|
Post by lucy on Dec 16, 2020 18:45:48 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 16, 2020 18:49:05 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Dec 17, 2020 17:06:59 GMT
Scenariusz adaptacji został rozpisany na 80 odcinków. Dobry pomysł, że 80, bo wcześniejsze wersje miały po mnóstwo odcinków, że nigdy żadnej nie obejrzałam. Klimat z fotek kojarzy mi się z plantacją z serialu "Jugar con fuego". Może kręcą go w tym samych lokacjach, bo tam była plantacja kawy. Z kolumbijskich aktorów kojarzę przede wszystkim Mabel Moreno i Carmen. William Levy wygląda jakby coś go pokąsało po twarzy, czas wcale dla niego nie stoi w miejscu. Jednak to jedyna rzecz z telenowel, która zainteresowała mnie od 1,5 roku.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 17, 2020 17:41:59 GMT
Onedine, ja troche sie boje z kolei, ze 80 odcinkow to moze byc ciut za malo i bedziely ogladac tak jakby urywki scen, ze akcja bedzie za szybka i bez logiki. Z drugiej strony wierze, ze wiedza, co robia.
|
|
|
Post by lucy on Dec 17, 2020 17:51:19 GMT
Onedine, zamierzasz oglądać? Obejrzałam całe DA, ale nie powiem, żebym się przy niej nie męczyła, bo telka była mocno przeciągnięta i pozapychana zbędnymi wątkami. Mnie się Levy tutaj podoba. Wg mnie najładniejsza Gaviota była jednak w DA. Tej aktorki z oryginału nie lubię. Mam z patrzeniem na nią ten sam problem co z Ozge Özpirinççi. Protki tutaj nie znam. PS: wygląda na to, że tytuł nie jest Cafe, tylko taki jak oryginału.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 17, 2020 21:45:33 GMT
lucy, najladniejsza “Gaviota” byla w CSM (a wiec Paloma). Byla mloda, przebojowa, urocza. Ta w DA miala 40 lat i robila sie na 20-ke, a jej loki wygladaly bardzo sztucznie (zbyt podkrecone).
|
|
|
Post by lucy on Dec 17, 2020 21:52:24 GMT
@rafaelcaen, nie oglądałam CSM. Rivera miała 37, a nie 40 (mała różnica) i wyglądała na znacznie młodszą. Kiedyś aktorki nie ziały sztucznością jak dzisiaj. Loki jak dla mnie były ok.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 18, 2020 8:29:26 GMT
lucy, ja tez widzialem raptem 3 odcinki CSM (jest za dluga, by obejrzec cala, niestety), ale wg mnie ten tytul to juz klasyk. DA to smiech na sali - chocby daltego, ze w Televisie nie przyklada sie uwagi do szczegolow, tylko do nazwisk. Tym samym protagoniste zagral stary Yanez... Swoja droga, ciekawe, co Gaviota bedzie sprzedawac na poczatku serialu (juz po porazce “zwiazku” - we wszystkich wersjach byly chyba encyklopedie, ktore sprzedawala pukajac od drzwi do drzwi.
|
|
|
Post by Onedine on Dec 18, 2020 18:01:37 GMT
Myślę, że spojrzę przynajmniej na początek, bo lubię kolumbijskie krajobrazy. Jest coś specyficznego w serialach/telenowelach tam robionych ze względu na aktorów, produkcję. Fikcja, a jednocześnie nie taka naiwna (także w grze aktorów), jak kojarzę telenowele z Meksyku czy Wenezueli. Mi się wydaje, ze 80 odcinków takiej historii, co jak piszecie była zbyt rozciągnięta, dobrze zrobi. Może jakieś dalsze wątki będą pominięte. Nie lubie jak w serialu jest wiele postaci, bo wtedy historie są przeciągnięte, aby dać czas antenowy 20 postaciom, a wystarczyłoby mniej, niż 10. Taki przykład.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 18, 2020 19:27:56 GMT
Onedine, przeciagniete byly inne wersje tego serialu. Oryginal mial 135 odcinkow, chyba w sam raz na serial z 1994 roku.
|
|
|
Post by Onedine on Dec 19, 2020 11:29:17 GMT
Dla mnie od kilku lat 135 to też za dużo Jednak tutaj zapowiadają 80 odcinków, więc jak początek mi się spodoba zamierzam oglądać.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 19, 2020 13:54:24 GMT
Onedine, ja bardzo liczę na to, że wyjdzie im z tego coś lekkiego, nienachalnego, nie przesadzonego, ale też nie nudnego.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 19, 2020 16:20:24 GMT
Ja oglądałem wersję Azteki - „Cuando seas mía” z Silvią Navarro. Podobała mi się, miała fajny klimat, Silvia Navarro w roli głównej była cudna - młodziutka, delikatna ale też z taką charyzmą. Niestety telenowela była potwornie długa (236 odcinków). Dlatego cieszę się, że tutaj ma być tylko 80 odcinków choć jakby wyszło 120 odcinków, też bym nie marudził. Nie lubię Williama, ale nieźle tutaj wygląda i może stworzyć niezły duet z Laurą
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 19, 2020 19:06:13 GMT
Ja oglądałem wersję Azteki - „Cuando seas mía” z Silvią Navarro. Podobała mi się, miała fajny klimat, Silvia Navarro w roli głównej była cudna - młodziutka, delikatna ale też z taką charyzmą. Niestety telenowela była potwornie długa (236 odcinków). Dlatego cieszę się, że tutaj ma być tylko 80 odcinków choć jakby wyszło 120 odcinków, też bym nie marudził. Nie lubię Williama, ale nieźle tutaj wygląda i może stworzyć niezły duet z Laurą Tez wolalbym ciut wiecej odcinkow, zeby nie musieli oszczedzac na scenach z protagonistami na przyklad. poza tym, jak sie oglada regularnie, to ilosc odcinkow nie robi roznicy, o ile serial trzyma poziom. Choc fanem przeciagania na sile do 200 odcinkow tez nie jestem.
