|
Post by Matthias on Mar 8, 2021 21:13:19 GMT
lucy, to przepraszam. 5% może miało w drugim sezonie. 1 to był petarda, a potem równia pochyła...
|
|
|
Post by Alex on Mar 8, 2021 22:15:17 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 8, 2021 22:32:22 GMT
Alex to z odcinka.? Trt stać na takie efekty.
|
|
|
Post by Alex on Mar 9, 2021 20:09:18 GMT
Tak Najlepsza scena z największym efektem "wow" Przynajmniej dla mnie.
|
|
|
Post by lucy on Mar 9, 2021 20:11:08 GMT
Podobno tutaj mają być efekty, jakich jeszcze nie było w żadnym tureckim serialu. Zapomniałam nazwy technologii.
|
|
|
Post by Alex on Mar 9, 2021 20:13:49 GMT
Nic dziwnego. W końcu trt i Tims to nie byle jakie połączenie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 9, 2021 20:14:29 GMT
Na bogato.
|
|
|
Post by lucy on Mar 9, 2021 20:45:01 GMT
Mogli tylko lepiej dobrać aktorów. Z głównej trójki jedynie Caglar jest ok. A Mesut Akusta to się nadaje, ale do czytania bajek dla dzieci, a nie do roli oficera wywiadu, czy kim o tam jest.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 9, 2021 21:12:55 GMT
lucy uważaj, bo cię barisek dojedzie za obrażanie deniz.
|
|
|
Post by Alex on Mar 10, 2021 19:11:59 GMT
Pojawił się już pierwszy odcinek z napisami Jednak wszystkie grupy współpracują ze sobą. No ja chyba dzisiaj już nie dam rady obejrzeć, przynajmniej nie cały.
|
|
|
Post by Alex on Mar 11, 2021 20:49:00 GMT
Obejrzałam odcinek z napisami, no nie dowiedziałam się w sumie niczego więcej, czego bym nie wiedziała po live. Więc napiszę tylko o tym, o czym zapomniałam wtedy. 1. Czołówka. Niby ładna, a jednak beznadziejna. Kilkanaście ujęć miasta i to na tyle. Spodziewałam się czegoś lepszego, no na pewno tego, że się główni bohaterowie w niej pojawią, a nie tylko nazwiska aktorów. 2. Plakat z pierścieniem. Jak na początku mówiłam, że mi się nie podoba tak teraz jest zupełnie inaczej. Pierścień z turecką flagą należy do Mete, czyli stwórcę i szefa oddziału.
3. Muzyka. Jak niemal w każdym serialu o tej tematyce muzyka przyciągała moją uwagę np. Icerde czy Soz, tak tutaj nawet nie jestem w stanie powiedzieć czy w odcinku pojawił się jakikolwiek motyw muzyczny... Na minus 4. Trt się nie patyczkuje i już padły nazwy konkretnych państw. No jak pójdą w takim tempie to Polska może też się załapie Na razie Niemcy, Francja, Arabowie i Chiny/Japonia? Arabowie podobno już się zbuntowali wobec sposobu w jaki zostali ukazani w serialu, czyli jako terroryści. Pozostałe państwa na razie zostały jedynie napomknięte, zobaczymy jak będzie dalej. 5. Dalej jestem zachwycona Nihatem Altinkayą, czuję, że będzie to moja ulubiona postać. To będzie taki Teskilatowy Kesanli jakby porównywać z Soz. Chyba nawet brał trochę lekcji u Gorkema, bo jak rozmawiał sam ze sobą w taksówce to mi się od razu on przypomniał. Podobała mi się też jego scena pożegnania z rodzicami. 6. Ciekawa jestem, co zrobią z rodzinami głównych bohaterów. Teoretycznie wszyscy mają zakaz kontaktowania się z nimi, ale jak wszystko sprowadzi się jedynie do wywiadu, akcji i ewentualnie relacji między tymi agentami to na dłuższą metę będzie ciężko... W sumie najbardziej to mnie w tej kwestii zainteresowali Hakki i Hulki (super im imiona dobrali, jakby innych nie było... ciekawe jak długo będę ich mylić ), u nich ten wątek mogliby pociągnąć, u innych nie czuję takiej potrzeby. No ewentualnie jeszcze Zehra i jej córka...
