|
Post by lucy on Mar 18, 2024 13:53:52 GMT
Piękny okrągły Jubileusz. No mimo wszystko nikt by mnie nie zmusił do oglądania takiego serialu (w sensie takiej fabuły). Udział głównych aktorów w tych 100 odcinkach: Caglar zagrał w 48 odcinkach. Deniz zagrała w 79 odcinkach. Murat zagrał w 52 odcinkach. Aybuke zagrała w 21 odcinkach. i.imgur.com/wlcuEbO.jpeg
|
|
|
Post by Matthias on Mar 18, 2024 15:41:29 GMT
📌 Reytingi za 17.03.2024TOTAL:2. Teşkilat (100 odcinek) - 5.33% ⬇ (-0.25)3. Yargi (87 odcinek) - 5.11% ⬆ (+1.01) 5. Kirli Sepeti (24 odcinek) - 4.12% ⬇ (-0.33) АВ:1. Yargi - 6.68% ⬆ (+1.49) 2. Teşkilat - 4.98% ⬇ (-0.12)9. Kirli Sepeti - 2.13% ⬇ (-0.72) АВC1:1. Yargi - 6.25% ⬆ (+1.27) 3. Teşkilat - 5.44% ⬇ (-0.25)5. Kirli Sepeti - 3.24% ⬇ (-0.50)
|
|
|
Post by julia on Mar 18, 2024 19:04:04 GMT
W świadomości Turków ogromne znaczenie miało bohaterstwo żołnierzy podczas pierwszej wojny światowej, bo po niej Ataturk w 1923. utworzył Republikę Turcji. Miejscem, które stanowiło punkt oporu było Gallipoli - półwysep. Obecnie znajduje się tam cmentarz wojenny i ogromny pomnik ku ich czci( robi wrażenie ).
To , co jest naczelnym wątkiem 100. odcinka, to uniemożliwienie zamachu na Blackhowk , samolot bojowy, który ma przelecieć podczas uroczystości nad pomnikiem i całym półwyspem. Wylatuje z Ankary i w krótkim czasie ma dotrzeć do Canakalle.
Niestety ojciec Neslihan tkwi w dywersyjnej robocie po uszy :"Sprawa z Atmacą załatwiona i z samolotem też". Omera odsunął, na strzeżony teren wszedł bez kontroli i przekazał teczkę z urządzeniem mężczyźnie. Jego to dostrzegła Gizem , uprzedzona przez Nazli i Uzaya . Nikt nie uruchomił urządzenia.
Uroczystość przebiegła bez zakłóceń także dzięki Korkutowi i Pehlivanowi, którzy zmusili hakera do podania hasła, a które Omer wprowadzał, podczas strzelaniny w hangarze, gdzie był Garbaty.
Garbaty, chciał, żeby było :"Bummm" i aby samolot wybuchł w powietrzu, a do unieszkodliwienia Omera użył bazuki.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 25, 2024 18:46:09 GMT
📌 Reytingi za 24.03.2024TOTAL:2. Yargi (88 odcinek) - 5.38% ⬆ (+0.27) 3. Teşkilat (101 odcinek) - 5.25% ⬇ (-0.08)5. Kirli Sepeti (25 odcinek) - 4.25% ⬆ (+0.13) АВ:1. Yargi - 6.36% ⬇ (-0.32) 2. Teşkilat - 4.66% ⬇ (-0.32)9. Kirli Sepeti - 2.19% ⬆ (+0.06) АВC1:1. Yargi - 6.85% ⬆ (+0.60) 3. Teşkilat - 5.14% ⬇ (-0.30)6. Kirli Sepeti - 3.82% ⬆ (+0.58)
|
|
|
Post by man1000 on Mar 30, 2024 20:52:01 GMT
