|
Post by Matthias on Mar 22, 2021 16:58:32 GMT
Reytingi za 21.03.2021 - NIEDZIELAТОТАL:1. Teskilat (3 odcinek) - 13.45%⬇ (-0.22)
6. Kefaret (18 odcinek) - 4.76%⬆ (+0.15) 7. А.Riza (27 odcinek) - 4.39%⬆ (+0.48) 14. Hercai (64 odcinek) - 3.32%⬇ (-0.16) 26. Menajerimi Ara (30 odcinek) - 1.92%⬇(-0.12) АВ:1. Teskilat - 14.95% =
5. Kefaret - 4.11%⬇(-0.01) 7. А. Riza - 3.07%⬆(+0.19) 11. Menajerimi Ara - 2.74%⬇(-0.77) 33. Hercai - 1.31%⬆(+0.13)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 22, 2021 17:18:58 GMT
Konkurencja daleko, daleko w tyle. 😚
|
|
|
Post by Alex on Mar 22, 2021 17:54:29 GMT
@rafaelcaen, może jednak zdecydujesz się na drugi odcinek?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 22, 2021 19:00:18 GMT
Alex ja 1. po 40 minutach wylaczylem. Nie wkrecil mnie, niestety. Jest zbyt “Sozowo”. 😔
|
|
|
Post by lucy on Mar 22, 2021 19:07:39 GMT
@rafaelcaen, bo będzie lanie Figi Cię wkręciły, a wywiad nie? Odcinek 2 pewnie będzie lepszy, niż 1. Dawaj
|
|
|
Post by Alex on Mar 22, 2021 20:54:39 GMT
@rafaelcaen akurat te pierwsze 40 minut to faktycznie mogło ci się z Soz kojarzyć. Miało pewnie zachęcić, na ciebie zadziałało odwrotnie. Reszta odcinka nie ma dla mnie nic wspólnego z Soz, a drugi i trzeci tym bardziej...
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 22, 2021 21:01:07 GMT
lucy , ale ja przeciez napisalem, ze ten serial jest zbyt podobny do innego, ktory wlasnie ogladam i przez to mnie nie zainteresowal... A czegos takiego jak „figi” jeszcze nie widzialem, pomijajac, ze po prostu mi sie spodobalo. Ale jestem na 5. odcinku dopiero, to dopiero „zapoznawanie sie”, a nie ogladanie serialu. Alex , 2 i 3 odcinek nie maja nic wspolnego? Taaa... A bal juz jest i proci beda na nim razem tanczyc i walczyc ze zlem. Gdzies juz to widzialem.
|
|
|
Post by Alex on Mar 22, 2021 21:27:05 GMT
A bal juz jest i proci beda na nim razem tanczyc Nie, nie, nie Żadnego tańca nie było, o pocałunku nawet nie wspominając. Dla trt to jeszcze za wcześnie, może kiedyś... Proci są aktualnie na etapie nienawiści i nieufności. Trochę jeszcze przed nimi do tego wspólnego tańca A skoro już jesteśmy przy 3 odcinku to napiszę na szybko, że polubiłam postać Gurcana (nie jestem pewna imienia ), on i Uzay to chyba będzie fajny duet. Żona Uzaya pewnie zacznie podejrzewać, że ta śmierć to ściema, a do tego wymiotowała, więc na bank jest w ciąży... Hulki też nie potrafił się powstrzymać i chciał zadzwonić do matki, ostatecznie zrobiła to za niego Pinar. Dowiedział się, że ojciec przeszedł zawał i jest w szpitalu. Ciekawe, co zrobi... Z jednej strony nie ma możliwości, żeby do niego iść, ale z drugiej akurat po nim można się wszystkiego spodziewać.