Sporo jednak było tych rzeczy, o których zapomniałam A pewnie jak dodam to coś jeszcze mi się przypomni... @rafaelcaen , jak ci idzie? Oglądałeś?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 12, 2021 7:20:49 GMT
Alex, jeszcze nie, ale jest juz pobrany na kompie. Moze dzis wieczorem, jesli nie, to w weekend. Teraz nadrabiam “Klan”. ❤️
|
|
|
Post by Alex on Mar 12, 2021 8:46:23 GMT
Teraz nadrabiam “Klan”. ❤️ Ten polski "Klan"?
|
|
|
Post by mira on Mar 12, 2021 9:59:52 GMT
Ja serio nie wiem, kiedy znaleźć czas żeby to wszystko obejrzeć. Bardzo bym chciała, ale fizycznie nie daję rady. Czasem sobie myślę, że jak dożyję emerytury, to będę całe dnie oglądać seriale
|
|
|
Post by Alex on Mar 12, 2021 10:56:19 GMT
Czasem sobie myślę, że jak dożyję emerytury, to będę całe dnie oglądać seriale To dokładnie tak jak ja Tylko ta emerytura to jeszcze hen, hen daleeeko. Moja mama mówi, że jakby płacili za oglądanie seriali i spanie to bym bogata była, bo nie miałabym problemu z taką "pracą" mira, trzymam kciuki, żeby ci się jakieś miejsce zwolniło. Podwójnie za SCK, bo przy okazji też ja się od niego uwolnię i może w końcu dokończę. A w wakacje jest mniej seriali to byś sobie spokojnie nadrobiła pierwszy sezon.
|
|
musia
Najsłabsze Ogniwo
|
Post by musia on Mar 14, 2021 7:24:27 GMT
Ja pewnie głupio spytam Gdzie można zobaczyć odcinek z polskim tłumaczeniem ? Oczywiście poza facebookim ( bo tam nie mam konta)
|
|
|
Post by Matthias on Mar 14, 2021 8:55:59 GMT
Ja pewnie głupio spytam Gdzie można zobaczyć odcinek z polskim tłumaczeniem ? Oczywiście poza facebookim ( bo tam nie mam konta) Obawiam się, że nigdzie indziej... Chyba, że jakaś inna duszyczka postanowi sama tłumaczyć i zamieszczać na YouTube, w co wątpię.
|
|
|
Post by Alex on Mar 15, 2021 8:10:54 GMT
Wow!
|
|
|
Post by mira on Mar 15, 2021 9:40:59 GMT
Nieźle To chyba najlepszy wynik w tygodniu 8-14.03?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 15, 2021 11:38:58 GMT
Znow dali do wiwatu. 3 sezony pewne jak nic. 😅
|
|
|
Post by Matthias on Mar 15, 2021 16:21:48 GMT
Powiem tak: Zmiotło konkurencję... One nawet sumarycznie nie uzyskały tyle, co Organizacja . Reytingi za 14.03.2021 - NIEDZIELAТОТАL:1. Teskilat (2 odcinek) - 13.67%⬆(+3.57)
7. Kefaret(17 odcinek) - 4.62%⬇ (-0.46) 9. А.Riza (26 odcinek) - 3.91%⬇ (-0.74) 11. Hercai (63 odcinek) - 3.48%⬇ (-0.30) 28. Menajerimi Ara (29 odcinek) - 2.04%⬇(-0.53) АВ:1. Teskilat - 14.95%⬆(+2.68)
6. Kefaret- 4.12%⬇(-0.24) 7. Menajerimi Ara - 3.51%⬇(-0.94) 13. А. Riza - 2.88%⬇(-0.55) 49. Hercai - 1.18%⬇(-0.12)
|
|
|
Post by Alex on Mar 15, 2021 17:02:06 GMT
To chyba najlepszy wynik w tygodniu 8-14.03? Zdecydowanie, we wszystkich kategoriach Jestem ciekawa czy to już max jaki ten serial może uzyskać, czy za tydzień będzie kolejny wzrost... Zwiastun do trzeciego odcinka jest świetny, więc chyba bym się skłaniała ku temu drugiemu. Zmiotło konkurencję... One nawet sumarycznie nie uzyskały tyle, co Organizacja . Czyli trochę tak jak obstawiałam, że zmusi kilka seriali do pożegnania się z ekranem Na tę chwilę obstawiałabym, że Hercai i MA zrobią w maju Zobaczymy, co z Arizą. Teraz najważniejsza informacja dnia : Deniz zaobserwowała Caglara na instagramie
|
|
|
Post by mira on Mar 16, 2021 7:33:25 GMT
Widziałam fragmenty odcinka i zwiastun kolejnego, rzeczywiście wygląda to świetnie. Może i się skuszę, ale jeszcze trochę poczekam. Tyle że wolałabym, aby na drugim sezonie się skończyło...
|
|
|
Post by Alex on Mar 16, 2021 10:55:48 GMT
Dla mnie max to 3 sezony, ale mimo wszystko się boję, żeby ten trzeci nie okazał się porażką. W Soz tak było niestety, a to ten sam scenarzysta... Wygląda świetnie, czasem aż za bardzo... Jak np. ten zjazd na linie ze zwiastuna trzeciego odcinka. Wydaję mi się, że to troszkę przesada. Ale świetnie się patrzy.