Serial „Teşkilat” już po raz czwarty gromadzi widzów przed ekranami w niedzielne wieczory. Wreszcie Şahin dołącza do mocnej obsady serialu wyreżyserowanego przez Buraka Arlıela i napisanego przez Grupę Pisarską Teşkilat . Şahin zagrał nauczyciela Aybüke w filmie „Aybüke: Zostałem nauczycielem” , który został nakręcony we współpracy z Bee Yapım i TRT i opowiada historię życia nauczyciela Aybüke , który zginął śmiercią męczeńską w Batmanie w 2017 roku w wieku 23 lat . Ogłoszono także drugi kierunek podróży utalentowanego młodego aktora, absolwenta Uniwersytetu w Ankarze, Wydziału Języka, Historii i Geografii, Wydział Teatru. Na koniec Şahin pojawi się jako „Şirin”, partner İbrahima Pehlivana (Sarp Levendoğlu) w serialu telewizyjnym „Teşkilat” , nakręconym przez Tims&B dla TRT, począwszy od 102. odcinka.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 31, 2024 9:49:35 GMT
W związku z wyborami samorządowymi w Turcji - odwołana została emisja nowych odcinków seriali #KirliSepeti, #Teskilat i #Yargi.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 7, 2024 17:48:40 GMT
💥💥💥 Dziś wieczorem wyemitowany zostanie tylko nowy odcinek serialu #Teskilat. ❤
|
|
|
Post by julia on Apr 9, 2024 16:01:43 GMT
Odcinek 102. Duży spadek w AB. Podobno spodziewano się tego, ponieważ w niedzielę zakończył się ramadan i rozpoczęły się święta. Zastanawiam się czy Omer dojdzie do siebie po wstrzyknięciu wirusa przez Garbusa? Lekarz uprzedza, że może się to zakończyć śmiercią i o normalnej pracy w służbach powinien zapomnieć, ale to jest Omer . Owszem miewa chwile dezorientacji, zachwiania równowagi i , co zrozumiałe jest smutniejszy, jednak nadal ściga Garbatego i Ilanę . Mało kto chyba się spodziewał ,że Garbaty i ona , to para Prymitywny niedźwiedź i Ilalana. Dani czuje się zdradzony przez zawodową partnerkę. Koniec tej trójki jest wiadomy, ale Garbatemu i Ilanie zgotował Omer cierpienie - gaz trujący w samochodzie. To był oczekiwany finał tego wątku. Ujawniono też w pełni dla kogo pracuje Cetin - podejrzenia widzów się potwierdziły, dla Firmy Jakim trzeba być człowiekiem, aby poświęcić dla władzy żonę, a potem i syna . Ma postawione ultimatum albo ustawi Neslihan, która przestanie się wtrącać , albo ....: - Nie ważcie się, ja już tej sprawie poświęciłem syna. Dość nudne sceny , to iftar , który zgromadził pracowników Organizacji w domu Sadece , jak i spotkanie Neslihan z politykami. I być może one też spowodowały, że odcinek dostał po procentach
|
|
|
Post by Matthias on Apr 15, 2024 17:33:14 GMT
📌 Reytingi za 14.04.2024TOTAL:2. Yargi (89 odcinek) - 5.05% ⬇ (-0.33) 3. Teşkilat (103 odcinek) - 4.85% ⬆ (+0.20)4. Kirli Sepeti (26 odcinek) - 3.53% ⬇ (-0.72) АВ:1. Yargi - 5.82% ⬇ (-0.54) 3. Teşkilat - 3.83% ⬆ (+0.63)5. Kirli Sepeti - 2.45% ⬆ (+0.26) АВC1:1. Yargi - 6.23% ⬇ (-0.62) 3. Teşkilat - 4.81% ⬆ (+0.81)4. Kirli Sepeti - 3.40% ⬇ (-0.42)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 16, 2024 19:55:22 GMT
💥💥💥 Krążą plotki, że TRT1 chce przedłużyć serial #Teskilat,. W tym celu mają odbyć się spotkania w celu ustalenia losów serialu... jeśli nie uda się osiągnąć porozumienia z Muratem Yildirimem, odbędą się negocjacje z innymi aktorami.