|
|
|
Post by lucy on Mar 22, 2021 21:44:49 GMT
lucy , ale ja przeciez napisalem, ze ten serial jest zbyt podobny do innego, ktory wlasnie ogladam i przez to mnie nie zainteresowal... @rafaelcaen, ale po 1/3 odcinka nie da się stwierdzić do "czego" serial jest podobny, a do czego nie jest oraz czy warto go oglądać, czy te nie. Naprawdę. Tym bardziej, że początek jest zawsze na pokaz i najczęściej nie ma nic wspólnego z resztą. Już się o tym przekonałam mnóstwo razy i dzięki temu, ze nigdy niczego na co czekałam nie rzucam po obejrzeniu jednego tylko odcinka (właściwie dwóch), bo ten pierwszy jest wyłącznie wprowadzeniem/ zagajeniem... miałam możliwość, a właściwie szczęście obejrzeć super seriale. Gdybym się przy nich kierowała początkiem to na mur beton bym je od razu rzuciła. Może po prostu nie masz ochoty na serial i tyle, bo w to, ze jesteś jasnowidzem to wybacz, ale nie jestem w stanie uwierzyć.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 22, 2021 22:38:39 GMT
lucy , wybacz, ale ja i Ty piszemy o dwoch roznych rzeczach. Ja o serialu, ktory mam wrazenie, juz gdzies widzialem pod innym tytulem, a Ty o serialu z nudnym poczatkiem... Ogladam „Soz” i mi sie bardzo podoba. „Teskilat” mnie nie zaciekawil i przypomina za bardzo „Soz”. Nie na to liczylem. A zmuszal sie nie bede.
|
|
|
Post by Alex on Mar 22, 2021 23:38:36 GMT
Nikt Ci nie każe się zmuszać, ale lucy ma rację. To co widziałeś z pierwszego odcinka zupełnie nie odzwierciedla tego o czym ten serial jest. Pierwszy odcinek był startowy, musiało się coś dziać, żeby zachęcić widzów. Wrzucili to wszystko w pierwszą połowę odcinka, potem ruszają już z docelową historią.
|
|
|
Post by mira on Mar 23, 2021 7:54:58 GMT
Serial ma szałowe wyniki i trochę mnie do niego ciągnie, ale wciąż mówię pas. Ledwo wyrabiam się z tym, co oglądam teraz, a zaraz dojdzie mi Kibris.
Wszystkie kobiety w tym serialu bardzo ładnie wyglądają. Dobrze się patrzy na takie silne, mądre i piękne kobiety.
|
|
|
Post by lucy on Mar 23, 2021 9:16:39 GMT
Ogladam „Soz” i mi sie bardzo podoba. „Teskilat” mnie nie zaciekawil i przypomina za bardzo „Soz”. Nie na to liczylem. A zmuszal sie nie bede. @rafaelcaen, zlituj się. To tak jakby powiedzieć, że Przebudzenie: Wielcy Seldżucy są podobni do Kurulus Osman, a ten do Dirilis Ertugrul i innych seriali historycznych. Co byś chciał tu oglądać? Naszpikowaną intrygami obyczajówkę? Było wiadomo, ze to będzie serial akcji pełen bohaterów narodowych, ale to nie znaczy, że powieli schemat Soz. Zresztą nawet jeśli okaże się kopią to ocenić to będzie można za jakiś czas. Po pierwszych minutach to można w tym względzie jedynie wróżyć z kart. Wybacz @rafaelcaen, ale to tak jakby po przygrywce powiedzieć "nie słucham dalej tej piosenki, bo już ją słyszałem" i nacisnąć stop. Nawet już pomijając, ze to ocena książki po okładce Z planu: (niektórzy wolą Tolgę )
|
|
|
Post by Alex on Mar 23, 2021 10:50:39 GMT
(niektórzy wolą Tolgę ) Niby o gustach się nie dyskutuje, ale... Nawet gdyby Caglar grał tutaj najgorzej jak się tylko da to w życiu bym go na Tolgę nie wymieniła. Trochę się obawiam, bo to ten sam producent co w Soz, a on za niedługo będzie wolny... Tylko mam nadzieję, że w protów celuje, a tutaj prota już mamy.
