseria: Mauricio Ortiz, Olga Lucía Rodríguez Producent: Yalile Giordanelli
Zdjecia beda powstawac w Kolumbii i Stanach Zjednoczonych (Nowy Jork, dokad podejrzewam wyjedzie protagonista na poczatku historii). Jeszcze raz prosze o przeniesienie tematu do dzialu "Kolumbia".
PROSZE NIE KOPIOWAC MOJEGO POSTU I INFORMACJI W NICH ZAWARTYCH NA INNE FORA!
|
|
|
Post by lucy on Dec 4, 2020 11:08:55 GMT
Jeszcze raz prosze o przeniesienie tematu do dzialu "Kolumbia". W sumie to telka jest chyba amerykańsko-kolumbijska... więc i w USA źle i w Kolumbii niedobrze. Co myślicie o dodanie na forum Telenowele działu: "Koprodukcje Międzynarodowe" ?? Liam,@rafaelcaen,
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 4, 2020 12:13:08 GMT
Jeszcze raz prosze o przeniesienie tematu do dzialu "Kolumbia". W sumie to telka jest chyba amerykańsko-kolumbijska... więc i w USA źle i w Kolumbii niedobrze. Co myślicie o dodanie na forum Telenowele działu: "Koprodukcje Międzynarodowe" ?? Liam ,@rafaelcaen Jest to koprodukcja kolumbijsko-amerykanska. Projekt powstaje w Kolumbii, w studiach kolumbijskiej wytworni, akcja dzieje sie w Kolumbii, obsade stanowia glownie kolumbijczycy; scenariusz, rezyseria itd. - nalezy do Kolumbii. Amerykanie wspolfinansuja projekt, maja prawo do emisji w USA (rowniczesnej z Kolumbia bodajze), zalatwili Levy’ego pewnie i pewnie beda ten serial sprzedawac na arenie miedzynarodowej. W obsadzie nie ma zadnego amerykanskiego aktora, co najwyzej znajdzie sie kilku z podwojnym (w tym amerykanskim) obywatelstwem. Innymi slowy serial ma wiecej wkladu kolumbijskiego niz amerykanskiego, ale to nawet nie o to chodzi. Produkcja jest po prostu kolumbijska przy wspolpracy z amerykanska wytwornia. ”La hija del mariachi” nie jest telenowela meksykanska, a telenowele Fonovideo czy Univision (przed laty) nie sa wenezuelskie; seriale Netflixu, ktore powstaje poza Ameryka, tez nie sa amerykanskie, chociaz to on je produkuje, a “Fakt” nie jest niemiecka gazeta, choc wydawca ma tam glowna siedzibe.. Nie odbierajcie mojej prosby jako czepiania sie, po prostu stwierdzam fakt.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 6, 2020 19:01:28 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 6, 2020 19:13:57 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 6, 2020 19:16:46 GMT
Kreca juz 27 odcinek? Super!
|
|
|
Post by lucy on Dec 6, 2020 19:30:21 GMT
Kreca juz 27 odcinek? Super! Może kręcą nie po kolei? Kiedy wystartowały zdjęcia?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 6, 2020 20:04:17 GMT
Kreca juz 27 odcinek? Super! Może kręcą nie po kolei? Kiedy wystartowały zdjęcia? Byc moze, ale jaki mialoby to sens? Przeciez jest przeskok czasowy... Kiedy zaczely sie zdjecia? Dobre pytanie. Ja myslalem, ze w zeszlym tygodniu, kiedy RCN w koncu zamiescil jakies materialy na temat telenoweli, ale kto wie... Z drugiej strony Levy ponoc w listopadzie dopiero zjawil sie w Kolumbii?
|
|
|
Post by lucy on Dec 6, 2020 20:29:20 GMT
Może kręcą nie po kolei? Kiedy wystartowały zdjęcia?
Byc moze, ale jaki mialoby to sens? Przeciez jest przeskok czasowy... Może kręcą najpierw same retrospekcje Albo któryś epizodyczny aktor ma też inne zobowiązania i najpierw kręcą jego sceny?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 6, 2020 22:45:03 GMT
Nie wiem... Aktor ktory trzyma klapsa z odcinkiem 27 zagra, wg mnie, brata Sebastiana, Bernarda, i jest caly czas w serialu.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 8:23:09 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 8:47:51 GMT
Laura Londono odpowiedziała w jednym z ostatnich wywiadów telewizyjnych na kilka pytań odnośnie telenoweli i swoich relacji z Mabel Moreno. Panie prawdopodobnie nie pałają do siebie sympatią od czasu zdjęć do drugiej cześci do "La ley del corazon". Początkowo Laura odmówiła udziału, protagonista Lucian D'Alessandro także rozważał inny projket, więc twórcy zaczęli się zastanawiać nad zrobieniem z postaci Marii del Pilar (Moreno) i Nicolasa (Ivan Lopez) protagonistów drugeij części, a Julię (Londono) i Pabla (D'Alessandro) odstawić na bok. Protagoniści pierwszej części finalnie zgodzili się na udział, ale od tego czasu Mabel i Laura nie miały dobrych stosunków, nawet kłóciły się na planie (jak przyznała sam Laura), ale zawsze się godziły. Dowodem domniemanej antypatii może być zdjęcie, jakie swogo czasu Laura wstawiła na jednym z portali społecznościowych - było to pierwotnie zdjęcie Mabel, Liny Tejeiro (Cata) i Laury, ale na profilu Laury na zdjęciu była tylko ona i Lina Teiejro. Kilka portali już rozpisuje się na temat pierwszych domniemanych kłótni Londono i Moreno na planie "Cafe...", ale to prawdopodobnie tylko plotki, na co wskazuje też treść artykułów (=brak konkretów co się stało).
Laura wyjawiła także, że Carmen Villalobos od samego początku była typowana do roli Lucii Sanclemente i do tej roli odbyła też casting. Telemundo po prostu jako pierwsza przedstawiła dwa pierwsze potwierdzone nazwiska "ze swojej stajni", co mogło wprowadzić opinię publiczną w błąd.
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2020 11:07:12 GMT
Willy się nadal najlepiej prezentuje. A kiedy on podpisał kontrakt z Mundo? Colunga w Mundo, Willi w Mundo... czuję sie trochę jak za czasów Pasion.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 11:31:50 GMT
lucy, nie wiem, bo mnie Telemundo raczej nie interesuje, ale myślę, że kontrakt został podpisany właśnie przy okazji tego projektu.
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2020 11:45:07 GMT
Ja też nie przepadam za Telemundo. Nigdy nie było mi po drodze z tą wytwórnia, choć znalazłyby się telki, które od niej lubiłam, np. Dona Barbara, czy La Traicion. Pecadosy i Zorro tez nie były złe. Przyznam jednak, że przez ten brak pociągu wielu telek z Mundo nie widziałam.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 14, 2020 11:13:27 GMT
Scenariusz adaptacji został rozpisany na 80 odcinków.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 15, 2020 7:27:48 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 16, 2020 3:47:45 GMT
Pierwsze spojrzenie:
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 16, 2020 7:59:12 GMT
Nie wyglada to zle. Fajnie gdyby Laura tez cos zaspiewala dla serialy, ma fajny glos, chociaz delikatny, dobry do ballad, ale nie piosenek jakie spiewala Margarita Rosa de Francisco 26 lat temu.
|
|