|
|
|
Post by julia on Apr 17, 2024 9:07:52 GMT
Krążą plotki, że TRT1 chce przedłużyć serial #Teskilat,. W tym celu mają odbyć się spotkania w celu ustalenia losów serialu... jeśli nie uda się osiągnąć porozumienia z Muratem Yildirimem, odbędą się negocjacje z innymi aktorami. Myślę, że cztery sezony naprawdę wystarczą. Sami wiemy, że pomysłów na scenariusz starcza na jakiś czas. Kanał podobno chce przedłużenia, zaś producent wolałby zakończyć. Zobaczymy. Murat , jak najbardziej sprawdza się w roli Omera. Jest dojrzałym aktorem z pełnym wachlarzem możliwości aktorskich i fizycznych, ciągle urodziwym, ale dobrze by było zobaczyć go i w innym projekcie.
|
|
|
Post by man1000 on Apr 19, 2024 18:46:06 GMT
Aybüke Pusat (Teşkilat) została zatrzymana przez policję w Etiler około 2:00 w nocy. Okazało się, że aktorka był pod wpływem alkoholu i policja zabrała jej prawo jazdy.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 22, 2024 17:25:41 GMT
📌 Reytingi za 21.04.2024TOTAL:2. Teşkilat (104 odcinek) - 5.32% ⬆ (+0.47)3. Yargi (90 odcinek) - 4.70% ⬇ (-0.35) 4. Kirli Sepeti (27 odcinek) - 3.50% ⬇ (-0.03) АВ:1. Yargi - 5.67% ⬇ (-0.15) 3. Teşkilat - 4.86% ⬆ (+1.03)7. Kirli Sepeti - 1.90% ⬇ (-0.55) АВC1:2. Yargi - 5.77% ⬇ (-0.46) 3. Teşkilat - 5.02% ⬆ (+0.21)4. Kirli Sepeti - 3.25% ⬇ (-0.15)
|
|
|
Post by man1000 on Apr 25, 2024 20:42:33 GMT
Serial Teşkilat już od czterech sezonów gromadzi widzów przed ekranami w niedzielne wieczory. Serial, wyprodukowany przez Timura Savcı i Buraka Sağyaşara, wyreżyserował odnoszący sukcesy reżyser Burak Arlıel. Serial, napisany przez Teşkilat Writing Group, będzie kontynuowany w piątym sezonie. W programie serialu przewidziano finał sezonu w 111. lub 112. odcinku w czerwcu… Dowiedziono też, że w kierunku finału sezonu będą dochodzić do separacji jedna po drugiej. Neslihan Erdemsoy z serialu, Aybüke Pusat, będzie kontynuował serial w piątym sezonie. Zastanawia się, czy słynny aktor Murat Yıldırım, grający Ömera Atmacę, będzie kontynuował serial za kulisami. Za kulisami krążą plotki, że nie będzie to kontynuowane. Yıldırım podpisał z serialem jednosezonowy kontrakt, ale pod naciskiem zarówno kanału, jak i firmy produkcyjnej zgodził się zagrać w serialu w drugim sezonie.
|
|
|
Post by julia on Apr 26, 2024 8:45:24 GMT
man1000, też jestem ciekawa , co zrobi Murat Scenarzyści przygotowali się na każdą ewentualność Jeśli się nie zgodzi, to umrze zaraźony przez Garbatego, jeśli się zgodzi - wyzdrowieje Odcinek 104. Cetin nie jest biologicznym ojcem Neslihan, a pod koniec odcinka Omer rozumie, co miał na myśli jego przewodnik po cmentarzu tureckich szahidów w Iraku, który powiedział mu, iż co jest "powierzonym", poczuje sercem. To Neslihan. Cetin się miota, Garbaty śpieszy z przygotowaniem bomby biologicznej, która ma zabić wielu ludzi w północnym Iraku.. To podważy wiarygodność Turcji na arenie międzynarodowej. A wywiad nie śpi, Omer mimo napadów słabości, we współpracy z Nazli i Uzayem ustala miejsce produkcji broni, a także ratuje Pehlivana i Korkuta spod , przerażających wiader z kwasem , wiszących nad ich głowami. Sprawy sercowe też mają swoje miejsce. Serin ma zamiar zerwać zaręczyny , Sena jest bezpieczna u Sadece, a Neslihan kocha Omera. Jednak nad Korkutem zbierają się czarne chmury - zabity prześladowca. Znaleźli się świadkowie, którzy zeznali, że Korkut strzelił z rozmysłem. Nie może, więc wrócić do Turcji, bo go aresztują. Neslihan z bólem serca przyjmuje informację, że Cetin jest zdrajcą i pracuje dla Firmy. Pokonuje jednak swoje załamanie tym faktem i razem z Omerem postanawia go oddać w ręce sprawiedliwości. O tym, że Cetin nie jest jej ojcem, dowiaduje się w ostatniej scenie.