|
|
|
Post by lucy on Mar 23, 2021 11:12:12 GMT
Eee, nie. Amant Tolga w roli drugoplanowej ? Nigdy w życiu Poza tym podobno kupił działkę w Izmirze, więc jest szansa, że się teraz zajmie budową domu.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 23, 2021 11:16:53 GMT
lucy , a widzialas ktorys z tych seriali? Rozumiem Twoje racje, ale zrozum tez moje. 🤷🏻♂️
|
|
|
Post by lucy on Mar 23, 2021 11:31:54 GMT
@rafaelcaen, gdybyś wymienił inne argumenty (np. że nie możesz patrzeć na jakiegoś aktora, albo że Ci ścieżka dźwiękowa wypruwa flaki, albo, że już masz dość tej tematyki lub tez podał inny rzeczowy powód) to nie byłoby dyskusji. No diagnoza po obejrzeniu pierwszych trzech kwadransów tasiemca, gdzie się pewnie wszystko skupiało na prezentacji bohaterów jest jak strzał w totolotka. @rafaelcaen, napisz w takim razie co byś musiał tu zobaczyć w tym pierwszym odcinków, albo czego oczekiwałeś od sposobu zagajenia akcji (konkrety), żeby serial nie otrzymał od Ciebie etykiety kopii.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 23, 2021 11:36:14 GMT
lucy ale jak bardziej mam wytlumaczyc, ze to jest zbyt podobne do “Soz”? Jesli chcesz, to obejrzyj oba seriale i przekonaj mnie, ze nie jest. Czekam. 😝
|
|
|
Post by lucy on Mar 23, 2021 11:49:28 GMT
@rafaelcaen, wyżej Alex już Ci przecież napisała, że serial w kolejnym odcinku nabiera własnego charakteru. No ja nadal nie dowiedziałam się, a mocno mnie to zaintrygowało, pod jakim względem Teskilat przypomina Soz? Alex, pomożesz? Co w tym pierwszym etapie odcinka było aż tak analogicznego? PS: @rafaelcaen, nie strasz mnie Tolgą, plis. Nie każ mi się przy nim katować. Fajne foto:
|
|
|
Post by Alex on Mar 23, 2021 12:49:29 GMT
No ja nadal nie dowiedziałam się, a mocno mnie to zaintrygowało, pod jakim względem Teskilat przypomina Soz? Alex, pomożesz? Moim zdaniem tylko w walce z terrorystami. W pierwszym odcinku był tylko jeden moment, w którym pomyślałam sobie "o, tak jak w Soz" i wcale nie był to początek odcinka tylko kompletowanie zespołu. W Soz Erdem dostał rozkaz, by stworzyć specjalny oddział wojskowy, tutaj taki rozkaz dostał Mete, obie grupy miały określone zadanie/cel i sposób przedstawienia członków oddziału był bardzo podobny, bo w obu pokazali zadanie danego bohatera i jego najlepsze strony. Ale to by było na tyle z podobieństw jak dla mnie. Początek był zdecydowanie na pokaz. Zaczęli od zadania, do którego wywiad przygotowywał się od kilku lat i dostaliśmy Serdara pokonującego w pojedynkę w sumie ze 30 ludzi, bójki, strzelanki, pościgi... A na koniec nawet wybuchający samochód. Teoretycznie to się mogło z Soz skojarzyć, ale ja tego nie widziałam. Było to zrobione zupełnie inaczej, plus efekty specjalne o których w Soz można by sobie jedynie pomarzyć. Potem był też atak na fabrykę, który był bezpośrednio związany z powstaniem zespołu. Docelowa akcja tak naprawdę zaczyna się dopiero pod koniec odcinka pierwszego, a właściwie to nawet w drugim, bo dopiero wtedy główni bohaterowie wychodzą na pierwszą wspólną akcję/zadanie. No jeśli chodzi o sceny bójek/strzelanek to nie da się tego uniknąć, nie ma nawet szans. To było wiadome od samego początku. Wróg też będzie ten sam, skoro Turcja cały czas walczy z terroryzmem. Tutaj przynajmniej nazywają tych wrogów "po imieniu", bo trt akurat nie ma z tym problemu... Btw. wywołało to już podobno oburzenie fanów Arabskich i Niemieckich, bo nie podoba im się, jak jest przedstawiany ich naród...