|
|
|
Post by Onedine on Dec 20, 2020 12:28:30 GMT
Onedine , ja bardzo liczę na to, że wyjdzie im z tego coś lekkiego, nienachalnego, nie przesadzonego, ale też nie nudnego. Czegoś takiego z Kolumbii z tej wytwórni nie wiedziałam. Te co oglądałam były z poważniejszym tonem, choć jakieś elementy lżejsze się znalazły. Tylko też nie widziałam ogólnie wielu telenowel z Kolumbii, więc okaże się w oglądaniu co z tego zrobią. Mam tylko nadzieję, że cała telenowela będzie nakręcona przed emisją i głosy widzów/oglądalność nie będą miały wpływu na fabułę.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 20, 2020 12:41:47 GMT
Onedine, chodziło mi nie o tematykę serialu, ale jego realizację. Że nie będą się na siłę starać, wmawiać nam, że to superhit itd. Mam nadzieję, że zdjęcia realizują na luzie, jak kolejny projekt telewizyjny, a nie hit nadchodzącego roku w kraju i na świecie, bo z tego wyjdzie jedynie szmira. O to mi chodzi i to się czuje, oglądając serial. Np. przy "Gorzkiej zemście" tak jest, chociaż włożono w ten projekt wiele starań, w ogóle nie czuć, że robili go dla najlepszej oglądalności i sprzedaży, bo tak po prostu nie było.
|
|
|
Post by Onedine on Dec 20, 2020 12:57:42 GMT
Nie nie wiem, skoro mają Williama po wielu latach z powrotem do telenowel będą chcieli to na pewno rozreklamować. Przy "Jugar con fuego" Telemundo bardzo promowało produkcję i się zachwycało jakie cudo stworzyli. Akurat mi się podobało, ale trochę przesadzali z zachwytami.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 20, 2020 13:02:52 GMT
Nie nie wiem, skoro mają Williama po wielu latach z powrotem do telenowel będą chcieli to na pewno rozreklamować. Przy "Jugar con fuego" Telemundo bardzo promowało produkcję i się zachwycało jakie cudo stworzyli. Akurat mi się podobało, ale trochę przesadzali z zachwytami. O - i JCF to jest drobry przykład, bo mnie 1. odcinek w ogóle zanudził niemalże na śmierć, ale nie porównywałbym serialu z telenowelą... No i JCF powstało z myślą o platformie, a wiadomo jak to z produkcjami online jest.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 19, 2021 16:14:39 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 23, 2021 13:17:58 GMT
Premiera na Telemundo ma się odbyć wiosną w paśmie o 22.00, po "Buscando A Frida".
|
|
|
Post by Onedine on Jan 23, 2021 13:36:25 GMT
Premiera na Telemundo ma się odbyć wiosną w paśmie o 22.00, po "Buscando A Frida". Czyli od kiedy tak mniej więcej, bo się nie orientuję ?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 23, 2021 16:06:28 GMT
Onedine, liczę, że premiera w RCN będzie ciut szybciej niż w Telemundo, chociaż nie wiem, w jakie pasmo mogliby ją dać, bo na antenę właśnie wróciły telenowele, które przerwali w marcu w czasie pandemii.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 23, 2021 19:06:49 GMT
Premiera na Telemundo ma się odbyć wiosną w paśmie o 22.00, po "Buscando A Frida". Czyli od kiedy tak mniej więcej, bo się nie orientuję ? Trudno powiedzieć, bo nie wiadomo ile odcinków liczy "Buscando A Frida", lecz długie raczej nie jest bo nagrywali serial tylko 3 miesiące. Ma max 50 odcinków, a premiera jest w najbliższym wtorek. Czyli możliwe, że w kwietniu "Cafe..." zadebiutuje na Telemundo
|
|
|
Post by Onedine on Jan 24, 2021 13:04:59 GMT
Czyli jeszcze kilka miesięcy i odcinki wszystkie powinny być w takim razie nagrane. Odpowiada mi coś takiego i dalej zamierzam spojrzeć na początek. Może w końcu zainteresuje mnie coś latino po chyba więcej niż roku przerwy w oglądaniu.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 27, 2021 11:04:27 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Jan 27, 2021 19:47:49 GMT
Bardzo klasyczny trailer, jestem ciekawa czy telenowela bedzie sukcesem.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 24, 2021 11:10:30 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 24, 2021 11:55:37 GMT
Fajne. Levy wygląda po prostu super.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 24, 2021 15:24:40 GMT
O matko co on z tymi włosami zrobił, fryzjer cię skrzywdził. Czym on cię farbowali wybielaczem. Nie podoba mi się .
|
|
|
Post by Onedine on Mar 13, 2021 12:19:36 GMT
Wiadomo już coś o dacie premiery ? ( ), już wkrótce wiosna.
|
|