|
|
|
Post by man1000 on May 2, 2024 12:46:27 GMT
Finał sezonu serialu „Teşkilat” planowany jest na 111. odcinku. W serialu sygnowanym przez TIMS&B Productions, wyprodukowanym przez Timura Savcı i Buraka Sağyaşara, pod koniec sezonu będą pojawiać się jedna po drugiej błyskawiczne rozstania. Wśród tych nazwisk są Selin Genç i Tuğçe Açıkgöz. Selin Genç, który gra Senę z serialu wyreżyserowanego przez Buraka Arlıela i napisanego przez Teşkilat Writing Group, pożegna się z zespołem w 109. odcinku, a Tuğçe Açıkgöz, który gra Gizema , pożegna się z zespołem w 110. odcinku. Rozstania będą kontynuowane w serialu, którego historia zostanie odnowiona w nowym sezonie.
|
|
|
Post by julia on May 3, 2024 16:56:53 GMT
Ciekawe dlaczego aktorki odchodzą? Szkoda Korkuta, po ostatnim odcinku wydaje się , że jakoś wszystko się poukładało. Sena wyszła z aresztu i Korkut także, są oczyszczeni z zarzutów. A Gizem? No cóż, ofiary w tego typu serialach muszą być, tym razem pewnie ona. Odcinek 105. Neslihan jest wciąż wstrząśnięta wiadomością, że Cetin nie jest jej ojcem. Ból, rozczarowanie i złość mieszają się w jej sercu. Czuje się zdradzona i bezsilna, beznamiętnie tnie na kawałki rodzinne zdjęcia... Równocześnie dopytuje Omera o ojca, ale on też nie wie, wie tylko, że ona została mu powierzona. Z niepokojem obserwuje go, gdyż zdarzają mu się kolejne zasłabnięcia. Nie można powiedzieć, że Cetin nie kochał "swoich dzieci", on się z nimi zżył od ich wczesnego dzieciństwa , że później zapomniał. Nawet w swoich targach z Firmą, podkreśla, że poświęcił życie swojego syna. Przesłuchiwany , mówi Korkutowi, że współpracuje z Firmą, kiedy; - Państwo sprzedało go i jego rodzinę. Tylko jaką? Miał wcześniej swoją własną? Na razie Neslihan nie zdradza, że zna całą prawdę. Tłumaczy się Cetinowi z uczucia do Atmacy , ale i stawia veto - nie rozstanie się z nim. Razem z Omerem i resztą ekipy prowadzą obserwację i wiedzą, że Cetin dalej pracuje z Garbatym, który dostaje od Firmy kolejne pełnomocnictwa. Gizem rozpracowuje adwokata, który oskarżył Korkuta o rozmyślne zabójstwo. Ślady prowadzą do Niemiec, to tam jest numer jeden Firmy. Dlatego też Omer rozmawia z pracownikiem Organizacji w Niemczech Mehmetem , uzgadniają też plan postępowania w rozszyfrowywaniu góry Firmy. Niestety ta nie śpi i Mehmet ginie w pożarze swojego domu. Klaus Fodes - główny konsultant do strategii Firmy spotyka się z Cetinem ( Omer gra jego "ochroniarza") , ale jego pozycja jest już bardzo słaba Tonący brzytwy się chwyta, więc i Cetin deklaruje wszystko, aby zasłużyć na dalsze wpływy. Robi się niebezpiecznie, gdy łapią go za gardło ...Omer w pogotowiu... Firma przygotowała zamach na dyrektora fondu Mehmeta, aby wyprowadzić Turków na niemieckie ulice, a wszystko to ,żeby w efekcie zapanował pokój. Tu mamy pochwałę waleczności Turków, którzy potrafią się odradzać, jak Feniks z popiołów. Oj Cetin, masz nóż na gardle i nie spuszczasz z tonu - wysłany sms do Klausa - " Tutaj jest turecki wywiad"- powoduje zamieszanie, Omer na muszce, ale do akcji wkracza Neslihan : - Skłamałeś, to nie ty prosiłeś o ochronę, a moja mama. Zleciłeś jej zabicie ? Ty ją zabiłeś?!