|
|
|
Post by lucy on Mar 23, 2021 13:17:47 GMT
Początek był zdecydowanie na pokaz. Zaczęli od zadania, do którego wywiad przygotowywał się od kilku lat i dostaliśmy Serdara pokonującego w pojedynkę w sumie ze 30 ludzi, bójki, strzelanki, pościgi... Powiedzmy sobie szczerze... żaden inny początek w tego typu serialu nie zatrzymał widzów przed ekranem i bym się dziwiła, gdyby był inny. Dzięki Alex za wyjaśnienie. Zresztą reyting mówi sam za siebie. Btw. wywołało to już podobno oburzenie fanów Arabskich i Niemieckich, bo nie podoba im się, jak jest przedstawiany ich naród... Przyganiał kocioł garnkowi.
|
|
|
Post by Alex on Mar 23, 2021 14:38:49 GMT
|
|
|
Post by lucy on Mar 23, 2021 14:47:12 GMT
Może za kilka lat Trt trochę popuści.
|
|
|
Post by Alex on Mar 23, 2021 14:56:36 GMT
Trt powoli, ale mimo wszystko idzie cały czas do przodu. Za kilka lat... No ja liczę, że jednak trochę szybciej.
|
|
|
Post by lucy on Mar 28, 2021 21:30:17 GMT
Stambułczycy woleliby tu Tolgę :
|
|
|
Post by Alex on Mar 28, 2021 21:52:29 GMT
Dobra, wystarczyło mi, że usłyszałam pierwszą opinię: przystojny, charyzmatyczny... Noo, także... Ładna pogoda dzisiaj była. Patrząc na ostateczny wynik tylko utwierdzam się w przekonaniu, że nigdy Turków nie zrozumiem i chyba nawet nie chcę zrozumieć... Wszyscy, naprawdę wszyscy mogą się w Teskilat pojawić, ale nie on. Błagam, nawet Alpa bym zniosła, ale nie Tolga
|
|
|
Post by Matthias on Mar 29, 2021 19:06:30 GMT
Reytingi za 28.03.2021 - NIEDZIELAТОТАL:1. Teskilat (4 odcinek) - 12.71%⬇ (-0.74)
5. Kefaret (19 odcinek) - 4.55%⬇ (-0.19) 7. А.Riza (28 odcinek) - 3.84%⬇ (-0.55) 9. Hercai (65 odcinek) - 3.50%⬆ (+0.18) 24. Menajerimi Ara (31 odcinek) - 1.87%⬇(-0.05) АВ:1. Teskilat - 13.87%⬇(-1.08)
6. Kefaret - 3.45%⬇(-0.66) 7. Menajerimi Ara - 3.19%⬆(+0.45) 12. А.Riza - 2.60%⬇(-0.37) 35. Hercai - 1.23%⬇(-0.08)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 5, 2021 9:26:49 GMT
Reyting za 04.04.2021 - SOBOTA ТОТАL:1. Teşkilat (5 odcinek) - 11.92%⬇ (-0.70)
6. Kefaret (20 odcinek) - 4.80%⬆ (+0.25) 8. A.Rıza (29 odcinek) - 4.09%⬆ (+0.25) 10. Hercai (66 odcinek) - 3.50% (=) 31. Menajerimi Ara (32 odcinek) - 1.77%⬇(-0.10) АВ:1. Teşkilat - 13.76%⬇(-0.11)
5. Kefaret - 3.84%⬆(+0.39) 10. A.Rıza - 2.79%⬆(+0.19) 15. Menajerimi Ara - 2.52%⬇(-0.67) 26. Hercai - 1.61%⬆(+0.38)
|
|
|
Post by Alex on Apr 5, 2021 10:32:04 GMT
Turkom przestało się podobać robienie z siebie bohaterów? 🤔 No mi też z tym nie po drodze, może trochę przystopują...
|
|
|
Post by lucy on Apr 5, 2021 11:27:01 GMT
Na tym poziomie reytingu taki spadek to pesteczka. Poza tym wiosna robi swoje...
|
|