|
|
|
Post by Alex on Mar 16, 2021 16:55:58 GMT
Deniz naprawdę wygląda tutaj prześlicznie, nie mogę się napatrzeć
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 17, 2021 7:22:01 GMT
Alex, rzeczywiscie, w tym serialu jest problem z muzyka. Zrobilzm pauze na 29. minucie pierwszego odcinka, wszystko bylo cacy, po jakiejs godzinie odpalam znowu, a w scenach brakuje muzyki. Nie siem czy to niedopatrzenie czy naogladali sie polskich filmow, ale przez to dziwnie sie troche oglada. Obejrzalem w sumie 1/3 odcinka i niestety, nie ciagnie mnie. To “Soz”, ale tym razem bez zolnierskich kombinezonow. Spodziewalem sie czegos innego. Fabula tez troche podobna: wspolny wrog, walka sie zaczyna, od razu jada po bandzie z wydarzeniami... Nie mam ochoty na kolejny taki serial, skoro jeden dopiero co zaczalem... Czolowka jest ok, efekty specjalne, jak to u tej wytworni bywa - mega! Polecam kazdemu, by zapoznal sie chociaz z pierwszym odcinkiem “Teskilat”, a noz komus sie spodoba. Dla mnie to jednak “Soz” w garniturach.
|
|
|
Post by Alex on Mar 17, 2021 9:38:13 GMT
Aż sobie z ciekawości sprawdziłam, kto tutaj komponuje i okazuje się, że ta sama osoba była odpowiedzialna za muzykę również w Soz. Dziwne, bo tam było mnóstwo utworów, kilka na akcję, kilka zabawnych/smutnych, plus każda para miała swoją osobną ścieżkę... Może się jeszcze rozkręci, ale jak oglądałam drugi odcinek to też nie przypominam sobie żadnej melodii. Pierwsze 30-40 minut pierwszego odcinka to było pokazanie, że serial będzie robiony na bogato i przy okazji ukazanie heroizmu prota. Przy kompletowaniu zespołu sama napisałam, że mi się z Soz skojarzyło, ale w sumie to by było na tyle z tych podobieństw. No zespół, wspólny wróg, organizacja - to musi być takie samo, nie da się tego inaczej zrobić. Drugi odcinek bardziej mi się podobał, było mniej akcji a więcej takich zadań typowo kojarzących (mi) się z wywiadem, czyli śledzenia, przeszukiwanie mieszkania, operacja pod przykrywką, przesłuchania... Plus nowa osoba w zespole - mały szok.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 17, 2021 12:47:31 GMT
Alex, no wlasnie o to mi chodzi tez, ze oni biegaja i strzelaja, jak w “Soz”, a ja spodziewalem sie czegos innego... Na dodatek nie wiadomo dokladnie, do kogo strzelaja (tak, do ludzi ich “wroga”) i tak po 3x na odcinek. Z misji na misje. Myslalem, ze wywiad robi wiecej, a strzelanki to zdarzaja sie od czasu do czasu.
|
|
|
Post by Alex on Mar 17, 2021 16:29:27 GMT
Myslalem, ze wywiad robi wiecej, a strzelanki to zdarzaja sie od czasu do czasu. Dlatego też mnie to trochę zaskoczyło w pierwszym odcinku. Zwłaszcza, że przygotowywali jakąś tam operację od bodajże 5 lat i wysłali na nią jednego agenta, gdzie terrorystów było ze dwudziestu... Wydawało mi się, że w takiej sytuacji pomaga bardziej wojsko, tak jak było w Soz, że Eylem (pracowała dla wywiadu) i jej ludzie rozpracowywali grupę, a na akcję wychodzili żołnierze. Ona tylko czasami szła z nimi i to przeważnie na takie akcje, gdzie trzeba było zrobić coś pod przykrywką np. udawała gwiazdę muzyki, żeby zbliżyć się do podejrzanego... Czy to jak na początku drugiego sezonu przeniknęła do grupy Serdara... No to mi się z wywiadem kojarzyło. I drugiemu odcinkowi już bliżej do tego mojego wyobrażenia. Pinar i Hakki się podawali chyba za uchodźców, aby znaleźć tego Pascala, w następnym odcinku ten bal i proci chyba będą udawali parę. Zobaczymy co dalej, ale wydaje mi się, że idzie to w dobrym kierunku. Na dodatek nie wiadomo dokladnie, do kogo strzelaja Strzelali do osób odpowiedzialnych/zamieszanych w śmierć nauczycielki. Teraz walczą z organizacją, której członkowie są odpowiedzialni za zamach w fabryce i zabranie dysku z listą agentów tureckiego wywiadu i wypalają sobie znak tej grupy na ręce.
|
|
|
Post by Alex on Mar 19, 2021 16:39:40 GMT
Nie mogli dać tego serialu w jakiś inny dzień, np. piątek? Głupio tak nie móc się doczekać niedzielnego wieczoru skoro mamy piątkowe popołudnie...
|
|