|
|
|
Post by man1000 on May 4, 2024 12:19:06 GMT
Seria „Teşkilat” ma przerwę sezonową w 111. odcinku. Murat Yıldırım, Ömer serialu , który rozpoczął się w Ankarze i przeniósł na ekran bohaterskie historie Narodowej Organizacji Wywiadowczej , zgodził się z serialem przez jeden sezon poprzedniego roku i kontynuował „Teşkilat” w odpowiedzi na duże zapotrzebowanie w tym serialu pora roku. Według informacji, które wyciekły zza kulis, Murat Yıldırım pożegna się z drużyną po dwóch udanych sezonach. Przystojny aktor zyskał ostatnio sławę dzięki reklamom, w których występował jedna po drugiej.
|
|
|
Post by Matthias on May 4, 2024 18:19:20 GMT
📌 Reytingi za 28.04.2024TOTAL:1. Teşkilat (105 odcinek) - 5.28% ⬇ (-0.04)3. Yargi (91 odcinek) - 4.40% ⬇ (-0.30) 4. Kirli Sepeti (28 odcinek) - 3.89% ⬆ (+0.39) АВ:1. Yargi - 5.11% ⬇ (-0.56) 2. Teşkilat - 5.11% ⬆ (+0.25)5. Kirli Sepeti - 2.24% ⬆ (+0.34) АВC1:1. Yargi - 5.43% ⬇ (-0.34) 3. Teşkilat - 5.01% ⬇ (-0.01)5. Kirli Sepeti - 3.23% ⬇ (-0.02)
|
|
|
Post by Matthias on May 6, 2024 16:44:54 GMT
📌 Reytingi za 05.05.2024TOTAL:1. Teşkilat (106 odcinek) - 5.91% ⬆ (+0.63)3. Kirli Sepeti (29 odcinek) - 4.25% ⬆ (+0.36) 4. Yargi (92 odcinek) - 4.21% ⬇ (-0.19) АВ:1. Teşkilat - 5.45% ⬆ (+0.34)2. Yargi - 4.52% ⬇ (-0.59) 6. Kirli Sepeti - 2.44% ⬆ (+0.20) АВC1:1. Teşkilat - 5.68% ⬆ (+0.67)2. Yargi - 5.19% ⬇ (-0.24) 4. Kirli Sepeti - 3.51% ⬆ (+0.28)
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2024 10:38:07 GMT
Chodzą pogłoski, że Murata w nowym sezonie zastąpi Tolga Saritas. Tak, tak, to byłby świetny wybór - Tolga powinien grać tylko w serialach tego typu. Ciekawostka: Tolga Sarıtaş ogłosił niedawno, że wystąpi w serialu telewizyjnym i że prowadzi negocjacje w sprawie ekscytującego go projektu. Jeśli aktor zgodzi się zagrać w Teskilat, jego ścieżki ponownie skrzyżują się z Aybüke Pusat, jego byłą partnerką w serialu „Soz”. Notabene Aybuke zastąpiła w roli głównej Deniz Baysal, która z kolei zastąpiła Aybuke w serialu „Soz”, stając się nową partnerką Tolgi w projekcie.
|
|
|
Post by julia on May 9, 2024 19:30:59 GMT
Tolga , wybaczcie, wywołuje we mnie uśmiech rozbawienia, ale na komandosa się nadaje. A czy na szefa Organizacji? Zobaczymy. Co do Murata, to już mógłby pociągnąć ten kolejny sezon, tyle tylko, że nie ma pewności czy znów nie chciano by przedłużyć o kolejny. Wg - tylko i wyłącznie moich i nic nieznaczących życzeń - serial powinien się zakończyć na tym sezonie. Tyle już było bohaterstwa, patriotyzmu, niszczenia Firmy, że cztery sezony wystarczą , aby widz sobie zakodował ,iż Turcja jest wielka, a Turcy ponad wszystko ją kochają i są gotowi dla niej oddać życie. Praca w takim serialu wymaga - mimo techniki montażowej - dużej sprawności i na pewno jest wyczerpująca. Muratowi bardziej się uśmiecha praca w reklamie - kilka godzin zdjęć i kasa jest, a w dodatku większa niż w serialu. No i ratingów nie ma A księżniczka Imane może też u boku męża popracować Odcinek 106. Cetin pod lufą pistoletu Neslihan przyznaje się do współpracy z Firmą i do tego, że zabił jej matkę. Gdyby nie Omer, to zapewne by go zastrzeliła. Była w kompletnym szoku, nie kontrolowała się zupełnie. Nie ma co się dziwić. Cetin tyle lat grał rolę jej ojca, ona bezgranicznie go , jako ojca kochała, słuchała i ufała mu. Co będzie dalej z Cetinem, zobaczymy w ostatnich odcinkach. Scenarzyści przygotowali też supriz Osobą, z którą miała się spotkać Neslihan ,okazała się sama Sadece Troche zastanawiające było jej zachowanie, gdy Omer z Neslihan po zamachu w parku zjawili się w domu. Wydawała się spięta, ale do głowy by nie przyszło, że ona chwilę wcześniej w domu się zjawiła , powieziona przez czarnego busa, który szybko z parku odjechał. A na końcu odcinka szok To o niej , jako osobie, znającej odpowiedzi na pytania, wspominał tajemniczy mężczyzna, który pokazał Omerami cmentarz sahidów. Na niego Kambur przygotowuje zamach , a dzielna trójka Gizem, Korkut i Pehlivan, kolejny raz podejmuje się unicestwienia tego zamiaru. Pomiędzy akcjami i strzelaniną Korkut i Sena, Pehlivan i Sirin snują plany na przyszłość. Jedynie Gizem jest bez pary czy scenarzyści nie poświęcą jej dla dobra ojczyzny
|
|
heyciarz
Stały Bywalec
|
Post by heyciarz on May 9, 2024 19:39:57 GMT
julia, właśnie ze względu na te techniki montażowe czasami zastanawiam się, po co ja to wszystko oglądam… Skoro to i tak komputer… Tolga i ta jego niech sobie tu grają…. Nie mam nic naprzeciwko…
|
|
|
Post by Alex on May 9, 2024 21:10:04 GMT
Chodzą pogłoski, że Murata w nowym sezonie zastąpi Tolga Saritas. Tak, tak, to byłby świetny wybór - Tolga powinien grać tylko w serialach tego typu. O mamusiu... aż mi przed oczami przeleciały 84 odcinki Söz z jego osobą. 🫡 Jeśli ktoś tu jeszcze jest to uciekać! Byle dalej i byle szybciej.
|
|
|
Post by man1000 on May 9, 2024 21:15:29 GMT
Alex,A kogo lubilas w SOZ najbardziej
|
|
|
Post by Alex on May 9, 2024 21:22:40 GMT
Alex,A kogo lubilas w SOZ najbardziej Jak widać po awatarze 😍 Poza nimi jeszcze Ateş (Karabatak?), Keşanli i ten główny dowódca (nie pamiętam imienia) był spoko. Całkiem miło go wspominam po czasie, fajna obsada bo właściwie wszystkich chłopaków lubiłam, babki też (no może poza Deniz, nie pasowała mi do tej roli). Ale Tolga tak mnie wymęczył, że cały 3 sezon sceny z nim przewijałam. 🙄 Z tego co pamiętam to po skończeniu oglądania dodałam komentarz podsumowujący w temacie Söz, więc możesz zerknąć 😉
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 9, 2024 21:24:18 GMT
Alex,A kogo lubilas w SOZ najbardziej Odpowiem za nią bo chyba znam odpowiedź na to pytanie. Fethi&Eylem
|
|
|
Post by man1000 on May 12, 2024 19:36:59 GMT
Serial telewizyjny „Teşkilat” to jeden z projektów, które TRT będzie kontynuować w nowym sezonie. Do serialu wyreżyserowanego przez Buraka Arlıera i napisanego przez Grupę Pisarską Teşkilat dołączył nowy aktor. Deniz Baydar dołączył do „Teşkilat”. Aktor, który zyskał uznanie za rolę w filmie Love Tactics, wciela się w agenta w serialu. Murat Yıldırım, główny aktor serialu, nie będzie częścią zespołu w nowym sezonie. Krążą pogłoski, że Tolga Sarıtaş zastąpi Yıldırıma.
|
|
|
Post by Matthias on May 13, 2024 15:23:06 GMT
📌 Reytingi za 12.05.2024TOTAL:2. Teşkilat (107 odcinek) - 5.40% ⬇ (-0.51)3. Yargi (93 odcinek) - 4.26% ⬆ (+0.05) 4. Kirli Sepeti (30 odcinek) - 3.80% ⬇ (-0.45) АВ:1. Teşkilat - 4.46% ⬇ (-0.99)2. Yargi - 4.28% ⬇ (-0.24) 4. Kirli Sepeti - 2.48% ⬆ (+0.04) АВC1:1. Yargi - 5.32% ⬆ (+0.13) 2. Teşkilat - 5.19% ⬇ (-0.49)4. Kirli Sepeti - 3.61% ⬆ (+0.10)
|
|
|
Post by julia on May 15, 2024 17:51:19 GMT
O mamusiu... aż mi przed oczami przeleciały 84 odcinki Söz z jego osobą. 🫡 Jeśli ktoś tu jeszcze jest to uciekać! Byle dalej i byle szybciej. "Soz" nie oglądałam , więc się do niego nie odniosę, ale - już pisałam - Tolga jest z wyglądu taki prosty, a i wydaje mi się, że nie ma charyzmy. Widziałam go tylko w serialu "Ariza", który mnie nie porwał i przerwałam jego oglądanie. Do pewnego momentu, jak niewolnica , gdy zaczęłam , oglądałam do końca, a to był pierwszy przerwany w trakcie Odcinek 107. Spadki dość znaczne. Może dlatego, że Sadece scenarzyści uczynili jedną z bardzo ważnych postaci w świecie Organizacji.? W każdym razie, ja się wzruszyłam podczas scen matki i syna - Byłam matką, gospodynią domową i miałam ważne zadania względem ojczyzny, to był ogromny ciężar, który dźwigałam. Sadece musi odpowiedzieć na pytania zszokowanych - Neslihan i Omera. Zaczęła działać po wyjściu za mąż za Hasana Atmacę. Jej powierzono pierścień sahidów i teraz ona wręcza go...Omerowi. On zaś ma chronić , jak źrenicy oka, "powierzonego", czyli Neslihan. Ona jest córką pułkownika, który zaginął w Iraku. Sadece jest przede wszystkim matką Omera i rozpacza z tego powodu, że nie może mu pomóc w jego śmiertelnej chorobie. Ebru Ayidin ( bardzo ładna )i Murat pięknie zagrali te sceny Główna oś akcji, to próba odbicia tajemniczego mężczyzny , znanego nam z cmentarza sahidów, nad którym z radością znęca się Garbaty. Mimo, że Omer go odbił, nie przeżył , gdyż rana postrzałowa była zbyt duża. To cios dla Organizacji, Akcji zgarnięcia Garbatego ze spotkania Firmy podejmuje się Omer. To karkołomna operacja, cały czas trwa ostrzał ścigających, ale na pomoc leci samolot. Praktycznie nic się nie dzieje w wątku Nazli i Uzaya, Sena pojawia się na ekranie dwa razy. Jeszcze słowo o Ilkerze Aksumie, czyli Garbatym/ Kamburze. To świetnie zagrana rola , mocno stukniętego, ale niezwykle sprytnego psychopaty, który cały czas miesza szyki Organizacji , pragnie zaszczytów, ale który też jest wykorzystywany przez szefostwo Firmy.
|
|